Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Idézetek a gyépébõl

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4082 hozzászólás a témában

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

magasfokú filozofálásba most nem mennék bele, majd egyszer máskor. viszont hiszem, hogy nekem van igazam abban, hogy az ottani nagytöbbségnek nagy motorú autója van, és az nem erõs. (ne európai fejjel gondolkodjatok -legalábbis ebben a témában ne)

A nagytöbbségnek nagy motorú autója VOLT.
Ami nem a pazarlás miatt van (bár amíg a benzin olcsóbb volt mint a kóla ez is igaz), hanem azért, mert rettentõ nagyok a távolságok, egy motornak sokkal többet kell kibírnia mint Európában.

Nem erõsek, bár a '60 évek végén elérték a HEMI motorral, hogy egy köbinchbõl kijöjjön 1 lóerõ a motor pedig átlagban 454 köbinches volt. ;)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

ott akárki van hatalmon, ugyanarra megy a szekér, csak egy kicsit máshogy.

ez nem az ott élõkét, hanem a vezetõ réteg mentalitását tükrözi inkább. attól lehet a nép buta, kólazabáló... és mindezt nem bántásból mondanom, hanem mint tény!

én sem kötözködésül, de a "vezetõ réteg" közülünk kerül ki.
õk nem idegen lények egy másik bolygóról, õket is az a társadalom formálta olyanná, amilyen.
ugyanolyan emberek, mint mi, ugyanolyan sulikba jártak, hasonlóak voltak a gondjaik, stb

csak kicsit több eszköz lett a kezükben, amit ki is használnak, kissé sajátságosan felfogva a munkakörüket :)

Hankisst én is csípem, nagyon okos ember.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
igen.

és még valami, fõként lcs-hez:)

ez nem az ott élõkét, hanem a vezetõ réteg mentalitását tükrözi inkább. attól lehet a nép buta, kólazabáló... és mindezt nem bántásból mondanom, hanem mint tény!

ajánlom mindenkinek hankiss elemér (nem minõsítés miatt kisbetûvel írva, hanem mert nincs kedvem shiftet nyomni) társadalmi csapdák - diagnózisok c. könyvét, amiben olyan szépen leírja, hogy milyen folyamatok alakultak ki itthon az elmúlt 50 évben... a mai magyar társadalomra most is jellemzõ az ott felállított kórkép! (83as könyv)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
nem erõs, nem hát. 86-os benzinnel...

de ki nem szarja le az autóikat ;D az legyen a legnagyobb gond. ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igaz. de ez csak egy dologban számít,a jellemzõ pazarlásban....

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
magasfokú filozofálásba most nem mennék bele, majd egyszer máskor. viszont hiszem, hogy nekem van igazam abban, hogy az ottani nagytöbbségnek nagy motorú autója van, és az nem erõs. (ne európai fejjel gondolkodjatok -legalábbis ebben a témában ne)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
lehet,hogy anyagi javakban gazdagabbak.de az eletuk megis szegenyes.hetkozben melo,otthon a dagadt asszony,hetvegen piknik a parkban,ahol a takarok sarka egymast eri,annyian vannak,aztan irany haza megnezni a focimeccset,hogy a jovo heten legyen mirol beszelni.
otthon,ha bulizok a haverokkal,akkor az nagy buli...
itt nekik az a jo,hogy ulnek a fiatolok egesz este egy barban,aztan ennyi.
a politikai hozzallasrol meg csak annyit,hogy en azt hittem,hogy a mi valasztasi kampanyunknal lejjebb nem lehet sullyedni. hat de.itt olyan reklamok mennek a tvben,hogy az ellenfel arca a fo felulet,aztan rairjak a dolgokat: a fia buzi (ez komolyan megtortent!),szavazott a fegyverek nyilvantartasba vetele mellett (mert itt ugye mindenkinek kell fegyver,hatha kitor a haboru) stb. stb.
nalunk azert ennel jobban tisztelik egymast az emberek.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

lécci elcsé mogyarázd meg.

õk hol tartanak? hogy mindenkinek 3 autója, v8as motorral és 110 lóerõvel? hogy kóla, puska, sültkrumpli megy egész nap? és mi ebben az elõrébb?
ONtopic

természetesen nem az anyagi javakra gondoltam én sem, azt leszarom, sõt túlzásnak is tartom, ami ott folyik.
az már egy másik véglet.

és sztem nem is csak egy ország mérete számít, lásd ausztria...

hanem, ahogy már többen is ráéreztek, az egység.

itt meg semerre, mert leszarják látványosan. éhes disznók...

.
.
engem nem zavar nagyon az off, legalább van vmirõl szó.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
persze.
csak egy 4 literes v8-as önkéntelenül is eléri a sok lóerõt. de nem feltétlenül az erõgép szintet.
és ilyeneket tesznek ezek az okos emberek egy kombi(sport wagon) családi autóba... így tényleg nem egy erõs autó lesz, hisz emellett másfél 2 tonna az egész, így összességében semmi extra. csak emellett 20-30 litert is megeszik röhögve (a jó kis 60 oktánszámú darabos vízzel higított benzinnek nevezett üzemanyagból)
cserébe pl egy pontiac grand prix... na az viszont :o az erõgép.
pazarlás rulz

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem minden v8 erogep
mert nekik csupan annyi kell, hoyg nagy legyen
nem kell takarekos (mert megtehetik)

aztan ha anyuka autot vesz cask vesz egy autot ami nyilvan nagy dog.
de nem feltetlen van benne sokszaz LE.

amugy inkabb csak 200-300 LE

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
5 évvel ezelött is tudtuk. legalábbis én tudtam. minden folyójával, hegyével, tavával városával együtt.
bocs.

iljics javitása: 8)
v8 motor az addig ok, de nem 110 paci, hanem 500-600...
és 800-1000-1200 nm nyomatékkal ;)
szal traktor rulez.

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

ötszáz évvel ezelött még azt se tudtuk hogy van a bolygónknak másik fele. mostmegmár a nagy amerika... :P

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
direkt írtam így, nincs rajta mit átgondolni

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

v8as motorral és 110 lóerõvel

Ezt kéretik átgondolni.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
biztos arra utalt, hogy nem nyalnak más népeknek, akik elörrébb vannak.
de miért tennék? nekünk amilyen seggarc vezetése van az országnak az elmúlt 500 évben... nemcsoda. de õk? még 200 éves sincs az ország (jó, tudom 1492 meg bla bla bla....) de az azóta egy ország, amióta az a jópár állam egyesült. az meg...
szal ha magyarország tegyük fel EURÓPA méretü lenne, akármit is csinálna, önkéntelenül gazdag lenne. és önkéntelenül elõrrébb tartana, mint most. akárki akármit csinál.
on

és igen elõrrébb vannak. egyszer megválasztanak egy embert, akiben látják hogy többet használ mint árt az országnak, és akkor még 10 évig megtartják õt. persze a végén lelövik, de ez ezzel jár.
itthon meg ha már pici rosszat is látnak valamelyikben, futunk a másik oldalra, és csodálkozunk hogy jajj mért megy csõdbe az egész.
kéne egy egység. és ebben elörrébb tartanak valóban.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
OFFtopic

ezért tartanak õk ott, mi meg itt. így egy kicsit sántít, ki is a butább?

na ezt nem értem.

lécci elcsé mogyarázd meg.

õk hol tartanak? hogy mindenkinek 3 autója, v8as motorral és 110 lóerõvel? hogy kóla, puska, sültkrumpli megy egész nap? és mi ebben az elõrébb?
ONtopic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
halkan merem csak megjegyezni, mert már igyis én vagyok a fõgeci, de lehetnénk ontopic-ok? talán nyissatok egy "hurrá amerika" vagy egy rammstein mintára "we're all living in amerika" topic-ot, és ott folyt. köv.

köszke.

és ez itt nem politikai fórum, úgyhogy _elõre_ is megkérek mindenkit, hogy politikai beállítottsága maradjon titok, köszönöm.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
hát ja ,de nem ilyen egyszerû.
- érdekeink, ellenérdekeink.... miért azok voltak, amik?
- politikai döntéseink...... miért úgy, ahogy?
- ideállunk, odaállunk.. idehódolunk, odahódolunk..... mikor miért, hova?
- ki, mikor, hova házasodik, ugye?
stb, stb

de a rossz döntések sorozata mind lényegtelen, a híres neves magyar "összetartáshoz" és egyéni haszonleséshez képest.
erre gondoltam a párhuzamkor, ez az alapja mindennek, de kényelmesebb a bombázásra fogni. sajnos. :(

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

ezért tartanak õk ott, mi meg itt. így egy kicsit sántít, ki is a butább?

azert tartanak ott,ahol,mert nem bombaztak okat porra ketszer,mint europat. ok csak meggazdagodtak a ket vilaghaborubol. de ez mar kicsit tortenelemora-szagu.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
kétszintû jogosítvány?
kétszintû sebészdiploma?
kétszintû atomreaktor igazgatói kinevezés?
kétszintû miniszterelnök?

ehhh...