Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Azt se ertem meg, hogy sok telon miert erolkodnek a sajat gyatra fulhallgato csatlakozoikkal, amikor egy jack-kel sokkal egyszerubben, korrektebben meg lehetne oldani az egeszet.

Egyseges szabvanyok mellett a csomagoloanyagok mennyisegen is csokkenthetnenek, es erosithetnek a mar nem hasznalt termekek felvasarlasat vagy ujrahasznositasat. Jelenleg sokan szerintem ugy gondolkodnak, hogy "majd jo lesz tan' meg valamire", vagy egyszeruen kidobja a kukaba, a kocsogje meg kiviszi hid ala, beboritja a fasor ala. Undorito, hogy mennyi szemet gyulik ossze...

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

TREKs Atesz: miért ne lehetne eldönteni? Megnézik, hogy melyik típusból adták el a legtöbbet és máris el van döntve a kérdés. A korábbi csatlakozós mobilokkal pedig mi lenne? Ami eddig is volt, amikor pl. a te hõn szeretett SE-d cserélt csatlakozót. Igazából még mindig nem sikerült válaszolnod arra a kérdésre, hogy miért lenne baj a közös töltõ, de gyanítom nem is fogjuk megtudni ezt a titkot, mert nincs rá racionális magyarázatod. Csak azért nem jó, mert nem SE. És ennyi.

Üdv.

-Szerintem erre a csatlakozós kérdésre ki kellene írni egy népszavazást.:wtf: :D

-Talán annyi hogy szeretem az egyedi dolgokat és nem szeretném ha az SE tõltõje pld egy nokia-ra hasonlítana.:P

-Nekem amúgy tökmindegy vagyis nem igazán érdekel milyen csatlakozója van a telefonnak vagy akárminek úgy is azt használom amit adnak hozzá.:)

-Amikor annó az SE-nál beújitották a csatlakozót arra is csak egy "jé ennek már más a csatlakozója" volt reakcióm és ezzel el is volt intézve a dolog.:)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Ejj bazz, eddig nem tudtam milyen a SE telefonok töltõ csatlakozója. Most megnéztem. Na olyat NE! A Nokia-knak olyasmi volt a fülhallgató/kihangosító/akármi csatlakozója, és annál szarabb megoldás nem létezik a problémára! A kis USB-s, vagy akár a Nokia-k által használt kerek pár milliméteres csatlakozók sokkal egyszerûbb, és ezért jobb megoldások mûszakilag.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
TREKs Atesz: miért ne lehetne eldönteni? Megnézik, hogy melyik típusból adták el a legtöbbet és máris el van döntve a kérdés. A korábbi csatlakozós mobilokkal pedig mi lenne? Ami eddig is volt, amikor pl. a te hõn szeretett SE-d cserélt csatlakozót. Igazából még mindig nem sikerült válaszolnod arra a kérdésre, hogy miért lenne baj a közös töltõ, de gyanítom nem is fogjuk megtudni ezt a titkot, mert nincs rá racionális magyarázatod. Csak azért nem jó, mert nem SE. És ennyi.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Én attól kaptam idegbajt, amikor volt csajomnak a Motorola-ját hiába lehetett USB-rõl tölteni, ha nem volt felinstallálva a driver, akkor baszott rá...
Ennél a Nokia sokkal szimpatikusabb. Adsz neki 5V-ot aztán elvan vele. Márpedig elég régóta lehet kapni ilyen univerzális tápokat. Csak bírják az áramfelvételt...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Üdv mindenkinek.

-Mint már korábban írtam ha leg korábban 2010-ben elkezdik azonos tõltõcsatlakozóval gyártani a mobilokat és egyébb eszközöket akkor is kell bizonyos idõ mire teljesen bevállik ez a mások szerint zseniális találmány,és még akkor is ott van a kérdés hogy akkor a korábbi csatlakozós mobilokkal milesz?
-Ja és még azt is ki kellene találni hogy mégis melyik csatlakozó méret/tipus legyen az etalon ami ha jól számolok minimum 3 tipus is számításba jöhet(ne),amit egy hasra ütéssel egy iróasztal mellett ülve csak úgy nem igen lehet eldönteni.

-Szerintem még akkor is elég lenne csak márkán belüli csatlakozó kompatibilitás és ha jól tudom a nokia-nál is minimum 2 tõltõ cs... tipus vagy méret van.

-A korábban felsorolt cuccokat meg nem dicsekvés ként írtam hanem csak is a kompatibilitás példájára hoztam fel.

-Röviden ennyi lett volna a véleményem.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Nem csúnya, csak már nem nagyon foglalkoznak iesmivel, mert nem érdemes. Veszel egy Turbo Sim-et 4k-ért, és annyi.

Már ajánlottam Neki!:P
Egy hátulütõje van, hogy nem tud majd minden funkciót kihasználni gyakorlatilag.
Edit: ne módosítgass vazze :D

Tamaska, bíztam benned : :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem csúnya, csak már nem nagyon foglalkoznak iesmivel, mert nem érdemes. Veszel egy Turbo Sim-et 4k-ért, ahogy Barna is írta, és annyi.

a fuggetlenites az csunya dolog?

mivel?
nokia 6120c

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem ertitek. az egesz hozzaszolasnak az volt a lenyege hogy leirhassa milyen SE eszkozei vannak/voltak. ami amugy sem erdekelt senkit.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Atesz, nincs itt vita :) A tény, hogy a moto headset-et, a htc pda-t és az iriver mp3 lejátszót is tudom egy kábellel tölteni, ami jó, nem?;)

-=B.B.B.=-

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Én múltkor a dilidlben vettem autós mobiltöltõ szettet 1200ért. Hááát, amennyi csatlakozó van ahhoz hát beszarás. Jó lenne már valami szabványosítás az biztos...
Mondjuk ha jól tudom Nokia-hoz is van USB-s átalakító amin van csatlakozó a töltõhöz. Ehun e ni ez a darab mazzag.
Én mondjuk örültem amikor rájöttem, hogy a Nokia töltõje pont jó a 2.5-es vinyóm-hoz és 1.0-s USB-nél is meg tudom vele táplálni :D

Ja, nekem eddig nagy vidámság volt, mert volt 3db tökugyanolyan Nokia töltõm a 2 Nokia telefonomhoz. 1 munkahely, 1 itthon, 1 uticsomag. És most az 5800 bekavart :(
Márpedig, ha cipelgetem, akkor ott bizony elõbb utóbb kábeltörés lesz...
A munkahelyi töltõ már olyan ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Atesz: vélemény, oké. De meg is tudod indokolni, miért baj, hogy azonos legyen? És milyen keveredés lenne az azonos töltõbõl? És az azonos után miért kéne eltérõ csatlakozó hozzá? Fura.

Kevesebb töltõ kerül majd eladásra, elég egy melóhelyre, egy a kocsiba, egy meg otthonra... Nem kell mindenhez több, azért, hogy minden esetben fel legyen töltve a telefon, egyéb kütyü.

Nem is értem, miért nem tették már régen.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
kéész..nehogy két különbözõ gyártó terméke kompatibilis legyen...

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Talán csak az, hogy ha éppen egy "nokiás" havernál vagy, akkor ott is tudsz csatlakozni a pc-hez és tölteni az über alles telefonokat ;)

Ahogy én már most megteszem a micro usb-s csatlakozójú pda-val, windows smartphone-nal akár az mp3 lejátszó kábelét használva stb.

Üdv.

Biztos igazad van!:wtf:

És hogy ha mostantól vagy jövõre elkezd(ik)enék gyártani a sablonos nokia-s tõltõ/adatátviteli csatlakozós telefonokat,pda-kat stb akkor szerinted nem volna keveredés?
Mert akkor megint az lesz hogy egyikhez ilyen a másikhoz meg olyan csatlakozó kell.

Én a K800i és a K530i-m hez is kaptam USB-s adatkábelt és ha tudom hogy olyan helyre megyek viszem magammal az adatátviteli eszközöket pl: M2-es és USB-s kártya olvasót plusz ott van még a telefonomban a jóöreg Bluetooth-om is.
Ezen felsorolt adatátviteli eszközök közül valamelyik biztos megtalálható egy korszerüb számitógépben vagy nem?

Ha meg minden kötél szakadna akkor meg ottvannak a csatlakozó átalakítók.

A lényeg,én nem szeretnék egy kaptafára készülõ csatlakozókat.

Nem szándékozom senkivel sem vitatkozni ez csak a saját véleményem.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Talán csak az, hogy ha éppen egy "nokiás" havernál vagy, akkor ott is tudsz csatlakozni a pc-hez és tölteni az über alles telefonokat ;)

Ahogy én már most megteszem a micro usb-s csatlakozójú pda-val, windows smartphone-nal akár az mp3 lejátszó kábelét használva stb.

Lor,turbo sim? Lehet "kiütni", csak szagemberhez kell elvinni.

-=B.B.B.=-

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

http://index.hu/tech...ltok_europaban/

na végre!
Végre az SE is megszünteti ezt a b*zi töltõjét. És nem utolsó sorban nem kell minden telefonhoz más....

Üdv.

Nem értem mi itt a probléma?:wtf:
Minden új telefonhoz adnak új tõltõt nem?:wtf:
Amúgy nekem semmi gondom sincs az SE-k tõltõjével az SE T250-eshez is ugyan azt használom mint a K800i és a K530i-hez valamint az MBW-150 Classic Wach és a HBH-PV705-ös bletooth-os headszettemhez,szóval mi a kompatibilitás ha nem ez?:wtf:
És nekem meg pont az tetszik benne hogy nem hasonlít a nokia béna tõltõjére.:P

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a fuggetlenites az csunya dolog?

mivel?
nokia 6120c

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Jaja, vageszolok most :D
Hát valószínû úgy menni fog, csak most nincs se kékfog adapterem, se kábelem a 6230-hoz, amivel le tudnám róla szedni az infókat...
Csak volt egy alkalmazás az 5800-on, ami 2db névjegyet, és asszem az összes naptárbejegyzést, és jegyzetet átvitte közvetlenül a 6230-ból. Csak nem értem, miért csak 2db névjegyig jutott???
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Told át a nokia vmi managerbe, aztán arról próbáld ;) hiába, nokia...
Vageszolsz itt, hogy 5800-ad van, mi? :)

-=B.B.B.=-

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Ajajj, nem értem miért nem akarja a 6230-ról az összes nevet átmásolni a 5800-ra. Pedig olyan jó lett volna, ha nem kell ezzel is szopni...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök