Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Please log in to reply
1660 replies to this topic

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Most mondjam azt, hogy az EU-ban kirohogik a beredet? Mi olcso es mihez kepest? Mirol beszelsz Te? Segitek kicsit. Nem az a lenyeg, hogy itt 6e, angliaban meg 10e, hanem az, hogy az ottani atlagkeresethez es minimalberhez kepest mennyi az annyi. Ha ezek utan azt mondod, hogy olcso akkor kirohoglek.
A masik, hogy pl. Londonban tobb, mint husz metro van es mikor 6 eve voltam kint is jobb volt barmely allomas es szerelveny, mint az itteni ruszki csodak.

Mellesleg meg ki vagy Te, hogy megmondod mi pitianer es mi nem? Te meg soha eletedben nem csaltal sehol? Na ne mond. Ha pedig igen, akkor akar csondben is maradhatnal.

Es mondok neked meg valamit, itt most nem az a lenyeg, hogy ki bliccel es ki nem hanem az, hogy a taplo ellenor egyaltalan hozzad er es olyan hangnemet enged meg, amit en pl. senkitol nem viselek el. Pedig o egy nagy budos senki. Nincs joga semmihez es nem koztisztviselo vagy hivatalos szemely. Egyszeruen a budapesti kozlekedesi vallalat dolgozoja. Es az a baj, hogy igy nem lehet EU-ba menni. El kene mar felejteni, hogy okazt hiszik valakik. Plane amilyen paraszt modon viselkednek a turistakkal is.

Most mondjam azt, hogy, Nyugat-Európához képest kifejezetten olcsó . . . Állítólag arrafelé igyekszünk . . . (már aki) Véleményem mindazonáltal: A bliccelés pitiáner csalás, lehet magyarázkodni, kibúvókat keresni, de elenyészõen kevés kivételtõl eltekintve (amit úgy 600 év múlva sem érünk utol) a világon mindenütt fizetni kell a tömegközlekedésért. A magyaroknak ez miért olyan elfogadhatatlan?!? Az persze teszik, hogy Svájcban, Hollandiában nemigen ismert a bicikli-lelakatolás problémaköre.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Az persze teszik, hogy Svájcban, Hollandiában nemigen ismert a bicikli-lelakatolás problémaköre.

Valamelyik nap láttam egy dokumentumfilmet, már nem tudom melyiken, talán a Discovery-n. Amsterdamban forgattak, a fickó kölcsönzött bringát, a kölcsönzõs csaj két lakatot adott hozzá. Mondanom sem kell, ellopták. Kotróhajókkal járták a csatornákat, és mázsaszám szedték ki a bringákat. Az ott élõk is mondták, hogy egy pillanatra szaladtak be a bankba, vagy hasonló helyre, és már nem volt meg a bicaj. Szóval azért ott sem fenékig tejföl az élet.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
itt egyelõre nem arról van szó hogy divat nem fizetni érte..
itt arról volt szó, hogy valaki épp nem lyukasztott, saját szívügye, lelkiismerete, és jött egy görény és pattogott.
fordítva is akár...
és hogy mi a frászt képzel mindenki
röhej, lol
ez a gond, ilyennel menni az EU-ba.....

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Es az nem gyenge duma, hogy kibaxott draga? Hm?

Most mondjam azt, hogy, Nyugat-Európához képest kifejezetten olcsó . . . Állítólag arrafelé igyekszünk . . . (már aki) Véleményem mindazonáltal: A bliccelés pitiáner csalás, lehet magyarázkodni, kibúvókat keresni, de elenyészõen kevés kivételtõl eltekintve (amit úgy 600 év múlva sem érünk utol) a világon mindenütt fizetni kell a tömegközlekedésért. A magyaroknak ez miért olyan elfogadhatatlan?!? Az persze teszik, hogy Svájcban, Hollandiában nemigen ismert a bicikli-lelakatolás problémaköre.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Es az nem gyenge duma, hogy kibaxott draga? Hm?

Enyim Paripa

Let the people speak

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Egy ország büszke rá, hogy nem hajlandó fizetni ha igénybe vesz egy szolgáltatást. Gyenge duma, hogy annak nem megfelelõ a színvonala . . .

Egyébként én meg egyszer fordított jelenetbe szóltam bele. Normális ellenõr, kéri a jegyet és a húszkilós kis trottyosgatyás szaros kurvaanyázik. Megkérdeztem tõle, alig-alig szigorúan, miért nem inkább a bárcabitorló anyucit boldogítja két gyertya közt a ravatalozón?!? (jómagam: 183 cm, 102 kg gyúrós alkat) A kis g**iládánál a pofa súlyba, mert csak ott mûködik a menõ csávó imázs, ahol nincs esély ellenállásra, pl. 50 kilós ellenõr mammer.
Rühellem az ilyen kis szarokat . . .

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
En pedig ugy vertem volna pofan az ellenort, hogy nem kel fel egy hetig. Egyszer mar vagtam orrba ilyet anno. Baratnomet kezdte el rancigalni a karjanal fogva. Nem ertett a szep szobol (engedd el mert pofanvaglak), muszaj volt cselekedni. Azt en elhiszem, hogy a munkajat, stb. de nem erhet hozzam es ezt jobb ha az eszebe vesi mindegyik.

Ma reggel munkába menet az orrom elõtt rugott bele egy középkorú férfiba az egyik ellenõr, mert az nem volt hajlandó büntetést fizetni...hát no komment... :mad: ...én a pasas helyében tuti h azonnal feljelentettem volna.

Enyim Paripa

Let the people speak

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

......

...Végállomás elõtt 2vel felszállnak az ellenõrök.
.... Jön hozzám a nõ. Mond valamit. Feltételezhetõen a jegyeket-bérleteket szöveg volt, de... Akkor 1 megállóig húzni az idõt:
Felnézek rá! Mosolygok! Elkezdem elpakolni az olvasmányomat! (Oldaltatyót hordok, azt a két pattentos, alatta cipzáros megoldást.) Ölembe a tatyó, lassított felvétel indul:
-1ik csat kinyitt, majd másik kinyit (véletlenül se egyszere),
-utánna szép komótasn cipzár kinyit
-Olvasnivaló berak tatyóba
-cipzár vissza
-1ik csatt vissza, másik vissza
-MP3 lejátszó kivesz a fülbõl
-Mp3 lejátszó leállít
-Felnézek, mosolygok, köszönök
-Mondja, hogy jegyet, meg bérletet, meg mittudomén...
-Mondom, hogy: máris:
-Újra: 1ik csat kinyitt, majd másik kinyit
-utánna szép komótasn cipzár kinyit (itt már nagyon kezdett türelmetlenkdni)
-kotorászok a majdnem üres táskában
-ekkor elhagytuk az uccsó megállót
-na akkor elõszedem a személyes dokumentumokat mellõzõ pénztárcám, belenézek, és köszlöm, hogy: Mit ad isten, sajnos nincs jegyem!
-Erre elkezdni sorolni a birságokat, hogy helyszinen, meg utólag, meg mittudomén
Én: De én nem fizetek bírságot!
E: És akkor hogy rendezzük ezt az utazást??
Én: Leszállok!
E: (körbenéz) -De hát a végállomás jön!
Én: tudom, és leszállok!
E: De itt mindenki leszáll!!!
Én: Tudom, én is!

Ez naggyon jó volt, sõt.. több mint nagyon jó.
Ez egy valóságos mûfaj, egy bohózat :)))

Errõl jut eszembe egy hasonló, de ezt még énekelte is a Kazal Lacibácsi:
...

Villamoson üldögéltem, nyugodtan, önfeledten,
Felszállt e nõ, s helyet foglalt, pontosan én mellettem.
Izgett-mozgott, hogy a padon kényelmesen ülhessen,
Mire jött a kalauz, és kérte, hogy jegyet vegyen.
Erre a nõ elõvette a nagy kézi táskáját,
Egy rántással szétrántotta táskáján a zippzárját.
Belenyúlt a táskájába, a kis erszényt kivette,
A táskán a zippzárat összehúzta és letette.
Azután a kis erszényen húzta szét a zippzárat,
Kivette a pénzt, azután behúzta a zippzárat.
Újra a kezébe vette a nagy kézi táskáját,
Beletette a kis erszényt, a zippzárat behúzta,
Azután a táskáját a hóna alá eldugta.
Pénzt adott a kalauznak, s mikor jegyét megkapta,
A következõképpen a táskájába elrakta:
Hóna alól elõvette a nagy kézi táskáját,
Betette a jegyet, aztán behúzta a zippzárat.
Beletette a kis erszényt a zippzárat behúzta,
Amikor ez megtörtént, egy ellenõr belibegett,
És a nõhöz odaérve kérte tõle a jegyet.
Erre újra elõvette a nagy kézi táskáját
Kivette a jegyet, aztán behúzta a zippzárat.
Beletette a kis erszényt a zippzárat behúzta,
A jegyét az ellenõrnek megnézni odaadta,
És mikor visszakapta, újra elölrõl folytatta.
Újra a kezébe vette a nagy kézi táskáját
Betette a jegyet, aztán behúzta a zippzárat.
Beletette a kis erszényt, a zippzárat behúzta,
Betásta a huzárat, és bezzipte a jegyeket,
Jegyelte és kalauzta kezében a zippeket, hu-hu-hu-hu-hu-hú”
„Elég, elég, -szólt a bíró- uram ne vegye zokon,
elítélem Önt mivel csak egyszer ütötte pofon.”

Forrás: http://www.zeneszove...phtml?szk=13822

Bogár ··

Bogár ··

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
és mérnem ütött vissza?:D

mondjuk akkor meg õ lesz a g.ci,hogy szegény munkáját végzõ ellenõrt bántja....m.o.

69.

==================================================

fapuma

fapuma

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

ez komoly?

...sajnos komoly :icon_sad:

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
ez komoly?

fapuma

fapuma

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Ma reggel munkába menet az orrom elõtt rugott bele egy középkorú férfiba az egyik ellenõr, mert az nem volt hajlandó büntetést fizetni...hát no komment... :mad: ...én a pasas helyében tuti h azonnal feljelentettem volna.

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

legjobb ötlet a lyukasztás lenne, vagy a bérlet, és abból nem lenne probléma sem:-)
néha már öregnek érzem magam a folyamatos izguláshoz hogy jön e ellenõr...
ezt orvosolva már nem érdekel:-)
de jegy mindig van nálam, irat, pénz sosem, ebbõl kell gazdálkodnia az ellenõrnek.

Tényleg az lenne a legjobb, de néha a guta üt meg, hogy egy jeggyel végig tudnék utazni Kõbányától a Deákig, és ugyanannyiba kerül két, vagy egy megállót menni. Ha hosszabb idõt töltök egy tömegközlekedési eszközön, akkor lyukasztok, de 4 megállónál kevesebbre már nem vagyok hajlandó. 2-re meg fel sem szállok, inkább gyalog.
A bérlet meg nem éri meg, mert ritkán járok BKV-val, csak olyankor, ha valami elintéznivaló van, és nem lehet otthagyni a bringát. (a kocsi meg a férjemnél van)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
En csak azt nem ertem, hogy miert fel mindenki az ellenortol, mint a tuztol? Ez meg a komcsiktol amradt itt es az ellonorok is ugy gondoljak, hogy van valamifele hatalmuk. Pedig nincs. Semmi fele jogkoruk, hataskoruk nincs. Tehat ha ellenor jon, akkor nincs semmi. Metroba se. Meg rendort is hivhat, de az nem adhatja ki harmadik szemelynek az adataimat es nem vagyok koteles megvarni a rendort, o meg nem tarthat ott. Ugathat es annyi. A metro biztonsaginak sincs semmi joga, amig nem balhezok, neki a jegy temahoz nem sok koze van. Amugy szerintem is az a legbekesebb, ha van nalunk egy hasznalatlan jegy es ha jon az ellenor akkor abbol gazdalkodjon. Ha nem tetszik neki, akkor meg mehet a pitsaba, mert mast nem kap es nem tud tenni semmit. Na ez a lenyeg :-)

Enyim Paripa

Let the people speak

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
annyit pláne nem
régen volt a metróban fotocella
apuék azt simán átverték mindig
ha egyszer összecsukott akkor utána belaggolt és át lehetett rajta sétálni

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ennyit nem ér az egész:D

sokat utaztak...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ennyit nem ér az egész:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
fateromnak anno volt pár embere, azok csináltak 1 kis zsebben elférõ kütyüt, amivel tudtak lyukasztani bármilyet, fénymásoltak jegyet, mikor felszálltak a fénymásolattal megnézték mi a kombináció, kütyüt beállították bele az éles jegy ha jött az ellenõr cucc összenyom és szépen a zsebébõl elõhúzta, a lukasztott jegyet....kicsit macerás az tény...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
legjobb ötlet a lyukasztás lenne, vagy a bérlet, és abból nem lenne probléma sem:-)
néha már öregnek érzem magam a folyamatos izguláshoz hogy jön e ellenõr...
ezt orvosolva már nem érdekel:-)
de jegy mindig van nálam, irat, pénz sosem, ebbõl kell gazdálkodnia az ellenõrnek.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Köszi, találtam itt több jó ötletet is a további felhasználásra! :):) (viccesek vagytok )
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.