Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Posted 2013. June 12. - 03:08
Az ALDI-ban árulnak nagyon jó minõségû, cseppálló LED elemlámpát. /5W Cree LED/
A kérdés az lenne, hogy kapható-e külön olyan kormányra szerelhetõ univerzális zseblámpa konzol, amivel egy ilyen ALDI-s lámpát tudnék könnyen rögzíteni/eltávolítani?
J.
Posted 2013. June 11. - 13:47
Köszi, ez jól hangzik. Fényerõben ez kb hol van a Cateye -135-höz képest?
Az egyiknél Lux a másiknál lumen a megadott fényerõ mértékegysége, így nem tudom összehasonlítani...
E-bayrõl mennyire érdemes vásárolni?
16 lux az már nem rossz, de még nem láttam élõben, sok minden függ a fény vetítési képétõl is
a cateye 135 csak helyzetjelzésre jó, ha látni is akarsz vele, akkor felejtõs
itt amúgy sok lámpa van jól összehasonlíthatóan, mondjuk a roadstar pont nincs benne
Fnyt hozunk a sttsg birodalmba - Nagy lmpateszt
Posted 2013. June 11. - 11:44
J.
Posted 2013. June 11. - 11:27
ideális az önkisülése meg gondozásigénye miatt. Aldiban jóminõségû AAA/AA alkáli elemek vannak olcsón /kb 70Ft/db/.
Itt ez a legnehezebb kitétel
-Elemes, lehetõleg AA elemmel menjen /akku kizárva/
személy szerint nem is értem .
Rávilágítanál?
Posted 2013. June 11. - 11:23
Az egyiknél Lux a másiknál lumen a megadott fényerõ mértékegysége, így nem tudom összehasonlítani...
E-bayrõl mennyire érdemes vásárolni?
szerintem kb. ez az alja annak, amilyen elvárásaid vannak
SIGMA ROADSTER ELSÕ LÁMPA - Bringa Butik Webáruház
Posted 2013. June 11. - 08:47
Nem gondoltam volna, hogy ezek ennyire extra kívánságok, nem arany futtatást, meg integrált GPS-t kértem
135 fölött mi van, aminek jobb a fényereje és a többi kívánságnak is megfelel?
-LED
-Folyamatos illetve villogós üzemmód
-Esõállóság
-Könnyû le/felszerelhetõség a bicajra
-Strapabíróság: nem szeretném, ha a kormány-rögzítõje letörne
Elsõsorban városban használnám, keveset bicajozom, de ha rámesteledik, akkor viszont látni akarok
szerintem kb. ez az alja annak, amilyen elvárásaid vannak
SIGMA ROADSTER ELSÕ LÁMPA - Bringa Butik Webáruház
Posted 2013. June 11. - 07:54
Nem gondoltam volna, hogy ezek ennyire extra kívánságok, nem arany futtatást, meg integrált GPS-t kértem
Elsõ+hátsót egyben 5 pénzért nehéz lesz találnod olyat, amivel látsz is. Csak hátsó, ami már komolyan világít, ennyi (plö Blackburn Mars 4.0), 2db AAA akkuval mennek ezek. Elsõ pedig csillagos ég felfele amit rákölthetsz, de sztem 8-10e az alja, ezekbe is általában AAA akku van. Én olyat vettem anno (Photon 1.25w), amihez vettem még kis adaptert, és 18650-es liion akkuval lehet használni. Ezek még könnyûek is, úgyhogy pár tartalékot magaddal lehet vinni, és hamar feltöltõdnek.
Eldobható elemeket már csak a környezetszennyezés miatt sem használ egy kicsit jobb érzésû emberke.
Posted 2013. June 11. - 07:38
Itt ez a legnehezebb kitétel
Rávilágítanál?
Van aki nem szeret töltéssel bajlódni, szerintem azért.
Posted 2013. June 11. - 06:40
Rávilágítanál?
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. June 11. - 00:09
135 fölött mi van, aminek jobb a fényereje és a többi kívánságnak is megfelel?
-LED
-Esõállóság
Elsõsorban városban használnám, keveset bicajozom, de ha rámesteledik, akkor viszont látni akarok
Posted 2013. June 10. - 23:39
Hát, a 135ös az inkább arra van, hogy téged lássanak. Amúgy minden mást teljesít.
Posted 2013. June 10. - 22:13
Kéne ajánlani elsõ és hátsó lámpát. (jelenleg az elsõre kéne koncentrálni)
-LED
-Esõállóság
fontos lenne a jó fényerõ is, 5 körül szánok rá. /tehát a lámpa nem arra szolgálna, hogy valamit tudja mutatni a zsernyákoknak/
Fejlámpa/kormánylámpa téren nincs pereferenciám, meghalgatnám az érveket pró és kontra.
A Cateye 135-öt ajánlgatják ahogy néztem, lehet ajánlani csolcsóbbat, drágábbat, de azt megvenni csak akkor fogom, ha ténmyleg jobb a 135-nél.
Elõre is köszi!
J.
Posted 2013. June 08. - 21:10
Épp akartam írni, hogy lítium akkut nem kell lemeríteni töltés elõtt.
Viszont most gyanítom, hogy AA Nimh cellából lehet három sorosan.
Ezzel nagy vonalakban azt kell tenni, amit írtál is.
Legfeljebb annyi különbséggel, hogy elég lehet minden harmadik csoportos töltés után formázni õket a külsõ töltõvel (merítés-töltés).
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2013. June 08. - 08:18
Szerintem nem, de soros kötésnél szokott benne lenni valamilyen elektronika ami különbség esetén beavatkozik.
Amit egyszer össze raktam kettõ cella csoportot sorosan, arra kettõ Lítium-ion cella töltõt kötöttem sorosan. vagyis mindegyik cella külön volt töltve.
Ekkora luxust biztos nem építenek meg háromszor. Viszont kontroll kör mindegyik lítium akkuban kell legyen amit sorosan kötnek, szerintem.
ok, köszi, legfeljebb majd minden 3-4. töltésnél kiveszem az eneloopokat és egy rendes töltõben is lemerítem-feltöltöm
amúgy elég gyorsan feltölti magát a lámpa, 4-6 óra altt már jelzi, hogy teljesen fel van töltve
Posted 2013. June 08. - 02:25
Amit egyszer össze raktam kettõ cella csoportot sorosan, arra kettõ Lítium-ion cella töltõt kötöttem sorosan. vagyis mindegyik cella külön volt töltve.
Ekkora luxust biztos nem építenek meg háromszor. Viszont kontroll kör mindegyik lítium akkuban kell legyen amit sorosan kötnek, szerintem.
Posted 2013. June 08. - 00:40
Vagy a páratlan szám önmagában semmit nem jelent erre vonatkozóan?
Posted 2013. June 05. - 05:20
amúgy most vettem 1 (2) trelock 750 lámpát, az nagyon frankó, ha valaki hajlandó kicsit többet áldozni, akkor azt hiszem ez a tökéletes mindenes lámpa, marha jó a rögzítése, relatíve kicsi és könnyû, usb-rõl tölthetõ, villog és világít 2 fényerõn, a fénye homogén és elegendõ ahhoz, hogy tök sötét úton is lehessen menni vele 30-at
Posted 2013. June 04. - 21:35
Én tavaly vettem, az enyém nyelve még jó csak minimálisan lötyög a tartón jobbra-balra. Talán mert terepen is sokat használom ?
Posted 2013. June 04. - 21:18
Ez 2xAA elemes, ami szerintem tartósabb. (boltosok szerint is) CATEYE ELSÕ LÁMPA - Bringa Butik Webáruház A fénye is elég jó. Tutti vízálló.
Ugyanezt használom két éve, amikor nem bicón van, zseblámpaként. Nem fogsz csalódni benne.
+1 szavazat a fényre, tartósságra és a cseppállóságra (ha nem dézsából ömlik az áldás, akkor simán bírja az esõt), de nálam már a második halálozik el, azonos módon:
a lámpán, a rögzítõ nyelvecske (amivel rögzül a tartóban) eltört
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2013. June 04. - 18:07
CATEYE ELSÕ LÁMPA - Bringa Butik Webáruház A fénye is elég jó.
Ilyen ledeket használtam én is, mint a benne levõ három, még pár éve... (.196 darabot ) és ilyen fénye volt :
A felsõ az eredeti felvétel. Kb 1000 lumen körül volt az össz fényárama.
Az alsó már kicsit mákos lett a GIF-hez tartozó csökkentett bit ráta miatt.