Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

linkel-õ 2...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
463 hozzászólás a témában

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 hozzászólás
Ez nem igy van :barki beepithetne...
Amirol Te beszelsz ( a Santa Cruz es az Intense is levedte) az a VPP= Virtual Pivot Point  olyan hatso rugostag ami szinten a pogot hivatott kikuszobolni...
Egyebkent en olvastam tesztet a `5. Emeletrol` : azt irtak ez felhasznalo fuggo, mert ha peldaul Te ugraloorult/szigoruancsakereszkedek arc vagy akkor 1 Fox RC sokkal jobb.....
`szal szerintem azt a penzt nem eri meg, akkor inkabb 1 Romic.....

vad

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Ja, a 5th element-et csak a Santa Cruz és az Intense építheti be, ez itt egy Bullit-ba van beépítve, szerintem szép.

Feltöltött kép

a gép is szép, én meg nem halok meg, amíg nem voltam Kanadában...  ::)

Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Phil Wood szerint így kell egy váznak kinéznie:

Feltöltött kép

szerintem is. 8)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Feltöltött kép

itt is egy. A szöveget nem tudom lefordítani, csak nagyjából értem, de aki akarja, az elolvashatja...

5-way adjustable.

• Platform Damping™ Control (PDC) provides improved power and pedaling efficiency. Square-edge blow-off elminates the harshness of standard shocks.

• Adjustable position-sensitive-damping accommodates the widest range of adjustments of any shock on the market.

• Complete bottoming control.

• PDC enables the 5th Element to utilize much lighter spring rates than other standard shocks which provides a much smoother ride as well as being lighter weight.

• NitroTech shaft - harder finish than chrome, impervious to rust, environmentally friendly and excellent corrosion resistance.

• Body is coated with black zinc - excellent corrosion resistance.

É sz persz nem válasz arra, hogy miért annyi, amennyi. Bár állítólag titánrugóval alig nehezebb, mint egy levegõs rugóstag, és mégse az...

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Hát ja. :-X

BNorbert

BNorbert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.004 hozzászólás
hát biztos nem jobb 4x.... de egyáltalán mi lehet sokkal jobb egyik és másik rugóstagban.... :-X (na jó azért biztos van mozgásban csillapításban némi különbség de azé 200ért rugóstagot... :-/ hát nem tom :-X)

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Hát akkor jó, ennyit! De ha belegondolsz valamiért csak ennyi, és nem 45 ezer...

Na mindegy, vita lezárva

BNorbert

BNorbert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.004 hozzászólás
és mért éri meg 200e-ért ??? ??? ::) ::) nem tudhat annyit, hogy megérje. szerintem a 45-ezres rugóstag is egy kis házi tuninggal ;D nagggyon cool!!! szóval ennyit errõl!!!!

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Az 5. elemnek tudjátok az árát?

225 euro... :o

215 000 forint... :o

Kicsit sok, de sztem megéri.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Major már berakta, de ez akkora újdonság, hogy megér még egy misét...

Feltöltött kép

According to a report on the website of industry bible Bicycle Retailer, the design of the new Epic mountain bike line uses a four-bar linkage similar to Specialized's current FSR suspension designs, but with the rear shock positioned inside the rear triangle between the dropout and the top pivot.

To achieve this aim, Fox Racing's Bob Fox has come up with a valving system dubbed The Brain that sits in a separate cylinder above the rear wheel. When an inertial valve in the cylinder detects axle movement it allows the shock to move.

Tehát van benne egy kis szelep, (az, ami a rugóstag aljából áll fölfele) ami észleli a hátsó tengely függõleges elmozdulásait, és csak akkor kezd el mozogni a rugóstag, a hajtásból származó erõhatásokra nem reagál. Tehát ez nem a kokppintása a Merida/Bergwerk/Centurion-féle LRS rendszernek, ez valami más. Hogy világrengetõ újdoság, vagy parasztvakítás, azt majd az utókor eldönti.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nyuszi hopp... csak nehogy jöjjön Baliba, és megpróbálja utánozni...  :-X ;D

Feltöltött kép

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
A jövõben az 5Th Element fogja uralni a piacot! A legjobb, a legszebb, és olajos létére nem pogózik! Titán rugóval alig 100 grammal nehezebb egy levegõsnél!

Eddig 2 gyártó építheti be, a Santa Cruz és az Intense. Az elsõ európai gyártó, aki a gépeibe teheti, valószínûleg Kalle Nicolai lesz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Ti jól láttok. Émmeg nem... m1ek is a szemészetre...  8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Nolan

Nolan

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Na ez laza:

Itt van az 5. elem

Feltöltött kép

:o :o

zylexy

zylexy

törzsvendég

• fórumtag
  • 523 hozzászólás
Ha valakinek kételye lenne, a Dorado-k típusait illetõen: answerproducts.com

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Ez biza duplás! Még a rugóútállítót is látni a 2. vállak tetején... 8)

Tehát Manitou Dorado DH Dupla in action. ;)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
:-[
ez ma reggel történt? Arr jövök dolgozni. Bocsi.  ;D
:-[

.. de ez szerintem akkor is duplavállas. ::)

kislust

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Te látsz rosszul, az fix. Azt nemtom, hogy milyen vállas, de te nem elég, hogy majdnem elgázolsz a 8-as végállomásánál a Ferenciek terén, de még csak meg sem ismersz...

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
...most én látok rosszul, vagy ez nem szimplavállas..??

kislust

zylexy

zylexy

törzsvendég

• fórumtag
  • 523 hozzászólás
Épp most akartam megkérdezni:
Manitou Black Super Air -avagy- Dorado SC (szimplavállas)
mondjuk ugyanezt a kérdést feltehetném ezekre is:
Dorado DH -avagy- Monster T
Én hiszek abban, hogy sokan elfogultságból döntenének 1-1 márka mellet, mert ez már olyan kategória, hogy ...Ti is tudjátok nem kell bemutatni senkinek sem a "lengéscsillapitókat"
Na ki mit mond? Amelyik teló a legtöbb szavazatot kapja, azt kisorsolom a fórumtagok között  ;D ;D