Taxi-s topikot nem találtam, de társadalmi problémának megfelel:
finoman kifejezve: az ECZ-675 rendszámú, idősebb (szürke körszakáll/goatee) taxis úrnak üzenem hogy akármennyire rossz napja volt, nem illik ráhajtani a bringásra aki épp betartja a szabályokat és megáll a piros lámpánál, főleg ha nem tud úgyse előzni mert mindkét oldalon parkoló autók állnak (Kodály Körönd félköre a Felső Erdősort kereszteződése előtt).
Attól hogy a bringás látja hogy piros és gurul, nem hajt mint az őrült hogy áthidalja azt az utolsó 10 métert a vonalig és ott nem satuzik, nem azt jelenti hogy direkt lassítja a mögötte épp odaérkező (egyébként jelzésképp finoman motorberregtető) urat (aki bár szabad jelzéssel jár nyilvánvalóan siet valahová, de ha betartja a szabályokat akkor úgy se ér előbb oda).
Az már kevésbé szimpatikus hogy miután megáll a (még mindig piros) lámpánál, két másodperc után finoman nekinyomja hogy a bringásnak le kell szállnia kiszakítani a hátsógumiját a rendszámtáblája alól, és még mutogat is neki. Miután agresszívan leelőzi a kereszteződés azon három méterén ahol még épp elfér. Arról nem is beszélve hogy taxis létére tudnia kéne hogy a következő szintén piros lámpánál (Kodály Körönd Andrássy út kereszteződése, 30-40 méterrel arrébb?) ugyanúgy beragad.
Ezen úton üzenem neki hogy nekem bár hosszú, jó napom volt, és tisztában vagyok vele hogy nem lett volna tőle még jobb ha lerúgom a tükrét, más lehet hogy erről hasonló esetben máshogy gondolkozik.
Megnéztem a hátsó gumit, van benne egy frissnek kinéző keresztszakadás, de ott a sötétben a pár másodperces ránézésnél nem láttam. Jelentsem fel vagy kiröhögnek?