Végre valaki megemlékezik róla... :'( :'( :'( :'( :'(
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bender 34 méteres ugrása
Indította
yanee
, 2002. szeptember 30. 21:44
Írta 2002. október 03. - 18:57

Írta 2002. október 03. - 15:18

Valakik egyszer kiszámolták, hogy a snowboarddal (vagy hasonló izével) ugró ejtõernyõsnek elvileg nem is kéne ernyõt nyitnia, ha megfelelõ vízszintes sebességgel érkezik egy kellõen hosszú és meredek havas lejtõhöz... (lásd még: síugrás) Bár lehet, hogy ez csak valami városi legenda. Mondjuk egyszer valaki tutira megcsinálja, csak nem az a szegény Mount Everesten eltûnt snowboardos srác... :-/
Írta 2002. október 03. - 13:15

Írta 2002. október 03. - 12:57

az a bizonyos masik Tyler SuperT Klassen nevu arc...
asszem en pofaztam rola eloszor itt...
..bocs ha mar volt...
vad
asszem en pofaztam rola eloszor itt...
..bocs ha mar volt...
vad
Írta 2002. október 03. - 10:41

Hoppa, ugy nez ki, hogy tenyleg megorultem. Tok hulye vagyok...
Biztos hianyzik a bringazas.
Biztos hianyzik a bringazas.
Írta 2002. október 03. - 10:07

Írta 2002. október 03. - 09:57

Írta 2002. október 03. - 08:24

Na, de Palmi, mi van, ha olyan telóval ugrik valaki, aminek a felüjje megy le, és nem fordítva?!
Írta 2002. október 03. - 00:29

Storm: Ne haragudj, de az utolsó elötti post-od kb. olyan értelmes mint Anettka 3D-s tornája a BP.TV-n.
Írta 2002. október 02. - 22:16

Írta 2002. október 02. - 22:05

Írta 2002. október 02. - 20:21

Írta 2002. október 02. - 17:06

Én ugyan 3 lépcsõnél többet még nem ugrottam, de SZVSZ azért a háztetõrõl leugrás hasonlat nagyon nem állja meg a helyét.
Mert ugye nem csak a magasság számít, hanem a leérkezés meredeksége is. Ha visszintesbe érkezel,m akkor a teljes becsapódási sebességet ki kell rugózni. Egy 60 fokos lejtõnél már "csak" a felét.
(Elméletileg így bármekkora magasságot meg lehet ugrani, ha jó helyre érkezel.. :
)
A Benderes ugrásnál látható sziklánál, ha egy kicsit nagyobbat ugrasz, akkor nem csak messzebbre eg. mélyebbre, de laposabbra is érkezel, ami együtt elég gáz, szóval könnyû tullõni a célon.
És a pontos leérkezésrõl ne is beszéljünk, én azon a sziklán át nem mennék a lencse másik végére, még ha egész nap ráérnék ugrálni is.
(Azért a mostani rekordomat biztos megdönteném, ha más dolgom nem lenne ;D )
Mert ugye nem csak a magasság számít, hanem a leérkezés meredeksége is. Ha visszintesbe érkezel,m akkor a teljes becsapódási sebességet ki kell rugózni. Egy 60 fokos lejtõnél már "csak" a felét.
(Elméletileg így bármekkora magasságot meg lehet ugrani, ha jó helyre érkezel.. :

A Benderes ugrásnál látható sziklánál, ha egy kicsit nagyobbat ugrasz, akkor nem csak messzebbre eg. mélyebbre, de laposabbra is érkezel, ami együtt elég gáz, szóval könnyû tullõni a célon.
És a pontos leérkezésrõl ne is beszéljünk, én azon a sziklán át nem mennék a lencse másik végére, még ha egész nap ráérnék ugrálni is.
(Azért a mostani rekordomat biztos megdönteném, ha más dolgom nem lenne ;D )
Írta 2002. október 02. - 15:28

Igen, ra gondoltak.
`Shows how much can be done with a little bit of skill,and how much Bender SUCKS!! `
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
`Shows how much can be done with a little bit of skill,and how much Bender SUCKS!! `
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
vendég__*
Írta 2002. október 02. - 15:25

Írta 2002. október 02. - 15:22

Írta 2002. október 02. - 15:04

Hát az tényleg elég érdekes lenne, de lehet, hogy ezért le fogtok hurrogni, hogy Bender csak azért van a filmekben, hogy megmutassák a magasságot, egyébként szinte csak elesik, mondjuk 15 méteres zuhanás után nem tudom én mit csinálnék... :
:-X :-/

Írta 2002. október 02. - 13:17

Bocs, hogy beleszólok, anélkül hogy elolvasom, csak amikor Bender intrjújában lábakban beszél, ez olyan mint ha te méterekben beszélnél, nem véletlenül gyakorol azért, hogy "30 méterrõl is könnyedén menjen"....
Azért 30 méter az 10 emeletes ház, szépen nézne ki ahogy leérkezne, tökmindegy mijen a gépe...
Azért 30 méter az 10 emeletes ház, szépen nézne ki ahogy leérkezne, tökmindegy mijen a gépe...
Írta 2002. október 02. - 11:46

Palmer!
Eztet próbálom én is magyarázni ! Valahol a Pinkbike-on fenn is van a Bender követõ csávó képe bringástól, csak lusti vagyok megkeresni. Arra emlékszem, hogy széria Ellsworth váz és Dorado DH.
Eztet próbálom én is magyarázni ! Valahol a Pinkbike-on fenn is van a Bender követõ csávó képe bringástól, csak lusti vagyok megkeresni. Arra emlékszem, hogy széria Ellsworth váz és Dorado DH.
Írta 2002. október 02. - 10:44

az az 55 láb magas szikla a tetejétõl a legaljáig 55 láb... viszont onnan még ahol leérkezik, lejt elég rendesen lefelé, ergo szvsz nem ugrott 55 lábat, hanem csak valamivel kevesebbet... ettõl még ugyanolyan állat marad persze ;D