Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sztorik... 8)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
340 hozzászólás a témában

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Úgy biza. Ez a legjobb topic.  :D

Scottos_Misi

Scottos_Misi

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 hozzászólás
Hi

Szerettem ezt a topicot. Hosszú volt a nyár. Írjatok poénos (na jó lehet vicces is...) sztorikat.
Én csak azért nem írok ide, mert extra szar nyaram volt, és nem történt velem semmi  :-[.

aszta

aszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 298 hozzászólás
Már korábban megfogadtam, hogy nem megyek bringaúton. A lakásomtól 50 méterre hídon halad át a közút a Rákos-patak felett. Elég szûk, és vele párhuzamosan van bringaút, padkával. De a híd után véget ér, és le lehet hajtani az útra, egyenesen (szóval nem kell balra kanyarodni)

Na itt mentem ma reggel. Le is hajtottam az útra, amikoris a bal oldalamon feltûnt 1db taxis, és csikorgó gumikkal elkanyarodott az orrom elõtt 1 centivel, jobbra. Én utánafüttyentettem, hogy mivanmá'?

Tovább mentem, õ utánamjött, balról elém vágott, veszélyes fékezésre kényszerített, majd amikor én hátulról megkerültem, hogy elmenjek a kocsi bal oldalán, ismét elém állt, és üvöltözni kedzett, hogy nem látom-e a felfestést. Miután rászóltam, hogy hagyjon békén, és el akartam indulni a kocsi mögött a másik oldalon, rám tolatott!!!!

Hozzáteszem, igaza volt, mert tényleg véget ért a bringaút, és tényleg nem álltam meg. De ezerszázalék, hogy direkt vágott elém. Látta hogy jövök, gázt adott (hallottam), és elémrallizott. Simán megvárhatta volna, míg elmegyek. Kötekedett, szánt szándékkal. Egy kevésbé tapasztalt kerós nem áll meg, elgázolják, és nem a taxis lett volna a hibás. Ugyanezen kevésbé tapasztalt kerós számára a második bevágás is rosszul végzõdhetett volna.

Tényleg le fogok szokni a bringaútról, mert a legtöbb konfliktus a keróút/közút találkozásánál történik, hiszen a bringaút szabályrendszere homályos, és általában kevesen ismerik. (100%-ig én sem). Viszont az autók között egyértelmû szabályrendszer keretei között közlekedhetek, jármûként. Ha ott valami történik, és nem én vagyojk a hunyó, akkor minden egyértelmû.

És esküszöm, legközelebb elüttetem magam.

Ám az egészben az bosszant a legjobban, hogy örömet szereztem egy egyszerû, ostoba, szánalomra méltó, idióta seggfejnek, aki arra veri a f@szát, hogy másoknak bánatot okozat, mert nem szerette õt az anyukája, és nem vettek neki Legót gyerekkorában.

AsztA

gyugyo

gyugyo

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Én egyszer a Széchenyi-hegyen megyek,mint a disznó.Ovis csoport  ott rohangált,ovonéni sehol.Döngetek,egyszercsak meglátom az ovonénit!!!! :o Háttal nekem áll,majd egy hirtelen mozdulattal elindult,és vagy 30-cal telibe BUMMMMMMMMM-PÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜFFFFFFF!!!!!!!!Felcsücsül frankón  a kormányra!!!! :-/ Aztán bocsikérés meg minden.Hazáig remegtek a lábaim!!!!

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 hozzászólás
Sziasztok!A hétvégén voltunk a haverokkal tekerni a Bükkben. Már hazafelé vettük az utat mikor Ricsi barátom mutatott egy jó ösvényt. Döngettem is lefelé vagy ezerrel egy kanyar után egy avaros rész jött. Én gondoltam kiengedem a gépet hogy ne veszítsek a lendületbõl. Az avar viszont rejtett valamit, ami igen megdobott. A kocómtól külön válva elkezdtem a landolást ahogy kell tompított a fejem majd a vállam. Ricsi megállt és kérdezte jól vagyok-e csak intettem mert levegõt alig kaptam. Kis idõ múlva mikor magamhoz tértem elszörnyedve láttam a bicóm kerekét hát abba bizony nem 8-as volt hanem minimum 11-es. Mint kiderült kb 5 métert repültem és ami a csoda megúsztam karcolás nélkül.(kellemesen puha 30 cm-es avar)

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Szeretem az olyan helyeket ahol felfele mászni kell a bringával, de lefele lehet gurulni. A Rám szakadékban nem lehet lefele gurulni!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
cAb, igazán klassz lehetett a sziklamászás, de én az ilyesmit nagyon nem szeretem (bár néha nagy poén is lehet azért). Ha le kell szállni a nyeregbôl és tolni, vagy - még rosszabb! - vállon cipelni a bringát, hát annál nincs rosszabb számomra. Ja de! Ha valaki más viszi a bringát, és én nem tudok róla. :'(

A kislánnyal meg szerencséd volt.

cAb

cAb

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
- Sziklamászás bringával?
- IGEN, GEN, IGEN!

Történt múltnyáron, hogy Pomázról indulva haverommal (két Crater) nem akartunk megint a Kevély nyeregbe feltornászni magunkat, mert uncsi minden egyes bringázást 40 perc hegymenettel kezdeni. Elmentünk az ismeretlenbe, megkerültük a KisKevélyt Csobánka felõl. Ott voltunk valahol az Egri vár makettjének környékén, amikor is már hazaindulni vágyódtunk.. :P
Ugyanazon az úton nem megyünk, ám! Minek  ???
keresünk másikat jól ::) már ha találunk...
Megint megkerülni az egész hegyet a másik irányból nem akartuk, maradt az a verzió, hogy a Kevély nyereg megmásásával kerülünk a túloldalra. Elindultunk egy turistaúton felfelé. Gonoszan meredek volt. az a fajta, ami nem néz ki durvának, mégis folyamatosan váltasz vissza, és gyorsan fáradsz.. Ekkor történt a remek dolog, egy kisebb sziklafal mellé értünk, lehetett vagy két méter magas. A Kevély ezen Solymár felé nézõ oldala elég sziklás felül... (alul is csak az meszirõl nem látszik a fáktól :)) Haverom nagy ötletét nem ellenezve, a tekerést megunva felraktuk a gépeket a sziklára és utánamásztunk.  ;D innen volt csak igazán jó!
rövid szakaszon vállon vittük a meredeken, majd megint szila jött. Okosan nem is gondoltunk a visszafordulásra...
Volt ahol felraktuk a gépet és utána másztunk, néhol röviden tolni is lehetett, vittük vállon, és volt amikor elõremászunk és magukután húztuk fel. Mentünk toronyiránt vagyis csúcsiránt 20-30 percet, tekerés még véletlen sem volt!
Egyszer csak felértünk! Eddigre már többedjére akartam megfejelni haverom a remek ötletért. De amikor megláttam, hogy nem a nyeregbe, ami 400+x méter magas, hanem szinte a Nagy Kevély 534m-es csúcsához másztunk fel, már túlcsordultam. Haragomat elnyota a kínnal teli nevetés. Vagy inkább õrültek módjára vihogás  ;D
Mindegy a lényeg a lényeg, hamar nyeregbe kerültünk  :D onnan meg tovább lefelé, csak a másik oldalon vissza...

Csõ jó! Próbáljátok ki ti is!
cAb

cAb

cAb

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Nos, Lensver, nem csak Te vagy, aki 1000-bõl 999-szer figyelmes...

Minap én is megeléeltem a tanulást, gondoltam kimegyek egy 20 percre nyúzni a gépet.. semmi komoly tekerés, csak trükkök próbálgatása..
Van a közelünkben egy nekem való letörés (vagyis aszaltról aszfaltra és kb. 2 lépcsõfoknyi szinkülönbséggel). Sokszor ugrabugráltam már le rajta, gondolta ez most is nagyon nagyon jó lesz.. (bár olyan igazán nagyon nagyon jó még sosem volt :)) fõleg mert egy T alakú keresztezõdésbe ugratszbele  a "negyedik irányból". Nem túl forgalmas a hely. Benéztem jó messzire mindhárom utcába, sehol senki, elmentem lendületért.
Amikor indultam rá a dolgokra, láttam, hogy szembõl közeleg egy kislány ilyen nagymama biciklin, alig érte fel az ülést (vagy le a pedált), nagyon bizonytalanul közeledett. Láttam Õt, jó messzirõl, mégis a nincs autó, akkor mehetünk járt a fejemben.
Letörtem a tutit, de érkezéskor a szembe bringázó lánnyal találtam szembe magam. Egyszerre fékezés, és kormányt egyiránybarátás, majd másikba, persze, ahogy murphy elvárja. Végül minketten lábunkat letéve megálltunk, nem ütköztünk. Elsõ keekeink egymás mellett voltak. Kértem bocsánatot persze és nem értettem, minek ugrattam a szájába. Õ meg szegény annyira megijedt, hogy 3-szor kért elnézést. Nagyon örülök, hogy nem sérült meg miattam! Én le vagyok sz*va, ha ilyen hülye vagyok. ez másnak ne fájjon!

cAb

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Most következzen egy rövid sztori, ami ma esett meg velem. Ezzel csak azt akarom megmutatni nektek, hogy bizony a bringások között is vannak bunkók, szerencsétlenek, meg figyelmetlenek és hogy nem mindenért az autósokat kell okolni.
A sztori fôszereplôje én lennék, és most szégyenkezve, de mindenki okitására elmesélem milyen hülyeséget csináltam ma.
A lényeg: egy forgalmas út jobb oldali sávjába akartam eljutni az út bal oldalán levô járdájáról. Mindezt egy kanyarban persze, ahol a balról jövô kocsisoknak 5 m-es rálátásuk van maguk elé. Nos, elindultam, nézek jobbra. Jött egy kocsi, de láttam, hogy indexel balra, tehát elém már nem akar bevágni. De miért áll meg, amikor  jobbról más nem jön?
Nos a miértre csak akkor jöttem rá, amikor kivágtam az útra. Ugyanis ekkor jutott csak eszembe, hogy az útnak van bal oldala is, és hogy az ellenkezô irányból is jönnek kocsik. A jobbról jövô kocsi pedig engedelmesen várta, mig szembôl elmegy a forgalom, hogy ezekután ô tudjon kanyarodni. És mit csinálok én? Teljesen szabálytalan és idióta módon aláugrom a balról jövô kocsisornak. Ha az a kocsi csak kicsivel is gyorsabban jön, akkor elgázolnak. De valamiért olyan irtó szerencsém volt, hogy az ürge már a kanyart is valószinûleg lassan vette be és mikor én bevágtam, maradt ideje lassitani. Ha egy agresszivabb vezetô lett volna, ugrik a hétvégi  maraton, mert ugye bukó az ma nem volt rajtam.

Persze az összes kocsis fel volt háborodva, dudáltak, káromkodtak - kivéve azt, aki legelöl ment.
Szóval látjátok feleim szümtükkel mi vogymuk? Egy buta biciklis vogymuk. Pedig én általában nagyon figyelmesen bicajozom a városban, most mégis ilyet csináltam.
Ez az eset bizonyitja, hogy vannak azért még normális autósok is a világon, nem is kevesen!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Két sztorim van:
1. Múlt nyáron, egy alföldi faluban, a dunától nem messze, egy Harta nevû helyen nyaraltunk. Egy haverom odavalósi volt, és az egész falutúl lenyúltuk a bringákat kölcsön. Az alvás sátrazással valósult meg, egy közeli (kb 7km) tó mellett. Elsõ nap megérkeztünk, jól leégtünk mint a retek, aztán esténként mindig bementünk a faluba kocsmázni, pizzázni, ki hogy hívja. Én nekem egy régi kb 28"os bringa jutott, azzal a nõi vázzal, és full hajlított kormánnyal. Mindenki rajtam röhögött, hogy hogyan tekerek rajta :) Szóval minden este ezt az utat tettük meg - vidék lévén semmi közvilágítás, se lámpa a kerókon, de hogy hangulatosabb legyen, a napszemüveg kötelezõ volt. Csak a részeg ladásoktól féltünk, meg hogy nem találunk haza :)

2. Egy pár hete egy haverommal kinéztünk a lõrinci dual pályára - persze nem találtuk, de találtunk egy erdõt, ott nyomtuk picit, mikor elég lett, láttunk egy tisztást. A tisztás végén meg buckák, de kidolgozott ugrató formájúak. Én meg ugye mindent bele alapon nekirontottam, füves volt a tisztás, szal kb 30al mentem, és ugrok. Igenám, de a bucka mögött egy kerék méretû gödör. Az elsõ kerekem beszorult, és hát nyomtam egy SUICIDE FRONTFLIP-et :) A teló válla és a nyaka közti találkozásnál a csavarok szétnyíródtak, lötyögött minden. A bordámra estem, rám a bringa. Leszedtem a szamarat magamról, és hanyatt feküdtem, és csak röhögtem. Csupa mocsok lettem persze. Aztán felálltam, és mentünk továb.. Egy fagyizóba, hát én olyan finom fagyit még nem ettem :)

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 hozzászólás
Halihóó!!

Zöld: jobbulást.

Hétfõn tekerni voltunk a barmokkal a Jani hegyen,ugy ahogy DH-ztunk.Gondoltuk átgurulunk hüvösvölgybe,mert nagyon melegünk volt.(ez nagyon sz@r poén volt)és a children-railway sínein elõtt van egy jo kis hosszu lépcsõsor.(télen itt estünk Jorussal amikor Cserkó vezetett minket).
Namármost a barom haver teszteli a fékét ami ugye nem akarodzik mûködni,de azért neki kell elõl mennie 1000-rel.A sziklás részen még ment mint állat pedig már itt kellet volna lasítania.(én tudtam ,hogy baj lesz) ;D
A lépcsõ elõtt tépi a féket de semmi igyhát mindkét kart tövig huzta,aminek az lett az eredménye,hogy fejjel indult a lépcsõ felé bringával a hátán,utánna pattant egyet,a bringa tovaszált,míg a barom,deszkásokat megszégyenítõ csuszást mutatott be a méteres kõ korláton.Igaz deszka nélkül.
Az eredmény: nyócas a hátsóba,könyökbõl ömlik a vér,a combja brutál dagat lett , plusz imitt-amott horzsolások.
Ja de esés után az a 2-3 perces rángatozás kicsit megijesztett :-/.
Szóval teccet.

Zöld

Zöld

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Nekem is van egy kutyás sztorim!
Tegnap este porszívozom az autót a kertben az ajtó nyitva bent "fekszem" a jobb lábam pedig kilóg a kocsiból! Egyszer csak azt érzem, hogy valaki izomból rámvágja az ajtót! Szállok ki, hogy elküldjem a p...ba aki ilyen hülye. Akkor látom, hogy a kutyám áll egy méterre tõlem kicsit furcsán! Öcsém elmondása alapján rekonstruálva a történteket: Egy kutyafalka ment az utcán mire Mulder (a kutyám) szokás szerint a kerítéshez rohant és közben, rácsukta a térdemre az ajtót + az ajtó alsó részét 5-6 centi hosszan kihajlította!  :o Elsõ dolgom volt végignézni a kutyát, hogy mi baja van de semmi! Pedig azt hittem, hogy kihasította a bõrét vagy eltört valami! De semmi fél perc után már el is feljetette! Nekem meg még most is fáj a térdem. A külsõ és a belsõ oldalán is egy van egy egy kékes csík ahol az ajtó és az autó közé szorult! Miután megnyugodtam, hogy egyben van, szerettem volna úgy igazán kidühöngeni magam de sajnos nem lehet rá haragudni!  ;) Így most le vagyok robbanva, remélem Szilvásig elmúlik!

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
És Zsuzsi!

Májussal együtt nem biztos, hogy ez meg fog állni!

Optimizmusra semmi ok... sajnos...  :-[ :(

De miért ne lehetne optimistának lenni? :o
Miért ne gondolhatnánk, hogy egyszer ennek a gyilkolászásosdinak (jajj, még leírni is milyen borzasztó) vége lesz? Na ezt nemtom... csak kérdeztem

BRUCE
u.i.: bocs, ha egy csöppet filósra sikeredett...
vagy ha túlságosan off topic

Sonka_Zsuzsi

Sonka_Zsuzsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.342 hozzászólás
Érdekes, hogy mennyire mások közlekedési szokásaink. Leszóljuk a másikat, ha kicsit agresszívabb a másikkal. Pedig mindenkibõl elõ tud bújni az ördög, ha olyan a hangulatunk, fáradtak vagyunk vagy csak éhesek...
Mindenki hajtja a maga igazát, összeveszünk és kibékülünk azon, kit lökjünk föl, vagy ijesszünk meg. A lényeg az: akárhol vagyunk vigyázzunk 1más életére, értékeire. Kultúrált (ami nem megy mindig) keretek közé szorítsuk reakcióinkat, bár néha iszonyat erõ kell hozzá. Próbáljunkmeg viselkedni ebben az undorító világban, ahol már 1 rossz tüsszentésért lelõnek bárkit. Senkirõl sem tudhatjuk, van-e nála stuki...
(Miközben haladtunk szombaton dél környékén Szeged felé a maratonra, megdöbbenve hallgatuk a híreket, hogy 14! éves lány nyakon szúrta édesanyját, aki a helyszínen meghalt. Írtózat! A május errõl szól most? És még csak a közepén vagyunk túl...)

nyilas

nyilas

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Ja, páran hagyták már ott a fogukat. Én csak a nyomát.  ;D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
nyilas: savós-vgy SIRÁLYSÁG! 8)

nyilas

nyilas

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Hajdanában-danában mikor a hegyigép még mutatóba vót, kezdtem felfedezni az MTB örömeit a Bükkben egy Wheeler 5500-sel. Száguldottam fel s alá az ösvényeken. Történt, hogy csorogtam lefelé a híres Savós-völgyön /Korrekt meredek teli nagy sziklákkal/ kb. 40-45-tel, amikor az aljában erõs jobb kanyart kiviteleztem és hirtelen elém bukkant egy vízmosás amit az elõzõ napi esõzés mosott ki.
Ennek mérete pont akkora volt hogy az elsõ kerekem passzolt bele. Teló :-[ még csak hírbõl létezett, nyuszizni sem tudtam még tehát elsõ kerék nagy sebességnél leblokkolt. Hatalmas pofáraesés + reccsenés. Rövid földön alvás után kárfelmérés. A bicó homlokcsõszöge 70 fokról leredukálódott kb.90-re, nekem pedig vérzett az arcom egész bal fele, miután azon csúsztam vagy 5 métert a jó bükki sziklás-sáros talajon. Senki nem értette, hogy a ballagási képeimen miért fotóztak mindig jobbról. :-[ :-*

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Off de naggyon ot van!
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Kicsit hülyén néztek rám amikor felröhögtem...
;D ;D ;D ;D

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
bocs nemidevág, de muszály megosztanom veletek ezt a viccet:  ;) ;D

Kisgyerek odarohan a nagymamájához és megkérdi tõle:
- nagymama, mit jelent az a szó, hogy szeretõ?
nagymama homlokára csap és kirázza a hideg.
Ordít egy nagyot, hogy NEEEEEEEEEEE és elkezd felsprintelni a padlásra. Ott kicsapja az antik szekrény ajtaját és kiesik belõle egy csontváz.
- Pista, neharagúdjál!

;D ;D ;D