Jelentkezz be Regisztrálj

"Zenebutik"
Írta 2009. december 20. - 23:47

Megint egy remekbeszabott lista (a cikk végén) Unlikely Christmas No 1s címen, ugye azt várnánk, hogy karácsonyra karácsonyi dal legyen a listák élén mintahogyan magyar égre magyar ufót kívánunk, aztán mégsem
Eztmegmár meg sem merem említeni...
http://entertainment...icle6922991.ece
Írta 2009. december 20. - 21:54

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2009. december 20. - 20:10

Írta 2009. december 20. - 20:06

Írta 2009. december 20. - 16:13

Írta 2009. december 19. - 16:54

Írta 2009. december 19. - 15:29

Ezekkel a listákkal _alapvetõen_ bajban vagyok.
Annyi féle muzsikát hallgatok és annyira hangulatfüggõ módon, hogy minimum egy tucat lista kellene - csakhát skatulyázni is rühellek...
Jaja. Mindenkinek lehetne végtelen számú top10-es listája hétköznapok tömegközlekedéséhez/bicózáshoz/autózáshoz/haverokkal kocsmázáshoz/merengéshez/szakításhoz/lelkesedéshez/dühöngéshez/stb...

Írta 2009. december 19. - 15:18

Igen, szakmai szempontból valóban nem sok értelme van, ezzel teljesen egyetértek. Viszont abból a szempontból értelmes, hogy a NME egy újság és nekik cikkeket kell produkálni, és mivel a repertoárjuk bõvítésére törekszenek, hát ehhez a mûfajhoz is hozzányúlnak. Vannak ettõl még szûrreálisabb listák is, amihez már ténylegesen nagy befogadóképesség és nyitottság kell. Például a WAN2-ban jelent meg ilyen cikk hogy a "25 legjobb rossz koncert" vagy "a legelcseszettebb albumborítók" vagy "a pop 50 legnagyobb pillanata". Hát ezeket helyén kell kezelni. Viccnek jó, szórakoztató, de nem szabad nagyon komolyan venni õket. Mint ahogy az albumlistákat sem. És mint ahogyan az életet sem...Hát lehet, hogy jó számok vannak köztük, de pl. ennek így rohadtul semmi értelme nincs. Az elsõ szám egy olyan youtube-os verzióban van fent, amit már 10 éve is letöröltem volna egybõl a leöltés után, annyira szar minõségû. Ez így olyan, mintha ugrálva örülnék egy galacsinná tört, és szénné égett Lamborghini mellett, hogy ez mennyire jó autó...
Írta 2009. december 19. - 12:33

Írta 2009. december 19. - 12:21

Annyi féle muzsikát hallgatok és annyira hangulatfüggõ módon, hogy minimum egy tucat lista kellene - csakhát skatulyázni is rühellek...
Írta 2009. december 19. - 11:59

Így van szubjektív. Namost amibõl itt ki lehet indulni, az az, hogy kellenek az ilyen válogatások, tehát jó hogy vannak. Például azért, hogy az ember új zenéket ismerjen meg. A másik fontos sarokpont, hogy nincs jó és rossz lista, csak jobb és rosszabb.nem hallgattam vegig oket, de ranezesre tul sok olyan van benne amitol ramjon a lilahanyas. Elen Peter Doherty es a fantasztikus Babyshambles. de nem szeretem az elbow-t, sem, a primal scream-et sem, meg az arcade fire-t sem.
szal az hogy ez milyen szinten best of, mint mindig, totalisan szubjektiv.
Ezek után mitõl lesz egy lista jobb vagy rosszabb:
1. Hány szakértõ (újságíró) ember véleményét vetették össze?
2. Mekkora mintából merít. Menyire ismerik az újságírók a zenéket.
3. Mik a válogatás és összehasonlítás szempontjai? Minõség, komplexitás, újszerûség, energiák öszpontosítása, az elõadók tehetsége, forradalmiság, népszerûség, üzenetérték, dallam, hangulat stb.
Ezek alapján a szempontok alapján lehet jpbb vagy rosszabb listákat létrehozni. Olyat nem lehet, hogy mindenkinek jó legyen. Szerintem is vannak rajta hallgathatatlan számok, miközben én például imádom az Arcade Fire-t.
De ami például alapvetés: Radiohead az elsõ tízben. 100%.
A Quartos lista például azért volt "rosszabb" az átlagosnál, mert például nem volt az utóbbi 10 év számai között egy Quimby sem. Így nekem az már olyan jó nem lehetett. De lehet hogy ez már megint szubjektív.
Írta 2009. december 19. - 00:35

Na ez valódi best of lista:
http://www.nme.com/l...e-decade/158049
Tessék végighallgatni minden számot.
nem hallgattam vegig oket, de ranezesre tul sok olyan van benne amitol ramjon a lilahanyas. Elen Peter Doherty es a fantasztikus Babyshambles. de nem szeretem az elbow-t, sem, a primal scream-et sem, meg az arcade fire-t sem.
szal az hogy ez milyen szinten best of, mint mindig, totalisan szubjektiv.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. december 18. - 21:55

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2009. december 18. - 19:38

http://www.nme.com/l...e-decade/158049
Tessék végighallgatni minden számot.
Írta 2009. december 18. - 19:10

Írta 2009. december 18. - 18:16

Írta 2009. december 18. - 16:56

Írta 2009. december 18. - 16:47

Köszönöm! Még nem láttam a filmet, de az ost itt figyel a merevlemezen egy ideje.Akkor egy nagy kedvenc(ed neked is...) - egyben filmajánló:
Clint Mansell - Memories (Someone We'll Never Know) @ Moon OST
Max Richter - Sarajevo
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2009. december 18. - 16:00

Akkor egy nagy kedvenc(ed neked is...) - egyben filmajánló:Igen, ez a dátum örökre "megváltoztatta" az életemet.
Nagyon szívhez szóló ez a Faun.
Clint Mansell - Memories (Someone We'll Never Know) @ Moon OST
Írta 2009. december 18. - 15:19

Igen, ez a dátum örökre "megváltoztatta" az életemet.Azt hiszem tavaly ugyanekkor ugyanígy Gábriel arkangyalt raktad ide.
Olafur Arnalds - Faun
Izlandon csodaszép dolgok vannak.
Nagyon szívhez szóló ez a Faun.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy