Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Posted 2007. September 21. - 18:16
mások nevében nem nyilatkozhatok, de én pl. nem tudtam, hogy ilyen céged van (bár ha jól láttam, Balu sem). A profilod sem igazán utal erre, sõt...
Mégis úgy reagáltál, mintha számunkra evidensnek kéne lennie.
Szerintem nem korrekt dolog egy késõbb megjelenõ infót korábbi hozzászólásokon számon kérni. És a félreérthetõség oka sztem az volt, hogy az írásaidból egy óvatos amatõr próbálkozás körvonalazódott. Pl. hogy az összerakásra "keresünk valakit" az épp ellentétesnek tûnik azzal, hogy "cégem van", "a mûszerészeim nem panaszkodnak", és "3e-ért a hülye is összerakja".
Sztem nem a mi hibánk, ha korábban félreérthetõ voltál (más kérdés, hogy én spec. nem gondoltam sem online oktatásra, sem nagyszériás gyártásra). És akik azt írják "én értettem", azok mind csak késõbb írták... Ez az igazi okoskodás...
A minden érdemi infót v. segítséget nélkülözõ, lépcsõházi stílusú "még M.o-on vagyunk" beszólásról meg nem is beszélve...
Mások csak elmondtak egy véleményt a körvonalazódó tervekrõl.
Még vmi: igaz, hogy a végsõ ár nem a leden áll v. bukik, de Te is lazán bemondtál egy nettó akciós árat, majd széttártad a kezed, hogy neked is "mondták". Más meg talán magasabb árat számolt elsõre. 1:1. Viszont Te az iparágban érdekelt profi vagy (mint utólag kiderült), más meg csak lelkes amatõr, még ha szakember is.
Ez is jellemzõ tud lenni, más mégse Magyarországozik.
Posted 2007. September 21. - 16:12
Hozé: van valami képed a pilácsodról?
keresel még melóst hozzád?
Gondolom a gyári ChipCad optika kerül bele. Van egy ilyenem itthon, meg tudom mutatni ha érdekel...
Posted 2007. September 21. - 16:09
De még nincs semmi konkrétum, csak elképzelések és máris...
Tényleg Magyarország.
Kicsit szerintem túlreagálod.
Akik "belekötöttek" az árba azok mind lámpaépítõk. Balu is meg én is a bruttó kisker árból indulunk ki. De ha ilyen kedvezményekkel kapod az alkatrészeket akkor már tényleg reális a 15 ezer Ft.
Az akku meg egy örökös téma.
12 V, 1,2 Ah tényleg annak nagyon jó, aki csak évente pár alkalommal veszi elõ a lámpáját egy-egy rövidebb tekerésre.
Posted 2007. September 21. - 16:07
Igen itt:errõl van fényképed?Lámpa tok céljára a kínai alu lámpa házánál szerintem nehéz egyszerûbb és célszerûbb megoldást találni.
Az igaz, hogy abba egy led fér el, viszont bármennyi összekapcsolható belõle mechanikusan.
A felülete épp elég a hûtéshez. Ez az esztergálás problémáját ez meg is oldja.. messze kínában
>>katt a képre a nagyításhoz<<

Az akkuk csak a látvány kedvéért vannak benne, egyébként régiek.

A mûfejen lévõ lámpa félkész, azért üres az egyik csõ.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2007. September 21. - 15:52
tudod
amire nem kell valaszolni
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2007. September 21. - 15:47
Lámpa tok céljára a kínai alu lámpa házánál szerintem nehéz egyszerûbb és célszerûbb megoldást találni.
Az igaz, hogy abba egy led fér el, viszont bármennyi összekapcsolható belõle mechanikusan.
A felülete épp elég a hûtéshez.
errõl van fényképed?
Posted 2007. September 21. - 15:45
szerintem félreértitek a dolgot
hozé nem boltot akar nyitni és sz..rá keresni magát rajta, pusztán összeszedni a vállalkozó kedvû embereket és segíteni a lámpaépítésben, ha már csinált ilyet és van benne tapasztalata (meg kapcsolata, hogy mindenki normális áron jusson anyaghoz). Én értettem félre valamit?
hogy hogy jutottunk el a lámpaépítéstõl a "ha elni akarsz menj ki"-ig, az külön topikot érdemelne...
Nem értetted félre!!! Nem nagyüzemben akarja csinálni, üzletszerûen, anyagi haszonszerzés reményében,hanem egyszer nekiállni és legyártani annyit amennyi igény felmerül itt a fórumon olyan lámpára, amivel valóban lehet éjszaka tekerni, és az ára sem magas(önköltségi)! Erre itt páran nekiállnak okoskodni és fikázni, holott aki ilyen okos, az építsen magának olyat, amilyet gondol. Olvasva a hozzászólásokat én már javasoltam a Hozénak, hogy hagyja a francba az egészet, épitsünk a közvetlen ismerõsi körnek, a mindent jobban tudó okoskák meg oldják meg a lámpakérdésüket, úgy ahogy akarják. UFF! Én beszéltem.
Posted 2007. September 21. - 15:45
A felülete épp elég a hûtéshez. Ez az esztergálás problémáját ez meg is oldja.. messze kínában
Posted 2007. September 21. - 15:34
...
Csak azért gondoltam ilyet szervezni, mert a barátaim is szeretnének olyan
lámpát amilyet magamnak csináltam. Gondoltam, akkor már érdemes 6-8 helyett kicsit
többet csinálni, mert mindenki jobban jár.
Azért az jó, hogy legalább Gyalogkakukk tud olvasni.
zOrg, van remény.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2007. September 21. - 15:22
Posted 2007. September 21. - 15:20
Amirõl annak idején olvastam az az esztétikai eloxálás lehetett és azt a szinezés után bekenték híg shellakkal vagy más hasonlóval.csak kiigazítás (ha egyáltalán jól tudom), hogy az elox tudtommal önmagában szigetelõ. tehát az alu-oxid. persze nagyon vékony, ezért könnyû felsérteni, és ott már vezet is, mert kibukkan az alu.. a színezért pedig különbözõ gázokkal, vagy vegyületekkel érik el, az nem lakk, hanem az oxid olyan színû anyagában. de lehet hogy van, amit lakkoznak is.
(helyesbítésekre nyitott vagyok)
A jobb felület növelõ módszer a homokfúvásos mattítás mert az jelentõsebben megnöveli a hûtõborda lévegõvel érintkezõ felületét.
Posted 2007. September 21. - 15:19
hozé nem boltot akar nyitni és sz..rá keresni magát rajta, pusztán összeszedni a vállalkozó kedvû embereket és segíteni a lámpaépítésben, ha már csinált ilyet és van benne tapasztalata (meg kapcsolata, hogy mindenki normális áron jusson anyaghoz). Én értettem félre valamit?
hogy hogy jutottunk el a lámpaépítéstõl a "ha elni akarsz menj ki"-ig, az külön topikot érdemelne...
Posted 2007. September 21. - 15:05
Mondjuk nem a bevezetõ reklámárra gondoltam, amire kicsit ráfizet, hogy aztán beinduljon a bolt.
Posted 2007. September 21. - 14:45
...mert nem a megélhetés hanem a kifosztás a lényeg! Az is erõszakos módon."nekünk sok értelme nincs", csak annak aki csinalja. Mondtak, ha elni akarsz menj ki.Nemtom minek ennyit hangoztatni, hogy "de ez Magyarország és mit várunk...". Uncsi már nagyon (és értelme sincs)
vendég_Charon_*
Posted 2007. September 21. - 13:52
vendég_Charon_*
Posted 2007. September 21. - 13:41
Az aksit lehet cserélni simán, annyi, hogy azonos teljesítményû legyen adott fesz mellett, ugye? Vagy hogy is van ez
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2007. September 21. - 13:36
Ejjj, Hozé! De magóg vagy......
Tényleg Magyarország.
"Góg és demagóg fia vagyok én..."
(Juj; ezért megint én kapok az arcomra. Dehamár: "Agyar vagyok, agyarnak születtem..." - idézet Sándor György humoralistától)
Posted 2007. September 21. - 13:18
Nekem egy 20W-os halogén fejlámpám van 3 fokozattal.
Itt Pécsen páran (3-4 emberrõl tudok biztosan) akarnak valami hasonlót, meg én is gondolkoztam valami "korszerûbb" változaton. És ez a megoldás mindenkinek jó lenne!
Posted 2007. September 21. - 13:06
A pilácsról nincs képem, mert Pitechus lenyúlta a cuccot.
Pontosabban odaadtam neki, mert õ naponta nyomja sötétben.
A jelen pilácsok: kb. 50mm átmérõjû, kb. 25-30mm magas henger. Az egyik bordázott, a másik sima oldalfallal.
Az új picit magasabb lesz, benne lesz az elektronika is.
Az esztergályos srácra lehet, hogy szükség lesz.
Ha lesz rajz, majd beszélsz vele.
Igen, keresünk elektromûszerészt.
Zolkow:
csináltam én is magamnak 8 db.os elemtartót a lámpához, azzal is megy.
Mindenképpen része lesz a projectnek, mert olcsó.
(Ha jól emlékszem 2*45Ft +csatlakozó. max 300Ft az egész, és jó bele az AA-s elem is.)
Csak a 8 db. AA-s aksi már sokaknak húzós ár.
De opció lesz.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2007. September 21. - 13:05
jok ezek
csorgattuk nyalunk belaval
mehet AA-rol is ha akarod
elbirja
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Sign In
Create Account

Back to top