Sziasztok!
-Engedjétek meg,hogy közzétegyem RST Gamma El tuningolási tapasztalataimat.Amikre ma délután sikerült szert tennem...

-Elõször is szétszedtem eme taiwani csodát :

,-ami abból áll,hogy a lábrögzítõ csavarok kicsavarásával a lábat elválasztom a becsúszószáraktól ;D úgy,hogy ilyenkor a rugó-elasztomersort még bennehagyom a becsúszókban,mert így a rugóerõ hatására nehezebben forog el a nyomórúd a csavarral együtt.
-Nem árt egyébként ilyenkor még a híd hajlatába is jól belelépni (persze hanyattvágott bringáról van szó),mert így még könnyebb elbánni az elforgó nyomórúddal...
Na bocs,ezt azok kedvéért írtam le,akik még nem csináltak ilyet! :-X
-A nyomórúdon lévõ gumik közül véleményem szerint a lekoppanásgátlónak van kisebb jelentõsége,mert még a közel 90 kilómmal sem tudom teéjesen lenyomni (koppanásig) a szerkezetet.Ezeket kapásból elvágtam (célszerû felmelegített késsel) úgy,hogy csak egy kb.3 mm magas gyûrû maradjon belõlük.Ez eddig kb 1 cm úthossz "növesztés"
-Aztán a kikoppanásgátlókat vettem kezelésbe.Ez úgy néz ki,hogy van egy kb 1,5 centis rugó,körülötte egy 1 centi magas gumigyûrûvel.Ez a rugó a negatív rugó szerepét hivatott betölteni (könnyebben indul tõle a villa).Ezt kivettem.De mivel így a kikoppanásgátló gumi lyötyögne a nyomórúdon,alábéleltem fékkarra húzható szivacs izébõl levágott karikával (na ez má gányolás volt a javából... :-[ ) így nyertem megint minimum fél centit.
-ez elméletileg másfél centi úthossz növekedést eredményez.
-aztán plussz elasztomerekkel kipótoltam a rugózóegységet,de úgy,hogy még a legalul lévõ mûanyag áttéti darab helyett is elasztomer legyen (ez összesen egy egész és egy fél plussz RST elasztomer lábanként.
-visszaszerelés fordított sorrendben a lábcsavarozás miatt... :

(>nyomórúd bele a becsúszószárba >rugóelasztomersor a helyére csavar >lekoppanásgátló nyomórúdra ráhúz >láb a becsúszókra ráhelyez >rácsavaroz)
-Tehát így lett a 80 mm útból kb 95 mm.
-A nyomórúdhosszabbítással nem biztos,hogy megéri játszani,mert néztem a láb belsejét és szerintem már így is elég magasan van a becsúszó vége a perselyhez képest... Nekem ennyi asszem elég.
-Bocsánat a sok magyarázásért! :-[
Üdv:Gabee