Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

yasec.hu

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
637 hozzászólás a témában

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Huhh, úgy látom kicsit félre lettem értve, mindegy.

Yasec, ha nincs miért, akkor nem kell magyarázkodnod, senki nem kért rajtad számon semmit!

Hali!

Ez nem magyarázkodás, csak információ híjján sokan inkább kitalálnak valamit, hogy kitöltsék ezt az ûrt. Na pont erre pályáztam, hogy legalább hiteles infóval legyen ez feltöltve!
Éveken át nem "magyarázkodtam". Na és mi lett a vége?

Üdv.: Yasec

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Tomnak!
13.ker. Szabolcs u.-Dózsa gy. felöli végénél van egy "fémes bolt" alu táblák,danamit,rezek stb.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ezt nem mondod komolyan?!
kb olyan a kerdes, hoyg drogeri marktban hol lehet vasarolni?

ertelem szeruen .hu

mikorra fogom en ezt a forumot kipihenni!??

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
OFF
Apropo, a metalloglobusos alut honnan lehet beszerezni?
Nekem nem cso kene, hanem lemez...
webcimet, barmit kernek, ha valakinek van!

udv: T

ON

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Tisztelt Yasec Úr!
Nem gondolja hogy tiszteletét kellene tennie egy bizonyos helyen és újra beírni a vendégkönyvbe? ;D
Nem bánom, lesz diannás cukor+sör! ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
vissza a franciakhoz!

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

Yasec mesterhez intézném kérdésem...

Az elit triálosok mért cserélik most le a yasec vázukat??..

Örs egy hónapja nyomja koxx-val...Balázs Peti is az új magellan triált várja..egyedül a Kaiser Tominak marad yasec...

rem nem kérdeztem butát..
tommmas

nem az a lényeg hogy miért cserélik le hanem az hogy hová viszik majd azokat ha eltörnek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
macs: nem vagyok leragadva. ilyen vázat akarok (alut, mert abban bízom, össztelósnak az a legjobb ilyen fr téren, akárki akármit mond)

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Yasec mesterhez intézném kérdésem...

Az elit triálosok mért cserélik most le a yasec vázukat??..

Örs egy hónapja nyomja koxx-val...Balázs Peti is az új magellan triált várja..egyedül a Kaiser Tominak marad yasec...

rem nem kérdeztem butát..
tommmas

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
rob: Talán nem kellene leragadni az alunál...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Huhh, úgy látom kicsit félre lettem értve, mindegy.

Yasec, ha nincs miért, akkor nem kell magyarázkodnod, senki nem kért rajtad számon semmit!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
engem az zavar, hogy nem lehet normális csöveket venni.
van egy haverom, második vázán van túl (az elsõ már el is tört ;D) és ahogy õ, úgy én is meg tudnám valósítani az álmaimat, de: mi a sz*rt kezdjek egy metalloglobusos alsimg0.5 csõvel, ami nincsen csak 50*5-ösben? hogy lesz ebbõl normális súlyú alsócsõ? eszterga? mire leszed belõle az esztergányos 3.5 mm-t, addig megõszül, és erõsen elküld az anyám felé. ...

ezért kérdeztem: hozol csövet (vagy kell valami spec. végzettség, stb ahhoz hogy vegyél) kinntrõl az olaszoktól másnak is?

tudom, hogy kell sablon (van már egyféle, az alapján mehetne nagyban) meg stbstb, de van, aki hegessze, rá is ér, szépen is dolgozik, olcsón is, meg is bízom benne. de nem merem elkezdeni, hiszen ezekbõl a csövekbõl én soha nem csinálok rendes vázat, csak olyat, ami túl van tervezve, hogy ne hulljon szét. de akkor inkább marad a bullit.

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
...és még valami:

Öregapám mondja mindig:
Az életben semmi sincsen ingyen, még a halál sem, mert az is az életbe kerül!

Na így van ez a gépparkkal is!
Nem is lehetett engem látni úgy 18éves koromban mulatóhelyeken! Míg a többiek elnyomták a pénzüket hétvégén, én keményen nyomtam a mûhelyben.
Na ez az esély mindenkinek adott!
Egy gazdag támogató szülõ biztos sokat segíthet, nálam nem így volt. Amikor a legjobban kellett volna a pénz, na éppen akkor válltak a szüleim! :o

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
...még valami:

Tudom, nehéz kérés, de mégis megkérhetnék itt mindenkit, hogy ne polarizáljunk?
Nem kéne két tábort alkotni, hogy Yasec fikázó/Yasec fan.
Sajna sokkal egyszerûbb az embereknek a két végletbe sorolni valakit, minthogy egy valós képet alkosson valakirõl.
Engem a kritika sohasem zavart, így is nõttem fel, apám is keményen a fejemhez vágta, ha valamit nem jól csináltam, és ha mindent a lehetõ legjobban sikerült megoldanom, akkor nem szólt semmit, ebbõl tudtam, hogy ez most okés volt! ;D
Az építõ jellegû kritika mindig jó, de a fikátorok tehetnek egy szívességet! :P
Természetesen kritizálhat bárki, még az is, akivel eddig sohasem volt dolgom, csak ez a "hallottam valakitõl" duma nem jön be nálam. Nem szabad féltékenykedni, az nem vezet jóra. Viszont én még SOHA nem álltam útját annak, aki hozzám fordult tanácsért, hogy mit csináljon, ha vázat szeretne építeni. Horváth András is nálam volt elõtte, mielõtt megépítette elsõ vázát. Biztos ellesett tõlem néhány "trükköt", de ez engem a legmesszebbmenõkig sem zavart sohasem! Ha valaki alkalmazza az én megoldásaimat, az egy elismerés! Think Positiv!
A márkaneven kívül nincsen levédve semmim se, bárki használhatja bármikor! Mondjuk nem bánnám, ha elõtte szólna róla, úgy gesztus gyanánt. Megígérem, nem leszek ellene! ;)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Na, itt vagyok! ;D

Nekem tényleg semmi kifogásom azellen, ha valaki elkezd vázat gyártani.
Nem egy misztikum, de nem is pofon egyszerû. Hozzáállás kérdése. A "csináld magad karbonváz otthonról" cikket Atom-tól anno nem annyira fogtam, hogy mit is akart ezzel mondani. (egyébként becsülöm atom komát, egy tipikus esete azon embernek, aki nem nyafogással kezdi, hogy mennyi pénz kell, mennyi gép, meg a rohadt gazdag persze meg tudja csinálni, blablabla)
Kell hozzá gépész ismeret, érzék a dolgok iránt, elszántság+mentalitás, kellõ baszogatásmentes környezet, tõke (hosszútávú), meg egy csomó speckó kis célgépecske, amit ha van pénzed, megveszed készen, ha nincsen, akkor legyártod, de addig sem adsz el semmit, tehát az is pénz.
Elég összetett az egész meló, át kell látni. Egy rossz döntés elég rendesen vissza tud dobni egy kezdõt. Nekem jó döntésem volt az, hogy acélvázakkal kezdtem. Ha aluval kezdtem volna anno, azokból a csövekbõl, amiket akkor lehetett kapni, már rég csõdbe vittem volna a dolgot. De nem lett volna ez másként, ha egybõl hátsóagyakat kezdek el gyártani. Ahhoz is kellett azért idõ, mire azok megbízhatóak lettek. Syncros-t anno elvitte a hátsóagy. Képesek voltak egyszerre többet is gyártani, mindezt idõben. Nekem ez sosem volt az erõsségem, de nincsen tövis rózsa nélkül: ha legalább valami nem túl jó konstrukciót gyártok, abból sem kell sokat lenyomni, mert kiderül a valóság, elég hamar. ::)
Szóval tényleg bárki is az, ha úgy érzi, hogy korszakalkotó ötletei vannak vázgyártáshoz, kezdje el nyugodtan! Ha valaki üzleti megfontolásból szeretne vázakat gyártani, az felejtse el!
Vagy szereted csinálni, és akkor érthetõ, vagy sok pénzt akarsz keresni, de akkor keress máshol! ;D
(Lehet találgatni, hogy miért tûntek el a többi vázgyártók! ???)

Üdv.: Yasec
...a realista ;)

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Tényleg nem így mûködik. Kell hozzá tanúlni egy kis mechanikát, meg anyagismeretet, meg kell tanúlni hegeszteni. Ezek után már csak egy esztergagép kell meg köszörû és valamilyen gép -mondjuk AVI- mivel hegeszteni is lehet. Persze középcsapágyházat, fejcsövet használt vázakból is lehet szerezni, szóval az eszterga hiánya nem kifogás...

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

ezt én sem értem.
szoval azt mondod hogy kell egysokmilliós géppark és akkor mindenki tud vázat csinálni vagy mi?
mert nem hiszem hogy yasec libákra vigyázott és egyik reggel az ágya elött talált cnc marót meg mittudoménmilyen hegesztöt és onnantol vázakat gyárt.
ha meg félreértettelek bocsesz.

amikor még fiatalabb voltam (1988 kábé) egy kicsit átforrasztgattam egy országuti vázat. tényleg csak egy két dolgot (papucsot cseréltem elsöváltotarto izé,
bovdenszemek) de olyan kurva nehéz volt jol megcsinálni!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
aki ert hozza az megtudja csinalni/tatni
ha elegge elszant a dolog irant.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
nem értem.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
akkor ezek szerint majdnem minden háztartásban megtalálhatóak.