Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bemutatkozás topic

- - - - -

• Please log in to reply
1112 replies to this topic

Bloo

Bloo

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Sziasztok! A legtöbben még mindig nem hiszik el, hogy nemcsak a fiúk szerethetik a bringázást. 8 éves lehettem, mikor kértem egy BMX-et, de lányos kempinget kaptam, ez megismétlõdött még kétszer, persze azokat a bicikliket is nagyon szerettem, de nem volt az igazi. Beszigetelõszalagozott drótból hajtogattam kulacstartót rá. Majd jöttek a mountain bikeok, névtelen nõi vázas, majd egy Hauser, amit próbáltam átalakítgatni, hogy olyan bicóm legyen, mint az újságokban. 27 évesen végre a tanári fizetésemet összespórolgatva vettem egy Meridát. Ott van a képen. Szép ugye?! Ez is azt bizonyítja, örök gyerek marad az ember. Megérte, nem?! Kár, hogy nincs még jó idõ, mert téli felszerelésre még spórolnom kell!

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts
ilyen rossz kisfiúk lennénk rob? :) legalább van nevelnivalód ;)
Meguntam az aláírásom....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
annyi reklám elhangzott itt már, hogy egy ujabb nem oszt-nem szoroz. legfejlebb a linkelõbe rakod be ;)

amugy welcome on board

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts
Köszönet a bátorító szavakért! Jó érzés, mikor egy újoncot barátságosan fogadnak. Ezt szeretem a bringás társadalomban többek közt!
Örömmel várok majd mindenkit a boltban. Mindenféleképpen érdemes kipróbálni ezeket a gépeket, ha másért nem, hát tapasztalat szerzéséért. Elvégre csak próba után lehet valódi véleményt mondani róluk. Én speciál minden elõnye mellett a fantasztikus változatosságát és sokrétüségét szeretem. Mûszaki emberként elvarázsol az a rengeteg ötlet, ami fellelhetõ ezekben a jármûvekben: hajtott kerék hátul és/vagy elöl, kormány felül vagy alul, két- három- esetleg négy kerék, teljesen, részben burkolt, vagy csupasz, kormányzott elsõ és/vagy hátsó kerék, esetleg középen elforduló gép, hosszú, közepes és rövid tengelytáv, hajtás lábbal és/vagy kézzel, és még sok más. Egyszerûen mûszaki kánaán, lehetetlen mindet bemutatni!
Szólok, ha nyitunk!
Murla
U.i.: Honlapunk már van, de gondolom az reklámnak számít, így nem írom ide, de ha valakit érdekel, akkor megadom. (Az ünnepek alatt nem leszek szgép közelében, úgyhogy elõre is elnézést az esetleges késedelmes válaszért.)

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Hello! Jahh, tartalmas, és jó, nemúgy mint az enyém. :( Én még fiatal vagyok, nincs sokminden mesélnivalóm:( Tényleg jónak tûnik a bicóboltoz üzlet, lehet hogy sokan vannaki, akiket érdekel a dolog. Lehet vagy 10év múlva én is oylannal fogom küldeni. Tuti kipróbálok majd 1-et! ;) Üdw itt!

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts
Nem hosszú, esti mese, de legalább tartalmas. Egyszer két belga csávóval beszélgettem esztergomban, rekumbensekkel tekertek végig a duna vonalán, hát volt mit nézni a gépeken. Mármint megoldásilag. Olyan ez a hagyományos bicajosnak mint a kacsaszárnyú repülõk voltak anno a repülõsöknek. Minden ugyanúgy mûködik, minden alkatrész megvan, csak nem ott ahol kellene lennie eredetileg. De kipróbálhattam, hát kényelmes. Egy hosszabb lejtõn simán elszundizhat az ember. :D

üdv a klubban, és ha nyit a bolt, szólj, benézünk.

munkaerõt meg keress bátran itt a fórumon, hátha. Vonzó állás, nekem is bejön(üzletvezetõ = menedzser), de az egyetemet(mûsz. menedzser) még befejezném.
Meguntam az aláírásom....

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Legközelebb ígérem rövidebbre fogom.

ugyanmár ;)

Üdv itten, a bolthoz meg sok szerencsét! :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts
Sziasztok!

Murlasits Attila a nevem, és bár ezen a fórumon új vagyok, a bringázást már több, mint 33 éve kezdtem. Ha jól láttam , ezzel a bemutatkozás topic-kal illik kezdeni elmesélve hogy ki vagyok, és mivel tekertem eddig. Hát akkor kezdjük:
Még jóanyám vett nekem egy piros kemping gépet az elsõ prémiumából. Akkor még az ülés legalsó állásában sem ért le a pedálig a lábam, így csak állva tudtam elkezdeni próbálkozni. A lelkesedésem azonban megvolt, amit az sem tudott csökkenteni, hogy egy bakonybéli SZOT üdülõben (van még valaki innen a fórumról, aki emlékszik a SZOT-ra?) a lejtõ végén lévõ kanyart nem tudtam bevenni és a bokorban landoltam. Pár hónappal késõbb meg nagybátyám egyik barátja vitt a csomagtartón, mikor egy idõ után elfáradt a lábam, így nem tartottam ki eléggé, minek következtében a hátsó kerék gyönyörûen bekapta....
Gimnáziumba lépve egy használt Favorit versenygépet ( Óó, azok a mágikus váltókarok a vázcsövön!) sikerült megvenni a szomszédtól, így a haverokkal már avval mentem mindenhová, többek közt több hetes országjáró bringás túrákra. Az elsõ ilyen nagy túra nem indult túl könnyen, mivel pénz hiányában, viszont óriási önbizalommal úgy gondoltam, hogy minden szükséges dolgot meg tudok csinálni. Varrtam bringás táskákat oldalra és a csomagtartóra, megszereltem (vagy legalábbis azt gondoltam) a gépemet, stb, de Újpestrõl indulva csak az Árpád hídig jutottam el (cca4-5km), mert az egyik túlfeszített küllõm nem bírta a nagy súlyt... Így kénytelen voltam valódi szerelõhöz menni, aki legalább mindent rendbe tett, és mehettem a többiek után a legjobb barátommal.
Az ötletes szereléshez egyébként nagyon értettünk. Egy ilyen túrán az egyik haveromnak sikerült a kormányszárat eltörni a kempingjén. Mit volt mit tenni a néptelen erdei országúton, beleütöttünk egy faágat a csonkba és ráhúztuk a csövet felülrõl. Kb 10 km-ig jó is volt, amikor valaki elévágott és a vészfékezés meghaladta a faág teljesítõképességét...
A fõsuli utáni munka egy idõre erõsen lecsökkentette a bringázásra fordított idõmet, de egy aluvázas muffos Melci (egy régi bringás kollégámtól vettem, azóta sem találtam ilyen nevû gyártót, de lehet, hogy a logójukat rosszul olvasom??) montival azért bõvítettem gépparkomat. Ez a gép jó volt mégsem sikerült igazán monti-pártivá válnom.
Ahogy korosodtam, úgy kerestem a kényelmesebb bringákat. Két éve aztán egy Giant Revive-ot vásároltam, mivel igazi fekvõbringát nem találtam a hazai kínálatban. Ez nagyon buli bringa, a nejem mikor elõször kipróbálta, többet vissza sem akarta adni. Így igazi rekumbens után néztem, melyet külföldön tudtam csak kipróbálni és megvenni. Innentõl elindult a szerelem a fekvõbringák irányába, olyannyira, hogy elhatároztam, hogy nyitok egy ilyen szakboltot, melyben széles kínálatban bemutatkoznának ezek a hihetetlenül sokszínû járgányok. A gondolatot tett követte, mára húsznál is több különféle rekumbens vár a nyitásra raktárban.(Jut eszembe, nem tud valaki egy baromi jó bringás szakembert, aki ért a szereléshez, a bolt vezetéséhez, megbízható és esetleg jobb állást keres?)
Fél éve leginkább az amerikai RANS V-Rex bike-ját hajtom, azóta a nejem szerint fanatikus bringás lettem, amikor csak idõm engedi, akár éjszaka is tekerek valamennyit. Óriási élményt jelentett például, mikor háromkerekûekkel megtanultam kétkerekezni! A téli bringázást most próbáltam ki elõször, és rájöttem, hogy õsszel nem ér véget a szezon. Lelkesedésem határtalan. Múlt héten mentem egy kicsit egy össztelós montival is kipróbálandó, de halálfélelmem volt fékezéskor. Úgy éreztem, mindjárt átrepülök a kormány felett. Minden elismerésem a DH-s srácoknak hogy le mernek zúdulni árkon-bokron, de ez már nem nekem való. Marad a kényelmes, de gyors, sokak szerint öreguras tekerés. Inkább a tájat élvezem, az adrenalint meghagyom másra. Ami talán még érdekes lehet, hogy valamennyi említett saját bringám megvan még, nem váltam meg egyiktõl sem. Ragaszkodó típus vagyok, úgy tûnik.
Kedvenc kerékpáros vidékeim a Balaton környéke, a Bükk és a nyári bringás találkozó óta a Tisza vidéke.
Hát ennyi, sorry ha esetleg túl hosszúra sikeredett! Legközelebb ígérem rövidebbre fogom.
Mindenkinek jó tekerést!

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
HY All!
Kerékgyártó "Willamker" Józsi vagyok. Akkor én is mondok 1kis regét:
kb3éves kis porbafingó vltam, amikor alámkerült az elsõ triciklim. eléggé cool verda volt, sép zöld sünikés matrica mikellmás.. Utánna volt egy jó szovjet gyártású bicóm, (narancssárga) amirõl egy emlék biztosaan megmaradt, hogy nincs rajta fék...
Haverommal!!!!6évesen!!!! versenyeztünk egy dombos utcán lefele... Kiakartam elõzni, és sikerült is, mert felmentem a járdára. de az utca vágefele valahogy féklezni kellet, így feltettem a lábam a kerítésekhez, hogy hátha lassulok valamit. Lábam beakadt, átdobott a másik oldalra épp egy favillanyoszlopra, és egy kb32es anyacsavarból kilógó túlmenet kilyukasztotta az arcomat, de úgy, hogy a szomszédnéni sírva vitt haza az ölében. A doki amikor varrta össze, a hüvelykujját áttudta dugni a résen. :D
Ekkor anyuék már épp leakartak tiltani a bicóról, de kaptam egy rózsaszín kis montit. (cseh gyártmány) Nahh ezzel is sikerült versenyezni, haverral egy rettegett meredek utcán versenyeztünk, és lefele hamrabb indult el. Nahh kemény vagyok, gondolom beérem, de casknemfogyott a távolság... aztán hirtelen megállt, és keresztbefordult elõttem. én laza 60as tempóval neki:D (kikerülni esélyem nemvolt)
eredmény nekem: agyrázkódás, neki is ,csak még kiesett 2foga, +szétrepedt a szája.
Így kezdõdött a bringázás... (ezen a biciklimen kb 1évre rá átment egy mercedes, mert a járdaszegélyre támasztva hagytam a biciklit, és nemlátta.) : (
Ezek után kicsit komolyabb lettem, kb 0,5évig cc-ztem, elindultam a zemplén 50en 9e Ftos Metrós bikeal.(15évesen)
kb16évesen már érdekelt a trial és kb hasonló ideig triáloztam, de megtanultam egy pár dolgot.
utánna jött a street,
és végülis a Dhnál kötöttem ki. Ezt már kb3éve csinálom. elõszörMali python 21",:D (((Hogy hogy azt nekérdezzétek))) Merida matts special edition+marzo bomber z4, polarX+RST hi5, utánna Kona stinky+sherman slider, most pedig Ginat Dhteam+Dorado
Amióta komolyan csinálom,(2éve versenyszerûen) helyezéseim: Dh OB2006: elite 10.hely Összesített magyar kupafutamokból hobby 5.hely. Kb ennyi amire büszke vagyok. remélem lessz még jobbis.
És bocsi a kisérettségiért. :P

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Inkább álmodni...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
te aztán tudsz élni ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Sziasztok!

Kalmár Zoltán, 35, infor-mata, család, 2 gyerkõc (2 & 4), Bp. - Sóskút tengely.

Kisgyerekként öregapám vitt bele a tutiba. Nagy guberáló volt (szerintem még most is csinálná, csak a kor meggátolja benne), éles szemmel szúrta ki a még használható kidobott bringákat és alkatrészeket, majd épített belõlük jobbnál-rosszabb paripákat. Életem elsõ kilométereit kettesben tekertük le. Majd jöttek az ilyen-olyan szovjet import bringák, aztán egy Favorit országúti ss, amire késõbb váltó is került. Aztán sokáig semmi, majd egy MTB-nek látszó tárgy, hangzatos Dynamic Avalanche névvel. Ezt kellõképpen sikerült leharcolni (ebben nem kis szerepe van a sógoromnak :-), majd megint semmi. Egy borús délelõtt a doki azt mondta, hogy amit csinálok (squash) azt már ne csináljam tovább, mert külöben gerinc csere. Viszont bringázni lehet. Biztos nem DH-ra gondolt. Azért utána egy évig megint nem csináltam semmit, de ez már kezdett zavarni. Úgy látszik, ez a lavina dolog kísért, mert 2 hónappal ezelõtt barátom - aki éppen a segg- és hasnövesztés korszakát éli - lakásában porosodó, szinte nullkilométeres GT Avalanche használója lettem. Jelenleg munkába járok vele, napi 25 km. Nem sok, de az elsõ néhány alkalommal halálomon voltam, mire beértem. A kondim még mindig sehol sincs, de azért javul a helyzet. Emellett - ha idõm engedi - az Etyek környéki dombokon csapom a sarat. Mivel a GT visszaadós, beneveztem egy Spec. Rockhopperbe, amit január elején kapok kézhez. A Dynamic még itt hever a garázsban, talán 1x egy munkábajárós ss lesz belõle. Remélhetõleg a gyerekek növekedésével hamarosan beindulnak a családi tekerések is.

Hobbi: túramotorozás über alles. Messzire, hegyekbe, kis utakon. Van szerencsém elég jól ismerni az Alpok tekergõs hágóit. Mostanában a Balkán felé kacsingatok. Néha fotókat is készítek.

Célok: ne dobjam fel a talpam, amíg útjukra nem engedhetem a gyerekeimet; legalább egyetlen _jó_ fényképet sikerüljön készítenem; Alaszka - Tûzföld asszonnyal, motorral.

kz

ridergirl20

ridergirl20

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,188 posts
én úgy kezdtem:
kb7-8 évesen faterommal+öcsémmel jártunk tekerni a közeli dombokba.arra emlékszem, h mindíg otthagytak, aztán féltem amikor az erdõben eltûntek szemem elõl, kétségbeestem, tekertem mint álat, aztán elkezdtem nem kapni levegõt, sipolt a tüdõm, bõgtem... .... ... ... ... ... és lám megszerettem:)hát nem csodálatos?:)

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Sziasztok!
Hát nekem sem indult valami jól a szereplésem itt a fórumon, de azóta olvasgattam javasolt témákat, és már tisztában vagyok vele,mit hogyan kell írni ide. Elnézést mégegyszer tudatlanságom miatt. Boros Balázs vagyok, sajnos már 24 éves, Szegeden vagyok egyetemista, BTK-n néprajz-bolgár szakos IV. éves. Egyébként Keszthelyen lakom, de még mindig somogyinak tartom magam(ott laktabb legtöbbet és legjobban). 2 ugratásra emlékszem gyerekkoromból. az elsõ, mikor nagyapám kék kempingjével(amirõl egyszer leszereltem a sárvédõket, amiket gondosan eldugtam a kis híd alá, a ház elõtt, majd nagyapám gondosan elverte a seggemet) egy száradt tehénszarról ugratva szerettem volna felszállni a magosba, ami túl jól sikerült, és nem maradt túl sok bõr a karomon.
a második mikor lila orosz gyártmányú biciklimmel(melyet, ha középen kilazitottad a bilincset, össze lehetett kettõbe hajtani) egy nagyot reptettem a lépcsõk tetejérõl, és "repülés" közben szétnyílt alattam a bicikli, majd érkezésnél kettétört, és én sírva húztam haza a két darabot.
aztán kaptam egy piros bmx-et, aminek Hero volt a "neve", márkája.
azzal keresztül-kasul bejártam a Somogyi-dombságot. nyúztam amíg bírta. gimiben görkoriztam is rengeteget.
van egy Magellan Dracom, amire épp vevõt keresek. Most készülök venni egy Kelly's majesticet. A terep, a dombok a kedvencem, CC, az ugratástól kiskori fóbiám van :) , nyáron frankó volt a Balaton körüli túra is. Tervezem, hogy megyek hóba, sárba, hosszú túrákra.
Szeretek gyalogszerrel is túrázni, trekkingelni, sátrazni, stoppolni.
Tagja vagyok egy lovagrendnek is, a Fekete Hollók Rendjének, Kaposváron.
hát kb. ez volnék én.
maradok tisztelettel

Alex rider

Alex rider

vendég

• fórumtag
  • 80 posts

Ti is csináltatok olyat, hogy egy régi motor kilométeróráját leszerelitek, és rászerelitek (mondjuk szigszalaggal, vagy madzaggal) a bicajotokra? Mert az olyan menöö.
Persze csak azoktól kérdem akik a kommunizmus alatt tanultak meg bringázni.
:)

hát én nem éltem még akkor.de nekem is voltak hasonló dolgaim pl: 6-7 éves koromban noname bmx-re a kazának a hõmérõjét erõsítettem szigetelõ szallagal :)

......................
edit : mert az ojan menõõõõ ;)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
na bemutatkoznék akkor én is mivel elkezdtem a bikemagon forumozni:
M. Balázs vagyok miskolci lakos. 20 éves vagyok és a miskolci egyetemre járok gépészmérnöki szakra. (immáron III.éve) már régóta tekerek, de egy komolyabb bicajjal még csak 2005 óta. (elötte egy mezei hauserbe beletettem 15.000 km -t :) )
stilsuom a cc.
üdv mindenkinek és jó tekerést.
/ most nem kéne abbahagyni, mert tavasszal sz*r lesz ujra elövenni a bikeot....

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
nah mielõtt beköltözök a koleszba (30 perc és indul a busz) még utoljára egy viccesnek is mondható képpel lepem meg a fórumot.

Feltöltött kép

remélem egyértelmû, hogy a képen melyik vagyok én. (mellettem két unokatesó - ugye az ember a rokonait nem válogathatja meg...)
a vicc az egészben, hogy azt a mezt még én is szoktam néha-néha hordani, bár az ujja le van vágva, mert csak így férek bele :D

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Hello!
Hát Lánycsóki lakos vagyok (Baranya Megye),közel lakom Pécshez!
A Bringámat már természetesen elõbb bemutattam de legalább már az megvolt!
További Jó Extrémkedést mindenkinek! ;) ;)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Halihó!

Jó kis storykat olvastam végig, közben néhányszor könnyesre röhögtem magam!
BALU! A bringatanulós történetünk szinte megegyezik, csak Nekem a végén beköszönt a kapu is! Kis világoszöld 20"-os - vagy 22"-os - ruszki bringa, mond ez még valamit? Azzal törtem magam ropira elõször, 6 éves koromban. Ez mély nyomot hagyott bennem, ígyhát életem legnagyobb bukását - sok próbálkozás után - de mégiscsak bringával sikerült elérnem! Mit nekem motorozás!
Amúgy röviden magamról: hûha 23 éve tekerek rendszeresen! Te anyám! Mákom volt, országútin kezdtem. ez máig kíséri életemet. A monti '92-tõl része az életemnek. CC, maraton. Na és a túra! 14 éve tekerünk egy haverral. Kis hazánkban, külhonban, itt-ott. Ez a szenvedély megaradt máig. Sátras málhás nagyot tekerõs túrákat nyomunk. 35 éves leszek, de lélekben a huszat súrolom. Munka: német fûtéstechnikai cég m.o.-i és közepkelet európai szervizét navigálgatom.
Ma valahogy fejletlen az egóm, visszahúzódot kis csigaházába.
Ennyi!

Sok Hátszelet és Semmi Defektet!

Jábor

Jábor

törzsvendég

• fórumtag
  • 984 posts
Sziasztok !

Jáborcsik Bence vagyok és Miskolcon lakok. Ez egy borzasztóen jó hely mert szerencsére a csodálatos Bükk rengeteg lehetõséget ad hogy rengeteg jó terepen tekerhessünk a barátokkal. Ezen éven töltöttem be tizenhatodik életévem. A bringázás mellett imádok más sportokat is csinálni. Vitorlázok és röplabdázok, focizok és végülis jöhet bármilyen sport csak jól szórakozzunk. :)
Egy Kramer össztelós vázzal gurulok.
A haverokkal alapitottunk egy team-t mely Izirajderz névvel kezdödöt melyhez a Sufnituning jelzõs kapta igy csak Sufnituning & izirajderz Team :P. Elõször fotos hajlamokkal csatlakoztam hozzájuk majd komolyabban is rákaptam a tekerésre. Ha igazán a stílusomrol kellen mondani pár szót akkor annyit mondhatok hogy : hegyrõl lefelé minnélgyorsabban szórakozzunk jol a haverokkal és tekerjünk egy jót !
Ha tehetem és tudok rá vigyázni akkor mindig magammal hordom a fányképezõgépem. Nemcsak a bicajozást hanem mindenféle dolgokat szeretek fotozni. A fotózás komolyabb mûvelése most a célom.

Naggyából ennyi. Biztos nem tudtam most leírni minden tulajdonságom, de most ez igy sikerült. :)

Üdv.: Bence

Bükki Bringa Barát :rolleyes:
Bringáim