Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

Jevge

Jevge

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
A Cateye HL-EL110 -ról mi a vélemény? Elég az az 1 led?
Esetleg ha van vkinek mutathatna képet arról hogyan is világít...

Nekem nem fontosak a plusz funciók (villogás stb.)

Itt egy link is a lámpáról: Cateye
"I am running from something that I don't know... I am searching for something, which way to go? I am trying to separate what's real, I'm running in a wheel"

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Arra nem válaszoltál, hogy mi alapján tippelted a fényerõ lecsökkenési idejét száz órára. (Egyébként még arrébb vagyok tõle)
A lumen/wattal nem tudok vitatkozni, viszont a 20w-os halogénhez képest (legalábbis szemre) azonos erõsséggel, viszont háromszor akkora területet világított be. Szerintem ez igy ok.

Úgy emlékeztem, mintha 100 óra eddigi mûködést említettél volna annak idején.

loco001

loco001

vendég

• fórumtag
  • 133 posts

Miután az enyém max 30-35 lumen/watt-ot tud, és azonos teljesítményen fényesebb volt, mint az Edison, ezért írtam ezt.

Arra nem válaszoltál, hogy mi alapján tippelted a fényerõ lecsökkenési idejét száz órára. (Egyébként még arrébb vagyok tõle)

Kb egy éve csináltam egy képet fehér szoba falon.

http://img2.tar.hu/l.../28234497.jpg#3

A lumen/wattal nem tudok vitatkozni, viszont a 20w-os halogénhez képest (legalábbis szemre) azonos erõsséggel, viszont háromszor akkora területet világított be. Szerintem ez igy ok.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Eddig elég volt ez nekem, csak kiváncsi voltam. De akkor nem erõltetem. :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

loco001

loco001

vendég

• fórumtag
  • 133 posts

A Sigmában 6V 10W-os halogén van. Ez van ráírva:Philips 6111 6V 10W G4
A G4 a foglalat típusa?
A kúpszöget hogy tudom megállapítani?
Ha tennék bele 20W-os izzót, mûködne?

Amikor én vettem, még 20w-os izzóval adták, és tényleg nem bírta egy órán át. Szvsz ezért kezdték kisebb izzóval árulni.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Mûködne, de egy akksival szerintem egy órát sem bírna. Sok értelme lenne :-)
A másik, hogy hol találsz ilyen foglalathoz 6V-os, és ilyen erõs izzót. Ha találsz, azért súgd meg nekem is, hol :-) Én egy 15W-ost próbálnék meg, megéri-e a több fény a rövidebb mûködési idõt.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
A Sigmában 6V 10W-os halogén van. Ez van ráírva:Philips 6111 6V 10W G4
A G4 a foglalat típusa?
A kúpszöget hogy tudom megállapítani?
Ha tennék bele 20W-os izzót, mûködne?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mivel valszeg nagyon nem nyomul 12V fele ezert lehet nemjo
tolteni kene neki kb 13,5-14V, aram meg nagyon ne legyen 1A felett
ha nagyobb az aram akkor lehet kisebb fesz <13,5V

10W egos kb jo
vagy mas aramszabalyozas

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts

Tudnátok mondani nekem valami bringás fejlampiont olyan 10e pénzig?
Olvasgattam serényen a topikot, de kicsit sok benne a lux, meg flux meg adat, csak fejlampiról nem bírtam kibogozni hasznos infót, ami nekem jó lenne(oke 123 oldalt nem volt kedvem átrágni csak 10et, bocsika)
Elõlre is köszönöm ha van haszos tipp!

Kisse kesve kezdtem el a topicot ujra atbongeszni.

Nekem most ilyen fejlampam van:

http://www.primus.se/
Headlamps
PrimeLite T

lot of light for the money.Feltöltött képWe have gone full-out on lighting and battery capacity with this headlamp. Besides having six highly durable and powerful, low efficiency LEDs that give good proximity lighting and a long burn time, the lamp is even equipped with the latest type of high efficiency LED, Luxeon™. This provides a powerful light (like halogen), but with longer burn times. The brightness can be regulated on four levels and the headband is adjustable. Delivered with 3-AA batteries including a light-coloured storage bag that even works as a light dampener.

http://www.primus.se...sp?ItemId=21142

ez 10e Ft alatt volt 10 fttal tavaly nyaron.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
Na túl vagyok az akku vásárláson 12V 7,2Ah a kérdés ezzel tudom-e tölteni?

http://img122.images...dsc00130mq7.jpg

(bocsánat a minõségért, de csak a telefonnal tudtam operálni) azt mondja power 5W meg DC 300mA tölt, nem sok, de ráérek megvárni...
megvettem a spot lámpát is 20W 15fokos kúpszöggel, egy gyors próba is megvolt az eredmény tetszik, ha ezzel nem megy a töltés marad az autó akksitöltõ meg sorosan egy 10W izzó a töltõ meg az aku közé.

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Erre a fényerõ csökkenési adatra hol találtál rá?
Az tény, hogy Pinyo lámpája egy év alatt fejlõdött annyit, hogy már erõsebb mint az Edisonom.

Miután az enyém max 30-35 lumen/watt-ot tud, és azonos teljesítményen fényesebb volt, mint az Edison, ezért írtam ezt.

Azért azt gondolom, hogy aki éjszaka akar hosszan bicajozni, esetleg versenyezni, van rá pénze és egy igazán profi cuccot akar, az nyugodtan vegyen Edisont!
Aki meg szeret bütykölni és konyít valamit a ledekhez, elektonikához az meg éptkezzen!

Egyetértek.

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts

Ünnepélyesen visszavonom a Petzl Myo Xp-s hasonlítást... ha ezt 3 órán keresztül tudja... az azért nem rossz...

Ez se 5órán át:

Pite! :)

Az enyem, 6 es 10 oran at vilagitja ezt! :P
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
tokmindegy
nekunk az volt keznel
barmi ebonit donamit minden jo nagyjabol

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
mármint az alapanyagra hol lehet bukkanni? keressek valami nagy és régi lámpa foncsorját, vagy azon gondolkoztam a nyáklap is valami hasonló bigyóból van elvileg annak is kéne hõt bírnia nem, nyáklapos üzemben van haver madj ott kerestetek valamit. Na nem kérdezõsködöm többet :) megúntam az olvasást is 1600 komment után :D

a bringaszállító

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
eszterganyos csinalta

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
lor, olyan bakelit cuccot honnan lehet szerezni amivel anno rögzítetted a két lámpás egységet, az elég korekt megoldásnak néz ki meg amúgy sincs építõ készletem:(? Asszem valami olyasmit csinálok majd, mert a led egyenlõre bonyolult is meg drága is, ez meg a kezdeti szárnypróbálgatáshoz tökéletes. 20w 10 vagy 14fokos szögben lesz a nyerõ.

a bringaszállító

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
rosszul linkelsz

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Itt angliaban 650 font, nemetorszagban pedig 950 euro....
Igen ez annyi.. a minosegnek ara van.
Amugy 10Wos fokozaton 10 orat bir az aksija.

Amugy a www.lupine.de honlapon meg lehet nezni rendessen a fenyet!
A produkte menu es Leuchtevergeit!

http://www.lupine-li...h=250&q=80[]=usm|90|0.7&fltr[]=wmt|Edison%20|9|TL|9999FF|../../internal/fonts/verdanab.ttf|90&fltr[]=wmt|16W%2018%B0%20|9|BL|FFFF99|../../internal/fonts/verdanab.ttf|90

Ünnepélyesen visszavonom a Petzl Myo Xp-s hasonlítást... ha ezt 3 órán keresztül tudja... az azért nem rossz...

Ez se 5órán át:
http://www.lupine-li...h=250&q=80[]=usm|90|0.7&fltr[]=wmt|Edison%20|9|TL|9999FF|../../internal/fonts/verdanab.ttf|90&fltr[]=wmt|10W%2018%B0%20|9|BL|FFFF99|../../internal/fonts/verdanab.ttf|90

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

loco001

loco001

vendég

• fórumtag
  • 133 posts

A lupine-t most épp el lehet felejteni...
...A HID-jének fénye (Lupine Edison) meg 100 órányi mûködés után már összemérhetõ egy négy évvel ezelõtti (nem túl takarékos) Luxeon led fényerejével. Újonnan 60 lumen/watt hatékonyságot állít rá a gyártó, ez esik vissza 30 lumen/watt-ra a használat során..

Erre a fényerõ csökkenési adatra hol találtál rá?

Az tény, hogy Pinyo lámpája egy év alatt fejlõdött annyit, hogy már erõsebb mint az Edisonom. Chrissé meg meg ráadásul olyan profi kinézetû, hogy azt is elhinném, hogy gyári.

Azért azt gondolom, hogy aki éjszaka akar hosszan bicajozni, esetleg versenyezni, van rá pénze és egy igazán profi cuccot akar, az nyugodtan vegyen Edisont!

Aki meg szeret bütykölni és konyít valamit a ledekhez, elektonikához az meg éptkezzen!

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
most én is belemerültem a ledes dolgokba olvasgatok számolgatok, hogy jön ki az ember legjobban, majd meglátjuk a taliig milyen fényforrás lesz kreálva nálam. Mondjuk a ledhez a vezérlõ elektornikát nem tom képes lennék e megbarkácsolni :S

a bringaszállító