Sziasztok!
Használ vagy használt valaki Caprine Tuareg vázat! Én vagy 14-15 éve nyúzom, és most, hogy jobban belemerültem az alkatrészek világába, arra gyanakodom, hogy rosszul rakták össze a hátsó rugóstag felső csatlakozását! Boltban épített bringáról van szó!
A csavar ami tartja a rugóstagot középen tekeredik össze, a 6os sima imbusz csavar középen tekeredik a 8as hüvelybe, a kétoldali hézagoló gyűrűk belső ámérő is nagyobb, és 3-4 mm el szélesebb a lengőkaroknál, igy iszonyatosan be van feszítve! A rugóstag műanyag gyűrűi ezáltal oldal irányba el vannak nyalódva. Az összekötő csavar meg kissé el is van görbülve! Szerintem ennek nem igy kéne lennie!
Hogyan kéne ezt helyrerakni? Hézagolókat tudnák esztergáltatni, de csavart hol lehet ilyet kapni, ami pont oda való?
Valamint az érdekelne még, hogy gyárilag mekkora rugóstag való bele? Vagy ki milyennel használja, használta?
Nekem 165-ös szemtávú van benne, de ahogy mértem a váz nyílna annyira hogy a 190-es is elférne. Vagy hiába fér el, akkor sem szabad bele akkorát használni?
Nekem egy XL Ballistic AR rugóstag van benne. Szinte semmit nem találtam róla, de ahogy mértem (rugót kivéve összenyomtam) olyan 25 mm a max mozgása. A Mostani 165x37 es tagok szerintem nem lennének jók, mert ahogy néztem akkor már összekoccan a váz is!
Amúgy nagyon meg vagyok elégedve a vázzal és nem szeretném lecserélni, csak ezt a hátsó tagos dolgot jó lenne rendbe rakni!