Vole te soproni vagy?
Csak azé, mer itt van a Don Pepe pizzéria az Erzsébet streeten.
Best place
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Pizzás topik v1
Indította
Vole
, 2002. október 07. 13:11
#1
Írta 2002. november 01. - 18:18
#2
Írta 2002. október 31. - 13:11
nagyon gonosz, és tamás imádja a cicákat, de az akkoris... ;D ;D ;D ;D ;D ;D
#3
Írta 2002. október 30. - 23:19
#4
Írta 2002. október 28. - 10:23
keremszepen. a pizza hutban allitolag igy csinaljak :
Két deci langyos víz
1 fél éleszto
másfél elvokanál olivaolaj
másfél teáskanál cukor
kevesebb mint egy evokanál citromlé
1 teáskanál só
2*2 "deci" liszt (a 2.5 decis bögre 4/5-ig teli 2*)
Az élesztot egy kis cukorral (a kimérten felül) a vízben felfuttatom, majd utána sima tésztát dagasztok a többi hozzávalóval. ha már sima a tészta, 20 percet meleg helyen hagyom állni.
Addig meg lehet csinálni a _szószt_ [ !! ]
két kicsi vagy egy nagy paradicsomkonzerv
2 evokanál ketchup
1 evokanál pizzakrém
pici fehérbors
pici pirosarany [ nem tudom a kulhoni pizzahutokban hogy oldjak meg ezt a problemat :> ]
1 evokanál oregano (kézzel összemorzsolva)
A megkelt tésztát kicsit olajos tepsibe bele, rá a szószt, a feltétezést meg mindenki oldja meg.
joetvagy.
Két deci langyos víz
1 fél éleszto
másfél elvokanál olivaolaj
másfél teáskanál cukor
kevesebb mint egy evokanál citromlé
1 teáskanál só
2*2 "deci" liszt (a 2.5 decis bögre 4/5-ig teli 2*)
Az élesztot egy kis cukorral (a kimérten felül) a vízben felfuttatom, majd utána sima tésztát dagasztok a többi hozzávalóval. ha már sima a tészta, 20 percet meleg helyen hagyom állni.
Addig meg lehet csinálni a _szószt_ [ !! ]
két kicsi vagy egy nagy paradicsomkonzerv
2 evokanál ketchup
1 evokanál pizzakrém
pici fehérbors
pici pirosarany [ nem tudom a kulhoni pizzahutokban hogy oldjak meg ezt a problemat :> ]
1 evokanál oregano (kézzel összemorzsolva)
A megkelt tésztát kicsit olajos tepsibe bele, rá a szószt, a feltétezést meg mindenki oldja meg.
joetvagy.
#5
Írta 2002. október 25. - 21:28
Miért NõkLapja? A fõzés igenis lehet férfias, csak úgy kell csinálni. Tök pozitív dolog, és királyul be lehet vele vágódni a csajoknál. 8) 8) 8)
#6
Írta 2002. október 19. - 13:20
Kata: Szerintem te a pizzakenyerre gondolsz.
A pita az teljesen mas. Az van a Gyros -hoz.
A pita az teljesen mas. Az van a Gyros -hoz.
#7
Írta 2002. október 19. - 09:46
#8
Írta 2002. október 18. - 23:54
#9
Írta 2002. október 16. - 20:09
Nem azt hívják pitának?
Ha nagyon hideg meg tél meg esõ meg hó lesz, azért néha beülünk kínaiba, vagy gyrosozni... Hm, de jó lesz...
Ha nagyon hideg meg tél meg esõ meg hó lesz, azért néha beülünk kínaiba, vagy gyrosozni... Hm, de jó lesz...
#10
Írta 2002. október 14. - 10:53
Hi,
Hát az elõre készített pizza tészta csak akkor lesz puha, ha eláztatod a paradicsomal, de nem olyan lesz, amilyent elképzelsz. Javítható a helyzet, ha nagyon rövid ideig sütöd és nagy hõfokon. Épp csak olvadjon meg a sajt.
Katapajti.
Csináltam pizza batyut magamnak és az az elõnye, hogy bármikor, bárhol eheted hidegen is. Tekerés közben is. A lényeg, hogy csomagold bele a tölteléket a tésztába és így süsd ki. Kihülés után folpackban legalább 3 napig finomnés puha marad.
Mindíg élvezheted.
Hát az elõre készített pizza tészta csak akkor lesz puha, ha eláztatod a paradicsomal, de nem olyan lesz, amilyent elképzelsz. Javítható a helyzet, ha nagyon rövid ideig sütöd és nagy hõfokon. Épp csak olvadjon meg a sajt.
Katapajti.
Csináltam pizza batyut magamnak és az az elõnye, hogy bármikor, bárhol eheted hidegen is. Tekerés közben is. A lényeg, hogy csomagold bele a tölteléket a tésztába és így süsd ki. Kihülés után folpackban legalább 3 napig finomnés puha marad.
Mindíg élvezheted.
#11
Írta 2002. október 14. - 10:44
mitõl lesz a pizza tészta sütés után puha?
jó ez nem olyan igazi, kelesztett-dagasztott hand-made tészta volt, hanem az egyszerûbb, csomagolt-fagyasztott style, de akkoris. Vagy ilyen esetben nincs remény?
jó ez nem olyan igazi, kelesztett-dagasztott hand-made tészta volt, hanem az egyszerûbb, csomagolt-fagyasztott style, de akkoris. Vagy ilyen esetben nincs remény?
#12
Írta 2002. október 13. - 21:43
pizza mûzli egészséges... HÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁT...
én ebben nem hiszek
inkább fõzök egy jó kis sajtostésztát vagy spagettit, az is szénhidrát és azt elhiszem hogy talán egészséges...
de ami tuti egészséges az a saját kertünkben termett gyümölcs meg zöldség...
tudom sokaknak ez csak álom, de az garantáltan egészséges, nem úgy mint a spáros paradicsom, amit jól felfújtak veygszerekkel, ha valakit érdekel van egy kazettám egy kertészmérnõk elõadásáról, hohgyan készül a paradicsom amit télen eszünk...
én ebben nem hiszek
inkább fõzök egy jó kis sajtostésztát vagy spagettit, az is szénhidrát és azt elhiszem hogy talán egészséges...
de ami tuti egészséges az a saját kertünkben termett gyümölcs meg zöldség...
tudom sokaknak ez csak álom, de az garantáltan egészséges, nem úgy mint a spáros paradicsom, amit jól felfújtak veygszerekkel, ha valakit érdekel van egy kazettám egy kertészmérnõk elõadásáról, hohgyan készül a paradicsom amit télen eszünk...
#13
Írta 2002. október 12. - 19:05
Nem beszélve arról, hogy néhány szendvics fél fogamra nem elég ilyenkor. Munka alatt müzliszeleteken élek.
#14
Írta 2002. október 12. - 19:04
Persze, de épp azt mondom, hogy nekem megéri. Napi 10 óra bicikli után egy szendvicset nem vagyok képes megcsinálni, csak ülök a fotelben és nézek ki a fejembõl, amíg meg nem jön a pizza. :
#15
Írta 2002. október 12. - 19:02
#16
Írta 2002. október 12. - 18:50
Para:
Ez hülyeség, a pizza, müzli meg ilyen baromságok pont nekünk, bringásoknak kellenek, mert tele vannak szénhidráttal! A vitamin meg... CO, ólom, szmog, ugyan már, Budapesten élünk!
Egyébként én újabban nagyon sokszor eszem pizzát. Házhoz jön, nem kell megcsinálnod, finom, egészséges, laktató, egyszóval nekem megéri rendelni is akár, mikor épp hulla vagyok.
Ez hülyeség, a pizza, müzli meg ilyen baromságok pont nekünk, bringásoknak kellenek, mert tele vannak szénhidráttal! A vitamin meg... CO, ólom, szmog, ugyan már, Budapesten élünk!
Egyébként én újabban nagyon sokszor eszem pizzát. Házhoz jön, nem kell megcsinálnod, finom, egészséges, laktató, egyszóval nekem megéri rendelni is akár, mikor épp hulla vagyok.
#17
Írta 2002. október 11. - 00:48
Vole: Ha megtudod venni az Olasz labdarúgószövetség (FIGC) volt fõtitkárát, az olasz szerencsejáték "RT" alelnökét akkor rajta, de azthiszem nem mennének bele.
:'(
Majd legközelebb, de a receptet elkérem neked, ha jól emlékszem van egy SLK DH-vázad majd tokodon megbeszéljük.
:'(
Majd legközelebb, de a receptet elkérem neked, ha jól emlékszem van egy SLK DH-vázad majd tokodon megbeszéljük.
#18
Írta 2002. október 10. - 09:08
Elbomlanak? Ezt eddig nem tudtam :-X
Erre a megoldás, hogy nyeresen kell feltenni a zöldséget. Akkor úgy is finomabb, és ropogósabb.
Erre a megoldás, hogy nyeresen kell feltenni a zöldséget. Akkor úgy is finomabb, és ropogósabb.
#19
Írta 2002. október 09. - 20:30
Shaun: mennyit kersz a receptert?? Vagy ikabb megveszem a rokonaidat, dolgozzanak nekem..
8) 8) 8)
8) 8) 8)
#20
Írta 2002. október 09. - 12:25
;D ez olyan, mint a különféle flakes reklám a tiviben, hogy " tele hozzáadott vitaminokkal"... ;D
hozzáadott...persze...mivel öntessz rá tejet...
a pizzában is van "hozzáadott vitamin"... csak igyá hozzá tejet! 8)
hozzáadott...persze...mivel öntessz rá tejet...
a pizzában is van "hozzáadott vitamin"... csak igyá hozzá tejet! 8)