Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Érdekes képek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4012 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
sima papiros jelentkezés, egyértelmü
ma is van egy határidõ, a februári érettségizésé
de én majd a május.juniussira megyek
meglátjuk mi sül ki belõle, egy emeltszintü tuti lesz a kettö között, az 7p, 2 nyelvvizsga az 14, tehát már most van 21 pontom:):)
jaaaj.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

a régi érettségi bizi csak annyiból kell h be kell mutatni ha jelentkezni akarsz vhova, így bizonyítod h más tantárgyakból is megvan az érettségid. egyébre nemjó

2 tárgy: 2+60p
nyelvvizsga 7p/db - középfok (max 2db)
emeltszintü érettségi: 7p/db (2db)
így kijön a 144

(és még lehet asszem 10p a felsõfok, v ilyesmi)

nyvizsgák összesen 20 pont max,ergo nem jelent a pontokban elõnyt ha 3 db van
természetesen minden okmányt scannelve/fénymásolva (adott esetben jegyzõ/iskola által hitelesítve) csatolni kell
e-jelentkezéssel pedig óvatosan mert +1-2 hónap,amíg diákot kapsz vmiért...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
nem találom Lustnak ezen HSZ-ét:)
valszeg sose lettél volna informatikus ha neadjisten a TV-t meg a hozzá való áramot se tudjátok megfizetni...
aki meg 1ütt nõtt fel a számítógépekkel valszeg 2-3 évente 150-300e kiadást generált,bár le7,többet,ahogy néha a számtech topikot olvasom...
plusz persze az áram,net,stb. (havi +10-20e)
sokan természetesnek veszik,de kell szabadidõ is,hogy a játék,netezés stb. során megismerd a gépet. (nagyon sok fiatalnak sokkal több feladata van ugyanebben a korban)
meg ha háttérrõl van szó azért a mûszerés az informatikustól talán nem áll olyan messze:)
persze,ki lehet törni... és le lehet csúszni

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
a régi érettségi bizi csak annyiból kell h be kell mutatni ha jelentkezni akarsz vhova, így bizonyítod h más tantárgyakból is megvan az érettségid. egyébre nemjó

2 tárgy: 2+60p
nyelvvizsga 7p/db - középfok (max 2db)
emeltszintü érettségi: 7p/db (2db)
így kijön a 144

(és még lehet asszem 10p a felsõfok, v ilyesmi)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts

ne generálj már megint vitát, ki mondta, hogy sajnállak?? meg apám nem is beszl latinul..:)
csak arra akartam rámutatni, hogy nem mindegy, hogy milyen háttérrel születsz..pl ha én vill.szerelõ szeretnék lenni, akkor magamra lennék utalva, metr apám nem ért hozzá, és a családból senkise...

jajjmár, miért kell mindent felvenni, megsértõdni...

Nekem apum szakmája szerint tévé rádió mûszerész, villanyt meg riasztót szerelt általában most papírt tologat
anyu tanítónõ

én meg informatikus vagyok. nem kell háttér, ambició kell!
ennyi

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Nem fórumozok a boon-on..
Arra gondoltam,hogy "hazai",mivel mindketten BAZ-megyeiek vagyunk.
Elég nehezen vagyunk rosszul :-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ugy ertem a boon-on

ez a neved?
"hazai" ?
vagy nekunk hazai a dolog mert ja
csak sokat szarozik

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Nem,csak nagyon egyszerû képet oda feltölteni.
Meg gyakran találni érdekes dolgokat.
Szvsz,nem csak én járok arrafelé :-)
Edit:bocsi nem néztem meg,hogy mire is gondoltál.
Nagyhirtelen a képfeltöltésre gondoltam!
A BOON,meg ugye "hazai"!
Legalább is nekünk ;-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

forumozol?
milyen neven nyomulsz ott?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
ON!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Nem vitatom és nem védek senkit, de ha neked döntened kéne két azonos tudású emberrõl, hogy melyikõjüket veszed fel, és csak a céged, vállalatod jövõje, vagy épp a te állásod múlik rajta (értem ezalatt hogy kirúgnak, ha nem válik be az újonc), akkor tök õszintén, kit vennél fel, romát vagy nem romát? (én is...)

És vannak rendes cigányok is, de nem lehet könnyû elhelyezkedni.. (ha mondjuk 'utcaseprésrõl' vagy kisebb felelõsségû munkáról van szó, akkor könnyebb találniuk, viszont szerintem felelõsségteljesebb munkát kevesen bíznak rájuk).

Edit:
Még annyit, hogy az elõítéletek ok nélkül nem alakulnak ki.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

nem ide tartozik de ha má' érecccségi én éreccségiztem két éve akkor h számolják a pontomat? múszály érettségiznem? vagy egy h a bánatban van?

nem tudom h van-e még uccsó 2 év eredményének duplázása,a legtöbb normális helyen eleve nem is volt
ezek a cuccok a múlt évi rendszer alapján vannak,de nem tudok róla,h változtak volna
jelenleg az új érettségi miatt a régieknek is az érettségiük alapján számolnak eredményt;
1 régi 4-es érettségi felvételi tantárgy (pl. matek közgázra) megfeleltethetõ 1 mostani középszintû max pontos 4-esnek
vagy éppen 1 5-ös magyar megfelel 1 mostani max pontos középszintû magyarnak (60 pont)
érdemes viszont megpróbálkozni az emelttel mert nevetségesen könnyû,ha Lszúrod,marad a régi,jobbik eredmény,ha meg sikerül,akkor a +7 pont miatt ~3-astól kezdve jobban megéri,mint a közép 5-ös.
tehát ha régen 5ösre értél mondjuk fizikából és matekból és van 2 közeped (5 v 7 pont a közép nyvizsga? nemtom... ) akkor 60+60+7+7 pontot viszel péel BME-re
ha meg van 5-ös magyarod és törid és nyomsz 1 97%os emelt törit + van 2 felsõd akkor 60+60+7+10+10 pontot viszel AJK-ra :D

remélem elég kimerítõ válasz volt
lehetséges változások; nyvizsgák értéke,ill. nyvizsgapontok maximalizálása,ill. remélem kiveszik a "jobbik eredmény" számít dolgot a régen érteknél...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nade valahol el kellene kezdeniük. Arra nem lehet hivatkozni egyfolytában, hogy há' kézicsókolom a körülmények, no, meg az a hülye akác (by Hofi), meg az apám is kubikus vót, hát teccik tunni, engem ez preszed perdesz predesztinál. Nyilván az elsõ magyar parasztnak is leszakadt a veséje, amíg a fiát kollégiumba járatta Debrecenben. De az unokája már jóval több eséllyel indult el a gimnázium felé a tehenek mellõl. Ésígytovább egészen addig, amíg valamelyik leszármazottja a fia vizsgája elõtt 15 percben összefoglalja a tételt, az meg levizsgázik. Szal ez az évek hosszú során át tartó keserves rinyálás az õ rendkívül rossz helyzetükrõl, a kilátástalanságról, a megkülönböztetésrõl bizony kiakaszt néhány embert. Õket is meg lehet érteni, hiszen a cigók részérõl meglehetõsen kevés a törekvés a sírás-rívás mellett, és tetszik, nem tetszik mi tartjuk el õket.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
érdekes képek ezek :)

amúgy igen, a lehetõség adott, hogy pl budán házat vegyek, de vmi más okból kifolyólag mégsem teszem, 'tehetem'.

szóval nah, nincsenek azonos lehetõségek, ez területenként, országonként és földrészenként is változik.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
nem ide tartozik de ha má' érecccségi én éreccségiztem két éve akkor h számolják a pontomat? múszály érettségiznem? vagy egy h a bánatban van?
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,368 posts

végre tudom hogy mûködik az új érettségi:D ennek most örülök, mert tom h hogy fogok továbbmenni.
sokkalsokkalegyszerübb a potszámítás is:)

Ha még csak az érettségi lenne...Az egész felsõoktatást "reformálják"-leépítik-,Magyar Bálinték keretsztbesz*phatnak!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Yó példa volt az orvosi;
ha orvos akarsz lenni ahhoz ugyibár kémia/biosz/fizika képesítések vmilyen kettes kombója kell.Nem árt,ha mondjuk ezeket gimiben kísérletezve tanuljátok,ami azért 1 általánossal összevont ~100 fõs vidéki gimiben elég netzes dolog + persze olyan yócska dolgok,h ábrák vetítve,albumok,stb...
Neadjisten összeyön,felvesznek vhova,fizetni kell a lakbért,kaját,utazást,ez elég alap,és szerencsére nem is olyan sok.De h évente kb 100-200e legyen a tankönyvek ára...Hányan tudják ezt csak úgy kicsengetni? Perszeha mákod van,megkaphatod ingyen CD-n õket,bár tiltja a törvény az ilyesmit.Akkor már "csak" 1 számítógép kell...

Thez,az új érettségi úgy mûködik,h ki van nyalva a seggünk!:)
Yövõre (is) oda megyek ahova akarok:)
És yeahh,másodikként a tanárszak TELJESEN ingyenes!
Csak a szakpárt nem tom még de valszeg töri-filó lesz legalább lesz mit beszámíttatni is:)

Ha gyorsan szeretnél yó kenyérkeresethez jutni,akkor PSZF... "Csak" túl kell élni a sulit...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
de diploma nélkül meg nem szükségszerüen talál bármit, vmi képzés kell de durván...
amúgy az egyenlõségrõl.. tyúktojás effektus
melyik volt elöbb
nem akartak dolgozni, ezért inkább loptaköltekcsaltakhazudtakgyerekeketgyártottak, majd az e miatt bekövetkezett nagy szegénység(akkoris ki lehet törni mindenbõl) miatt nem tudnak (hehe lol , ez nem igaz, minden lehetésges) tanulni, és munkát találni,

vagy lenézték õket, nem adtak melót, ezért kezdtek el lopniölnicsalnihazudni.... stb stb

egyik fele az embereknek elhiszi hogy a kirekesztettség miatt történt, a másik meg tudja hogy más kultúrából adódóan, és régi politikai dolgok miatt (elkényeztették õket túlságosan is) nem akaródzik nekik nagyon

és a kitörésre:(ami lehetséges bárkinek bármikor) ott az a pár ember közülük, akik igensokra vitték tisztességesen. és nemhinném hogy csak falunkét 1-2 db törhet ki, limitjük tuti nem van...

végre tudom hogy mûködik az új érettségi:D ennek most örülök, mert tom h hogy fogok továbbmenni.
sokkalsokkalegyszerübb a potszámítás is:)

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts

Yó akkor lenne ha tényleg a képességen és a kitartáson múlna mindenkinek az, hogy mit ér L.

Szerintem ez leginkább igy is van. Meg azon múlik, ki mit vállal be. És ki mit hajlandó áldozni mire. És úgy egyáltalán ki mivé akar válni.

Jorus: :cool2:

Aktuális civil

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Mindenki egyenlõ, de vannak egyenlõbbek ugye. És mindenki a maga szerencséjének a pogácsa. És az, hogy vkit étellel kínálok, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy meg is rágom helyette.

A feltételek ugyanazok mindenki számára. (ezt jelenti az egyenlõség)
A lehetõségek nem. (erre gondolt Lust)
Yó akkor lenne ha tényleg a képességen és a kitartáson múlna mindenkinek az, hogy mit ér L.
Falun,"tanyán" azért ez nem így megy, az tény.
Meg az is igaz amit Lor mondott h hiány van a szakemberekbõl, bár ez úgyis mint piac szabályozta dolog,kis "kilengés" után megoldódik, ahogy a fizetésük elkezd majd emelkedni.
De; diplomával is tud érvényesülni az,aki talált 1 szakirányt,amiben ott van,és nadjisten nyelveket is tud. A teljes középszerûség nem kifizetõdõ.