Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak v4

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
504 replies to this topic

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Lensver, akkor most érezd magad irigyelve. De nagyon. Imádom a sziklákat.

Az országúti egy öregecske Mali 5-6 vées Ultegra 600 cuccokkal. Nagyon kipróbálni még nem volt alkalom, talán ma vagy holnap este. De én is nagyon nagyon kiváncsi vagyok. Azért van még rajta reszelgetni való bõven. Viszont a áz acél, és muffos kötésû. Nagyon tetszik :)

Majd kitalálok valami jó kia aszfaltos túraútvonalat és elviszem muitogatni a gépet.

--Trifo

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Jaj cAb, te kis ugralo mano!  ;D

Trifo, gratula az orszagutiert. Es hogy szuperal?

Findli: nem kell nekem ahhoz hazajonnom: igaz, nagy utam veget ert, es olyan tapasztalattal lettem gazdagabb, amit szeretnek veletek megosztani.
Kiderult, hogy a Moab, az nem egy sivatag az Usaban, hanem egy varos. Ez persze csak azokutan derult ki, hogy elmentem oda. ;D Sajna nem mehettem el egy turara sem, mert igencsak siettunk, de megneztem milyen programokat ajanlanak, es bizony, mindenfele szintut. A turak a kis varoskabol, Moab-bol indulnak ki, es mindenfele szintemelkedessel, nehezsegi fokkal folytatodnak. A kornyek fantasztikus: hihetetlen sziklaformak buggyannak elo a fold alol, melynek orult mehe egyszer megszulte mindet. Van, hogy igazi arkadok magasodnak az ember fole. S mintha csak ez nem lenne eleg, a fold szine is valtozik: barna, sarga, okker, voros, bordo, sot lila, turkizkek, feher ! valtja egymast.
A bringak, amiket altalaban a kocsikon lattam ezek voltak: Klein, Cannondale, Giant, Garry Fisher, Schwinn (persze nem a csepeli ;D), Trek.

Egy masik szuper elmeny volt, amikor San Franciscoban felfedeztem azt, hogy a buszok elejere bicikliszallito kosar van folszerelve. Eloszor persze nem tudtam, mi az a vas, de mikor meglattam egy bicajt az egyik busz elejen, majd leesett az allam. MInt kiderult, ott lehet szallitani bicajt a buszon a fent leirt modon. Ez azert nem semmi!

Meg sajna nem vagyok otthon, de mar netkozelben vagyok, ugyhogy ujra feldobhatom kicsit a topikot! :D

Udv mindenkinek!

cAb

cAb

vendég

• fórumtag
  • 208 posts
Dehogy, dehogy...

ugrálni lehet mindennel...
nekem nõi vázas tescobringával is sikerült már  ;) igaz ilyesztõ volt, hogy minden rugaszkodásnál felnire értem a puha kerekek miatt :)

cAb

u.i:Hajrá Trifó!

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 posts
Ja, egy kicsit magára maradt a topic...de hazajön szószátyár barátnõm, és megint pörögni fog. az tuti.

Trifo: de hát azzal nem is lehet ugrálni!!!!!!!

BoGar

BoGar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Milyet vettél Trifo?? (Nekem Mali Ironman-em van.)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Kedves Kolleginák és Kollégák!

Ugyan mi lelte ezt az eleddig oly igen sûrûn látogatott topicot és a gombamód szaporodó hozzászólásokat? Megy a nagy csapatostul való bringázásoat?

...mellesleg vettem egy országúti bringát. Még nagyon barátkozózó szakaszban vagyok vele, de már majdnem sikerüllt beugrani egy autó alá. Gyakorlatilag újra kell tanuljak biciklizni.

--Trifo

aszta

aszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 298 posts
Trifo: Asszem sikerülni fog Charonnal a 2db törött váltóból 1db épet csinálni. De azért kösz a tippet.

AsztA

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Szép, nagyon szép. AsztA, most már alapíthattok klubot Charonnal. Elõbb-utóbb csatlakozik még valaki. Lensver is XT-vel nyomul, ha jól emléxem...

Mellesleg árul valaki óccsóé egy XT váltót hasnyáltan.

--Trifo

aszta

aszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 298 posts
Kicsit eltört a papucskája a Katinak. (Na, ez mit jelent? :):) )

Szóval a Börzsönyben zúztunk le mint vadmalac (a Katargával), amikor egy zökkenés, majd reccsenés után arra figyeltem fel, hogy valami zörög a hátsó kerék tájékán. Hámondom... faág biztos, majd kiesik :) Csak zörög tovább. Nézek le (40-es tempónál), látom, hogy a jó kis XT váltó a földet karistolja, miközben a láncon líg-lóg. A papucs megadta magát. De 2 erdész drótja és kombináltfogója segítségével megszereltem, és hazáig kibírta.

Fotó is van, meg lehet nézni az Érdekes képek Round2-ben.

AsztA

Akitlosz_Nabru

Akitlosz_Nabru

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!
A tavalyi nagy sikerre :) való tekintettel 09. 01-jén, vasárnap ismét megrendezésre kerül a KT2.0 Velencei-hg. (továbbiakban VHG) túrája. A topik nevében nagy-nagy szeretettel várok minden érdeklõdöt. Ha lesz ilyen, jövök a részletekkel.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Asztamitmûveltél?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Lehet küldeni a pénzt az egyenlegemre!  ;) ;D ;D ;D ;D ;D hehe...
Aki spamot küld, az privát es?felh?t kap a feje fölé!  >:(

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
06702412983  ;)

aszta

aszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 298 posts
Haller.

Ha valaki tuggya Charon tel.számát, plíz privizze el (akár maga Charon). Én is csatlakoztam a törött XT váltósok klubjához, és a segítségére lenne szükségem.

Tenkjú.
AsztA

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
Pixel, Zed még csak a 4. Napnál tart, jöhet itt még esõ, jégverés, hóvihar, árvíz, egyebek….  (csak, hogy ne vérezzen a szíved ;D )

Tekergés: jó idõt mondtak hétvégére, én biztosan megyek valahova, szerintem Pilis, esetleg egy DM bejárás (már csak 300t kell aludni és itt a 2003as DM).
Most már nem leszek net közelben, aki jönne/vinne stb., pls hívjon vagy SMS meg ilyesmi.
Majd én is felemelem azért a telefont.

A Rómain egyébként kinyitottak már a teraszok?

Remélem a hétvégi tekerésig ismét egymásra találunk a sisakommal (Trifo: már próbáltalak hívni, csak nem vetted fel) Meg a bájkom is szerelendõ egy kicsit, a ma esti programom biztosított.

Jó 7végét mindenkinek!

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 posts
Zed, sokat gondoltam rád. hogy vajon milyen lehet naphosszat gubbasztani a sátorban és az esõt hallgatni, de ahogy látom, azt a környéket szerencsére elkerülte a monszun. Vérzik is a szívem rendesen :(( mentek jövõre is? Várjuk a beszámolót a többi napról is! Hétvégén nem mész/mentek tekerni?

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Hát a képek nem lesznek eccerûek, mivel az én gépemen nem van USB port, szóval melóhelyen majd letöltöm, CD-re írom, hazahozom, csinálok magamnak júzert a tar-on, osztán mögpróbálom felpakolgatni. Szóval nem két perc lesz.
Röviden ez történt:
Aug 10, szombat: úgy 3:30-kor felkeltünk Bkeszin egy barátom párjának házában (Attila+Zsuzsi - velük nemtem), majd beraktuk magunkat szép fehér Ducatoba és elindultunk lefelé. Miután leértünk a Pó síkságra elkezdett cseperegni az esõ és innentõl ez jellemezte egész további utunkat. Padova környékén olyan szinten el kezdett szakadni, hogy az ablaktörlõ legnagyobb fokozata is szinte hatástalannak tûnt, a látótávolság 20-30m-re csökkent, ilyen távolságból is csak az autók sziluettjét és lámpáit lehetett látni. Erre persze mindenki pánikszerüen lelassított, és besorolt a külsõ sávba, mi pedig vitéz magyarok átsoroltunk a belsõbe, és folytattuk utunkat némileg redukált tempóban: kb 80-90km/h val az addigi kiló helyett. Elég furcsán festett, hogy mindenki áll a pálya szélén, vagy 30-40-nel csorog, mi meg tépünk, mint a veszett egér, de elõttünk egy teherautó tisztította a pályát mi meg ragadtunk a két piros lámpájára. Kb este 7-kor érkeztünk meg a Riva del Garda-i Camping Al Lago kempingbe, és elkezdtünk sátrat verni, természetesen továbbra is esõben.

Aug 11, vasárnap: Esõ, döglés, evés jellemezte a napot, de kettõkor elállt a lé, így elmentünk felderíteni a helyi boltokat (tavaly is itt jártunk, szóval nem volt nagy feladat)

Aug 12, hétfõ: A legközelebbi nagy kihívással kezdtük a mókát: Monte Altissimo 2079m (a kemping kb 65-ön van), de elb..tam, mert túl lelkes voltam, és nagyon belekezdtem, és alig ittam valamit, így rendesen legyilkoltam magam a tetejére.

Aug 13, kedd: Hogy kompenzáljam az elõzõ napi hülyeségemet, csak egy nagyon laza aszfalttekerést nyomtunk a tó partján, totál 105km-rel, boltlátogatással egybekötve. Láttunk egy feka hattyút, egy elsûllyedt vitorlást és rájöttünk, hogy az olasz drájverek is lehetnek faszok, amikor az egyik majdnem nekiszorította Zsuzsit egy parkoló verdának.

Aug 14, szerda: Rendesen elaludtam, így az aznapra tervezett Tremalzo-túra elmaradt, mert az egy jó 5 km-es majdnem végig 15%-os aszfalt emelkedõvel kezdõdik, ahol végig tûz a nap, így nem nagy fíling 30 fokban felfelé nyomulni. Így elindultunk elõször bájkkal, majd gyalog a kb 350m magas Monte Brione meghódítására. Hát bringával elég húzós, bár láttunk 16 év körüli fritz frírájder kölköket, akiknek ez még aszfaltútnak számított. Gyalog már érdekesebb volt, mert találtunk egy k nagy elsõ vilhábos bunkert, aminek a három szintjébõl csak Level1-et és Level2-t sikerült bejárni. A legnagyobb meglepetést a rengeteg cseppkõ jelentette, mivel a néhol lemeszelt falakból a lecsöpögõ víz kioldotta a meszet és gyönyörû kis képzõdményeket épített.

Aug 14, csütörtök: Végre sikerült elindulni idõben a Tremalzo megmászására. Ez is 1 kétezres, de csak az 1700-on lévõ túristaházig érdemes feltekerni, idáig ui vezet bringázható út. Idén új útvonalon mentem fel, ami nem volt olyan lenyûgözõ, mint amit tavaly próbáltam, ellenben sokkal keményebb. Lefelé még 163m-t másztam a hágóig, ami mögött a leglélegzetelállítóbb lejtõ rejtõzik, amit valaha láttam. Nem technikás dh-ról van szó, mert egy széles zúzottköves úton kell nyomulni, hanem egy kimondhatatlanul szép útról, ami egy hatalamas fehér sziklás hegy oldalában kígyózik le néhol a sziklába rabbantott alagutakon át.

Ennyit mára.
Folyt köv...

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 posts
Zed: Annyira örülök, hogy megint itt vagy! Mesélhetnél, és mostmár tényleg képekkel egyetemben, a Garda tavi élményeidrõl! ;D ;D ;D Ezek a mosolyok, mind-mind neked szólnak!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
No hát kihaltak a topiclakók? Visszajövök és azt kell látnom, hogy 17-óta sehol senki. Na szóval én meg a napfényes Garda tónál süttettem a hasamat, illetve inkább izzadtam a nyeregben, elõzgettem a fritzeket és toltam a spagettit minden este, amíg ti itthon lestétek, hogy mikor ér majd a nyakatokig a víz. Csináltam kb 250 fotót, aminek jó részét nyílvánossá teszem amint tudom. Tegnap délután pedig még a homokos tengerparton (not YMCA) bícseltem Lido di Jesoloban. Tuggyátok mint a béjvaccsba: hullámok, pirosgatyás lájfgárd bácsik tornyokkal és motorcsónakokkal, napernyõkkel, szállodákkal, cápákkal, atomtengeralattjárókkal. És képzeljétek: nem volt minden nõ huszonéves, és nem volt mindegyiknek legalább 90-es mellbõsége, akinek mégis, annak a derékbõsége is legalább ennyi volt ;D  . Meg a faszik sem voltak leborotválva, és kigyúrva. Lehet, hogy az amerikai filmek némiképp elferdítik a valóságot?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Sziasztok!
Azért még élek,csak megint le van tiltva a NET a melóhelyen:(
A tegnapi bejárás szerint "kissé" sáros a hely:(
Na majd holnap hát6 ok lesz:))))
Üdv:Thy