Érdekelne, hogy van értelme 3D kamerát venni? És hogy hogyan tudod az azzal elkészült képet nézni?
Akár a saját 3D-s ránézeti kijelzőjén szemüveg nélkül közvetlenül, ami úgy néz ki mint egy lentikuláris lencselemezen keresztül látható 3D kép, mert az is. De bármi máson is meg lehet nézni ami 3D " .mpo" kiterjesztésű 3D képfájlokat és 3D ".avi" videókat tud kezelni.
Egyébként van olyan megoldás is, amikor két Gopro mamerát össze raknak egymás mellé és azzal is hasonló térhatású videó készíthető.
Különben a Goproval szoktak kettő kamerával 3D-zni.
Itt megnézheted hogyan.
https://www.youtube...._query=gopro 3d
Jaj, akartam már mondani (írni), múltkor, hidegben kint jártam és volt nálam a váztáskában egy powerbank.
Az amire a kicsi szúrósabb fényű Lidles lámpa rá van kötve. Van rajta egy százalékos töltöttség kijelző.
Itthonról 100% töltéssel indultam útnak. Közben ránéztem a kijelzőre és meglepődtem, mert anélkül, hogy bármi be lett volna kapcsolva, 84%-ra csökkent az akku töltöttsége. Később már 70%-körüli értéket mutatott. Megnéztem, nincs-e valami bekapcsolva ami fogyasztja, de semmit nem találtam. Megtapogattam de még csak nem is melegedett, hogy valami zárlatszerű terhelés vinné el az áramot. Később amikor Dömörkapuhoz értem, már csak 52% töltöttség maradt az akkuban.
Végül itthon végig gondoltam, a hidegben a Lítium-ion akku kapacitása mindig a korábbi felére, harmadára csökkent.
Ezt már sok különböző ilyen akkuról működő készüléknél tapasztaltam a fotó kamerától a bicikli lámpáig..
Szóval a fagypont körüli hőmérséklet vitte el az energiát az akkuból. Itthon, miután felmelegedett, se tért vissza a nagyobb töltöttségi érték, csak miután töltőre kötöttem. Szóval ilyen időben jobb valami más akkuról v. elemről működő tartalék világításról gondoskodni, ha valakinek Lítium-ion akkuról működik a lámpája, mert könnyen sötétben maradhat, ha a nyári világítási üzemidővel számolna.
A fele, de inkább a harmada teljesítményt lehet számolni fagypont körül, de alatta még kevesebbel. Most csak épp fagypont körül volt a hőmérséklet, de régebben jártam úgy, hogy a 6-8 plusz órás tervezett idő helyett kb 3 óra alatt kimerült a világítási akkum, mert bátran felkapcsoltam a fényt út közben, a nyári teljesítéssel számolva. Aztán örültem, hogy egyáltalán maradt egy nagyon kicsi fényem az út legvégére is az egyik akkuban még meglévő kicsi töltöttség miatt, és mert nem kapcsoló üzemű a lámpában a led táplálása, mert akkor már az út felénél elment volna minden fényem, ha egy kapcsoló üzemű áramgenerátor át tuszkol minden energiát a fényerő legutolsó pillanatig való szinten tartásához.
Szóval érdemes erre figyelni, hogy télen a fagyokban sokkal gyorsan lemerül a Lítium-ion akku, minden készülékben. !
Akartam még mondani, a mobiltelefon akkuja is tizenvalahány százalék töltésen állt egy övtáska külső rekeszében.
Már máskor is megfigyeltem pl a fotó kamránál is, hogy hidegben jó, ha néhány képet tudok lőni, aztán lemerül és a tartaléknak vitt teljesen feltöltött akkuk is annyit érnek. Az ilyesmit jobb valami nejlonban testközelben tárolni, különben ez van vele. Viszont a test nedvességétől is óvni kell az ilyesmit, főleg amikor ráizzadhatunk.
Balu1 módosította - 2016. november 21. - 06:01