Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Please log in to reply
1660 replies to this topic

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ezaz: pitbullos kopaszokat a fogasra ;D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Jah, tom, hogy csak kifogás, dehát én se vagyok jobb a Deákné vásznánál... ;) (vagy mi... ;D)

Viszont ha kényszerítenének akkor morgás nélkül lyukasztanék mindig ! ;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
iljics: jó kifogás sose rossz :-* a kétforintosokat egyébbként is kiszedi a pilóta és abból vesz sl mercit.

Akkor meg nem lenne egyszerûbb lyukasztani a fogason ? A lerohadt BKV-n sem lenne olcsóbb utazni szvsz. Dehát a lényeg, hogy azért nem fizetnek mert az a frí.

Azt hiszem volt ilyen felszállítós kezdeményezés tavaly Dobogókõ környékén, de nem tudom mi lett vele.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Jah, még1:

A bickilifelszállítsát pofonegyszerüen meg lehet oldani: x vállalkozó vesz 2 lerohadt ex-BKV buszt, kitépi belõle az összes ülést és telerakja kapaszkodóval, tonnás "kalauz" az ajtóba, ha fizetsz felrakhatod a gépet a buszra és 10 perc alatt fennvagy. Vagy:
megoldani azt, hogy csak akkor tudsz felszállni a fogasra ha lyukasztasz. (Ezt kéne a metrora is mint minden nyugati országban és a kallerek meg mehetnek máshova, napi x millió ember van a metron, ha mind lyukasztana... ::) )

Nekem egyébként van bérletem, de a fogason baromi ritkán lyukasztok, múltkor akartam de nem müködött a jegyautomata.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
A BKV-nak kiadhatja a rendõrség az adatokat, ezt nem sokkal azután vezették be, hogy nagyon elterjedt ennek az ellenkezõje ami még igaz is volt, de csak VOLT.

Megállítani viszont nem állíthat meg, mert nem hivatalos személy és nem lát el közfeladatot sem, a BKV Rt. vagyis részvénytársaság az ellenõrök munkája nem szolgálja a közjót.

A rendõrség el fog küldeni a p.csába ha utólag odamész és elkezdesz mindenféle hitelesítést igazoló papírokat számonkérni UTÓLAG. Helyszínen, vagy sehogy.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
lomisoktól, vagy az ecserin ::)

Demszky és becses családja pedig tud biciklizni, de akinek saját sofõrje van annak valszeg nem kell fogasoznia. :(

szabi-én

szabi-én

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Tudtátok!! Demszy nem is tud biciklizni!! ;D

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Hol lehet ilyen használt stinky vázat szerezni?

szerintem a bolhapiacon, ha mázlid van ;D

szabi-én

szabi-én

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Hol lehet ilyen használt stinky vázat szerezni?

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
én utánaolvastam ennek a "nem állíthat meg a bkv-s", illetve "nem adhatja ki az adatodat a rendõr" dolognak, meg konzultáltam jogász barátnõmmel, és hát ez nem igen állja meg a helyét, mert nem jut eszembe pontosan, hogy milyen, de a bkv és emberei nem "sima" cég illetve emberek, (közfeladatot ellátó személy talán?) és ily módon, visszatarthat a rendõr megérkezéséig, illetve a rendõr kiadhatja az adataidat neki. valszeg a rendõröknek sem egészen világos a jog (vajon miért? ;D) és elég hihetõen hangzik ez az alkotmányos sztori.szóval én igy tudom ezt a dolgot, de ne legyen igazam 8)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

Endroo tied a stinky? 8)

Ahogy thez említette, az enyém. A feleségem szerint meg, mivel nincs házassági szerzõdés az övé. ;D ;D ;D

A látszat ellenére, igazából a BKV-sok sem annyira hülyék, vagy egyszerûen csak olvassák a fórumot. :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Az az igazság, hogy egy ellenõrnek nincs semmiféle jogköre, az ellenõrzésen kívül (ahogy a nevük is mutatja). tehát egy ellenõr nem állíthat meg (személyi szabadság korlátozása lenne, ami hatósági jogkör - lásd Magyar Köztársaság Alkotmánya), nem tarthat vissza, amíg kiérkezik a rendõr, stb. Ha rendõr van, neki persze oda kell adni a személyit, ám õ nem adhatja ki harmadik félnek (BKV Rt.). Elvileg. Ha mégis megteszi, feljelentheted... (Ekkor mindenképpen kérd el az igazolványszámát!!! A vicc, hogy KÖTELES megmondani! Bizony!  ;D Ezt egyébként már nem nagyon szeretik mutogatni a rendõrök... ;D Tudom, mert sajna van pár razziás tapasztalatom. Nagyon féltik a számukat, mer ugye az alapján már könnyen lehetnek gondjaik. Hivatali visszaélés, stb. Különösen most, amikor még a lápi békáknak is külön ombudsmanuk van... :D) Hogy van-e értelme, az más kérdés... :- :-X

Továbbá, ha valaki olvasta az "Utazási feltételek a metrón (M2 és M3)" címû remek kis ismertetõt a metrókon, az felfigyelhetett erre: " Az utazásból kizárható továbbá: -aki nem rendelkezik érvényes menetjeggyxel, bérlettel, vagy utazási igazolvánnyal, továbbá a pótjegy váltását és a pótdij megfizetését megtagadja."
Magyarul, ha nincs jegyed, és nem is akarsz venni, valamint a büntetést sem akarod kifizetni, akkor kizárhatnak az utazásból (magyarán le kell szállnod), ami kicsit fura, hiszen általában a kijáratnál ellenõriznek, amikor már úgyis leszálltál.  ;D

És tényleg bejön! Én mondtam az ellenõrnek, hogy olvastam az "Utazási Feltételeket", ám nincs jegyem, nem is akarok venni, továbbá büntetést sem vagyok hajlandó fizetni, úgyhogy legyen szíves zárjon ki az utazásból, hamár épp kifelé tartok. A válasz: "az ilyen ingyenélõk miatt tart itt ez az ország", aztán meg a Demszkyrõl makogott még valamit, de többet nem tudot tenni. ;D ;D ;D

Bocs, hogy hosszú voltam, de talán hasznos lehet.

Bye!

visszaolvastam a topic legelejére, és ezt gondoltam bemásolom ide, hisz ujra aktuális lett egy pöppet, meg naon jóóóóóóó ;D
Jé ügynök mindig rátapint a lényegre, ennek most én is utánajárok. ::)

(szabix: övé)

megnéztem a kedvenc honlapomat, a www.bkv.hu -t, és idézek:

Ha jármûveinken utazik, kérjük utazási feltételeinket szíveskedjék betartani.

1. Kérjük a Budapesti Közlekedési Részvénytársaság járatait csak az utazás megkezdésekor érvényesített jeggyel, érvényes bérlettel, illetve a díjmentes utazást igazoló okmánnyal vegye igénybe.
Ha ennek nem tesz eleget, pótdíjat köteles fizetni.
/A Jegy- és bérletfajták rovatunkban részletes tájékoztatást kaphat minderrõl./

ez az általános utazási feltétel, lehet h Jorus sok sok akciózása miatt rájöttek a viccre, és módosítottak ;)

szabi-én

szabi-én

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Endroo tied a stinky? 8)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

a bkv meg nem abból fog megélni, hogy a bicodnak lyukasztasz. nekem van bérletem, és a biciklimnek meg nem fogok fizetni, tekintettel arra, hogy a bkvnak semmilyen plusz költsége nincs abból, hogy ott van a bicaj.

Lehet, hogy szerinted nincs a BKV-nek plusz költsége a bicajodból, de akkor a libegõn minek fizetnél, hisz úgyis megy egész nap, a villamoson/buszon/metrón minek fizetnél, hisz az is jár akár rajta ülsz, akár nem, a kutya után miért kell lyukasztani pedig még egy bõröndnyi helyet sem foglal el, és még sorolhatnám a példákat az élet más területeirõl is. Fel kellene fogni végre, hogy a fogason való kerékpárszállítás is ugyanilyen szolgáltatás és ha a szolgáltató pénzt kér érte akkor nekünk akik igénybe vesszük, kutya kötelességünk fizetni érte.
Lehet vitatkozni, hogy sokba van a jegy vagy a bérlet, de ha kivágják a bringásokat a fogasról akkor azoknak a pizza ridereknek a szája fog a legjobban sírni, akik életükben egy jegyet sem váltottak ergo nem származott bebvétele a BKV-nak belõlük.
Mo.-n nagyon trendi kibújni a fizetési kötelezettségek alól (most nem akarom Máriót belekeverni, de ha valaki úgy érzi hogy x km/h+15%-kal kell hajtani, az viselje is a következményeit/itt bocsánatos bûnnek számít a "kintfelejtett" 30-as táblába való becsúszás 50-nel), de kiváncsi lennék Te mit szólnál ha hó végén nem kapnál fizetést.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
A trafisat ha jól emlékszem Lor írta.
de szerintem ez csak akkor alkalmazható, ha a helyszinen, ha le is állítanak alkalmazható. Utólag azt mondanak amit akarnak, szerintem. De azért sok sikert!!

Tüntetés:
Szvsz egyenlõre tök fölösleges ilyeneken agyalnotok, esetleg majd, ha történik is valami.
Mellesleg én nem tartom a legmegfelelõbbnek az ilyesfajta demonstrációkat ilyen ügyek elintézésére.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
Hi
nemtudom itt volt-e téma,de a trafipaxos hozzászólás érdekelne,hogy mik a feltételei,mien papírok kellenek hogy legyen a rendõrnél hogy hitelesítve van- a trafipax stb...
Aki ez írta,külje már el nekem,vagy ha beteszi ide azt is nagyon megköszönném!!

Sajna aktuális lett egy kikerülése a törv nek.
kiskapuk mindig vannak,ugye?
Túlélni kell!!!

DANEE

DANEE

vendég

• fórumtag
  • 199 posts
demszky már olyan sok igéretet beváltott, gondoljátok hogy ezt is be fogja? a nagy szart.. kész vicc az egész. meghát, mekkora balhé lenne már belõle.. de ha mégis lesz valami tüntetés szójjatok és m1ek.
a bkv meg nem abból fog megélni, hogy a bicodnak lyukasztasz. nekem van bérletem, és a biciklimnek meg nem fogok fizetni, tekintettel arra, hogy a bkvnak semmilyen plusz költsége nincs abból, hogy ott van a bicaj.

obiwan

obiwan

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Háhá, eztet Én már nem hagyom annyiban!

Haveroktól hallottam, hogy mit tervez Bp ura és parancsolója, most végigolvastam a sok hozzászólást is szóval...
1,Természetkárosítás(talajerózió):
Valóban, van. Pl él egy lepke (Csíkos boglárka) csak itt, és sehol a világon, aminek tápnövényét azok a gyomok ölik, amik a szétfarolt utakon terjednek. De könyörgöm, ez egy év alatt történik, de a szorgos gyerekkezek, és a nagymamáké is a virágos mezõt 1 hétvége alatt tarolják le. Láttatok már rájdert virággal a bukóban? Én nem! Szal ez hülyeség!
2,Szemetelés:
Hát ez ugyenaz, csak pepitában. A minap voltam fent a Sípálya letöréseknél, és meglepõdtem. A szemét össze volt szedve zacskóba, több helyen is. Na, ez jól esett, és erõs agyanúm, hogy nem az erdész volt a szemétgyüjtõ, õ biztos a kidõlt fákat aprította...
3,Tüntetés:
Mindenki menjen tüntetni, csináljunk magunkból hülyét, hisz cirkusz a népnek (a kenyér már megvan, ügye "jóléti" társadalom). Legalább az ellenlábas pártnak lesz mire hivatkoznia. Szerintem nem ez a megoldás, bár sajnos nem tudom, hogy mi az !?
4,Az idõsek:
Van ám nagymamám, hallgathatom a véget nem érõ monológot a mai fiatalságról. Az idõsek agya már nem olyan gyors, a változásokra sem tudnak olyan gyorsan reagálni mint mi. Hogy miért panaszkodnak? 70 évesen már csak az emlékeik a biztos pontok az életükben, azok pedig fakók és CSAK jók. A probléma a neveltetés és a volt rendszer, ami azt sulykolta beléjük, hogy tiszteld az idõseket. Az a nagy büdös helyzet, hogy ki kell halnia annak a nemzedéknek, hogy számottevõ változásokról beszélhessünk - hüh, ez lehet kemény volt.

Az igazság és a megoldás is odaát van, a nyúl ürege pedig nagyon mély, de az erõ nem velünk van, hanem akinek hatalom van a kezében.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

link=board=7;threadid=3335;start=870#msg197377 date=1090251073]
szerintem pont az a "nemfizetõs-beszólogatós-hvcs" alakok tizedelõdnének meg, akik miatt ilyen a megítélése a fogasnak, és demszky barátunk ilyen intézkedéseket fontolgat.

Rob, pontosan!!!
azok nem fizetnének érte, akik csak azért csinálják, "mert jól mutatok a gépen, meg buknak rá a csajok" <-- és ök a legzavaróbb egyedek is egyben.
mindamellett sikerült picit elkanyarodnom a témától, ami már így is tul ki van tárgyalva szerintem.
sorry
ON

át lett helyezve ;) amugy mindössze 2 helyesírási hiba volt a topic címében.. Demszky kisbetüvel, a jánoshegyi meg naggyal ;) legalább a topicban irjuk le jol ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
összevontam ezzel. ugyanaz a téma.