Na, itt vagyok! ;D
Nekem tényleg semmi kifogásom azellen, ha valaki elkezd vázat gyártani.
Nem egy misztikum, de nem is pofon egyszerû. Hozzáállás kérdése. A "csináld magad karbonváz otthonról" cikket Atom-tól anno nem annyira fogtam, hogy mit is akart ezzel mondani. (egyébként becsülöm atom komát, egy tipikus esete azon embernek, aki nem nyafogással kezdi, hogy mennyi pénz kell, mennyi gép, meg a rohadt gazdag persze meg tudja csinálni, blablabla)
Kell hozzá gépész ismeret, érzék a dolgok iránt, elszántság+mentalitás, kellõ baszogatásmentes környezet, tõke (hosszútávú), meg egy csomó speckó kis célgépecske, amit ha van pénzed, megveszed készen, ha nincsen, akkor legyártod, de addig sem adsz el semmit, tehát az is pénz.
Elég összetett az egész meló, át kell látni. Egy rossz döntés elég rendesen vissza tud dobni egy kezdõt. Nekem jó döntésem volt az, hogy acélvázakkal kezdtem. Ha aluval kezdtem volna anno, azokból a csövekbõl, amiket akkor lehetett kapni, már rég csõdbe vittem volna a dolgot. De nem lett volna ez másként, ha egybõl hátsóagyakat kezdek el gyártani. Ahhoz is kellett azért idõ, mire azok megbízhatóak lettek. Syncros-t anno elvitte a hátsóagy. Képesek voltak egyszerre többet is gyártani, mindezt idõben. Nekem ez sosem volt az erõsségem, de nincsen tövis rózsa nélkül: ha legalább valami nem túl jó konstrukciót gyártok, abból sem kell sokat lenyomni, mert kiderül a valóság, elég hamar. :

Szóval tényleg bárki is az, ha úgy érzi, hogy korszakalkotó ötletei vannak vázgyártáshoz, kezdje el nyugodtan! Ha valaki üzleti megfontolásból szeretne vázakat gyártani, az felejtse el!
Vagy szereted csinálni, és akkor érthetõ, vagy sok pénzt akarsz keresni, de akkor keress máshol! ;D
(Lehet találgatni, hogy miért tûntek el a többi vázgyártók! ???)
Üdv.: Yasec
...a realista