Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
De most miért nem jó? A 2 darab elem az nem 3V? Mindig felcsillan a remény, hogy akkor lehet tuningolni, aztán valamelyikõtök meg mindig elrontja az örömöt. :cry:

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Most néztem Cree huzallábasokban fehér, kék, zöld, mind 3V fölötti nyitófeszû, szóval 2AA celláról meg se fog nyikkanni! :(
Csak valami step-up kapcsolással lehetne megoldani

Ez a Cateye villogó a teleprõl, ha jól látom csak egy soros 20ohm áram korlátozó ellenállást használ, az a "LED elektronika", (a többi alkatrész csak kapcsol, villogtat...)

akkor lehet van 4db fehér cree ledem eladó :D
viszont a borostyán színû az úgy látom 2.1V-ról már megy és az jó is lenne elõre tán. Kresz szerint ugyis ez a hivatalos elsõlámpaszín,nem? :)

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Egy Cateye HL-EL220-ba is megéri cree ledekre cserélni a gyári ledeket?
Ha jól látom akkor ebbe is 5mm-es ledek vannak.
Egy pár kép a panelrõl:

Panel1

Panel2
Panel3

Ezek közül melyiket lehet/érdemes belerakni?

LC503FWH1-15Q-A0-00001 5 mm, white, 24000 mcd

LC503TBG1-15P-A-00001 5 mm, bluishgr, 20000 mcd

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Ide alacsony nyitófeszültségü led kellene. Az új hatékony ledek ilyenek.
Ezzel együtt ez is csak szükség megoldás. Az elegendõ tápfesz lenne a jó.

Igazán a magasabb tápfeszt elõállító kicsi áramkör segítene, viszont
ebben az esetben ez csak álmodozás, vagyis nem visz elõre hatásosan.

A jobb fényü huzallábas is olyan megoldás ami jó is de kevés is az optimálishoz.
A fõ gond a gyári kettõ akku v. elem cella.

DöG úr, itt vagy valahol?
Neked mindíg van valami eredeti mentõ ötleted, hmm..?

Most néztem Cree huzallábasokban fehér, kék, zöld, mind 3V fölötti nyitófeszû, szóval 2AA celláról meg se fog nyikkanni! :(
Csak valami step-up kapcsolással lehetne megoldani

Ez a Cateye villogó a teleprõl, ha jól látom csak egy soros 20ohm áram korlátozó ellenállást használ, az a "LED elektronika", (a többi alkatrész csak kapcsol, villogtat...)

MX-6 350mA-nél 100-120lument képes produkálni.De azt mondja az eladó hogy nem lehet optikát kapni hozzá.Ez igaz vagy hamis? Másikaz uj tffc ledet ajánlotta ami 250lument produkál 1500mA-nél. 8darab ceruza aksival hajtom és ellenállással viszem le az áramot. elõre is kösz a véleményt

-Vegyél XP-G-t: az ~340lument tud 1000mA-on, és 130+lum/350mA. XP-E optikákat lehet hozzá kapni (valószínûleg rebelé is jó), és olcsó is (950+áfa: chipcad)! :)
-8 soros AA akksira 1 ledet hülyeség: ~4,5 cellányit elfûtesz az ellenálláson!!! (Akkor már 2db XP-G-t sorba, az kényelmesen kihajtható 8 NIMh akksiról).
De még jobb lenne 2×4-rõl hajtani 1 ledet: mikor az egyik pakk lemerül, akkor átkapcsolsz/átdugsz a másikra.) :)
-Ha már nem akarsz elektronikát: akkor inkább multifusét használj:
XP-G-hez 0,9A-es multifuse//3R3-2W-os ellenállással parallel= kb 3,8V...6V közt állandó ~1-1,2A-t biztosít; 0,3A-es multifuse//15R-0,5W-os ellenállással párhuzamosan meg kb. 0,4A-t csinál! Így egyenletes marad a fényerõd szinte egészen a full lemerülésig! :)

tgabor71

tgabor71

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
B.p XIII. Dévényi u.LION-Kft.Most vettem akkut 11.1V 4600 mAh 11ooo.Ft Garanciával.De bármekkorát csinálnak.Üdv mindenkinek.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
régebben nekem is volt pumpás szippantóm, nem sokat használtam; hamar szétesett :D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

ha már forrasztó-lecke van, hadd kérdezzek .)
enyim lámpámon speciel pont nem így van a forrasztás. nem a nyák hátulján, hanem közvetlen a led alatt :S ha a nyák hátulján a led lábát melengetem az úgy jó lesz? vagy a másik oldalról alá kéne benyúlkálni? :o

Nem, akkor fölülrõl kell támadni a pákával! :)
(A panelt nem is kell kiszedned.)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ha már forrasztó-lecke van, hadd kérdezzek .)
enyim lámpámon speciel pont nem így van a forrasztás. nem a nyák hátulján, hanem közvetlen a led alatt :S ha a nyák hátulján a led lábát melengetem az úgy jó lesz? vagy a másik oldalról alá kéne benyúlkálni? :o

bloke, Chipcadbe csak annyit mondtam, hogy szeretnék fehér és piros Cree huzallábas 5mm-es ledet és tudták mi kell nekem :)

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Kösz szépen. Még annyi, hogy melyik ledet vegyem a sok közül, az általad ajánlott oldalról? A lámpám olyan, mint M-a-TT-é, csak hátsó. És amiket az utolsó hsz-edben felsoroltál kellékek azok mik? Bocs, ha nagyon hülye vagyok, csak szeretek alaposan felkészülni.

Szia!

C503B-RAN-CY0B0AA1 5 mm, red, 12000 mcd 40 Ft
A páka és a forrasztóón az gondolom tiszta, az ónszippantó pedig egy vékony réz szálakból szõtt "szalag", a beépített LED-ek kiforrasztását teszi könnyebbé: a végét ráhelyezed a forrasztási pontra, rányomod a pákát ami megolvasztja a forrasztóónt, az "rámászik" erre a réz szalagra, és hoppp! -már kinnt is van a LED :)
(Persze enélkül is ki lehet cibálni a LED-et de legyünk mán' kultúráltak) :)

Valahogy így néz ez ki:

(Mutat a szõrmók egy pumpás-szippantót is, de én azt spec. nem igazán szeretem... ízlés dolga)

Üdv & sok sikert

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Szia!

Igazából ez annyira minimális munka hogy lehetetlen róla pár sornál többet írni :) Szedd szét a villogót, jegyezd meg hogy a LED-ek milyen polaritással vannak a panelon (vagy fotózd le makróban), forraszd ki õket, vágd le az új LED-ek lábait és forraszd be õket a helyükre. A lámpa kialakításától függ hogy a forrasztáshoz a panelt ki kell-e szedni vagy sem.
Ennyi :)

Üdv

Kösz szépen. Még annyi, hogy melyik ledet vegyem a sok közül, az általad ajánlott oldalról? A lámpám olyan, mint M-a-TT-é, csak hátsó. És amiket az utolsó hsz-edben felsoroltál kellékek azok mik? Bocs, ha nagyon hülye vagyok, csak szeretek alaposan felkészülni.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

ennél a lámpánál is lehet led cserét alkalmazni?

Feltöltött kép

Így ránézésre arra tippelek hogy ebben is hagyományos 5mm-es LED-ek laknak, ha valóban így van akkor érdemes cserélni.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
köszi :)

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Kõszegen van a pákám, szóval elöször LE kéne hozni .)
vagy Neked van cuccod? Igazából forrasztásban sincs sok gyakorlatom .) sose mutatták, hogy kell, de eddig mindent megoldottam :)

Hamár Te is Lomex-fan :) vagy :

52-00-29 SZERSZÁM ÓNSZÍVÓ EL-200 ÓNSZÍVÓSZALAG 2.0mm KIFORRASZTÓ 300Ft

Ez + a páka és cin + egy kis fogó, és kezdõdhet az upgrade :)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Sziasztok!
Nem tudja vki, hogy hol lehet "8-as elemtartót"(nem tudom mi a becsületes neve) AA elemekhez?
Mennyibe kerülhet egy ilyen?
köszi

Fotomarketnel vettem régebben.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Sziasztok!
Nem tudja vki, hogy hol lehet "8-as elemtartót"(nem tudom mi a becsületes neve) AA elemekhez?
köszi

Szia!

Pl.: www.lomex.hu netto 88 Ft, 43-13-11 cikkszámmal keresd.

(Én inkább a 43-09-71 cikkszámúból használnék kettõt sorbakötve, ez sokkal masszívabb és jobban érintkeznek benne a cellák. Talán banálisnak tûnik, de nagyon sok múlik az elemtartó minõségén, 8cellának 16 érintkezési pontja van, ez elég komoly hiba- és áramveszteséget tud jelenteni. A legjobb lenne õket akkupakkba fixre összeépíteni....)

Üdv

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ELEMTARTÓ 8xAA ELEMTARTÓ BH8-AA-1 (FEM) LENGÕ HUZALKIVEZETÉSES.4X2
20 db raktáron
88.00 Ft

lomex.hu

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Sziasztok!
köszi

zerna

zerna

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
hozzászolásombol lemaradt az elsõ rész mx6 ledrõl van szó

zerna

zerna

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Maximális tiszteletem!
állitolag 350mA-nél 100-120lument képes produkálni.De azt mondja az eladó hogy nem lehet optikát kapni hozzá.Ez igaz vagy hamis? Másik brigádot is felhivtam ott a karakter az uj tffc ledet ajánlotta ami 250lument produkál 1500mA-nél. Mer ugye én is szeretem a minél nagyobb fényerõt. Ehez viszont van optika. Mi a vélemény ezzel kapcsolatban? Az mx 6 bekötése hasonló a k2-höz? 8darab ceruza aksival hajtom és ellenállással viszem le az áramot. elõre is kösz a véleményt

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Matt: egy ilyen tuningra énis beneveznék! Melyik este?

Kõszegen van a pákám, szóval elöször LE kéne hozni .)
vagy Neked van cuccod? Igazából forrasztásban sincs sok gyakorlatom .) sose mutatták, hogy kell, de eddig mindent megoldottam :)