Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Vadonfone + Balázska

Elõfizetéses tarifák - Vodafone.hu
Aha..oszt melyik? Mert V+ van több féle, és van amiben nincs adatforgalmi csomag.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Vadonfone + Balázska

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Bocs ha láma a kérdés, de nem vagyok egy mûszaki beállítottságú ember.

Vett a barátnõm egy vadonatúj csilli-villi Nokia x3 02 es telefont és valami oviáruház nevû vacakból akar letöltögetni ami elvileg ingyenes. A kérdés: ehhez kell internet kapcsolat a telefonon? Ha kártyás nem elõfizetéses akkor tud netre elõfizetni a szolgáltatónál?

Aki használta már ezt az ovi áruházat ömlessze ide nekem a tapasztalatait legyen kedves. Köszi.

Igen kell netkapcsolat a telefonon keresztül!
Milyen szolgáltató? Óvatosan mert ha nincs netcsomag megrendelve akkor horribilis összeg!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Bocs ha láma a kérdés, de nem vagyok egy mûszaki beállítottságú ember.

Vett a barátnõm egy vadonatúj csilli-villi Nokia x3 02 es telefont és valami oviáruház nevû vacakból akar letöltögetni ami elvileg ingyenes. A kérdés: ehhez kell internet kapcsolat a telefonon? Ha kártyás nem elõfizetéses akkor tud netre elõfizetni a szolgáltatónál?

Aki használta már ezt az ovi áruházat ömlessze ide nekem a tapasztalatait legyen kedves. Köszi.

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Nah, akkor be is rombolunk szépen a héten valamelyik kapitányságra adás-vételivel, garanciapapírral, dobozzal együtt...
Nem sok az esélye, de hátha szerencsénk lesz és vhol látják még a dögöt...53.000 HUF-ért vette pár hete, csak pénz az is...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Az én telefonomat is így találták meg , csak én a másik végén voltam.
Vettem egy telefont boltban egy samsung 2100b-t használtan garancia papírral. 6 hónap múlva felhív anyám hogy ott vannak a rendõrök házkutatni mert leakarják foglalni a telefont. Másnap bevittem, lefoglalták. Kb 2 hete adták vissza mert a Pannontól hamis személyivel vették és kijelentette hogy számára értéket nem képvisel a telefon ( elrepedt a kijelzõje ) és adják vissza a jóhiszemû vásárlónak.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

És most õszintén? Érdemes ezzel menni a sünökhöz? Ez csak jogilag egy lehetõség vagy valóban meg is találnak néha így telefonokat?
Jó lenne, csak abból indulok ki, hogy ennél jóval fontosabb dolgokkal sem tudnak megbirkózni...

Mesélték, hogy szinte méterre pontosan belövik, ha kell.
Nem érdemes olcsón venni sem ilyet, ha rossz helyrõl nyúlták, hamar megtalálják, amíg át nem ütik az IMEI-t :)
Amellett hogy ennek a költségét is említették, így bûncselekény elkövetése híján nem hiszem, hogy megkeresik az akció árának 10-edét érõ telefont :)

Jobb telefonok elküldik automatikusan a helyüket, ha be vannak kapcsolva.
ÁM ki az a hülye, aki lop egy telefont, majd nem szedi szét rögtön...? Mondjuk rájuk kell alapozni, így meg is lehet a készülék.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Valóban találnak meg így telefonokat. Azt nem tudom hogy mennyire foglalkoznak vele egyébként a sünök. A technika adott hozzá, lehetõségük van rá hogy keressék. Ha drágább volt a telefon akkor megéri bejelenteni mert hátha...

• vendég

Ha a SIM-et tiltattátok le akkor az IMEI nem lett tiltva. Ez két külön folyamat.

És most õszintén? Érdemes ezzel menni a sünökhöz? Ez csak jogilag egy lehetõség vagy valóban meg is találnak néha így telefonokat?
Jó lenne, csak abból indulok ki, hogy ennél jóval fontosabb dolgokkal sem tudnak megbirkózni...

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Másfél hete hagyta el, ha adásvételivel bizonyíthatóan az övé a készülék (használtan vette), akkor a sünök bemérik neki és egy akciócsoport lecsap rá vagy mi? :D
Ez az IMEI a SIM letiltatásával megszûnik/megváltozik? Mert az már másnap megtörtént...

Ha a SIM-et tiltattátok le akkor az IMEI nem lett tiltva. Ez két külön folyamat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Sala a B2100 at én is csak ajánlani tudom ha csak ezekre kell por csepp és némileg ütésálló mellesleg olcsó, nálam elõny hogy nem tapi telefon.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

• vendég

Ha bejelentést tesz a rendõrségen, akkor le lehet követni IMEI alapján (amíg nem módosítják), amint feljelentkezik a telefon vmeik hazai hálózatba. GPS ebben az esetben nem segít, mivel a telefonban GPS vevõ van (ami tkp a mûholdoktól való távolságot méri mindössze), nem GPS adó.

Másfél hete hagyta el, ha adásvételivel bizonyíthatóan az övé a készülék (használtan vette), akkor a sünök bemérik neki és egy akciócsoport lecsap rá vagy mi? :D
Ez az IMEI a SIM letiltatásával megszûnik/megváltozik? Mert az már másnap megtörtént...

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Ez a kategória amit kinéztél erõsen gyerekeknek lett gyártva. A kijelzõ minõsége nagyon gyenge, napon nagyon nehezen látható. Nem egy Nokia 6300 kategória.
Szerintem vagy vegyél egy 6303-at vagy Samsungnak valami ütésálló telefonját (b2100 vagy E2370), esetleg Samsung Shark. És ezeket fügetlenül olcsóbban megkapod mint kártyásan ;)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
kifejtenéd?

telefonálni, zenét hallgatni esetleg rádiót, ezekre kell

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Sala! ezeket felejtsd el!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Módosítom, S3370-re , olcsóbb és többet tud.

köszike :D

fuck me, i'm famous!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Szegény Nokia 6300i-m ked elhalálozni, egy másfél évvel ezelõtti habparty utóhatásai érezhetõek rajta egyre jobban, se headset, se kamera, millio karc...

ezt néztem ki helyette:

Feltöltött kép

Piacon a Samsung C3300 Champ - Mobilarena Mobil hír

zenét hallgatni, telefonálni

vélemény? tapasztalat?

fuck me, i'm famous!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

E51hez ki milyen fülest ajánlana?

BH 503 -ast,nagyon jól szól.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
A szolgáltatónak nincs joga lenyomozni hogy hol van a készülék, az a sünökre tartozik.
Cellainfó alapján lehet keresni hogy éppen hol kapcsolták be, hol indított hívást stb...addig amíg (ahogy Jorus is leírta) meg nem változtatják az IMEI-t, vagy a tulaj le nem tiltatja a készüléket a szolgáltatónál. Feljelentést kell tenni a sünöknél, és legalább a nyomozás megszüntetéséig nem szabad letiltatni a készüléket a szolgáltatónál. Ha letiltatják a készüléket akkor az adott IMEI-t kizárják a hálózatból és nem lehet utána keresni.
Samsung telefonoknál van "mobilkvetõ" funkció ezt érdemes bekapcsolni (feltéve ha az ember nem cserélgeti gyakran a SIM-et). Ha lenyúlják a telefont és új SIM kerül a készülékbe akkor autómatikusan elküld a telefon 2 üzenetet 2 telefonszámra. Ez tartalmazza a SIM telefonszámát a készülék IMEI-ét és egy egyedileg megadható üzenetet.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ha bejelentést tesz a rendõrségen, akkor le lehet követni IMEI alapján (amíg nem módosítják), amint feljelentkezik a telefon vmeik hazai hálózatba. GPS ebben az esetben nem segít, mivel a telefonban GPS vevõ van (ami tkp a mûholdoktól való távolságot méri mindössze), nem GPS adó.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"