Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Please log in to reply
1660 replies to this topic

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 posts
a jánosnál ? :D:D:D 3megállóval feljebb se tudsz...
Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
srácok, ésszel, kultúráltan

mert elõbb-utóbb kitiltanak minket...:(

(ha nem engednek fel, szálljatok fel a sztjános kórháznál;))
Autist Team:)

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 posts
azt én értem.. DE

szerinted 8asával 1 nap hány bicó tud felmenni a hegyre?
mi 4en voltunk, 3an beszáltunk 1 be.. barátomnak 2 fogast kellett várnia hogy utánunk jöhessen... mi meg addig a normafánál vártuk...

és azt se nagyon értem, hogy mér éri meg az a bkv-nak hogy 2vel több biztonságinak fizati a bérét, akiknek SEMMI más feladatuk nincs, mint minket szivatni..

ja és van egy igen széles biztonságis pasas.. na annak neszóljatok be mer az velünk van :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Hivatalosan 8 kerékpár szállítható az erre kijelölt helyen vonaljegy váltásával.

Ez már a kezdetektõl fogva így van, csak általában engedékenyek, kvázi szivességet tesznek nekünk. Nem varrok rá gombot. Ha sokat erõszakoskodtok, sikerül elérni, hogy nem visznek fel bringákat.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 posts
Ma is alakított a bkv...

délután 2 fele lementünk a fogas végállomásához, meg is jött a fogas.. tolnánk be a bicókat.. (kb15-20 an voltunk) 2 biztonságiõr a bicós vagonba....kiszól az egyik hogy 2 jöhet... nézünk 1másra, hogy mi a f*sz ?!

hát kiderült , hogy a bkv vezetõsége hozott egy olyan határozatot, hogy egyszerre 8 (!!!) darab kerékpár szállítható a fogason...

na erre varjatok gombot. és hogy ezt betartsák 2 biztonsági van minden (!) szerelvényen...

mikor már a 3. fogas ment fel nagyon berágtam. (ja és a rajtam kívül még kb 20 bicós aki nemtudott felszálni)

akkor +próbáltuk bejátszani a kézipoggyászos dolgot, de kijött az állomásfõnök vagy ki a pecs, és ott fenyegetett a rendõrökkel..

aztán már nagyon bedurvultunk, szal nemengedtük elmenni a fogast meg ilyenek.. akkor a kövér biztonságis beengedte a népet, a nekünk eddig fenntartott vagon részbe..

akasztani meg lapjával pakolni persze nem lehet... de azér a 20 mégis több mint a 8..... szal ennyit kiharcoltam 4-5 sráccal a mai nap...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

(ugyeskedo gennyladak eltomitik aztan ok szedik ki belole a lovet ami nem esik le)

Örsön rendszeresen ez van az automatáknál - ásványvizet akartam venni, fura koppanás...káromkodás - megnéztem, s egy kis plexilapot ékeltek be - egy ökölcsapástól kiesett, erre kiömlik egy halom 100-as - felvettem az enyémet, s otthagytam a kupacot; vicces volt látni, hogy senki le se sz@rta az egészet, s a földön heverõ ~1000 forinthoz sem mert senki nyúlni. ;)

Hozzáállásról csak annyit, hogy ma (is) a vonaton a kaller meggyanusított, hogy nem is ott szálltam fel, s biztos azért nem kérek retúrt, mert hazafelé lógok. (a helyzet az, hogy az irodában nincs zuhany, tehát befelé kombinálni kell, de hazafelé...tõlem tönkremehet a MÁV...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A rendor nem adja oda az ellenornek az adataimat, csak a BKV hivatalos megkeresesere. Szoval a rendor csak felirhat ha ott van. Nekem az a bajom, hogy az elmult rendszerbol rankmaradt szokasokat nem akarjak elfelejteni. Az ellenor megkerhet valoban, de engem meg sosem kert meg. Mindig paraszt modon mondta a magaet. Egyebkent pedig szoktam venni jegyet. De van olyan, hogy nincs nalam es utcai automatabol nem fogok venni, mert mindegyik penznyelo. (ugyeskedo gennyladak eltomitik aztan ok szedik ki belole a lovet ami nem esik le). Az ellenortol pedig elvarom a kulturalt viselkedest: nem tegez le, hanem magaz, koszon ha megszolit es udvariasan beszel. Ha igy tesz viszonozni fogom, de ha eleve paraszt modon kezdi akkor felmegy bennem a pumpa, meg akkor is ha van jegyem. Es azt hiszem ezek teljesen jogos es normalis elvarasok.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
ne haragudj al01, de olvasom egy ideje ezt a BKV-s dolgot, és megfogalmazódott bennem pár dolog.
Nem vagy teljesen tiszában a jogi fogalmakkal, így nem tartom bólcs döntésnek, hogy bûncselekményekkel, alkotmánybírósággal, meg önvédelemmel jössz.
Azt sem értem, hogy mi a gáz azzal, hogy megkér, mutass egy igazolványt. Megkérhet rá, legfeljebb nem mutatod meg neki. Ha megkérlek mutatsd meg a személyidet beperelsz? A rendõr pedig igenis kiadja nekik az adatokat a megkeresés után.

Félre ne érts, nem BKV imádó vagyok, fõleg nem veled van bajom, de kicsit elment ez a dolog abba az irányba, hogy az, hogy létezik ellenõr a világon a jogállamiság arculcsapása. Pedig csak venni kéne egy jegyet 150 Ft-ért. (ha nem ennyi bocs, régen vettem)
peace.

még valami: itt Debrecenben egy ideje az a szokás, hogy két ellenõr - két rendõr kombó mászkál. Így nem kell várni, amíg megérkezik az igazoltató rendõr...

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Errol van szo. Es akkor most minden kedves BKV imadonak uzenem, hogy az osszes ellenor bekaphassa. Ugyanis mindegyik ugy kezdi, hogy akkor mutasson egy igazolvanyt. Marpedig ezt ki sem ejthetne azon a szep bkv egyenruhas pofijan.

"A BKV-ellenõröket semmilyen jogszabály nem hatalmazza fel arra, hogy igazolványt kérjenek, azaz igazoltassanak, ezért mindössze az utasok közléseire hagyatkozhatnak. A közlés megtagadása esetén az ellenõr hívhat ugyan rendõrt, de annak megérkeztéig nem tartóztathatja fel az utast. "

Enyim Paripa

Let the people speak

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Mivel ez egy vallalat, igy ha kiadjak jogsertest kovetnek el. Amugy lehet menni alkotmanybirosagra emiatt.

Találtam egy cikket, bár nem a legfrissebb, de szerintem még érvényes:
http://www.vagy.hu/cikk.php?id=49

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ha a helyszinen adja ki, akkor azon mod fel lehet jelenteni a rendort.

volt errl nemreg valami cikk...meg valami botrany..es ha jol emlekszem, az letta a veg, hogy kiadhatjak az adataidat utolag, de ott a helyszinen nem...

Enyim Paripa

Let the people speak

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
volt errl nemreg valami cikk...meg valami botrany..es ha jol emlekszem, az letta a veg, hogy kiadhatjak az adataidat utolag, de ott a helyszinen nem...
Van állásom...:bananadan

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Mivel ez egy vallalat, igy ha kiadjak jogsertest kovetnek el. Amugy lehet menni alkotmanybirosagra emiatt.

Enyim Paripa

Let the people speak

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
igen, es ki is adjak..ugyhogy ebben nem lehet bizni....

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Eroszak, de az, hogy o elkeri a berletem vagy csekket akar irni, meg nem buncselekmeny. Az emg nem eroszak, hogy elmegyek mellette. S mivel o nem hivatalos szemely, igy nem gatolhat a szabadsagomban, tehat az nem muxik, hogy o megfog es ott tart. De ha ott is tart es rendort hiv akkor mi van? A rendor nem adhatja ki harmadik szemelynek az adataimat.

Közvetlenül az ellenõrnek nem, de a BKV hivatalos megkeresésére ki kell adnia, legalábbis ezt olvastam a múltkor.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Eroszak, de az, hogy o elkeri a berletem vagy csekket akar irni, meg nem buncselekmeny. Az emg nem eroszak, hogy elmegyek mellette. S mivel o nem hivatalos szemely, igy nem gatolhat a szabadsagomban, tehat az nem muxik, hogy o megfog es ott tart. De ha ott is tart es rendort hiv akkor mi van? A rendor nem adhatja ki harmadik szemelynek az adataimat.

Ott van az is, hogy a közfeladatot ellátó személy elleni erõszakra a 229.§ vonatkozik, ugyanaz, ami a hivatalos személy ellenire is.

Enyim Paripa

Let the people speak

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Ott az van, hogy hivatalos szemelyt kesztet eljarasra. Az ellenor pedig nem hivatalos szemely, hanem kozfeladatot ellato szemely. Nem ugyanaz.

Ott van az is, hogy a közfeladatot ellátó személy elleni erõszakra a 229.§ vonatkozik, ugyanaz, ami a hivatalos személy ellenire is.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ott az van, hogy hivatalos szemelyt kesztet eljarasra. Az ellenor pedig nem hivatalos szemely, hanem kozfeladatot ellato szemely. Nem ugyanaz.

Ott van az is, hogy intézkedésre kényszeríti. Szóval, ha nincs jegyed, és õ ezt szóvá teszi, abból meg verekedés lesz a végén, akkor úgyis megvágnak azért, mert intézkedésre kényszerítetted.

Enyim Paripa

Let the people speak

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Hja. De ha o kezdi akkor mar onvedelem. Marpedig ha megfog, azzal meg is tamadott.

Ott van az is, hogy intézkedésre kényszeríti. Szóval, ha nincs jegyed, és õ ezt szóvá teszi, abból meg verekedés lesz a végén, akkor úgyis megvágnak azért, mert intézkedésre kényszerítetted.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
igen, de az onvedelem is ugy van, hogy aranyban kell lennie a fenyegetettseggel..tehat akkor te is megfoghatod..:D

komolyabban: ellokheted a kezet