Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1660 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ellenõrnek arra sincs joga hogy megállítson...
biztonsági is csak csúnyán nézhet ha jól emléxem..
csak hát amiko hátbarugnak, akkor....

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
DMben hogy oldotta meg?!?:)
amúgy videjófelvétellel kell bizonyítani,MOTOZÁS NINCS hacsak nem rendõr,és okkal motoz
ellenkezõ esetben nincs yoga hozzá akkor sem ha történetesen a Szent Koronát dugdosod a kabátod alatt

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
jah, okmányhamisítás az is

szal óvatosan!
Autist Team:)

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
ha már bkv:
akinek nem legál matricája van a diákján vigyázzon, mert elkezdték nézegetni, h oké e meg stb, nézik h hologram, a suli monogrammja, plussz h mennyire van odaragasztva...népstadionnál történt: csajt megállítja a kaller és lopott matrica, sorjásan felragasztva, rendõrt is hivott, stb. és nem szabálysértés, hanem bûncselekmény, rendes birósági tárgyalással és valszin felfüggesztett fog kapni+perköltség.. szép :)

ellenben más: ha már ien fenyítõs a téma..kis roma gyerek a délinél bemegy a dm-be és elkezdi lepakolni a rúzsos pultot, biztonsági õr odamegy h "mi van?" .. gyerek kb 10éves " NE nyújjá hozzám me rendõrt hívok" .. grat .. megtanulták! h nem molesztálhat a security.. ..
ugyanitt, eladócsaj mesélte, h szempilla spirált tett el 3at, egy roma lány..biztonsági õr, motozás sehol nincs, de eltette, rendõrség, majd kiderült a csaj felnyomta magának mind a 3at.. :(
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 hozzászólás
Én is tanúsíthatom, hogy fõvárosunkban nem egyszerûek a bkv ellenõrök. Szerintem viselkedésüket nagyban befolyásolja, kit találnak meg maguknak. Ha valakin látszik, hogy becsületes, "ártatlanképû" és valami kicsit is sántít azt mindjárt letámadják, a keményeket vagy a hajléktalanokat észre sem veszik. Anno '98-99 környékén gyakra utaztam hév-en Gödöllõ és Pest között reggelenként. Az egyik reggelen, amikor kiegészítõ jegyet akartam vásárolni a kalauz "hölgynél" a bkv bérletem mellé, közölte hogy most nem adhat és fizessek büntetést. Kulturáltan kérdeztem most miért nem ad, de már ordítva közölte, hogy hónap eleje van és nem adhat. Vidéki létemre nem értettem, de ordítva felvilágosított, hogy akkor a pénztár is nyitva van és ott kellett volna megvennem. Szal szót szót követett, de a lényeg, hogy rendesen meg lettem alázva a sok utas elõtt és még a büntetést is kifizettem, pedig nem akartam bliccelni. Meg egyszer a Népstadionnál is meghúzták a kabátomat, mert kéregetõknek néztem az ellenõröket. Itt vidéken minden oké, a papíforma szerint buszra csak az elsõ ajtónál lehet felszállni jegykezeléssel vagy a bérlet felmutatásával, de már a megállóban elrendezõdnek az utasok: elõl a becsületesek és "ártatlanképûek", hátul a keményebbek...

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
a kapus rendszer tökéletes lenne. régen is volt nálunk a metróban ilyen.
Legutóbb Londonban tapasztaltam, milyen királyul is mûködhet egy kapus be és kiléptetõ rendszer. ott nem csak a metróban alkalmazzák, hanem a vasútnál is. Be sem teheted a lábad az állomásra ha nincs jegyed!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Akkor jon majd el az ido amikor szemelyesen kezdek alairasgyujtesbe torvenymodositasert. Mi lenne a kovetkezo? A mozi jegyszedo? A sarki boltos? Faszom ma, rendor allam de tenyleg.

Csak az a gond, hogy rendõri jogosítvánnyal akarják felruházni ezeket...

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Dunbar

Dunbar

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

az továbbra is lent van...:) ne tanuld el ezt a hülyeséget kölyöktõl!!!:D

Eh...De akkor is!:]Pécs földrajzilag FENT van!(gondolom tudod....:) )
bár mindenki azt mondja hogy pölö:"mikor megyünk LE Pécsre hozzátok?"
Mi szegény,szegény (FENTI) Déliek...:)

Dunbar
:rolleyes:

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Khmmm-khmmm... :D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
az továbbra is lent van...:) ne tanuld el ezt a hülyeséget kölyöktõl!!!:D
itt azért picit több ember van, nagyon stressz, több emberbõl van kiválogatva az idióta ellenõrnek....
:P

Dunbar

Dunbar

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
De jó hogy itt FENT(:) ) Pécsen nincs metró,meg BKV,meg ilyenek...:)
Mondjuk azért itt is lehet szenvedni a jegyellenõröktõl..
De azért túlélhetõ...nemúgy mint a Pesten,ahol hallom(olvasom) nagyon szar a "helyzet"...
:rolleyes:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Valami chip-es rendszer bevezetését tervezik, a múltkor olvastam, de még erõsen ingatag a megvalósítása a dolognak. Legfõképpen, mert drága.

ja 15 év múlva tán lesz is belõle valami...pedig az ellenõrök kb 5évi bérébõl kijönne....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Nem fegyver, hanem igazoltatási jog...

bkv hehhe
elöbb csinálja meg hogy ne ilyen taplók legyenek.
érettségi minimum. + szakma, és erkölcsi bizonyitvány meg ilyenek.
ez lenne az alap

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Nem fegyver, hanem igazoltatási jog...
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Remélhetõleg ebbõl sem lesz semmi. Inkább azt kéne megoldaniuk, hogy ne lehessen bliccelni, nem pedig olyan jogkörrel felruházni a 8 általánost? végzett õstaplókat amikkel korlátozzák a szabadságjogainkat...

Valami chip-es rendszer bevezetését tervezik, a múltkor olvastam, de még erõsen ingatag a megvalósítása a dolognak. Legfõképpen, mert drága.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
jaham
amúgy ehhez nem kéne valami minimális müveltségi/kultúráltsági szint is akkor? mert akkor az ellenõrök felét ki kéne szabni.. még ahhoz is kevesek
persze tisztelet a kivételnek.

KAPUS rendszer és heló
metróban legalábbis.
buszokon ilyen görények kisebb eséllyel fordulnak elõ

amúgy az a vicc hogy azok a kultúráltabbak... miközben a kontrollban az lett volna a büntetés hogy felkerülnek, mégis ott lent van az ALJANÉP.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Remélhetõleg ebbõl sem lesz semmi. Inkább azt kéne megoldaniuk, hogy ne lehessen bliccelni, nem pedig olyan jogkörrel felruházni a 8 általánost? végzett õstaplókat amikkel korlátozzák a szabadságjogainkat...
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Persze, fegyvert az ellenõröknek.
na akkor idézzük fel a kontroll késelõs jelenetét csak pisztollyal
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen, al, igy van, de ehhez azért egy békésebb embernek fel kell készülni lelkileg.... hogy szivatást elviselje az ember...
ez olyan mint a rendõr
engedjen el vagy büntessen meg SZÓ NÉLKÜL

ne prûbáljon mindnefélét lelkileg rámhatni, ez neki nem feladata.
mint ahogy ellenõr se próbáljon keménykedni, lelkileg rámhatni, meg iylenek.. ha gond van büntessen meg ha meg nincs akkor takarodjon el messzire.

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Csak az a gond, hogy rendõri jogosítvánnyal akarják felruházni ezeket...

Majd még fegyvert is akarnak, mint a közterületesek... (szerencsére õk nem kapták meg)