Szeva mindenkinek!
Nekem ilyen agyam van, de még nem fûztem be (mert nincs az országban Sap. Laser 1.8-1.5-1.8-as küllõ). És így olvasva a hozzászólásokat elkezdtem parázni. Légyszi irjátok meg, hogy konkrétan melyik agynak mi baja lett. Mire volt használva az agy, és mivel volt fûzve, esetleg tárcsafékkel, vagy simán használták. Valamint, hogy a felhasználó milyen súlyban volt. Minden infó érdekel!!!!!!
Elõre is kösz mindenkinek a fáradozást.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

American Classic agyak
Started by
B._Szabi
, 2002. May 23. 14:08
Posted 2002. August 27. - 11:07

vendég__*
Posted 2002. August 13. - 12:14

Igen az. De õk is rájöhettek, hogy ez hülyeség és az újabb szériákra már nem raktak lukat.
Aki akarja kiszedheti a zsírzót és így nyer a súlyon 1 grammot.
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Aki akarja kiszedheti a zsírzót és így nyer a súlyon 1 grammot.
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Posted 2002. August 13. - 11:58

vendég__*
Posted 2002. August 13. - 09:45

Sehogy. Ezért hülyeség a zsírzólyuk meg a zsír ezeken az agyakon. Zsírból csak egy pici kell, de csak akkor, amikor beütjük a csapágyakat a helyére.
Posted 2002. August 13. - 08:37

vendég__*
Posted 2002. August 12. - 14:52

De abba is tömített csapágyak vannak.
Egyébként elõször egy fekete elsõ agyam volt és azon nem volt zsírzólyuk. Aztán kicseréltem polírozottra azon meg volt. A hátsó agyon megint nincs. Nem tudom hogy van ez. ???
Egyébként elõször egy fekete elsõ agyam volt és azon nem volt zsírzólyuk. Aztán kicseréltem polírozottra azon meg volt. A hátsó agyon megint nincs. Nem tudom hogy van ez. ???
Posted 2002. August 12. - 12:36

A 68 g-s a három ropi vastagságu.
A trekkingemen olyan lesz!
Én még csak ezen láttam zsírzógombot. a többi AC-n nem.
Amúgy egy rendesen bezsírozott majd tömített iparit minek zsírozni. És hogyan? Az AC-ban nem tömített csapágyak vannak? ???
A trekkingemen olyan lesz!
Én még csak ezen láttam zsírzógombot. a többi AC-n nem.
Amúgy egy rendesen bezsírozott majd tömített iparit minek zsírozni. És hogyan? Az AC-ban nem tömített csapágyak vannak? ???
vendég__*
Posted 2002. August 12. - 10:37

Ja bocs. Egy 140-es tárcsás változatot szedtem széjjel. Ugyanaz a belseje mint a 120-as, csak a 120-as tárcsa nélküli változat.
A 68-as változatot nem ismerem, de gyanítom az is ilyen lehet belülrõl csak kissebb.
A 68-as változatot nem ismerem, de gyanítom az is ilyen lehet belülrõl csak kissebb.
Posted 2002. August 12. - 10:17

Kedves Mickey!
Melyikrõl beszél a 68 grammosnak mondott trekking agyról vagy a 120-as MTB-re valóról? ???
Melyikrõl beszél a 68 grammosnak mondott trekking agyról vagy a 120-as MTB-re valóról? ???
Posted 2002. August 12. - 09:34

vendég__*
Posted 2002. August 12. - 09:02

Szétkaptam az elsõ agyat. A csapágyak közötti csõtengely és az agy belsõ fala között van vagy 3 mm hézag. Na most ezt a rést ha telenyomom a zsírzólyukon keresztül kenõanyaggal akkor kb kétszer olyan nehéz lesz az agyam mint volt. Mi a francnak kell oda zsír? Minek egyáltalán a zsírzólyuk? A csapágyakat -így elsõ kinézetre- még a kakukkos órámba se merném berakni. Mihelyt tönkremegy, esztergáltatok bele normális tengelyt, béléscsõ az agyba, normális méretû skf csapágyak oszt az nem fog tönkre menni. Maga az agytest egyébként szuper.
Posted 2002. August 11. - 12:45

Posted 2002. August 07. - 15:22

Az nem bosszant senkit, hogy a hátsó AC agy racsnijában a 6 kalapács guruláskor lassítja a bicót?
Meg, hogy szintén a hátsónál a nem tárcsás küllõpereme ugyanott van mint a tárcsásé, csak hiányzik a tárcsafelfogató rész, így beljebb került a csapágy és ezért gyengébb az egész?! :-[
Meg, hogy szintén a hátsónál a nem tárcsás küllõpereme ugyanott van mint a tárcsásé, csak hiányzik a tárcsafelfogató rész, így beljebb került a csapágy és ezért gyengébb az egész?! :-[
Posted 2002. August 02. - 21:27

Posted 2002. August 02. - 12:32

Köszi, ez a " már csak dacból is" részemrõl abszolút áll. Minden jogi eszközt be fogok vetni, nehogy már úgy érezzék, hogy ezt megtehetik.
Egyébként SENKI ismerõsöm nem megy se a hajduba, se az x-faktorba, mert mindenki szerint õsbunkók. Én csak azért ott vettem, mert sürgõs volt.
Egyébként SENKI ismerõsöm nem megy se a hajduba, se az x-faktorba, mert mindenki szerint õsbunkók. Én csak azért ott vettem, mert sürgõs volt.
Posted 2002. August 01. - 20:10

egyébként Vita!
teljesen egyetértek veled - siralmasak a magyar állapotok...
mellesleg 10000 Ft az sok pénz - hihetetlen, ha egy ilyen bringával bemész, s jól lefikáznak, hiszen te jelented számukra a potenciális haszonforrást (nem a TESCObike-ok) - az ilyen helyzet megoldása egyszerû: többet nem mész oda, s szólsz az ismerõsöknek is - ebbõl az ügybõl meg JÓ NAGY KAVARÁST kell csinálni, már csak dacból is, nézz csak utána a kellékszavatossági törvényeknek (nincs itt jogász közöttünk), majd vigyél nekik szóbeli felszólítást, miszerint a vételárt 8 napon belül postán a címedre várod, vagy a törvényes lehetõségeiddel élve olyan termékszavatossági pert kapnak (ez komoly!), amibõl te akár Chris King agyakat is vehetsz magadnak ;D ;D ;D
természetesen a kérelmet elutasíthatják, az AI által megszabott (s nem a bolt vagy a forgalmazó) feltételek alapján, KIVIZSGÁLÁS után, de semmiképpen nem így
teljesen egyetértek veled - siralmasak a magyar állapotok...
mellesleg 10000 Ft az sok pénz - hihetetlen, ha egy ilyen bringával bemész, s jól lefikáznak, hiszen te jelented számukra a potenciális haszonforrást (nem a TESCObike-ok) - az ilyen helyzet megoldása egyszerû: többet nem mész oda, s szólsz az ismerõsöknek is - ebbõl az ügybõl meg JÓ NAGY KAVARÁST kell csinálni, már csak dacból is, nézz csak utána a kellékszavatossági törvényeknek (nincs itt jogász közöttünk), majd vigyél nekik szóbeli felszólítást, miszerint a vételárt 8 napon belül postán a címedre várod, vagy a törvényes lehetõségeiddel élve olyan termékszavatossági pert kapnak (ez komoly!), amibõl te akár Chris King agyakat is vehetsz magadnak ;D ;D ;D
természetesen a kérelmet elutasíthatják, az AI által megszabott (s nem a bolt vagy a forgalmazó) feltételek alapján, KIVIZSGÁLÁS után, de semmiképpen nem így
Posted 2002. August 01. - 20:02

vendég__*
Posted 2002. August 01. - 08:44

Szerintetek lehet valahol egyedi méretû csapágyakat csináltatni? Mondjuk úgy, hogy az árából ne jöjjön ki 10 db DT hügi agy.
Posted 2002. August 01. - 02:17

Dante: Ja, Magyaro tiszta balkán, de a kereskedõkre én nem szoktam ezt a szót használni, mert a balkánon a kereskedelmet olyan magas szinten folytatják, ahová a magyarok soha sem jutnak fel. 
Nálam a MÁV WC ez a kategória.
És akkor a magyar kereskedõ emberi minõségében a MÁV WC szintjére tehetõ... ;D
Ennyire szar emberek csinálják.
Tisztelem a kivételt! Pl. Berguson. A legkultúráltabb bánásmódot ott kapja a vevõ. Minden tiszteletem az öregé, és a vicceshajú fiájé. Õk lehetnének a követendõ példa, most komolyan...

Nálam a MÁV WC ez a kategória.
És akkor a magyar kereskedõ emberi minõségében a MÁV WC szintjére tehetõ... ;D
Ennyire szar emberek csinálják.
Tisztelem a kivételt! Pl. Berguson. A legkultúráltabb bánásmódot ott kapja a vevõ. Minden tiszteletem az öregé, és a vicceshajú fiájé. Õk lehetnének a követendõ példa, most komolyan...
Posted 2002. August 01. - 01:58

Jeah, olyan sztorit mesélek, hogy becsokiztok!!!
Természetesen van rá garancia, egy év, a forgalmazónál, és velük nem is lenne gond.
A Biketrade 97 és a Biker is forgalmazza. De a nagy szopás az X faktor á la Lurdy Ház. Úgy át basztak, mint az állat. Egyenesen a pofámba hazudtak.
Hogy õk elvitték a forgalmazóhoz, és ott azt mondták, hogy beázott. A valóság az, hogy nem vitték el. Mert ugye mentem Csepelre, egy kicsit reklamálni, hogy mégis csak ipari csapágy, és hogy is van ez kérem, de nem kellett, mert õk nem is látták az agyat. A Bikernél is berágtak, és rögtön felhívták az X faktort, mire a srác elkezdett ködösíteni. Ideadták a telefont tisztázandó a dolgokat, és jöttek szépen az új információk.
A lényeg, hogy állítólag átvitték a másik üzletbe (Kis János altábornagy u.) és ott mondta valaki, hogy csapágy problémára nincs garancia.
És azt hogy beázott, az a srác találta ki akivel beszéltem!!!
Azt még megértem, hogy csapágy problémára nincs garancia, de milyért kell ezt így elõadni.
Mondjuk köztudott, hogy ott válogatott bunkók dolgoznak, de ez már mindenen túltesz...
Ja és néhány jópofa beszólás:
"-mit vársz ennyi pénzér?!"
-Tízezer forint kevés pénz? ... ...
"-én nem vennék ilyet, mert szar."
Mondja az egyik.
Az ember esze megáll...
Múltkor betoltam a biciklimet, nem akartam kint hagyni, akkor is durván reagálták le:
"Tök koszos, én takarítsak utánad?!" (nem volt koszos, de a lényeg a hangvétel)
"Tízszer ilyen drága bicikliket kint szoktak hagyni!" (Az enyém egy átlagos Pyxis Team, SID SL, full XT, full Roox, x517 ..., és annak sem örülök, ha kihúzzák a nyeregcsövet, vagy bármit ami mozdítható.)
És még írhatnám, de mindegy.
Mehetne a szabadonfutóba is...
A történetnek nincs vége, mert nekik kell kicserélni a csapágyat szerintem, de most utánajárok, aztán a Fogyasztóvédelmi Fõfelügyelet elé tárom a problémámat. Már csak kíváncsiságból...
Minden amit írtam, magánvélemény, de érzésem szerint jogos.
Természetesen van rá garancia, egy év, a forgalmazónál, és velük nem is lenne gond.
A Biketrade 97 és a Biker is forgalmazza. De a nagy szopás az X faktor á la Lurdy Ház. Úgy át basztak, mint az állat. Egyenesen a pofámba hazudtak.
Hogy õk elvitték a forgalmazóhoz, és ott azt mondták, hogy beázott. A valóság az, hogy nem vitték el. Mert ugye mentem Csepelre, egy kicsit reklamálni, hogy mégis csak ipari csapágy, és hogy is van ez kérem, de nem kellett, mert õk nem is látták az agyat. A Bikernél is berágtak, és rögtön felhívták az X faktort, mire a srác elkezdett ködösíteni. Ideadták a telefont tisztázandó a dolgokat, és jöttek szépen az új információk.
A lényeg, hogy állítólag átvitték a másik üzletbe (Kis János altábornagy u.) és ott mondta valaki, hogy csapágy problémára nincs garancia.
És azt hogy beázott, az a srác találta ki akivel beszéltem!!!
Azt még megértem, hogy csapágy problémára nincs garancia, de milyért kell ezt így elõadni.
Mondjuk köztudott, hogy ott válogatott bunkók dolgoznak, de ez már mindenen túltesz...
Ja és néhány jópofa beszólás:
"-mit vársz ennyi pénzér?!"
-Tízezer forint kevés pénz? ... ...
"-én nem vennék ilyet, mert szar."
Mondja az egyik.
Az ember esze megáll...
Múltkor betoltam a biciklimet, nem akartam kint hagyni, akkor is durván reagálták le:
"Tök koszos, én takarítsak utánad?!" (nem volt koszos, de a lényeg a hangvétel)
"Tízszer ilyen drága bicikliket kint szoktak hagyni!" (Az enyém egy átlagos Pyxis Team, SID SL, full XT, full Roox, x517 ..., és annak sem örülök, ha kihúzzák a nyeregcsövet, vagy bármit ami mozdítható.)
És még írhatnám, de mindegy.
Mehetne a szabadonfutóba is...
A történetnek nincs vége, mert nekik kell kicserélni a csapágyat szerintem, de most utánajárok, aztán a Fogyasztóvédelmi Fõfelügyelet elé tárom a problémámat. Már csak kíváncsiságból...
Minden amit írtam, magánvélemény, de érzésem szerint jogos.