Jelentkezz be Regisztrálj
BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák
Írta 2005. szeptember 01. - 18:46
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
Írta 2005. szeptember 01. - 18:44
mert elõbb-utóbb kitiltanak minket...
(ha nem engednek fel, szálljatok fel a sztjános kórháznál;))
Írta 2005. szeptember 01. - 18:42
szerinted 8asával 1 nap hány bicó tud felmenni a hegyre?
mi 4en voltunk, 3an beszáltunk 1 be.. barátomnak 2 fogast kellett várnia hogy utánunk jöhessen... mi meg addig a normafánál vártuk...
és azt se nagyon értem, hogy mér éri meg az a bkv-nak hogy 2vel több biztonságinak fizati a bérét, akiknek SEMMI más feladatuk nincs, mint minket szivatni..
ja és van egy igen széles biztonságis pasas.. na annak neszóljatok be mer az velünk van
Írta 2005. szeptember 01. - 18:30
Ez már a kezdetektõl fogva így van, csak általában engedékenyek, kvázi szivességet tesznek nekünk. Nem varrok rá gombot. Ha sokat erõszakoskodtok, sikerül elérni, hogy nem visznek fel bringákat.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2005. szeptember 01. - 18:25
délután 2 fele lementünk a fogas végállomásához, meg is jött a fogas.. tolnánk be a bicókat.. (kb15-20 an voltunk) 2 biztonságiõr a bicós vagonba....kiszól az egyik hogy 2 jöhet... nézünk 1másra, hogy mi a f*sz ?!
hát kiderült , hogy a bkv vezetõsége hozott egy olyan határozatot, hogy egyszerre 8 (!!!) darab kerékpár szállítható a fogason...
na erre varjatok gombot. és hogy ezt betartsák 2 biztonsági van minden (!) szerelvényen...
mikor már a 3. fogas ment fel nagyon berágtam. (ja és a rajtam kívül még kb 20 bicós aki nemtudott felszálni)
akkor +próbáltuk bejátszani a kézipoggyászos dolgot, de kijött az állomásfõnök vagy ki a pecs, és ott fenyegetett a rendõrökkel..
aztán már nagyon bedurvultunk, szal nemengedtük elmenni a fogast meg ilyenek.. akkor a kövér biztonságis beengedte a népet, a nekünk eddig fenntartott vagon részbe..
akasztani meg lapjával pakolni persze nem lehet... de azér a 20 mégis több mint a 8..... szal ennyit kiharcoltam 4-5 sráccal a mai nap...
Írta 2005. augusztus 30. - 20:28
(ugyeskedo gennyladak eltomitik aztan ok szedik ki belole a lovet ami nem esik le)
Örsön rendszeresen ez van az automatáknál - ásványvizet akartam venni, fura koppanás...káromkodás - megnéztem, s egy kis plexilapot ékeltek be - egy ökölcsapástól kiesett, erre kiömlik egy halom 100-as - felvettem az enyémet, s otthagytam a kupacot; vicces volt látni, hogy senki le se sz@rta az egészet, s a földön heverõ ~1000 forinthoz sem mert senki nyúlni.
Hozzáállásról csak annyit, hogy ma (is) a vonaton a kaller meggyanusított, hogy nem is ott szálltam fel, s biztos azért nem kérek retúrt, mert hazafelé lógok. (a helyzet az, hogy az irodában nincs zuhany, tehát befelé kombinálni kell, de hazafelé...tõlem tönkremehet a MÁV...)
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2005. augusztus 30. - 20:02
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 30. - 16:26
Nem vagy teljesen tiszában a jogi fogalmakkal, így nem tartom bólcs döntésnek, hogy bûncselekményekkel, alkotmánybírósággal, meg önvédelemmel jössz.
Azt sem értem, hogy mi a gáz azzal, hogy megkér, mutass egy igazolványt. Megkérhet rá, legfeljebb nem mutatod meg neki. Ha megkérlek mutatsd meg a személyidet beperelsz? A rendõr pedig igenis kiadja nekik az adatokat a megkeresés után.
Félre ne érts, nem BKV imádó vagyok, fõleg nem veled van bajom, de kicsit elment ez a dolog abba az irányba, hogy az, hogy létezik ellenõr a világon a jogállamiság arculcsapása. Pedig csak venni kéne egy jegyet 150 Ft-ért. (ha nem ennyi bocs, régen vettem)
peace.
még valami: itt Debrecenben egy ideje az a szokás, hogy két ellenõr - két rendõr kombó mászkál. Így nem kell várni, amíg megérkezik az igazoltató rendõr...
Írta 2005. augusztus 30. - 16:08
"A BKV-ellenõröket semmilyen jogszabály nem hatalmazza fel arra, hogy igazolványt kérjenek, azaz igazoltassanak, ezért mindössze az utasok közléseire hagyatkozhatnak. A közlés megtagadása esetén az ellenõr hívhat ugyan rendõrt, de annak megérkeztéig nem tartóztathatja fel az utast. "
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 30. - 15:52
Mivel ez egy vallalat, igy ha kiadjak jogsertest kovetnek el. Amugy lehet menni alkotmanybirosagra emiatt.
Találtam egy cikket, bár nem a legfrissebb, de szerintem még érvényes:
http://www.vagy.hu/cikk.php?id=49
Írta 2005. augusztus 30. - 15:52
volt errl nemreg valami cikk...meg valami botrany..es ha jol emlekszem, az letta a veg, hogy kiadhatjak az adataidat utolag, de ott a helyszinen nem...
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 30. - 15:51
Írta 2005. augusztus 30. - 15:45
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 30. - 15:42
Írta 2005. augusztus 30. - 15:39
Közvetlenül az ellenõrnek nem, de a BKV hivatalos megkeresésére ki kell adnia, legalábbis ezt olvastam a múltkor.Eroszak, de az, hogy o elkeri a berletem vagy csekket akar irni, meg nem buncselekmeny. Az emg nem eroszak, hogy elmegyek mellette. S mivel o nem hivatalos szemely, igy nem gatolhat a szabadsagomban, tehat az nem muxik, hogy o megfog es ott tart. De ha ott is tart es rendort hiv akkor mi van? A rendor nem adhatja ki harmadik szemelynek az adataimat.
Írta 2005. augusztus 30. - 15:36
Ott van az is, hogy a közfeladatot ellátó személy elleni erõszakra a 229.§ vonatkozik, ugyanaz, ami a hivatalos személy ellenire is.
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 30. - 15:33
Ott az van, hogy hivatalos szemelyt kesztet eljarasra. Az ellenor pedig nem hivatalos szemely, hanem kozfeladatot ellato szemely. Nem ugyanaz.
Ott van az is, hogy a közfeladatot ellátó személy elleni erõszakra a 229.§ vonatkozik, ugyanaz, ami a hivatalos személy ellenire is.
Írta 2005. augusztus 30. - 15:29
Ott van az is, hogy intézkedésre kényszeríti. Szóval, ha nincs jegyed, és õ ezt szóvá teszi, abból meg verekedés lesz a végén, akkor úgyis megvágnak azért, mert intézkedésre kényszerítetted.
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 30. - 15:15
Hja. De ha o kezdi akkor mar onvedelem. Marpedig ha megfog, azzal meg is tamadott.
Ott van az is, hogy intézkedésre kényszeríti. Szóval, ha nincs jegyed, és õ ezt szóvá teszi, abból meg verekedés lesz a végén, akkor úgyis megvágnak azért, mert intézkedésre kényszerítetted.
Írta 2005. augusztus 30. - 15:08
komolyabban: ellokheted a kezet