Azzal még adós vagyok, hogy a szett fény-képérõl is csináljak fotót, ha leszáll az est, ezt pótlom.
A lényeg addig is: a 10w-os halogén spot önmagában szépen bevilágítja az utat ELÕRE (a különbség, mondjuk az EL-500-as Cateye-hoz képest, hogy ezzel látni is lehet :-)). Országúton például egész jó, ahol nagyobb sebességgel haladsz, és nagyon lajtos, követhetõ kanyarok vannak. De amint bemész az erdõbe, hirtelen hiányozni kezd, hogy: 1. nem látod a talajt magad elõtt, ezt ugye nem kell ecsetelnem, milyen hátrányokkal jár köves, gödrös terepen 2. a perifériát sem látod, olyan, mintha egy alagútban közlekednél, amely alagút egyszer csak elkanyarodik, te meg ugorhatsz a sötétbe, arról nem is szólva, hogy a becsatlakozó ösvényeket sem lehet így észrevenni.
Az 5w-os flood ezeket nagyszerûen kiküszöböli, az enyémnek ráadásul vicces patternje van, mintha valami rókafejet vetítene a földre. Ezt nem értettem az elején, aztán rájöttem, hogy a két fül közé jön a spotlámpa fénye, így összerakva már majdnem olyan, mintha egy lámpából jönne a fény.
Van még egy olyan megoldás, hogy sisakra spot, ekkor nyilván oda világít, ahova nézel. Szerintem én még szerezni fogok egy ledes sisaklámpát is, hogy teljes legyen a készlet :-)
Érdekes kombináció lehet még az 5w flood plusz Cateye 1w spot led. Attól tartok, hogy túl gyenge az 1w még ledben is, de kipróbálom, csak érdekességképpen...