Én egész nyáron egy Q5+KCLP20CR (6fokos) kombinációval mentem és bõven elég volt, baromi messzire elvisz de közelre is bõven elegendõ fénye van. Persze szerelgetni mindig kell valamit így kíváncsiságból betettem mellé egy 20fokosat is, terepen még nem tudtam próbálni de az itthoni tesztek alapján "baba"
Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Posted 2008. October 08. - 11:29
Én egész nyáron egy Q5+KCLP20CR (6fokos) kombinációval mentem és bõven elég volt, baromi messzire elvisz de közelre is bõven elegendõ fénye van. Persze szerelgetni mindig kell valamit így kíváncsiságból betettem mellé egy 20fokosat is, terepen még nem tudtam próbálni de az itthoni tesztek alapján "baba"
Posted 2008. October 08. - 11:22
A Khatod honlapjan lattam hogy van nekik tukros optikajuk is. Mivel a kinai piacos lampakban mar lattam ilyet, es ugy tunt nagyon faszan mukodik a megoldas, mindenkepp erdekelne. Szoval ha valakina tud konkret tipust, beszerezhetoseget xre ledhez az nagyon jo lenne...
Szia! Én a ChipCAD-ben vettem tükröket, szerintem sokkal jobbak mint az öntött optikák. A honlapjuk sajnos katasztrófálisan rossz, az árlistában ezek benne sincsenek, a LED-ekkel kapcsolatos frissítések közt találod meg õket júniusi dátummal:
KCLP17ST Foncsorozott tükör, 17 mm átmérõvel és 35°-os sugárzási szöggel. CREE XR, XRC, XRE és Seoul Z-power P4 LED-ekhez ajánljuk. Ára: 480 Ft + áfa.
KCLP20CR Normál tükör, 20 mm átmérõvel és 6°-os sugárzási szöggel. Seoul Z-power P4 LED-ekhez ajánljuk. Ára: 380 Ft + áfa.
KCLP20ST Foncsorozott tükör, 20 mm átmérõvel és 25°-os sugárzási szöggel. CREE XR, XRC, XRE és Seoul Z-power P4 LED-ekhez ajánljuk. Ára: 480 Ft + áfa.
A középsõt nem ajánlják CREE LED-hez de annak ellenére nagyon jól megy vele, fát lehet vágni a fénysugárral a sötét erdõben!
Van egy új tükör is náluk "Focus 50" néven, de ennek még a méreteit sem írták meg... titokban kell tartani a vevõk elõtt valamiért...
(Ha valaki kipróbálja akkor majd légyszi írja meg a tapasztalatait-köszi)
Remélem tudtam segíteni!
Posted 2008. October 08. - 11:17
Posted 2008. October 08. - 03:59
Korábban láttam a táblázatban R2-t is de a mostani honlapjukon már nem szerepel valamiért.Hát itt nekem valami nem kerek...
XR-E sorozatban tudtommal Q5 a legfényesebb fehér, az kb. 210 lument tud csontra kihajtva (1000mA).
A Cree 90 fok széttartásu ledjéhez nem illik jól a tükör.A Khatod honlapjan lattam hogy van nekik tukros optikajuk is. Mivel a kinai piacos lampakban mar lattam ilyet, es ugy tunt nagyon faszan mukodik a megoldas, mindenkepp erdekelne. Szoval ha valakina tud konkret tipust, beszerezhetoseget xre ledhez az nagyon jo lenne...
Tükör inkább a nagyobb széttartásu ledekkel mûködik jól, mert
a fénybõl ott több jut oldalra a tükör felületére..
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2008. October 08. - 01:41
Posted 2008. October 07. - 20:41
Posted 2008. October 07. - 19:39
és ezt a villanyt mivel érdemes meghajtani?
a gyárilag javasolt cr123a elemmel nem mehet sokat. ennek az akkuváltozatából a max, amit találtam 1000mAh. az sem sok.
egy 6,9 Ah-s zselés cumónak van ehez értelme? (mondjuk canon kamera akku)
vagy inkább egy öt AA akkus pack volna az ideális? ebbõl is össze lehet hozni bõven 6000mAh felett.
a kérdés az, hogy az önkisülés hogy áll.
szerintetek?
Szerintem a zselés akku felejtõs a nagy tömege miatt, legjobb a LiIon de az meg drága (fõleg ha nem tudsz hozzá töltõt és védõelektronikát csinálni/bontani) de a NiMh az könnyen kivitelezhetõ, az Auchanban szokott lenni Duracell 2650mAh-ás ceruza-akku, két darab 1000Ft Körül, ebbõl könnyû és olcsó összerakni, és tölteni sem bonyolult. Az önkisüléssel nem érdemes foglalkozni, fõleg ha rendszeresen használod.
Posted 2008. October 07. - 17:27
a gyárilag javasolt cr123a elemmel nem mehet sokat. ennek az akkuváltozatából a max, amit találtam 1000mAh. az sem sok.
egy 6,9 Ah-s zselés cumónak van ehez értelme? (mondjuk canon kamera akku)
vagy inkább egy öt AA akkus pack volna az ideális? ebbõl is össze lehet hozni bõven 6000mAh felett.
a kérdés az, hogy az önkisülés hogy áll.
szerintetek?
Posted 2008. October 07. - 17:26
XR-E sorozatban tudtommal Q5 a legfényesebb fehér, az kb. 210 lument tud csontra kihajtva (1000mA). 295 lum-hez legalább 1,5A-el kéne hajtani! :confused: ...és az optika vesztesége még nincs is benne...
Az adatlap szerint 1kHz-es szaggatásnál 1.8A-rrel lehet max küldeni, így jöhet ki a nagyobb fényerõ. A max lumenre nem emlékszem pontosan, de mintha több lenne, mint 210, én úgy emlékszem hogy 107lm 350mA-enként, tehát kb 300lm @ 1000mA. (1.8A -nél nem tudom mennyivel több, gondolom egy szinten túl már nem lineárisan növekszik)
Amúgy rücskös tükrös megoldás segéd optika nélkül >>> tehát várhatóan van egy közepesen szûk nyalábja; illetve van egy közelre túl intenzív, szélesen világító szórt fény. Persze a puding próbája az evés: ki kell próbálni hogy világít. Egy hasonló áru Cateyenél biztos sokkal jobb fényt ad!
Én próbáltam egyaránt öntött optikákat és tükröket is, a tükrök szerintem nagyságrendekkel jobbak, most a KCLP sorozatú 6 és 25 fokos tükrökkel + 2db Q5 -ös leddel építtem lámpát, és nagyon baba
Posted 2008. October 06. - 16:12
A lámpa konkrét forrása valószínûleg ez:
http://www.dealextre...ls.dx/sku.12890
$35.21 free shipping. Bár ha innen rendelsz, több hét a szállítás + lenyúlhatják a postán.
Külön is kapható maga a led, pl. a DealExtreme-nél
http://www.dealextre...ls.dx/sku.15943
vagy cutter-nél
http://www.cutter.co...php?prod=cut651
Elég ritka a kihozatal, gyakran elfogy a készletrõl.
Illetve lámpákba beépítve.
Posted 2008. October 06. - 13:56
Hát itt nekem valami nem kerek...helló!
ehhez mit szóltok?
http://www.vatera.hu...a_91599350.html
a cree 7090xr-e led méág meggyõzõ, de ilyne teljesítmény mellett vajon mennyit bír az a két 3,7 voltos kicsinyke cr123a akksi? ebbõl egy 2000mAh-s is hamar meghal nem?
ez a cree led úgyemlékszem 700 mA áramot visz maxon.
ez tényleg csak 2-3 órát jelentene?
az ára mindenesetre nekme bejön.
szerintetek milyen?:confused:
üdv!
XR-E sorozatban tudtommal Q5 a legfényesebb fehér, az kb. 210 lument tud csontra kihajtva (1000mA). 295 lum-hez legalább 1,5A-el kéne hajtani! :confused: ...és az optika vesztesége még nincs is benne...
("R2" Az adatlapon csak mint a vörös színû ledek egyik hullámhossz alcsoportja szerepel.)
Amúgy rücskös tükrös megoldás segéd optika nélkül >>> tehát várhatóan van egy közepesen szûk nyalábja; illetve van egy közelre túl intenzív, szélesen világító szórt fény. Persze a puding próbája az evés: ki kell próbálni hogy világít. Egy hasonló áru Cateyenél biztos sokkal jobb fényt ad!
Szerintem, ha gyakran használod, mindenképpen akkus üzem a célszerû, gazdaságos. Persze akkor még töltõ is kell.
LiIonos akkunál összeadod a cellák mAh-it, majd elosztva a ledáram ~1...0,8×-osával (elektronika, és led fûggõ), megkapod a várható üzemórát (teljes fényerõ mellett).
Posted 2008. October 05. - 19:10
Sisakra kell rakni, egy pumpatartó segítségével. Egy cseppet nehéz, de csinálok hozzá egy konzolt, amivel a biciklire lehet rakni.
http://picasaweb.goo...alicsAkos/Root#
Posted 2008. October 05. - 18:04
ehhez mit szóltok?
http://www.vatera.hu...a_91599350.html
a cree 7090xr-e led méág meggyõzõ, de ilyne teljesítmény mellett vajon mennyit bír az a két 3,7 voltos kicsinyke cr123a akksi? ebbõl egy 2000mAh-s is hamar meghal nem?
ez a cree led úgyemlékszem 700 mA áramot visz maxon.
ez tényleg csak 2-3 órát jelentene?
az ára mindenesetre nekme bejön.
szerintetek milyen?:confused:
üdv!
Posted 2008. October 05. - 12:43
Posted 2008. October 05. - 12:11
Szûcs Péter Az elérhetõség megtalálható a következõ címen: http://www.led.co.hu/Balu légyszi, hogy is hívják azt az úriembert aki a vár mögött kereskedik kéz alatt erõs ledekkel?
Posted 2008. October 05. - 00:53
Amúgy én is dinamópárti vagyok, trekking használatra verhetetlen (4w ~350 lumen korlátlan ideig AXA HR Traction
Balu légyszi, hogy is hívják azt az úriembert aki a vár mögött kereskedik kéz alatt erõs ledekkel?
Posted 2008. October 02. - 20:39
Elsõként a hatékony leden, az össz.teljesítményen és még az opikán múlik a lényeg.Nem feltetlen, attol fugg ki epiti, mibol, mennyiert, mennyire versatile -mer ugye nem vagyunk egyformak- es vegul mennyiert adja
Ezen kívül a megfelelõ kapacitásu akku is fontos.
A többi csak hab a tortán, vagyis részletkérdés..
Persze az ár sem mindegy.
Posted 2008. September 23. - 01:26
Posted 2008. September 22. - 13:29
A gyári, elérhetõ áru lámpákban általában több évvel ezelõtti ledek kerülnek,
mivel a beszerzés, gyártás, raktározás és egyéb kereskedelmi várakozási idõk ellenünk dolgoznak.
Ami gyáriban jó és korszerû az drága (Lupine Betty).
Errõl szól az iparosok mottója: -
- A gyors, jó munka nem olcsó.
- Az olcsó jó munka nem gyors. /Hozé/
- Olcsó, gyors munka az nem jó.
Ettõl sokkal jobb a házi építésü lámpa, legyen az Hozé-lámpa v. bármi hasonló jó dolog.
Posted 2008. September 22. - 00:04

Sign In
Create Account

Back to top