Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

mof, Szívesen. Hol lehet a neten utánanénzi az általad említett hozé2.0 lámpának?

évekkel ezelőtt(talán nyolc?) indult egy lámpaproject 1, később pedig a lámpaproject 2, mindkettő hozé nick-kel fórumozó úriember rakta össze, gyakorlatilag szívesség alapon, anyagárban. a paramétereire egyáltalán nem emlékszem, de a napokban majd linkelek be fotót a termékről.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Nekem ennek a testvérmodellje van, évek óta folyamatosan fönt van a bringán, városban/terepen, bírja a rázkódást.

http://ebike.hu/term...es-hatso-lampa/

A Blackburn-ök szerintem nagyon jók. De azért majd nézd meg a fényét a boltban és döntsd el te. Vagy ha neten rendeled, akkor úgyis visszaadhatod 2 hétig.

Nem tudom mennyit tekersz de úgy vettem észre, az USB-s lámpákat nagyon sűrűn kell töltögetni, mintha az elemesek jobban bírnák. Én elemest vennék, olcsóbbak is. Télen is tölthető AA akkukat rakok a lámpába, elég jól bírják a hideget.

Ilyen Blackburn nekem kettő is megmekent, maguktól bekapcsolódtak és nem lehetett kikapcsolni, cserélve lett egy local 10-es modellre, mostanában az is elkezdett kínlódni, rázós aszfaltom néha kikapcsol, országúton nem egy életbiztosítás, ezért is van két hátsólámpám fent.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Nekem ennek a testvérmodellje van, évek óta folyamatosan fönt van a bringán, városban/terepen, bírja a rázkódást.

Aláírom, úgy össze van kattintva hogy csak érmével lehet szétszedni :) A gumi tömités nálam viszont kinyúlt, rendszeresen szét kell szedni hogy vissza tudjam tuszkolni amikor meg pont zavaró hogy annyira nehezen jár. Amúgy jól működik, elég erős, ha nem esik akkor meg nem érdekes a tömítés, eddig nem volt vele bajom.

Nem tudom mennyit tekersz de úgy vettem észre, az USB-s lámpákat nagyon sűrűn kell töltögetni, mintha az elemesek jobban bírnák. Én elemest vennék, olcsóbbak is. Télen is tölthető AA akkukat rakok a lámpába, elég jól bírják a hideget.

Az USB-sek elvileg hosszú távon olcsóbbak, viszont már van ott a LED technika hogy hetekig/hónapokig tartson 2xAA is, ameddigre ha terepezel vagy rendszeresen fel/le szerelgeted (pl. vásárlásnál) általában valami más baja lesz, általában mechanikailag. Volt Knog Blinder USB-s hátsó lámpám, igényes darab, nagyon jó fénye van, annál az akksi nem volt probléma hidegben se. A gumi bilincs szakadt mindig el, illetve egyszer elvesztettem az erdőben csuszkánál (nappal volt) :) A Cateye féle kattintós rögzítés tartósabb mint a gumisak.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

A Blackburn-ök szerintem nagyon jók. De azért majd nézd meg a fényét a boltban és döntsd el te. Vagy ha neten rendeled, akkor úgyis visszaadhatod 2 hétig.

Edited by marton, 2016. November 22. - 01:17.

• Rabbit likes this
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Valami tartós elem jó hidegben is, habár konkrétan csak a hátsó lámpámban próbáltam és ott működött. mivel neked is oda kell, ezért mondhatom, azt a kicsi terhelést a hidegebb időben is bírta.

Az ilyen, az (általad képen linkelt) lámpára érdemes két vékony gumi gyűrűt rátenni, akkor nem esik szét. Ezek pattintva vannak ami elég kétes rögzítés. Ezért hullik szét. 

Még arra is érdemes figyelni, van amelyikben könnyen megmozdul az elem, lazán nyomja a kontaktus rugó. Akkor ha egy pillanatra megszakad az áramellátás, akkor kikapcsol a lámpa. Ez főleg a nagyon olcsó kínai lámpáknál fordul elő. Az sokkal jobb ha szorosan megy bele az elem.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest

Sziasztok!

elhalálozott a hátsó lámpám, a lámpatest elektronika része valahogy kiszakadt a lámpaburokból.

Konkrétan erről a lámpáról van szó: http://ebike.hu/term...es-hatso-lampa/

Olcsó, vízálló és erős fénye volt, meg voltam vele elégedve.

Biztos vagyok benne, hogy a terepezést nem vette jó néven, mert egy Budai hg-kör után vettem észre, hogy a lámpatest lényegi része hiányzik.

Tehát most keresek valami hátsó lámpát, az eBike kínálatából a következő tulajdonságokkal:

-Vagy könnyen vagy nagyon nehezen legyen leszedhető :)

-Átlagon felüli fénye és villogó-fokozata is legyen, hogy az autósok is észrevegyenek

-Vízálló

-Bírja a rázkódást

Persze az sem árt ha olcsó, de hajlandó vagyok a biztonságomra áldozni. 

Üzemidő kb lényegtelen, a magasabb fényerőért cserébe hajlandó vagyok gyakrabban cserélni elemet vagy esetleg tölteni. Az igazi persze az lenne, ha nagyobb telep lenne a lámpában (2x AAA helyett mondjuk 2x AA bár ilyet nem igazán látok)

Elolvastam az utolsó hsz-eket és Balu írja, hogy a Li-ion akksik hidegben elveszítik töltésük jelentős részét. Ez most akkor hideg időre predesztinálja a "sima" alkáli elemes lámpát?

Tud valaki ajánlani valami jót?

Előre is köszi!

J.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Érdekelne, hogy van értelme 3D kamerát venni? És hogy hogyan tudod az azzal elkészült képet nézni?

Akár a saját 3D-s ránézeti kijelzőjén szemüveg nélkül közvetlenül, ami úgy néz ki mint egy lentikuláris lencselemezen keresztül látható 3D kép, mert az is. De bármi máson is meg lehet nézni ami 3D " .mpo" kiterjesztésű 3D képfájlokat és 3D ".avi" videókat tud kezelni. 

Egyébként van olyan megoldás is, amikor két Gopro mamerát össze raknak egymás mellé és azzal is hasonló térhatású videó készíthető.

Különben a Goproval szoktak kettő kamerával 3D-zni. 

Itt megnézheted hogyan.

https://www.youtube...._query=gopro 3d

Jaj, akartam már mondani (írni), múltkor, hidegben kint jártam és volt nálam a váztáskában egy powerbank.

Az amire a kicsi szúrósabb fényű Lidles lámpa rá van kötve.  Van rajta egy százalékos töltöttség kijelző.

Itthonról 100% töltéssel indultam útnak. Közben ránéztem a kijelzőre és meglepődtem, mert anélkül, hogy bármi be lett volna kapcsolva, 84%-ra csökkent az akku töltöttsége. Később már 70%-körüli értéket mutatott. Megnéztem, nincs-e valami bekapcsolva ami fogyasztja, de semmit nem találtam. Megtapogattam de még csak nem is melegedett, hogy valami zárlatszerű terhelés vinné el az áramot. Később amikor Dömörkapuhoz értem, már csak 52% töltöttség maradt az akkuban. 

Végül itthon végig gondoltam, a hidegben a Lítium-ion akku kapacitása mindig a korábbi felére, harmadára csökkent.

Ezt már sok különböző ilyen akkuról működő készüléknél tapasztaltam a fotó kamerától a bicikli lámpáig..  

Szóval a fagypont körüli hőmérséklet vitte el az energiát az akkuból. Itthon, miután felmelegedett, se tért vissza a nagyobb töltöttségi érték, csak miután töltőre kötöttem. Szóval ilyen időben jobb valami más akkuról v. elemről működő tartalék világításról gondoskodni, ha valakinek Lítium-ion akkuról működik a lámpája, mert könnyen sötétben maradhat, ha a nyári világítási üzemidővel számolna.

A fele, de inkább a harmada teljesítményt lehet számolni fagypont körül, de alatta még kevesebbel. Most csak épp fagypont körül volt a hőmérséklet, de régebben jártam úgy, hogy a 6-8 plusz órás tervezett idő helyett kb 3 óra alatt kimerült a világítási akkum, mert bátran felkapcsoltam a fényt út közben, a nyári teljesítéssel számolva. Aztán örültem, hogy egyáltalán maradt egy nagyon kicsi fényem az út legvégére is az egyik akkuban még meglévő kicsi töltöttség miatt, és mert nem kapcsoló üzemű a lámpában a led táplálása, mert akkor már az út felénél elment volna minden fényem, ha egy kapcsoló üzemű áramgenerátor át tuszkol minden energiát a fényerő legutolsó pillanatig való szinten tartásához.

Szóval érdemes erre figyelni, hogy télen a fagyokban sokkal gyorsan lemerül a Lítium-ion akku, minden készülékben. ! 

Akartam még mondani, a mobiltelefon akkuja is tizenvalahány százalék töltésen állt egy övtáska külső rekeszében.

Már máskor is megfigyeltem pl a fotó kamránál is, hogy hidegben jó, ha néhány képet tudok lőni, aztán lemerül és a tartaléknak vitt teljesen feltöltött akkuk is annyit érnek. Az ilyesmit jobb valami nejlonban testközelben tárolni, különben ez van vele. Viszont a test nedvességétől is óvni kell az ilyesmit, főleg amikor ráizzadhatunk.

Edited by Balu1, 2016. November 21. - 06:01.

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

Egy Garmin Virb Elite akció kamerával vettem fel, de annak a sötétben nem túl jó az érzékenysége.

Van egy Fuji 3D kamera, azzal jobb felvételt lehet készíteni ennél sötétben, de még talán a telefon is fényérzékenyebb valamivel éjszaka. Viszont azokat meg nem tudom jól felrögzíteni tartóra.

Szóval ez az akciókamera inkább nappalra való, de ezt a legegyszerűbb használni, mert fent van a sisakon. 

Arról a lámpáról valamikor 2008 végén vagy utána, szerintem már sok mindent leírtam,

de már ki tudja hol. Meg kellene keresni.

Ok, köszönöm a választ, majd átolvasom jobban ezt a topikot és kikeresem.

Érdekelne, hogy van értelme 3D kamerát venni? És hogy hogyan tudod az azzal elkészült képet nézni?

mof, Szívesen. Hol lehet a neten utánanénzi az általad említett hozé2.0 lámpának?

Edited by energy, 2016. November 20. - 19:03.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Balu1, ...le is videóztad a világításod.  

Megkérdezhetem hogy milyen kütyüvel rögzítetted a videót?

---

Meg tudnád mondani, hogy melyik hozzászólásodban van legjobban részletezve az a nagyon erős fényű lámpád (nem az Lidl-es, hanem a másik )? (Elolvasnám)

Egy Garmin Virb Elite akció kamerával vettem fel, de annak a sötétben nem túl jó az érzékenysége.

Van egy Fuji 3D kamera, azzal jobb felvételt lehet készíteni ennél sötétben, de még talán a telefon is fényérzékenyebb valamivel éjszaka. Viszont azokat meg nem tudom jól felrögzíteni tartóra.

Szóval ez az akciókamera inkább nappalra való, de ezt a legegyszerűbb használni, mert fent van a sisakon. 

Arról a lámpáról valamikor 2008 végén vagy utána, szerintem már sok mindent leírtam,

de már ki tudja hol. Meg kellene keresni.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Ez érdekes. Én pont a szórásával voltam elégedetlen a Hozé2-nek, szerintem nagyon egy pontban marad a fénye. A szín kérdése is egyéni, nekem is nagyon tetszett a Hozé színe de semmi baj a kínaival sem, azonnal megszokja a szem.

Marci

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Szia mof! Én ilyen ipari cellákat nem rendeltem sehonnan, hanem notebook akkuit bontottam szét, és onnan lettek. Kiválóan teszik a dolgukat. Ha egy akkuban mondjuk egy cella lesz működésképtelen lesz, az egész akkut kidobják, de attól még a többi cellát lehet használni. 1 akkuban 6-8 cella is helyet foglal.

Szia, köszönöm a választ! Sajnos a bontott cella számomra nem opció, szeretném új, hibátlan, élettartama elején járó cellákkal meghajtani a régi hozé2.0-t. A kínai csodalámpák bár meggyőző fényerővel bírnak, a szín és a szórás tekintetében messze elmaradnak a lámpaproject2 termékétől.

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

Na jó, de ezt úgy képzeld el, hogy a két Aldis lámpa kívűlről majdnem azonosan néz ki, de az egyiknek olyan a fénykévéje, mint a Lidl lámpának, a másiké meg totál más (vagy fordítva a boltok, tökmindegy) :)  Szóval valami fejlesztést minden évben csinálnak.

Szóval nem egyszerű kiigazodni rajtuk. :)

Edited by energy, 2016. November 16. - 00:02.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

RelakS, hát igen, két falevél sem lehet teljesen egyforma. :)

Na jó, de ezt úgy képzeld el, hogy a két Aldis lámpa kívűlről majdnem azonosan néz ki, de az egyiknek olyan a fénykévéje, mint a Lidl lámpának, a másiké meg totál más (vagy fordítva a boltok, tökmindegy) :)  Szóval valami fejlesztést minden évben csinálnak.

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

Szia mof! Én ilyen ipari cellákat nem rendeltem sehonnan, hanem notebook akkuit bontottam szét, és onnan lettek. Kiválóan teszik a dolgukat. Ha egy akkuban mondjuk egy cella lesz működésképtelen lesz, az egész akkut kidobják, de attól még a többi cellát lehet használni. 1 akkuban 6-8 cella is helyet foglal.

-----

Köszönöm a hozzászólásokat!

Elnézést, hogy csak most írok.

RelakS, hát igen, két falevél sem lehet teljesen egyforma. :)

Balu1, köszönöm szépen a részletes leírásaid. És hogy voltál annyira lelkiismertes, hogy le is videóztad a világításod.  Jó lámpák, ráadásul még nem is volt teljesen sötét.

A korábbi fotó alapján azt gondoltam, hogy az a Lidl-es lámpád nagyon keskeny, mint egy balerina, csodálkoztam, hogyan tud rendesen világítani. De a videón most látom, hogy van rendesen szélessége is, mint az enyémnek. :)

Megkérdezhetem hogy milyen kütyüvel rögzítetted a videót?

Meg tudnád mondani, hogy melyik hozzászólásodban van legjobban részletezve az a nagyon erős fényű lámpád (nem az Lidl-es, hanem a másik )? (Elolvasnám)

Köszi amit a hátsó lámpáról írtál, bár az igazat megvallva nem értem teljesen, mert nem értek a villamossághoz annyira. Majd valamikor rágyúrok. :)

Szóval azt akarod mondani, hogy fölösleges a 6 volt és elég lenne a 3 is? És hogy a 4 elemes változatnál 2 elem energiája kárba vész a 2 elemes változathoz képest?

De akkor miért gyártanak 4 elemeset?

A 4 elemes 0.5 wattos hátsó lámpádnak nem volt erősebb a fényereje a 0,2 wattoshoz képest?

Én teljes szobai sötétségben nézegettem a 2 hátsó lámpám fényerejét, e két típusét(ld. képen):

Cateye TL-LD130/150 (7 éve vettem)

Az aldis Bikemate JY-401P/22295 (pár hete vettem)

DSCN5085_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

És arra jutottam, hogy a most gyártott Aldis, 4 elemes lámpám fényereje összességében lényegesen nagyobb, mint a Cateye hátsólámpámé.

Mini 500mAh-ás ceruzaakkukat használtam, mindkét lámpámnál.

Az Cateye lámpát az akkuknál lemértem: 29.2 mA

Akkuk összfeszültségére 2.4 voltot vettem (teljesen fel voltak töltve). (Terheletlenül: 2.59 V.)

Ez: 70.08 mW=0.07W

Sajnálatosan a Cateye cég nem mellékeli hány wattos a lámpa (vagy csak én nem találom):

http://www.cateye.co.../ld130r_usa.pdf

Edited by energy, 2016. November 15. - 02:13.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

sziasztok! hozé2.0-hoz honnan érdemes 18650-es cellákat rendelni? Elsősorban itthonról szeretnék, de ha van bevált forrásotok, kérlek osszátok meg velem is.

gugli segítségével találtam pl ezt: http://www.intercell...pari_cella_3938

Továbbá tisztában vagyok a ténnyel, miszerint a cellák árából bőven kapnék egy új kínai csodalámpát, de egyelőre a hozét használnám, eléggé kedvelem.

Köszi!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Végül is egy nagyon halvány sárgás-narancsos fóliát a lámpa elé lehet tenni próbának és az módosít a tónusán. 

Igaz, az le vesz a fényerőből is. Az is igaz, hogy a melegebb színhőmérsékletű ledek egyébként is kevesebb lument adnak le. Talán azért is használnak hidegfehér ledet  gyárilag. 

Na meg az éjszakában a holdfény jellegű hidegebb színek a természetesebbek.

Edited by Balu1, 2016. November 03. - 21:07.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Még a nyáron vettem egy Nitefighter BT40S lámpát, akkor 46 dollár volt, most már sajnos 55: gearbest.com/bicycling-gear/pp_180805.html

Van hozzá másik "üveg", ami persze műanyag, de kicsit szélesebb szögben szórja a fényt. Terepen így jobban tetszett. Annyira sokat nem használtam, hogy kiderüljön bír-e 3 órát max fényerőn, de egy órát simán bírt. Meg ezt az ajánlgatott BAK 18650-ös akkupakkot sem tudtam pluszba venni, mert nem találtam ilyet, de a csatlakozója nem egyedi, jónak kell lennie bárminek rá. Az mtbr-en nézelődve találtam rá, van ott egy jó nagy topikja. Olyan lámpát kerestem, ami melegebb színhőmérsékletű. Sajnos ez sem az, mondjuk mindenhol csak a neutral white-ot írták erre a lámpára, de azért rossz.

11 ledes lámpa helyett jobban jársz, ha kettőt veszel, mondjuk egy 4 ledest a kormányra, egy 2 ledest meg a sisakra. Kár, hogy már nem nagyon kapni a Nitefighter BT21-et

Én sem szeretem a hideg fehér fényt, sajnos az olcsó lámpák mind ezt használják, nekem annyiban van szerencsém, a szemüvegem fotokromatikus lencséjű sárgás tónussal, ez kompenzálja a  rideg fehér színt.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Sziasztok! 

Szerintetetek ezt érdemes megvenni?

aliexpress.com/item/CREE-XM-L-5x-T6-Bicycle-Light-Headlight-7000-Lumen-LED-Bike-Light-Lamp-Headlamp-8/32597531220.html

Már vannak 11 ledes változatok is. Valószínűtlenül magas lumen értékkel. Várom a tapasztalatokat. Ha valaki használ hasonlót. Elég szélesen terít? A lumeneknek a negyede legalább igaz?  1 órás edzés alatt lemerül az akksi?.

Még a nyáron vettem egy Nitefighter BT40S lámpát, akkor 46 dollár volt, most már sajnos 55: gearbest.com/bicycling-gear/pp_180805.html

Van hozzá másik "üveg", ami persze műanyag, de kicsit szélesebb szögben szórja a fényt. Terepen így jobban tetszett. Annyira sokat nem használtam, hogy kiderüljön bír-e 3 órát max fényerőn, de egy órát simán bírt. Meg ezt az ajánlgatott BAK 18650-ös akkupakkot sem tudtam pluszba venni, mert nem találtam ilyet, de a csatlakozója nem egyedi, jónak kell lennie bárminek rá. Az mtbr-en nézelődve találtam rá, van ott egy jó nagy topikja. Olyan lámpát kerestem, ami melegebb színhőmérsékletű. Sajnos ez sem az, mondjuk mindenhol csak a neutral white-ot írták erre a lámpára, de azért rossz.

11 ledes lámpa helyett jobban jársz, ha kettőt veszel, mondjuk egy 4 ledest a kormányra, egy 2 ledest meg a sisakra. Kár, hogy már nem nagyon kapni a Nitefighter BT21-et

Edited by blash, 2016. November 03. - 10:59.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Azok a ledek a lámpában a kép alapján, tényleg XM-L ledek, ami a feltüntetett T6 bin esetén (ha jól emlékszem) 910 lument tud leadni ledenként 3 max. Amper áramfelvétel mellett. Az 5 led esetén max. 4500-4550 lument adhat le, ami egészen tekintélyes fényerő, ha a vezérlő elektronika ki tudja szolgálni a ledeket ennyivel.

Ez teljes fényerőn a 8.4 V 10.000 mAh-s akku pakkal kb. másfél-kettő óra üzemidőt jelent. 

Azt viszont bátran merem állítani, hogy azt a fényerőt legfeljebb csak ritkán és rövid ideig fogod használni, mert az már bántóan erős az éjszakában.

Az megint kérdés, hogy a feltüntetett 10 Ah-s akku kapacitás mennyire igaz. Ettől is függ a tényleges üzemórák száma amit egy feltöltéssel képes világítani. Na meg a fényerő fokozattól függ még nagy mértékben. Így akár a sokszorosa is lehet az üzemidő kicsi fokozaton.

Ami megint kérdéses, hogy azt a nagy hőt, amit az 5 led elfűt a max. teljesítményen, hogyan tudja leadni a lámpa, amikor nem olyan túl nagy a hűtő felülete. Még az lehet, hogy azok a lámpatest oldalán azok a keskeny szellőző rések a belül elhelyezkedő ventilátoros hűtés és egy erősen tagolt hűtő felület légcseréjét biztosítják, ahhoz a rések csak a levegő beszívás kifújás célját szolgálnák. (Ennyi árért nem hiszem.) Akkor fel lenne tüntetve, hogy aktív hűtésű. 

Még az lehet inkább, hogy nem járatják legnagyobb áramon a ledeket, hogy ne nagyon melegedjenek és a fényerő is akkor csak kisebb lehet annál a 4500 lumennél, amit ezek a ledek reálisan le tudnak adni fényben, de annak a fele is bőven elég! Viszont akkor kisebb hűtés is elég hozzá, vagyis az a passzív felület is kiszolgálhatja áramló levegőben való haladás, kerékpározás futás közben. Ezzel szemben álló helyzetben, álló levegő mellett érdemes kisebb fényerő fokozatra kapcsolni, különben túlmelegedhetnek a ledek. Ez minden nagy teljesítményű lámpára igaz, amiben nincs túlmelegedés elleni védelem, esetleg beépített ventilátoros aktív hűtés.

Ez így (ha jól saccolom) 12.000,-Ft körüli áron ajándék! 

Amire még ezzel vigyázni kell !

Forgalomban nagyon vakítja a szembe jövőket, ezért ott csak kicsi fokozaton és főleg szem magasság alatt szabad használni, amikor valaki velünk szemben vagy közel előttünk közlekedik, különben balesetet okozhat az elvakítás. Erre ugyanaz igaz mint a gépjármű fényszóró használatára! Szóval felelősséggel kell használni mint bármit ami komolyabb teljesítményre képes. De ezt talán mondanom se kell. :)

.

Még arra, hogy szélesen terít-e..

Szerintem a fő fény csóva eléggé koncentráltan messzire visz és mellette körben van egy közvetlen fény kiszóródás a ledekből, ami a tükör érintése nélkül indul el szélesen minden irányba. Az ad egy közelebbi széles szórt megvilágítást, aminél azért lehet jól látni máshova is, mint ahova a fő csóva jut. Ez az ilyen lámpák tipikus vetítési képe.

Amelyiknél a tükör nem ilyen egyenletes, hanem kicsit narancshéjra emlékeztető dudorok vannak benne, az inkább egyenletesen vetít. Annál nem különül el annyira élesen az előre távolba induló csóva és a közelebbre szóródó fény határa.

Edited by Balu1, 2016. November 03. - 02:34.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts

Sziasztok! 

Szerintetetek ezt érdemes megvenni?

https://www.aliexpre...69-fde092dbe7c6

Már vannak 11 ledes változatok is. Valószínűtlenül magas lumen értékkel. Várom a tapasztalatokat. Ha valaki használ hasonlót. Elég szélesen terít? A lumeneknek a negyede legalább igaz?  1 órás edzés alatt lemerül az akksi?.