Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Please log in to reply
1660 replies to this topic

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Hja. De ha o kezdi akkor mar onvedelem. Marpedig ha megfog, azzal meg is tamadott.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts
Unatkoztam, úgyhogy utánanéztem:

Közfeladatot ellátó személy:
...közfeladatot ellátó személy:
a) a postai szolgáltató végrehajtó vagy biztonsági szolgálatot ellátó alkalmazottja, a közforgalmú tömegközlekedési eszközt mûködtetõ gazdálkodó szervezetnél végrehajtó vagy biztonsági szolgálatot ellátó személy, továbbá a közúti személyszállítási szolgáltatást végzõ más személy...

Közfeladatot ellátó személy elleni erõszak:
A 229. § rendelkezései szerint büntetendõ, aki az ott meghatározott cselekményt közfeladatot ellátó személy ellen követi el.
229. § (1) Aki a hivatalos személyt vagy a külföldi hivatalos személyt jogszerû eljárásában erõszakkal vagy fenyegetéssel akadályozza, intézkedésre kényszeríti, vagy eljárása alatt, illetõleg emiatt bántalmazza, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.
(2) A büntetés öt évig terjedõ szabadságvesztés, ha a hivatalos személy elleni erõszakot csoportosan vagy felfegyverkezve követik el.
(3) A (2) bekezdésben meghatározott csoport szervezõje vagy vezetõje két évtõl nyolc évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.
(4) Aki hivatalos személy elleni erõszak elkövetésére irányuló csoportban részt vesz, vétséget követ el, és két évig, a csoport szervezõje és vezetõje bûntett miatt három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.
(5) Aki a hivatalos személyt vagy a külföldi hivatalos személyt az eljárása miatt bántalmazza, az (1)-(4) bekezdés szerint büntetendõ akkor is, ha a bántalmazott a bûncselekmény elkövetésekor már nem hivatalos személy, vagy nem külföldi hivatalos személy.
(6) Nem büntethetõ a (4) bekezdés alapján a csoport résztvevõje, ha a csoportot önként vagy a hatóság felhívására elhagyja.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

Midet?:D Jaj, most nagyon röhögök. Jegyeket, bérleteket, ellenõrzõket kérem felmutatni. :D

Errõl egy múltkori hozzászólás részlete jutott eszembe:

-Az ellenõrök a leggonoszabb emberek a földön, mert mindig az mondják, hogy: "legyetek bélbetegek"!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
En csak 182cm, de nehezebb nalad sztem :-) Es a fejem alapjan nalam sem szokott gond lenni az ellenorokkel. Mellesleg olyan is volt mar, hogy azert enm alltam meg mostansag a befele ellenorzoknel mert eppen bent allt a metro es bazira kesesben voltam. Marpedig ha en lekesem a ceges buszom, akkor mocsok bekaveval kell kijonnom budaorse, azt meg nem komalom.

3: 2 méter vagyok.

Enyim Paripa

Let the people speak

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

na igen
persze mindezt hajnali 6kor, a csepelre menõ munkáshéven...
érted:-D
bicóval
ellenörzõ
hulla fáradt voltam, meg álmos, de így is jutott erõm kiröhögni
sõt, beszélni alig tudtam
"én máá (Hhahaha) kurv(hihihi)ára nem (hehehe) vagyok (hihihi) diák...
és leestem majdnem a székrõl...:-)

Régen Csepelen laktam. Anyuék még most is. na ott mindig lyukasztottam, mert akkor még nem ellenõr volt, hanem kalauz, vagy mint késõbb megtudtam vonatvezetõ. (aki meg vezeti a vonatot a mozdonyvezetõ, hülye vasutas szleng.:) ) De annál lehetett jegyet venni, ha nem volt nálad, és nem büntetett meg.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
na igen
persze mindezt hajnali 6kor, a csepelre menõ munkáshéven...
érted:-D
bicóval
ellenörzõ
hulla fáradt voltam, meg álmos, de így is jutott erõm kiröhögni
sõt, beszélni alig tudtam
"én máá (Hhahaha) kurv(hihihi)ára nem (hehehe) vagyok (hihihi) diák...
és leestem majdnem a székrõl...:-)

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

na igen, ezaz
amióta van kocsi, azóta(jan eleje óta) nem ültem gyalogként tömegközlekedésen
csak bicó, kocsi, gyalog, vagy otthomaradás
tehát igazából ezértnem volt összetûzésem
bár a multkor kérték az ellenörzõmet a héven, hogy abból majd megtudja a címem, csak kiröhögtem hogy nincs egy ideje nekem olyanom
megadtam vmi hamis címet, feltartva addig az ellenõrt, hogy a többi emberek(kolegák) tudjanak lyukasztani, oszt mindenki örült
az is, aki megkapja majd egyszer a csekket:-D
no mind1.

Midet?:D Jaj, most nagyon röhögök. Jegyeket, bérleteket, ellenõrzõket kérem felmutatni. :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
na igen, ezaz
amióta van kocsi, azóta(jan eleje óta) nem ültem gyalogként tömegközlekedésen
csak bicó, kocsi, gyalog, vagy otthomaradás
tehát igazából ezértnem volt összetûzésem
bár a multkor kérték az ellenörzõmet a héven, hogy abból majd megtudja a címem, csak kiröhögtem hogy nincs egy ideje nekem olyanom
megadtam vmi hamis címet, feltartva addig az ellenõrt, hogy a többi emberek(kolegák) tudjanak lyukasztani, oszt mindenki örült
az is, aki megkapja majd egyszer a csekket:-D
no mind1.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

csak fejre, hogy meg ne sántuljon.
:D

hivatalosabb személy mint mi, de ha õ kötöszködik.,..
mondjuk ilyen gondom még nem volt, lehet mert 1: lyukasztok(heh) 2: nem kötöszködöm 3: 2 méter vagyok.
a 3 tényezõbõl már 1 esetén sem lesz verekedés, szal... mondjuk az utolsó állandó....

én meg nem járok bkv-val....cserébe a közterületfelügyelõket kapom...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
csak fejre, hogy meg ne sántuljon.
:D

hivatalosabb személy mint mi, de ha õ kötöszködik.,..
mondjuk ilyen gondom még nem volt, lehet mert 1: lyukasztok(heh) 2: nem kötöszködöm 3: 2 méter vagyok.
a 3 tényezõbõl már 1 esetén sem lesz verekedés, szal... mondjuk az utolsó állandó....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ergó csak óvatosan szabad õket ütni?

tenyérrel gyomorszályra, az nem látszik utólag...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
hat az tunik logikusnak, hogy mivel nem egyszeru maganszemely, ezert nagyobb bunti jar erte.....
Van állásom...:bananadan

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ergó csak óvatosan szabad õket ütni?

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

egyebirant asszem valami kozfeldatot ellato szemlynek hivjak oket hivatalosan...

szoval feluton a hivatalos es a maganszemely kozott...

Mint a postás.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
egyebirant asszem valami kozfeldatot ellato szemlynek hivjak oket hivatalosan...

szoval feluton a hivatalos es a maganszemely kozott...
Van állásom...:bananadan

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A senkit ugy ertettem, hogy nem hivatalos szemely. Olyan nagy ember vagyok, hogy elvarom a normalis hangnemet mindenkitol, legyen ellenor vagy barki mas. Ennyire vagyok nagy ember... Talalkoztam mar en is normalis ellenorrel akitol vehettem jegyet es olyannal is aki alapbol bunko volt (pedig tenyleg nem volt jo egyik automata sem!). Maradjunk annyiban, hogy nem szoktam paraszt modon viselkedni es ezt elvarom az ellenortol is. Reszemrol lezartam.

Enyim Paripa

Let the people speak

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
No mármost, szerintem az itteni ruszki csodák is elvisznek Kõbánya-Kispestre, arról meg végképp nem a BKV tehet, hogy kultúrált embertársaink teleszemetelik, köpködik, hányják, stb. a kocsikat.
Kár a londoni bérekbe is belemenni, akár még a nyugat-európaiba is, hiszen rengeteg szegény él ott is, aki magyar viszonyokhoz képest is szegény, én pl. milliomos vagyok hozzájuk képest.
Hogy ki vagyok, nos egy ugyanolyan fórumozó, mint akárki más és ebbõl kifolyólag egy nyitott fórumon elmondhatom a véleményem, még ha az rád nézve esetleg sértõ is. Számtalan nótórius bliccelõt ismerek, bármelyikük megengedhetné magának a bérletvásárlást (cigarettára, kávéra, hülye amerikai filmekre többet költenek) de valami rosszul értelmezett kurucos ellenállásból csakazértsem vesznek jegyet, bérletet.
Egyébként, ha érdekel, nekem is van másolt Photoshop-om, csak más egy 150 Ft-os jegy miatt egy tanulatlan emberrel szemben elkezdeni hõzöngeni, s megint más indkolatlanul 275 000 Ft-ra árazni egy szoftvert.
A karrángatós ellenõrökrõl meg annyit, hogy ez legtöbbször úgy kezdõdik, hogy azt a szerencsétlent semmibe veszik, megalázzák, megsértik amiért - tudom, szarul hangzik - a munkáját végzi. Egy tanulatlanabb embernél esetleg elõbb elszakad a cérna, ez van.
Egyébként, mi az, hogy az ellenõr egy nagy büdös senki? Te aztán nagy ember lehetsz, mert esetleg egy nyolcelemis ellenõrrel szemben megnyered a szópárbajt . . .
Még valami. Velem is elõfordult már, hogy nem volt jegyem. Normális, udvarias hangon ezt közöltem az ellenõrrel, s azt is, hogy sajnálom. Megegyeztünk, hogy ott, nála veszek egy jegyet, amit kezelek. Utána udvariasan elköszöntünk egymástól. Sem õ, sem én nem lettem sem több, sem kevesebb. Nem zárom ki a karrángatós történeteket, de kicsit olyanok, mint a nõgyógyász sztorik. Amikrõl mindig kiderül, hogy nem annyit, nem úgy és nem elõre kért . . .
Még egy utolsó észrevétel. Elég sokszor láttam az ellenõröket munka közben, EGYSZER SEM rángattak senkit, sem a karját, sem mást, viszont számtalanszor tapasztaltam, hogy olykor szemmel láthatóan jól szituált, tanult emberek úgy beszélnek velük, mint a legutolsó bûnözõkkel sem szoktak.

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

MIndenütt lopnak, de én örülnék akkor is, ha a Holland szinten tartanánk. .

De ott nem egyszerûen loptak. Ott egy egész szervezet alakult erre, amivel a rendõrség sem tudott mit kezdeni, pedig próbálták kezelni a problémát, nem egészen úgy, mint itt. Az utak lehetnének olyanok, mint ott, az tény. :)

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
MIndenütt lopnak, de én örülnék akkor is, ha a Holland szinten tartanánk. .

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
nem hát

voltam párszor hollandiában, és a bringalopás igenis valós probléma
nagyon is!
még a bótbajárós kategóriájúakat is viszik
jó pár helyen láttam elsõkeréktõl megfosztott bicókat, mert a tulaj elfelejtette azt is lelakatolni....
ennek ellenére azért jó lenne ha hasonló szintet érnénk el a kerékpáros kultúra terén...
Autist Team:)