most akkor mi a különbség a 20858 ésa 20864-es pilács között:
elõbbi 3350cd-t tud 20w-on 125 melletta másik meg 7500-at 20W-on 12° mellett.
Szia Golya!
Én is halogén izzóval csináltam meg a világításomat, de én az OSRAM cégtõl választottam. Azt, hogy az általad választott két izzónál mi a különbség a fényerõsségen kívül, nem tudom eldönteni a katalógus alapján. De leírom tapasztalataimat az OSRAM izzókkal, hátha segít.
Én is 20 W-os izzókat néztem. Egy adott teljesítményben és nyílásszögben többféle izzót gyárt az OSRAM. Standard, Titán, IRC. A Standard a legolcsóbb (~500-600 Ft), legkisebb fényerõsségû, legrövidebb életû (2000 h). A Titán már nagyobb fényerõsségû, dupla élettartamú, de ezért drágább is (~1200 Ft). Az IRC a legdrágább (~2000 Ft), legnagyobb fényerejû, 4000 órás élettartamú. Ezek között a különbség a gyártástechnológiában van. Pl.: az IRC a bura belsõ falán rendelkezik egy hõvisszaverõ réteggel, ami az infravörös sugárzást nem engedi ki, hanem az izzószálra veri vissza. Így kisebb teljesítménybõl is fenntartható az izzószál hõmérséklete, jobb lesz a hatásfoka.
Érdeklõdj utána, hátha valami hasonló okok miatt van különbség a kettõ között. De azon sem lepõdnék meg, ha esetleg elírás lenne a katalógusban. Ha sikerül valamit megtudni írj!
Remélem tudtam segíteni!
Üdv!
Viko