Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Please log in to reply
4974 replies to this topic

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Nincs ezzel semmi baj, csak nem jött össze a frissítés sem. Nokiától azt az infót kaptam, hogy mentsek le mindent a memokártyáról és próbáljam újra frissíteni a térképet majd utána próbáljam ki a navit, állítólag fél óra is eltelhet mire elõször elindul a navigácíó

Hát ilyen van ilyen! :)
Csak ne mobilneten keresztül frissítsd :P
Egyébként nagyon szeretik az 5230-at, sok okosság is van rá.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

Most mondhatnám azt okosan hogy "kellett neked Nokia!" :D

Nincs ezzel semmi baj, csak nem jött össze a frissítés sem. Nokiától azt az infót kaptam, hogy mentsek le mindent a memokártyáról és próbáljam újra frissíteni a térképet majd utána próbáljam ki a navit, állítólag fél óra is eltelhet mire elõször elindul a navigácíó
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Én meg nem jutottam elõrébb a navi problémámmal, voltam a szervizben azt mondta a srác inkább menjek el a Nokia mintaboltba mert õ nem ért a navigációhoz. Ott kaptam segítséget majd kiderül mûködik-e vagy marad a központi szerviz

Most mondhatnám azt okosan hogy "kellett neked Nokia!" :D De nem mondok ilyet mert most érkezett meg a C7-es és beleszerettem az alakjába! De még mindig a droid a király! :D
Megvan a tökéletes mobil képe: C7 formájú,minõségû, tudású telefon Androiddal 20 ezer alatt függetlenül.... :D

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
Én meg nem jutottam elõrébb a navi problémámmal, voltam a szervizben azt mondta a srác inkább menjek el a Nokia mintaboltba mert õ nem ért a navigációhoz. Ott kaptam segítséget majd kiderül mûködik-e vagy marad a központi szerviz
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

NOKIA 2630
mondjuk ez Tigrincs? :)

hát azt Te tudod,

nekem csak a gps -telefon kombó nem jött be, persze arra jó hogy évente egyszer mész ismeretlen helyre és odatalálj
napi használatra -pláne ha hozzászoktál vmi jobb gps-hez,- kb alkalmatlan. esetleg valami nagy "szélesvásznú" tapiképernyõs már úgy ahogy. de még igy is kissé béna a navi rendszere is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
én most ericsson r310 cápaphone-ra izgultam rá :D
de hirtelen rákeresve csak drágán találtam :(

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

pont akartam mondani hogy vegyél vmi puruttya telcsit meg vmi garmint
igazából navinak még az e71 is elég nyögvenyelõs. bringára meg végképp nem alkalmas szerintem.

NOKIA 2630
mondjuk ez Tigrincs? :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Kis keresgéléssel meg lehet oldani, hogy offline módon hasznája az ember a Cartographia térképeit is... Ettõl még bringára nem való, de igazából én semmilyen GPS-t nem tennék fel kormányra, eredetileg is csak olyat kerestem ,amit elõ tudok venni zsebbõl, hogy megnézzem, hol vagyok, ha eltévedtem.
Az autós navija meg fullos és egyszerû.
Kicsit hazabeszélésnek hangzik, de sztem a legolcsóbb és legpraktikusabb okostelefon.
A 6230-nál még én sem gondoltam, hogy egyszer ennyire szükségesnek érzem majd ezeket. A másik az, hogy egy rendes GPS és telefon kombó együtt drágább, mint egy E52.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
pont akartam mondani hogy vegyél vmi puruttya telcsit meg vmi garmint

igazából navinak még az e71 is elég nyögvenyelõs. bringára meg végképp nem alkalmas szerintem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Egyébként az E52 nagyon jó alternatíva lenne! Nem érintõs, GPS van benne meg WiFI is! Annyi pluszt szerintem megér!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

E51-ben tudtommal nincs GPS
E52 viszont tud OVI-t vagy más offline navigációs programot
és wifi-t is fog

néztem az E52-t, tetszik is, de annyit meg sajnálok rá.

Szerintem is keveri az E52-vel.

nem kevertem, csak azt hittem, h az e51-re is lehet gps-t szerválni valahogy (külsõ gps modul nélkül)

Szerintem nem igazán lehet összehasonlítani a két telefont. Teljesen más a kezelésük, tudásuk. Ha strapabíróbb telefont akarsz akkor E51, ha navigálni akarsz és tudsz rá vigyázni akkor 5230. Az E51 jó konstrukció(bár nem mai), csak kicsit gyengusz az aksija, és a króm vagy fekete keret ami a telefon körül van hajlamos letörni, de vissza lehet ragasztani.

nagy a dilemma, mert ha pénzt adok telefonra, akkor legyen benn gps meg wifi, viszont az meg már sok pénz... szeretnék majd egy garmin 705-öt, az tud gps-t, tehát akkor felesleges lenne a telefonra a gps.

mindig zsákutcába rohanok, amikor elhatározom, hogy lecserélem a 3410-est, mert elszállnak az igények és mindig ütközik egy másik vágyott elektronikai kütyüvel :D

lehet kellene vennem egy mezei telefont 5 ezerért :D

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

SE Xperia X8-ról vélemény?

Nem rossz az X8 és a Telenornál most ócsó... Sajnos még csak 1.6-os droid van rajta, adatforgalomra figyelni kell. Meg lehet picit gagyimûanyagból van de ebbe az árba ez elmegy kategória.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

SE Xperia X8-ról vélemény?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
E51-ben tudtommal nincs GPS
E52 viszont tud OVI-t vagy más offline navigációs programot
és wifi-t is fog

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

új telefont tervezek venni. elõs körben õket néztem ki:
nokia e51
nokia 5230
utóbbi alkalmas navigálásra is - gondolom tudok rátölteni turistatérképet is - bringázáshoz. jól gondolom?

vajon az E51 is képes lehet ilyenre?
amellett pedig a wifi szól :)
árban nagyjából 20 körül lenne mindkettõ - használtan persze. sokat költeni nem akarok rá, mert a tapasztalatok alapján 1,5 év körüli a kihordása a telefonoknak nálam :)

Szerintem nem igazán lehet összehasonlítani a két telefont. Teljesen más a kezelésük, tudásuk. Ha strapabíróbb telefont akarsz akkor E51, ha navigálni akarsz és tudsz rá vigyázni akkor 5230. Az E51 jó konstrukció(bár nem mai), csak kicsit gyengusz az aksija, és a króm vagy fekete keret ami a telefon körül van hajlamos letörni, de vissza lehet ragasztani.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Ezt tudnád részletezni? Nekem samsung s8500 van, de a leírásában nem találtam errõl a GPS+ -ról semmit. beállítás/kapcsolatok/hely-nél minden be van jelölve a menüben.

A GPS+ lényege hogy letölti egy hétre elõre a GPS mûholdak kalkulált helyzetét, így gyorsítja a GPS-t. Gyakorlatilag nem 5-6 perc mire aktív jel lesz, csak 1-2. Nekem be van állítva hogy WiFi-n keresztül töltse le az adatokat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Istenem, pár évvel ezelõtt még én voltam a menõ telefon tulajdonos mert az én készülékem 20!!!!SMS-t! tudott tárolni a többi 5-10 darabjához képest hiába no fejlõdünk.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Andris: E51-et 2 és fél éve nyúzom, hullott már ki a kezembõl bringázás közben, hagytam el árokparton, nem egyszer ejtettem le, ázott be teljesen Kislõd maratonon, szóval szerintem nagyon korrekt darab, és nálam napi használatban van.

köszi.
igazából nekem is szimpatikusabb, mint az 5230, de ha már telefonért pénzt adok, akkor tudjon navigálni is... és ezt nem tudom, hogy rá lehet-e bírni :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Andris: E51-et 2 és fél éve nyúzom, hullott már ki a kezembõl bringázás közben, hagytam el árokparton, nem egyszer ejtettem le, ázott be teljesen Kislõd maratonon, szóval szerintem nagyon korrekt darab, és nálam napi használatban van.

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts

nokia bh-104 blutooth headsetrõl vélemény/tapasztalat? mûködik ez 2.1-es rootolt androiddal?:D

nekem bh104 van, korábban blackberry most iphone teljesen jól megy, de egyik sem androidos :) elsõ héten cserélve lett, mert gyári hibás volt a dobozból nokiában szó nélkül adtak egy másikat
Sei, soku Si.