Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Please log in to reply
4974 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sima vagy 8GB-os? A sima a gyári karival, ha alig használt, garis, független, mondjuk 50k. A 8GB-os verzió ugyanien kondíciókkal 65-75k. Nincs a 8GB-osban túl sok plusz fícsör, szentem nem éri meg azt a plusz 20k-t.

kösz

ahhoz képest Asszony 20-ért akarta eladni.

ja alap, nem 8as
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Sima vagy 8GB-os? A sima a gyári karival, ha alig használt, garis, független, mondjuk 50k. A 8GB-os verzió ugyanien kondíciókkal 65-75k. Nincs a 8GB-osban túl sok plusz fícsör, szentem nem éri meg azt a plusz 20k-t.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
mennyit érhet egy alig használt N95 nokia ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

Mondjuk alapból nem értem, hogy miért nem engedik a "külsõ" telepítéseket Apple-ék...

Mert akkor borul a megálmodott üzleti modell. Az Appstore forgalmán bevétel megosztás van, a jailbreakelt telefonokra feltolt alkalmazásokból pedig csak a készítõnek jut pénz. Elõhúzták a kenetteljes informatikai bázzwördöket, hogy a platform integritása, meg biztonsága, meg mittudomén, pedig "csak" kõkeményen a pénzrõl szól a játék. Kapitalizmus, vagy mi. Ezért görcsölnek, hogy pénzbüntetés legyen kiszabható a telefon törésekre. Elõkerül a régi vita, hogy a vevõ vajon azt csinál-e a telefonjával amit akar? Nem hinném, hogy át tudnák verni a bíróságon, különösen Európában nem, de a jog idõnként "csodákra" képes.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mindig a 6 series nokiak voltak nalam a nyerok, plusz nem szeressem a szetcsuszos-szetnyitos megoldasokat sem, ugyhogy beneveztem egy ilyenre ni

Feltöltött kép

6500 Classic
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
Egyre jobban kezdenek idegesíteni ezek a dolgok. Persze a sok gyökér fingós, fake calls meg mittudomén még milyen fogyatékos programok a legkisebb gond nélkül is átslisszennek a rostán. Sebaj, etessük a hulladékkal a népet. Több programért se fogok fizetni, az tuti.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Elég sok mindent nem enged. Azért kíváncsi lennék, hogy a map update-et, ami a naviextras.com-on keresztül történik, hogy oldják/oldanák meg. Mondjuk alapból nem értem, hogy miért nem engedik a "külsõ" telepítéseket Apple-ék...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
Csütörtökön vettem az iTunes Store-ból egy programot, kb ez életem elsõ programja amiért fizettem, nevezetesen a MotionX-GPS. Eddig is használtam az ingyenes és kicsivel kevesebbet tudó változatát, de kijött a 3.0-s update, és úgy döntöttem hogy megveszem, 3$. Belekerült a GoogleMaps mûhold, térkép, és domborzat nézete. Azaz egészen tegnapig, ma amikor megnyitottam a progit, csak néztem hogy wattafakk, Nyíregyháza mióta áll 2 utcából??? Aztán látom hogy a térkép adatbázisa átállt az OpenStreetMap-re, ami egy nagy nulla. Csodálatos, végre lett volna egy ~használható program, amit jól elkúrtak.
Nem csodálkoznék, ha ismét ez a köcsög Apple lenne a dolgok mögött. Az iGo szifon változata is kész van már, csak az Apple nem engedi piacra jutni.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Akkor meg HTC Touch Pro, ha qwerty. :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Valahogy eddig egy készülék volt, amire igazán azt tudtam volna mondani, hogy "No, ennek már használható annyira a virtuális billentyûzete, mint egy hardware-esé.", ez pedig az iPhone. Most, hogy egy Omnia is itt pihen a kezem alatt, nyugodt szívvel mondhatom, hogy borzalmas a kijelzõn gépelni :) Egyszerûen néha elképesztõen horror tud lenni lassúság és érintkezés tekintetében is. Én azt mondom, jó az ha van egy használható QWERTY bill a telefonon :) Pláne Windows Mobile oprendszer esetében... ;)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Ezeknek mi köze van a mobilokhoz vagy a pdakhoz?

Na, egy ilyen jó lenne a céghez :) Bár kicsit redukálhatnák a gombok számát...
http://www.technet.h..._winmo_telefon/

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

off
de mintha lenne egy olyan is a dologban hogy a cd dinamikatartománya direkt van lebútítva, merthogy ha hagynák amit tud a rendsze az bizonyos zenéknél akár halláskárosodást illetve a rendzser meghibásodását okozhatná. szakboltokban lehet vagy legálibbis lehetett nem butított cdket kapni, szép nagy betükkel volt is rajtuk figyelmeztetés.
on

Hát lehet hogy ez a rész nálam kimaradt mert én ilyen cd-kel nem találkoztam ettõl függetlenül igaz lehet a tõrténet.
Amúgy meg szerintem sajnos pont az olyan buta emberek miatt is butitják vissza a cd dinamikatartományát akik már a meglévõ tudást is 1000 watt-on halgatják.
De már nagyon elkanyarodtunk a topik témától.:)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
off
de mintha lenne egy olyan is a dologban hogy a cd dinamikatartománya direkt van lebútítva, merthogy ha hagynák amit tud a rendsze az bizonyos zenéknél akár halláskárosodást illetve a rendzser meghibásodását okozhatná. szakboltokban lehet vagy legálibbis lehetett nem butított cdket kapni, szép nagy betükkel volt is rajtuk figyelmeztetés.
on

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Azért a CD-rõl úgy írni, mintha nem jött volna be, elég érdekes hozzáállás. :)
Persze, néhány audiofil keresi a bakelitet, és a bakelit kb. 0.1% ki is teszi a piacnak...
Windows meg a gépek 95% fut legalább.
De ez mindegy is.

Az OLED valóban gyönyörû, és szinte mindenben jobb mint az elõdei.
A "szinte" pedig a kék szín élettartama, ami jelenleg kb. 10000 óra.
A másik két szín ennek kb. a duplája.
Ezért nem terveztük mi sem be komolyabb mûszerekbe.
Bár egy telefon élettartama eleve csak néhány év oda jó lehet.

Én nem azt mondom hogy a CD nem jött be(nekem is van itthon kb 400 db mig LP-bõl egysem) csak az LP nek jobb illetve tágabb a hang dinamikája(persze itt nem a Tesco-ban vásárolt 8000 Ft-os lemezjátszón lejátszott hangra gondolok),de csak ennyi(ben)vel jobb az LP a CD-nél
Én voltam a Hifi show kiállításon és ott kiválóan lehetett hallani a CD és az LP közötti hang külömbséget.

A Windows-nál meg az op rendszer tipusokra pld:98SE,XP,VISTA stb-re gondoltam és nem Windows kontra MAC rendszerre.
Nekem pld amióta egyáltalán valamilyen gépem volt van annó csak a 98se és jelen az XP vált be.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Azért a CD-rõl úgy írni, mintha nem jött volna be, elég érdekes hozzáállás. :)
Persze, néhány audiofil keresi a bakelitet, és a bakelit kb. 0.1% ki is teszi a piacnak...
Windows meg a gépek 95% fut legalább.
De ez mindegy is.

Az OLED valóban gyönyörû, és szinte mindenben jobb mint az elõdei.
A "szinte" pedig a kék szín élettartama, ami jelenleg kb. 10000 óra.
A másik két szín ennek kb. a duplája.
Ezért nem terveztük mi sem be komolyabb mûszerekbe.
Bár egy telefon élettartama eleve csak néhány év oda jó lehet.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

A minap néztem öcsémnél egy OLED-es kijelzõs Nokiát, hát... asszem a TFT elvonulhat nyugdíjba. :)

Szerintem ezt igy még elég korai kijelenteni.
Azzal egyet értek hogy kellenek és jók a tech(nologiai)nikai ujitások.
De emlékezzünk csak vissza hogy pld mi volt amikor a CD(CompactDisc) be jött a divatba,akkor is mindenki rögtön elvolt ájulva hogy hû meg hú stb azóta eltelt pár évtized és mi van ma?
Újra elkezdték nyomni az LP(bakelit)-ket mert rájöttek a CD dinamikai határaira,vagy a Windows op rendszerbõl is van vagy 10 fajta és abból is csak kb 5-6 lett igazán sikeres csak ennyi.

Nem biztos hogy a fenti példák pont ide illenek csak vázoltam a példákat hogy attól hogy most egy cég kijött valami ujdonsággal(amit ha bevállik a többi neves(sebb) gyártó is követni fog) attól még én vagy bárki más nem fogja azzonal a kukába dobni a mobilját.

Szóval biztos jó (valamire) az oled mert olyat én is olvastam hogy pld kevesebb energiát használ meg mittudomén,de én még azért nem ásnám el a TFT-t.

Bocsi az off-ért ha az volt.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A minap néztem öcsémnél egy OLED-es kijelzõs Nokiát, hát... asszem a TFT elvonulhat nyugdíjba. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
noki 2680-at használ valaki?
a pannonos két elõfizu ingyé' akcióban adnák - régi telóink meg éppen meghaltak...
http://www.pannon.hu...kia_2680_akcio/

a bt set meg engem is érdekelne... igazából tekeréshez kényelmes viseletet keresek
ha aktuális még, akkor privátban lehet keresni

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

nokia sport tracker progihoz kéne gpses mobil,mellliket?nem kell drága meg csilivili,müködjön:D ötlet?:)

Kártyafüggetlen GPS-es Nokia mobil (N78) újonnan kb. 62 ezertõl indul. Hogy ez drága-e, vagy olcsó, azt döntsd el Te...Ez viszont már egy korrekt telefon. Én a nagyobb testvérét, az N82-t használom, teljesen meg vagyok vele elégedve. Ezeken már fut a Garmin Mobile XT navigációs szoftver és természetesen a SportsTracker is.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Brútsz hedszetek mennyire kompatibilisek különbözõ márkákkal?

Vagy egy Samsung P520-hoz mit érdemes venni? :)

Elvileg bármelyik bluetooth készülék kompatibilis bármelyik más Bt technologiát használó készülékkel gyakorlatban lehetnek eltérések pld:a vodkafon függü telokkal vigyázni kell mert azokon általában vissza van butítva a Bluetooth,de szerintem a márkán belüli a jobb választás.