Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

Ok én hiszek neked, de a leírtak alapján tényleg nagyon peches ember lehetsz ha 3x minta alapján is ez a véleményed. Ne érts félre és senki más se tegye nem akarom védeni a telefont csak mert nekem is ilyen van, de én az általad leírtakat nem igen tapasztaltam. Bevallom az enyémen vannak apró mikrofagyások, ha live wallpapert használok. De ezek a mikro fagyások nem zavaróak és azonnal eltünnek ha statikus hátteret használok (pl a bringám van most betéve).

Én nem vagyok telefon b*zi, de azért összenéztem pár ismerõsöm telefonjával. Amik szóba jöhettek hogy közel azonos szinten vannak, azok a GS, iP4. A GS véleményem szerint elmaradt, csak iP4 volt ami megtudta volna szorongatni, de az hímes tojás ehhez képest ezért mégsem. A kétmagos kütyükhöz még nem volt szerencsém kivéve egy LG-t, de annál meg vicc volt hogy a 2 mag nem volt képes olyan röccenés nélkül futatni a N.O.V.A-t és NFS-t mint a Defy az egy magjával.

Ja és még valami. Kérlek árúld el, hogy neked hogyan sikerült megkarcolni az üvegét ahogy írod és hogyan ázott be?

Pardon, csak még mielõtt elfogultsággal vádolna bárki, akkor eszembe jutott 2 hiba a telefonnal kapcsolatban.
1,A gyári FM rádió vacak és nekem folyton fagyott. Ez akkor volt a legjobb, amikor a bejövõ hívást és a rádiót egyszerre hallottam :)
2,A gyári Bluetooth-al csak fogadni tudtam, küldeni sehogy sem. Még a lehetõségét sem kínálta föl.
3,A gyári média lejátszó és a böngészõ kb. semmire sem volt jó.
Ezeket a hibákat azért felejtettem el, mert simán kiküszöböltem õket azzal, hogy a marketrõl leszedtem azt ami tetszet és mûködik. De hát pont errõl szól egy androidos készülék. Kapsz egy gyárilag alap kütyüt ami net nélkül csak egy telefon. Aztán felmész vele a netre és olyan alkalmazásokkal szabod személyre ahogy neked tetszik. Ezzel gondolom nem mondtam újat :)

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Rebell, léteznek backup programok, amivel pillanatok alatt vissza tudsz állítani mindent.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Samsung Galaxy Ace-ról vélemény? :)
Nokia 6303-ról váltanék rá, elsõ érintõképernyõs telóm lenne, nem tûnik rossznak, sõt nekem tetszik, de érdekelne hogy megéri-e a pénzét. :)

nekem 2 hete van, egy munkatársamtól vettem, akinek 4S kell. két hónapos, jóval áron alul kaptam.
Android 2.3.3, 2011-es Navigon mobilenavigator van fent rajta, csak a navi inditása elött kell felmenni a netre vele. Monst hogy ez miért van igy, nem értem, de remélem nem kell neki net, ha külföldön is használom. ki kell még tapasztalni.
Képernyö felbontás nekem tökéletesen elég. Fotozni ritkán szoktam mobillal, de sokak szerint jó képeket készit. Kinézet, forma, nagyság ugyan az mint a 4-es ájfön, csak 1-2mm vel vastagab, ami a "gumizott", nem csuszkálós hátulyától jöhet, ahol az újlenyomatok sem látszanak.

Ami negativan feltünt
A berendezett googlekontót nem tudod többé megvátoztatni a telefonon. szóval az egyszer beirt kontódon megvátoztatod a log-in odat, reszetelni kell a telót és újra kell berendezni rajta minden, mail, W-lan adatok stb. (minden odaveszik, ami a telefonban van, elötte jó külön rögziteni valahova)
Nem googli kontok simál törölhetök.
Aksi jónak tünik, bringázás közben SmartRunner és mp3 halgatás, gond nélkül órákon át, majd a melóhelyen egy müszak netezés is belefér.

Amien Samsungék a "közép" kategóriában spóroltak, a zpl. egy fejhalgató, de egy 2GBos kártya az a csomagolásban benne van.
Apropó kártya. A mikro SDt a telefon oldalába helyezed és nem az aksi alá. szóval akár mikor kivehetö és a mini USB töltö részt egy fém kis tolós "ajtóval" nyitod/zárod. a kis gumi baz. ugy is leszakadna valamikor.

Szóval átgondolt telefon és szerintem "több" telefont az árájért nem nagyon lehet ma kapni.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
Ok én hiszek neked, de a leírtak alapján tényleg nagyon peches ember lehetsz ha 3x minta alapján is ez a véleményed. Ne érts félre és senki más se tegye nem akarom védeni a telefont csak mert nekem is ilyen van, de én az általad leírtakat nem igen tapasztaltam. Bevallom az enyémen vannak apró mikrofagyások, ha live wallpapert használok. De ezek a mikro fagyások nem zavaróak és azonnal eltünnek ha statikus hátteret használok (pl a bringám van most betéve).

Én nem vagyok telefon b*zi, de azért összenéztem pár ismerõsöm telefonjával. Amik szóba jöhettek hogy közel azonos szinten vannak, azok a GS, iP4. A GS véleményem szerint elmaradt, csak iP4 volt ami megtudta volna szorongatni, de az hímes tojás ehhez képest ezért mégsem. A kétmagos kütyükhöz még nem volt szerencsém kivéve egy LG-t, de annál meg vicc volt hogy a 2 mag nem volt képes olyan röccenés nélkül futatni a N.O.V.A-t és NFS-t mint a Defy az egy magjával.

Ja és még valami. Kérlek árúld el, hogy neked hogyan sikerült megkarcolni az üvegét ahogy írod és hogyan ázott be?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Bálint, sajnálom, hogy ennyire rossz készüléket fogtál ki, Én ezeket nem tapasztaltam, amiket leírtál.
A kezdetektõl fóliát használok, egy rizikófaktor kizárva. Nem ezzel mosom szappan helyett a kezeimet, még egy kizárva. :) Tegnap frissítettem az aktuális cm7-re, ami kb 5 percet vett igénybe és minden adatom megmaradt.
A defy + nem hoz nagy elõrelépést szvsz a mostanihoz képes.

3 készülékes mintából mondom ezeket a dolgokat. Átlaguser nem fog CM7tel szopni, szóval ez a lehetõség egy plusz a buhera kedvû embereknek. Gyári support pedig pont egy nagy nulla és megértem azokat, akik emiatt hõbörögnek.
CM7-hez: nekünk is fenn volt mindkét telefonon, aztán az enyémen olyan szinten omlott össze, hogy bekapcsolni nem lehetett a jó készüléket, mert bootloopba került mindig (hozzátenném, semmilyen negatív hatás nem érte a telefont) kb huszadszorra sikerült újraraknom a gyári sw-vel. /nordic/
Az is egy vicc, hogy a hivatalos magyar sw -magyar nyelv nélkül- sokkal rosszabb, mint a ki nem adott, fejlesztõi nordic.
Fizikailag, hardveresen és anyaghasználat szempontjából nincs baj vele, csak a szoftveres része nagyon belerondít a levesbe. FC-zni nem szokott, de néha érthetetlenül lelassul, döcögõssé válik. Igényli a napi-kétnapi újraindítást. És ezt nem csak az agyonhasznált, széthekkelt telefonra igaz, hanem a gyári szoftveres, vadinovi épphogycsak out of the box darabra is.
Úgyhogy erõsen nemkéne. Az ítélet kizárólag a szoftveres rész stabilitásának és sebességének szól, de használat közben innen jön a legtöbb impulzus.
Ha valakinek nem szempont az extra strapabíróság, vegyen egy nexus S-t, az is bírja a gyûrõdést, esett nem egyszer már és nem lett baja. az egyetlen probléma vele, hogy a háta nagyon könnyen karcolódik, de ezt egy fólia megoldja. Kijelzõre csak a wrapsol jellegû fóliák mennek fel a hajlítottság miatt, a hagyományosak nem!!!

TAM: gratula!

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

nya végülis szereztem egy sony ericsson mh 500 bass reflex headsetet, de hogy ne legyen egyszerû az élet, csak akkor mûködik normálisan az LG telefonommal ha nyomva tartom a headset gombot. Utánaolvasva kiderült hogy SE máshogy drótozza be a 3.5ös jackdugot mint a többi gyártó. ohyeah. állítólag néhány nokia is ilyen.
ha esetleg valakinek szüksége lenne egy jó vezetékes headsetre és SE készüléke van akkor átadnám óccsón.

sajnos 2 féle kiosztás van. például nekem g3-al tökéletesen mûködik.
javaslom hogy keress hozzá egy olyan LG-s adaptert amihez lehet normál fülest csatlakoztatni, és használd azzal az SE füles részt.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Samsung Galaxy Ace-ról vélemény? :)
Nokia 6303-ról váltanék rá, elsõ érintõképernyõs telóm lenne, nem tûnik rossznak, sõt nekem tetszik, de érdekelne hogy megéri-e a pénzét. :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nya végülis szereztem egy sony ericsson mh 500 bass reflex headsetet, de hogy ne legyen egyszerû az élet, csak akkor mûködik normálisan az LG telefonommal ha nyomva tartom a headset gombot. Utánaolvasva kiderült hogy SE máshogy drótozza be a 3.5ös jackdugot mint a többi gyártó. ohyeah. állítólag néhány nokia is ilyen.
ha esetleg valakinek szüksége lenne egy jó vezetékes headsetre és SE készüléke van akkor átadnám óccsón.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

Motorola Defyrõl negatív vélemények?

Most soroljam?

Nem akar beázni,
Nem akar karcolódni,
Egy kicsúszás miatt rázuhantam bringástúl és nem akart semmi baja sem lenni,
Nehéz lesz megideologizálni hogy miért akarom majd lecserélni :)

Komolyra fordítva szót. Ez is csak egy telefon mint a többi, nem kell tõle csodákat várni mert nem is képes rá, de átlagos használat mellett szinte kinyírhatatlan. Nekem február 5.-e óta van meg. 5 ujjamon megtudom számolni, hogy hányszor kellett újra indítani, mert FC-zet.

Életem elsõ komolyabb telefonja és van egy érzésem, hogy a legjobb is :P

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
"érdemes szétnézni egykét fórumon" = ami nincs xda developersen az nem létezik ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

szerintem imei-hez kötött a lock.
Edit: írtam Neked fb-n ;)

Így van! IMEI és net kód alapján generálnak hozzá kódot. régen voltak hasonló progik marketen is. érdemes körülnézni 1-2 fórumon

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igen, szerintem is. szal akkor azt is buheralni kell benne? valami koltseghatekony [ingyenes :D] megoldas kellene, mert penzt azt nem fogok ra kolteni :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
szerintem imei-hez kötött a lock.
Edit: írtam Neked fb-n ;)

-=B.B.B.=-

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Google Nexus 1
Samsung Galaxy S plus
Nokia E6
BlackBerry 8960
HTC Desire S

ezek voltak amikbol lehetett valasztani, termeszetesen az utolso lett :) holnap erkezik, mar nagyon varom.

lett most igy egy szolgaltato altal letiltott magicem, mit csinaljak vele hogy eletre keljen? ha root-olnam akkor ujra mukodne? simlock eltunik belole? bocs a lama kerdesekert, de soha nem foglalkoztam ilyesmivel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Bálint, sajnálom, hogy ennyire rossz készüléket fogtál ki, Én ezeket nem tapasztaltam, amiket leírtál.
A kezdetektõl fóliát használok, egy rizikófaktor kizárva. Nem ezzel mosom szappan helyett a kezeimet, még egy kizárva. :) Tegnap frissítettem az aktuális cm7-re, ami kb 5 percet vett igénybe és minden adatom megmaradt.
A defy + nem hoz nagy elõrelépést szvsz a mostanihoz képes.

-=B.B.B.=-

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
én tudok.
fagy, lassú, nincs rá rendes szoftverfrissítés, nem annyira nagyon vízálló-cseppálló, mint hangoztatják, gorilla glass ellenére is ugyanúgy karcosodik az üvege, mint a sima plexis nexusomnak.
szerencsére kezd kifutni és jön a defy+, ami legalább a sebességen és a stabilitáson javít valamicskét, bár még nagyon drága a változás mértékéhez képest.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Sajnos nem adják ingyen.....:D
Ja! És balkezeseknek kényelmetlen az érintõgombok kiosztása :P
Viccet félretéve, nem tudok róla rosszat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Na pont erre jutottam. Túlzottan hasonlóak... Más korban, más hardverrel, de mintha ugyanazt nyújtaná azonos pénzért.
Talán az S-t eredetileg magasabb kategóriának szánták, ugye?

Igen az S az a cég egyik zászlóshajója(hogy trendi legyek) volt. De én mondjuk pont leszarnám ezt, ha nincs rá szükségem. Szal ha nem presztízsbõl kell, azért hogy egy céges mítingen ki lehessen ficcenteni az asztalra akkor azt mérlegeld hogy méret,tudás,design tekintetében melyik áll hozzád közelebb.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

S: AMOLED, TV out, 8 GB belsõ memória, nagy kijelzõ(szubjektív), nem mai konstrukció(2 éves kb)
W: 1.4 GHz proci, kisebb kijelzõ(szubjektív), szebb (szubjektív), kevés szerviztapasztalat (0)
menj a bótba és prbáld ki mind a kettõt egyszerre. egyikkel sem jársz rosszul szerintem.

Na pont erre jutottam. Túlzottan hasonlóak... Más korban, más hardverrel, de mintha ugyanazt nyújtaná azonos pénzért.
Talán az S-t eredetileg magasabb kategóriának szánták, ugye?