Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Please log in to reply
4974 replies to this topic

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Letezik olyan program, aminek a segitsegevel, ha osszekotom bluetoothal a telefont a kocsival, akkor a zenet is kihangositsa a hangszorokra? alap helyzetben csak mintha standbyba lenne, es csak akkor kapcsol tenylegesen ossze ha hivnak

Szerintem meg lehet oldani simán, ha össze van párosítva a fejegység és a telefon. Mennie kéne különösebb mókolás nélkül.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Telefont kell cserélnem, mert független telefonra lesz szükségem. Mit ajánlanátok? Nincs szükségem "XTR"-es telefonra, de normális zenelejátszó, GPS,wifi legyen benne. Meg az sem baj, ha a kamerája sem egy kacadék. És mint írtam, csak független jó.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Letezik olyan program, aminek a segitsegevel, ha osszekotom bluetoothal a telefont a kocsival, akkor a zenet is kihangositsa a hangszorokra? alap helyzetben csak mintha standbyba lenne, es csak akkor kapcsol tenylegesen ossze ha hivnak

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Ilyen Kindle-t lehet valahol próbálgatni? Rengeteg ebook-om van, de a gép elõtt ücsörögve tényleg nem kellemes sokáig olvasni (kinyomtatni meg ugyanazért nem fogom, amiért nem szerzem be hagyományos formában).

azt nem tudom hogy itthon hol lehet "boltban" kapni és megtapizni. De aki könyvmoly annak biztos hogy megéri!
Én karácsonykor nézegettem egyet, mert barátnõm testvére vett egyet a párjának(eszi a könyveket, fölösleges neki könyvet venni).
Attól elvonatkoztatva hogy egy célhardver, nagyon jó cucc, és okosan ki van találva. Sötétbe használhatatlan hacsak nincs olvasólámpa vagy lámpás tok(mert ilyen is van hozzá). A kijelzõ valami elképesztõen fura! Pláne a több millió színû TFT/OLED kijelzõhöz szokott szemnek. De tényleg olyan mintha egy papírlapot néznék! Én elõször nem hittem el.
Az üzemideje attól óriási, hogy a képernyõt csak akkor frissíti ha lapozol vagy valamilyen változás történik a megjelenítendõ oldalon(például böngészés közben).
Én egy olyan típust próbáltam ami WiFi és 3G képes. És ami meglepõ és baromira jó, hogy a 3G ingyen van! INGYEN! Igen! És Európa nagy részén elérhetõ. ezt sem hittem el, de tényleg így van. És mivel böngészni is lehet a kütyüvel, van is értelme.
Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy nem volt olcsó a kütyü. Olyan 60ezer körül volt mire hazaért. hivatalosan az Amazonról vásárolva, tokkal és a vámmal együtt.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Ilyen Kindle-t lehet valahol próbálgatni? Rengeteg ebook-om van, de a gép elõtt ücsörögve tényleg nem kellemes sokáig olvasni (kinyomtatni meg ugyanazért nem fogom, amiért nem szerzem be hagyományos formában).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Ha el tudna terjedni, akkor szerintem már elterjedt volna netbook/notebook-al

szerintem a netbook notebook merõbben más konstrukció. Már csak az üzemidejét és szállíthatóságát figyelembe véve is.
Egy jobb netbook 4-6 órát bír aktív használat mellett, egy noti meg átlagosan 2 órát. A Kindle üzemideje egy feltöltéssel 10 naptól egy hónapig(!) terjed a net használatától függõen. A notik kijelzõjén történõ olvasás eléggé fárasztja a szemet, az e-ink ezzel szemben nagyjából olyan mintha egy szépen minõségi módon nyomtatott könyvet olvasnál. Meg ugye a súly és a sérülékenység is más.
Szerintem ezeknek az elterjedése hazánkban attól is függ hogy kinek áll érdekében hogy eladja az ilyen cuccokat.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Ha el tudna terjedni, akkor szerintem már elterjedt volna netbook/notebook-al

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Egy hónapos volt mikor vette. A srác meg volt szorulva , 35 ezerért hirdette egyébként.

Az úgy kétségtelenül best buy!

Tegnap húgommal azon filozofáltunk, hogy pár év és az iskolákban is rászokhatnak a tablet rendszerû cuccokra. Mondjuk nem egy ilyen TFT LCD kijelzõsre. De mondjuk egy Kindle e-ink kijelzõs cucc elég hasznos lenne. Nem kéne annyi könyvet megvenni, cipelni a suliba. Év elején megadnak mindenkinek egy linket ahonnan le lehet tölteni az anyagot és kész. Egy 2-4 gigás belsõ memóriában az egész éves anyag bõven elférne, és nem lenne olyan gond hogy "otthon maradt a könyvem" vagy hogy éppen azért nem teszem be a könyvet mert 7 órám lesz és a franc sem cipeli azt a sok szart.
Akár a dolgozatok egy részét is meg lehetne íratni így, és a javítás jóval gyorsabb lenne.
Most még elég borsos áruk van, de hosszú távon szerintem kifizetõdõ lenne. Nem beszélve arról hogy egy tankönyv kinyomtatásához mennyi papír kell, meg mekkora kiadást jelent az államnak a tankönyvtámogatás....

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Köszi! 28-ért annyira jó vételnek tûnik hogy az szerintem Sci-Fi...
Én nézegettem sok helyen, de nem adják 40 alatt, pláne ha újat akar az ember. Bár ez lehet csak az én heppem.

Egy hónapos volt mikor vette. A srác meg volt szorulva , 35 ezerért hirdette egyébként.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

cindercone és ezt a Huawei tabletet mennyiért vetted? Ha nem indiszkrét.

42 ezer volt a matekja.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
cindercone és ezt a Huawei tabletet mennyiért vetted? Ha nem indiszkrét.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Barátnõm öccse 28e-ért vette a ph!-ról :) Már másfél-két hónapja nyúzza.
Most húzott fel egy új stock romot, ha van vmi kérdés pár dologgal kapcsolatban, nyugodtan szólj, megkérdezem Neked.

Köszi! 28-ért annyira jó vételnek tûnik hogy az szerintem Sci-Fi...
Én nézegettem sok helyen, de nem adják 40 alatt, pláne ha újat akar az ember. Bár ez lehet csak az én heppem.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Barátnõm öccse 28e-ért vette a ph!-ról :) Már másfél-két hónapja nyúzza.
Most húzott fel egy új stock romot, ha van vmi kérdés pár dologgal kapcsolatban, nyugodtan szólj, megkérdezem Neked.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Na egy kis összegzés az új játékszeremmel kapcsolatos tapasztalatokról:
Tehát az áldozat végül egy Huawei S7 Slim WiFi only lett. Benne volt még a kalapban a Wayteq Xtab-70 és az OVodafone ZTE tabletje. Elõbbi a képarány és az összeszerelés minõsége miatt esett ki, utóbbi pedig az ára és a szolgáltatófüggõsége miatt.
Ami kapásból tetszett az S7-ben:
-Kivehetõ aksi (lehet csak az én heppem)
-HDMI,Micro USB
-Jó minõségû összeszerelés (tényleg nem gagyi kínai fíling! latán vetekszik a Galaxy Tab-al!)
-Ár/teljesítmény arány
Mérete nagyon kellemes, gyakorlatilag ahova mappát vagy táskát viszek oda tudom magammal vinni minden különösebb macera nélkül. A kijelzõje elég jó fényerõvel bír és szerintem elég szép is. Nagyon jól lehet vele böngészni, levelezni és játszani. Energiagazdálkodása is elég jónak mondható. 17 órája lett bekapcsolava és 75%-on van az aksi, pedig volt buzerálva, nyomkodva, frissítve. A gyári kezelõfelület nagyon bejön, ezért nem is cseréltem le a launchert. Egyetlen egy dolog az ami nem tetszik benne, a felhasználói képernyõk számát nem tudom csökkenteni.
Játék: ezen már tényleg jó játszani! Eddig nem nagyon használtam 3D-s játékokat a telefonom képességei miatt, de ezen akadás mentesen gyönyörûen fut az NFS Shift (10 centes vásár rulez) és az új kedvencem a Race Of Champions.
Nem vagyok egy nagy "benchmarkbuzi" de a quadrant a gépet a Galaxy S felé lõtte be a listán, ez szerintem a 42000ft-os árát figyelembe véve jónak mondható.
Tetszik még az óra programja a kütyünek. Ezzel átalakíthatom digitális képkeretté ha éppen töltõn van. Szépen váltogatja a épeket mutatja az idõt és az idõjárást(nem mintha egy ablaktalan szobában laknék és nem tudnék kinézni az ablakon).
Következõ dolgom a tok és a kijelzõvédõ beszerzése lesz. A tokot minden bizonnyal egy neoprén fogyiövbõl fogom csináltatni.
Számomra most így teljes az itthoni informatikai infrastruktúra :) A noti marad a helyén, telefon mindig nálam van, tabletet meg felkapom ha megyek valahova és úgy érzem szükségem lesz rá. Olvasgatásra,netezésre,mozizásra,játékra szerintem ideális vétel volt.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

A kérdés az hogy mire szeretnéd használni? gondolok itt például a navigációra, játékra, levelezésre. A nokia symbian-os de navigáció tekintetébe jó választás. A másik kettõ pedig androidos.
nem tudom hogy mennyire gyorsan cserélgeted a mobljaidat, s hogy mennyire vagy hajlamos kihasználni a benne lévõ funkciókat. Ha kétévente áldozol rá hogy új telefonod legyen akkor szerintem a Gio nem egy rossz választás. Ára elég alacsony, és tudása elég jó ahhoz hogy meg lehessen szeretni az androidos rendszert. Az Ace a kamera és a felhasznált anyagok minõségében jobb mint a Gio, de ha ezek nem motiválnak akkor nincs értelme. A Wildfire nem rossz, de túlárazott.
Egy szó mint száz, egyik telefon sem lesz a benchmark listák sztárja, de nem is azért gyártották õket. Mindennapos használtra kezdõ droidosnak mindegyik megfelelõ, aztán a jövõ majd generálja az igényeket :)
Ja! A Blade-et kihagytam! Nem rossz telefon de már "nem mai darab" ha a mobilpiaci trendeket nézem. Nálunk a cégnél többen használják és nincs igazán gond vele (hozzám eddig tán 2 db-ot hoztak vissza).
Még ami szempont lehet a választásnál a garancia. Samsungnak több helyen van szervize és 2 évet vállal rá. HTC csak a Nagyfaluban van, és nem is olyan gyors. Nokiának szintén van több szervizpontja (bár a miskolci szerviz hozzáállásáról meg van a véleményem).

szerintem most mar nem tularazott a wildfire s....
okostarifaval 20-30e

ace 23-33e ugyanigy

jatekok tekinteteben kb ugyanazok _nem_ futnak rajta... (probaltam...)
kinezetre osszerakasra szuper mindketto
innen szerintem az egyeni szimpatia jon
en maradok a htc-nel ;)

blade? skate? meglepoen jok ahhoz kepest, hogy milyen olcsoert megkaphatod
giot meg majdnem ingyen dobjak utanad, samut nagyon nyomjaaaak :/

utoirat: masfel ev mulva meg majd elgondolkozok hogy apple vagy htc (az orok dilemma) ;)

Köszi az infókat, leszûkült kettõre: Ace vs. Wildfire S
Az ár nem lényeges (23 ill. 20), max a mérete miatt jobban hajlok a HTC felé...zsebben hordom a telót.
Bár nethez meg pont a nagyobb lenne a nyerõ. Ha jól mértem, akkor az Ace kb. iPod méret, egyenlõre nehéz elképzelnem azt a méretet a fülemnél...;)
Ma tapiztam mindkettõt, hát nem lett könnyebb a döntés...:D
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

Hasonlóval még nem találkoztam, pedig eladtunk jópárat az utóbbi idõben. Olyanra volt precedens hogy nem jelezte a hívást vagy híváskor kikapcsolt vagy eldbta a SIM-et, de ezek a régi SIM miatt voltak.
Javaslom hogy vidd be egy közeli Samsung szervizbe garipapírral és frissítsenek rajta rendszert. Szerintem az megoldja, nem hiszem hogy hardveres baja lenne. Ha a szolgáltatóhoz viszed akkor több hét is lehet a javítás a samu szervízben meg általában 1-2 nap alatt megvan de ha nincs sok munkájuk akkor akár meg is várhatod.
Samsung szervizek

Szia! Megoldódott! Egy Hard reset, és minden OK. Itt találtam: Samsung S5260 Star II hard reset - PDA Smartphone PNA hard reset soft reset
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
szerintem most mar nem tularazott a wildfire s....
okostarifaval 20-30e

ace 23-33e ugyanigy

jatekok tekinteteben kb ugyanazok _nem_ futnak rajta... (probaltam...)
kinezetre osszerakasra szuper mindketto
innen szerintem az egyeni szimpatia jon
en maradok a htc-nel ;)

blade? skate? meglepoen jok ahhoz kepest, hogy milyen olcsoert megkaphatod
giot meg majdnem ingyen dobjak utanad, samut nagyon nyomjaaaak :/

utoirat: masfel ev mulva meg majd elgondolkozok hogy apple vagy htc (az orok dilemma) ;)

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Itt mar van olyan h billentyuzet villogtatasa, de i.aktiv a funkcio, kompatibilitasi tesztnel meg azt irja h failed:(

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

S II-õm van, letöltöttem az ingyenes verzióját, de azt írja ki, h BLN mod is not installed, és nem mûködik:(

Esetleg ez? Van marketen egy pár! Keress rá arra hogy "LED notif". Ha jól tudom Tasker-ben is lehet olyan profilt csinálni ami csippant idõközönként vay megvillantja a LEd-et ha valamilyen elmulaszott eseményed van.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
S II-õm van, letöltöttem az ingyenes verzióját, de azt írja ki, h BLN mod is not installed, és nem mûködik:(