Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Please log in to reply
4974 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
abban egyetertek hogy telefonba teljesen mindegy hogy 2, 3, vagy 5MP kamera van, mert mindegyik hulladek kepet csinal. nekem a mostaniban is 2-es van, es a celnak tokeletesen megfelel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Nem vagyok "ájfónhívõ", csak azom van :)
Viszont 1-2 dolog:

MMS-t tud küldeni és fogadni is egy ingyenes letölthetõ alkalmazás segítségével az AppStore-on keresztül, semmi berhelés nem kell hozzá.

Telefonba minek fényképezõ? Persze, jó ha van néha lefényképezni valami vicceset, valaminek a nyitvatartását ect. De erre a 2 Mpixeles is jó. Gombostûhegynyi optikával úgysem lehet szép képet csinálni.

Az ájfónban is van GPS ami mutatja az irányt :)

Meg van 1 pár dolog, ami nekem nem kell, de másnak kellhet, így ebbe nem kötök bele, mert az már tényleg elvakult applehívõ dolog lenne, de ha valakirõl, rólam ezt nem lehet elmondani :)

Olvass figyelmesen:
Az idézõjelben levõ "elvárások" nem az enyémek, hanem egy ájfónpápáé.
Nem az volt a kérdés, hogy mit lehet rátelepített szoftverekkel megoldani (HTC-n például mindent, hiszen egy komplett (P)PC...) hanem hogy alapban (mindenféle hekkelés nélkül) mit tud!

iPhone-on milyen navigációs szoftver fut? Most - nem majd egyszer...
"In idem flumen bis non descendimus"

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nem vagyok "ájfónhívõ", csak azom van :)
Viszont 1-2 dolog:

MMS-t tud küldeni és fogadni is egy ingyenes letölthetõ alkalmazás segítségével az AppStore-on keresztül, semmi berhelés nem kell hozzá.

Telefonba minek fényképezõ? Persze, jó ha van néha lefényképezni valami vicceset, valaminek a nyitvatartását ect. De erre a 2 Mpixeles is jó. Gombostûhegynyi optikával úgysem lehet szép képet csinálni.

Az ájfónban is van GPS ami mutatja az irányt :)

Meg van 1 pár dolog, ami nekem nem kell, de másnak kellhet, így ebbe nem kötök bele, mert az már tényleg elvakult applehívõ dolog lenne, de ha valakirõl, rólam ezt nem lehet elmondani :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Ofc jöhet, ha gondolod in privátim. :)

Ma is csak arra fussa' hogy ide másoljam egy iPhone-hívõ blogjában tett hozzászólásom a "tökéletes okostelefon" bejegyzésre:

Idézõjelben az iPhone-nal szemben támasztott kívánságok, alatta a saját megjegyzéseim:

“teljes mértékben érintõképernyõs”
+ kipipálva

“kijelzõje kisebb, mint az iPhone-é, viszont ugyanannyi rajta a pixel: 320×480″ [Palm Pre készülékrõl szót ejtve...]
+ 480×800 pixel

“Van benne 3 megapixeles kamera, vaku, 8 giga memória.”
+ 5 MP kamera + másodlagos kamera (video call/skype)
- vaku nincs
+ 8 GB van (bõvíthetõ 32 GB-ig)

“Fut rajta a Flash (ami az iPhone-on egyhamar nem fog egy döntés miatt)”
+ kipipálva

“tud copy-pastelni”
+ kipipálva

“tud MMS-t küldeni és fogadni”
+ kipipálva

“nyitva van rajta a bluetooth adatkommunikációs réteg”
+ kipipálva

“ha bedugjuk USB-n mass storage-nak látszik”
+ kipipálva

“és gond nélkül futtat egyszerre 15-20 alkalmazást”
- kipipálva (eddig max. 12 alkalmazással használtam, ~65% processzorterheléssel)

“iTunes helyett Amazonról lehet rajta DRM-free zenéket vásárolni.”
+ kipipálva

“Van benne GPS, ami mutatja az irányt.”
+ kipipálva

“Cserélhetjük benne az elemet.”
+ kipipálva

“Azonnal keres: ha elkezdünk gépelni valamit, elõször lokálban végigpörgeti a memóriát. Ha megjegyzésben van beírva az, hogy “ablakszerelõ”, akkor az is kijön.”
+ kipipálva

“Személyek vannak, minden személynek “kisezer” magára aggatott szolgáltatás azonosítója, minket meg egy dolog érdekel: nyomni a vattát”
+ kipipálva

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
yo!

lg teflont használ e vki? megbízhatóságra milyenek? mert én eléggé tartok tõle.

csajomnak lenne:

http://mobilarena.hu..._osszegzes.html

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
CJ, gyakorlatilag most semmit sem mondtál azt tudod, ugye? :D
Nemcsak hogy más típus, hanem más márkáról is beszélsz, a kettõ között a hasonlóság az agybadugósság, de ennek sem a 2 részbõl álló vezetékhez, sem a fülesnél való vezetékmegtöréshez nincs köze :)

Elsõsorban hangzásban várok tõle sokat.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
a kártyának van egy jelszava, vagy sorozatszáma, nevezd aminek akarod, és frissítésnél is elõfordulhat, hogy kéri ezt. nokia kártyától nem szokta kérni, csak "külsõstõl"

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Matyi, nekem egy Philips van, az is agybadugós, imádom. Két rossz tulajdonsága van. Az, hogy két darabos vezetékbõl áll, (hosszabbítós) és a fülhallgatós részénél a dugónál szvsz hamar megtörhet a vezeték. De majd a hozzáértõk megmondják, hogy igaz-e, de nekem mindig nyaklik össze-vissza a kabátban.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

ilyet nekem is csinalt a 6233. micro-sd ugye?

tudtam ra kabelon kereztul masolgatni dolgokat, de ha formatalni akartam a kartyat, akkor kerte a jelszot. pedig soha nem adtam meg neki olyat. szoval passzolok.

ja nekem is ez van, csak az a baj h kábelem nincs, és a telón belül se lehet megnyitni. Szóval úgy tünik h ugrott a memóriakari, mivel más telefonba téve is kéri ugye a nemlétezõ jelszót:((szerencsére csak 512es, asszem az ma már nem nagy pénz)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ilyet nekem is csinalt a 6233. micro-sd ugye?

tudtam ra kabelon kereztul masolgatni dolgokat, de ha formatalni akartam a kartyat, akkor kerte a jelszot. pedig soha nem adtam meg neki olyat. szoval passzolok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
kéne egy kis segítség: van egy 6233am kicsit több mint 2és fél éves, a napokba elejtettem és most azt írja, ha be akarok lépni a memóriakártyába, h adjam meg a jelszót, beírtam minden lehetséges szót amit jelszónak eltudok képzelni de nem fogadja el, áttettem másik telefonba, az is kéri a jelszót, viszont betettem a saját telefonomba egy másik memóriakártyát, és ahhoz is jelszót kér, pedig annak aztán tényleg nincs. Kérdés h nem lehet-e kikódolni vagy ilyesmi, igazából azt se tudom h ez most a telefon vagy a memóriakártya hibája-e.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Ofc jöhet, ha gondolod in privátim. :)

BBB: szoktál Te egyáltalán msn közelben lenni? ;)

Holnap lesz a napja hogy összeszedem a tapasztalatokat.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Toltam egy wifi routert a pda mellé, nagyon tetszik így a nyet :) Viszont az üzemidõnek annyira nem tesz jót...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég

Rendeltem egy Sennheiser CX400-at az iPhonehoz... Ajanlom neki, hogy jo legyen... Ha nem szol jol, megolok valakit :) Mert ugye a gyari fules nem egy hangzasbajnok...

Az iPod füleshez képest tuti, hogy nem fogsz csalódni...
Ha mégsem tetszene akkor az equalizer-t bökdösd, mert a Sennheiser mérföldekkel szebben szól...:P

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
azert az szerintem eleg gaz, hogy a legjobb MP3 lejatszo cimszoval nyomjak az ipodokat, de egy 300Ft-os kinai fules szinvonalaval vetekszik a az gyari feher hulladek.

ezert [a hozzaallasert] sem fogok soha apple termeket venni

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Rendeltem egy Sennheiser CX400-at az iPhonehoz... Ajanlom neki, hogy jo legyen... Ha nem szol jol, megolok valakit :) Mert ugye a gyari fules nem egy hangzasbajnok...

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Igazad van, ha itt ülök és tippelgetek, sokra valóban nem megyek :) Holnap-holnapután belépek a vodához és kérek egy részletes hívás listát, majd ha nekem nem tetszõ dolgot találok, akkor jelzem feléjük is és a fogyasztóvédelem felé is. Meglátjuk mire jutunk!

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha nem nezel utana, sosem derul ki hogy most akkor pontosan mi az amire fizetsz. igy csak talalgatsz, kozben meg lehet hogy valami aprobetus reszben elfogadott, de ezaltal legalis modon fizettetnek veled valamit.

ha viszont nem legalis, es a fogyasztovedelemhez mar erkezett ilyen jellegu panasz, akkor pedig elofordulhat hogy megbuntetik oket, es abbahagyjak.

irni egy emailt a fogyasztovedelemnek szerintem nem sok ido. nem kell hozza jogot tanulni, pont azert vannak ott ok, hogy megmondjak mit lehet ilyen esetben tenni.

RAUH-Welt
B E G R I F F

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
tamaska: hát ez az! Bár nem néztem utána, de úgy tudom, hogy ez valami 500 HuF körüli összeget kóstál személyesen a Vodáéknál, a plusz hívásdíj meg most per pillanat 336,60 HuF. Dacból megéri, de amúgy nem. A másik, amit szintén említettél, hogy oké, kikérem a listát, van rajta valami szám mondjuk, ami azt se tudom kicsoda, akkor hogy bizonyítom, hogy már pedig én tutira nem hívtam ezt a számot (meg úgy egyáltalán semmilyen számot)? :) Az a helyzet, hogy semmilyen fogyasztóvédelmi jogban nem vagyok jártas, nem tudom mi lehet ilyenkor a teendõ, azt meg pláne nem, hogy egyáltalán megéri e energiát és pénzt fektetni bele. És ezért aljasok, mert sokan kipengetik azt a pár száz HuF-ot (már ha észre veszik) inkább és nem állnak le "anyázni" a dolog miatt. Sok ügyfél esetén ezek kemény pénzek lehetnek!

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 posts
Nokia 3110 c. telefonhoz nemtud valaki egy jó számológépet?
Taposd a pedált és hallgass metált
eladó cuccok