Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Debreceniek ide!
Indította
Jeti
, 2002. június 04. 16:52
Írta 2005. június 08. - 19:25

Ne érts félre! Én is támogatom a bukó használatát! De lássuk be rengetegen nem használnak sõt nincs is nekik, nincs is rá szükségük. Akik verseny centrikusan tekernek valamint a DH-s, Freeride-os, ugri-bugris bringásoknak szinte kötelezõ. Szerintem. De hurrogjatok le nyugodtan.
Írta 2005. június 08. - 18:57

Nagykovácsiba megyek, jön nagybub is!
Ember: Azért megnézném az emberke fejét miután lefejelte a betont egy olyan bukóban amiben tükör van...!
Elfelejtettem említeni, de vagy két hete egy (valószínûleg) nagymama/nagypapakorú bringást ütöttek el a Pesti utca végén. A feje szék kerek lyukat ütött az autó szélvédõjébe! Ennyit a nagymamákról és a balesetmentességükrõl...
Ember: Azért megnézném az emberke fejét miután lefejelte a betont egy olyan bukóban amiben tükör van...!
Elfelejtettem említeni, de vagy két hete egy (valószínûleg) nagymama/nagypapakorú bringást ütöttek el a Pesti utca végén. A feje szék kerek lyukat ütött az autó szélvédõjébe! Ennyit a nagymamákról és a balesetmentességükrõl...
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2005. június 08. - 16:57

Vasárnapi Crosskovácsi Maratonra valaki (rajtam kivül)?

Írta 2005. június 08. - 13:59

A bukó témáról + annyit, hogy ha Én kibírom a tekerést a Prowell bukómban (ami szellõzésben egyenlõ egy felmosóvödörrel) akkor másnak is menni fog, csak akarni kell.

Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül)
Ne szólj szád nem fáj fejed.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül)

Írta 2005. június 07. - 08:02

Írta 2005. június 06. - 21:28

Bodrogi László megnyerte a luxemburgi körversenyt. Ez volt az elsõ összetett gyõzelme töbnapos versenyen. Gratula neki!
A bukó témáról + annyit, hogy ha Én kibírom a tekerést a Prowell bukómban (ami szellõzésben egyenlõ egy felmosóvödörrel) akkor másnak is menni fog, csak akarni kell.
Írta 2005. június 03. - 14:32

Mivel ebbe a társalgásba nem akarok belefolyni ezért:
Termékismertetõ:
Egy amerikai visszapillantó tükörrel egybeépített biciklis siakon:
"Ne feledje, a tükörben látható objektumok Ön mögött találhatók!"
Termékismertetõ:
Egy amerikai visszapillantó tükörrel egybeépített biciklis siakon:
"Ne feledje, a tükörben látható objektumok Ön mögött találhatók!"
Just for fun.
Ne szólj szád nem fáj fejed.

Írta 2005. június 02. - 21:08

Bukó téma:Mindenkinek szuverén joga hordani. Amerikai kluboknál (nem profi, iskolai vagy helyi) csoportos tekerésnél kötelezõ a bukó... Szerintem nem véletlen. Elég szomorú, hogy egy bringás fórumon errõl kell vitatkozni. Amíg valaki nem tapasztalja, mitõl védhet meg e gy bukó, addig minden sor csak falra hányt borsó!:cry:
Bejöhettek a hozzám a klinikára, szivesen körbevezetlek titeket az intenzíven és utánna írjatok véleményt.
Bejöhettek a hozzám a klinikára, szivesen körbevezetlek titeket az intenzíven és utánna írjatok véleményt.
Írta 2005. június 02. - 20:44

Halihó
A nagy sisakja felfogta a szelet,ezért késett!
A nagy sisakja felfogta a szelet,ezért késett!

Írta 2005. június 02. - 14:43

Írta 2005. június 02. - 14:10

kiráááááááály, pörög a topic! 
jaaj, Karcsi, olyan vagy... akin van bukó, az késhet kicsit....
Látod, például ezért is érdemes hordani.

jaaj, Karcsi, olyan vagy... akin van bukó, az késhet kicsit....

Írta 2005. június 02. - 07:59

Egyetértek Puzsival.
De itt el is indítanék egy másik témát. A 17 óra 30 perc, az miért 17 óra 50 perc a sisak párti forumtagnál?
De itt el is indítanék egy másik témát. A 17 óra 30 perc, az miért 17 óra 50 perc a sisak párti forumtagnál?
Írta 2005. június 01. - 22:30

Írta 2005. június 01. - 22:30

Az egészben az a poén, hogy sosem én kezdtem, én csak reagálok az engem érintõ dolgokra...
Írta 2005. június 01. - 22:14

Halihó
Puzsi tiszta haszon vagy a fórumnak.
Azóta mindig van miröl vitatkozni........
Hogy is van ez,ki érti?
Puzsi tiszta haszon vagy a fórumnak.
Azóta mindig van miröl vitatkozni........
Hogy is van ez,ki érti?

Írta 2005. június 01. - 21:50

Tomi, ha nem emlékszel olyan esetre, amikor bukó nélkül tekertél akkor rossz a memóriád többször is szóltam neked, hogy: ,Tomika a bukó hol maradt?' Még a barátnõm is emlékszik ilyen esetre, 2x is látott pedig õ nemrég óta ismer (pl. Kálvin tér, vagy a volt Matáv központnál). A városban való tekerés (ha járdán ha országúton nyomod, ha anyu bicajával ha a tiéddel) legalább olyan veszélyes lehet mint ha montival nyomod az erdõben, sõt!!! Szerintem a bukó viselés mindenki szuverén - nem pedig 100x tekintélyesebb ember leírásán alapuló - joga nincs értelme ráerõltetni senkire. Az általad felsorolt bringásokkal sokat bicajoztam régebben és mondhatom elõfordult többször is hogy nem volt rajtuk bukó (pláne nyáron), ahogy rajtam sem. A veszélyhelyzet minden másodpercben ott van és csak a kerós tapasztalatán, helyzetfelismerésén múlik hogy ki tudja-e védeni. Ha az illetõ nem akarja felvenni akkor nem fogja és ha megsérül emiatt akkor magára vethet. Én úgy érzem megvan a józan ítélõképességem, hogy eldöntsem milyen helyzetben kell hordanom a bukót és mikor nem, és ha a helyzet úgy kívánja akkor magamtól is felveszem nem kell figyelmeztetni rá. Felvetésed jogos lehet egy fiatal vagy tapasztalatlan kerósnál de nem egy olyannál aki pár évvel többet kerékpározott mint te (már csak a koránál fogva is). Az nem baj ha a sporttársak aggódnak egymás testi épségéért csak nem szabad túlzásba vinni.... Szerintem.
Ez 1ébként egy tipikusan olyan vita ami csak arra jó, hogy flame-et indítson el megoldása úgyse lesz mert errõl mindenki másképp gondolkodik..
Ja, még annyit a bukó hordása nálam sose volt ciki...
Ez 1ébként egy tipikusan olyan vita ami csak arra jó, hogy flame-et indítson el megoldása úgyse lesz mert errõl mindenki másképp gondolkodik..
Ja, még annyit a bukó hordása nálam sose volt ciki...
Írta 2005. június 01. - 20:47

Én nem szakítottam senkivel. Ahhoz elég komoly dolgot kell ellenem tenni. A bukó kérdését pedig elõttem már kb. 100× leírták nállam sokkal-sokkal tekintélyesebb emberek. Az, hogy valakinek ciki felvenni a bukót, elég szomorú. Aki nem hord bukót az haljon meg egyedül, velem ne! Egyébként engem már védett meg a bukó! Igaz nem eséstõl, hanem baseball ütõtõl! Sajnos elég lesújtó dolog látni az a sok ugri-bugri "freeridert" amikor csupasz fejjel repkednek a nagyerdei dombokon. Nem emlékszem olyan esetre amikor Szili, Soma, Fecó, vagy én bukó nélkül mentünk volna edzeni, tekerni. Józan ész kérdése az egész.
Hát igen nagy hirtelejnében Szili lobogója alatt sikerült üzennem, de legalább így megtudtam, hogy õ is fórumtag. Holnap nem tekerek, más elfoglaltságom lesz. Ha minden ok akkor hétvégén Kisnána OX
A járdán én nemigen szoktam bringázni. A problémát így nem igazán érzem át. Az, hogy 30-as sima úton nem lehet esni meg nem fedi a valóságot. Mert legtöbbször egymás szélárnyékában tekerünk, így az utat nem látjuk be teljesen. A bukó hordása közös tekerések alkalmával kultúra kérdése.
Hát igen nagy hirtelejnében Szili lobogója alatt sikerült üzennem, de legalább így megtudtam, hogy õ is fórumtag. Holnap nem tekerek, más elfoglaltságom lesz. Ha minden ok akkor hétvégén Kisnána OX
A járdán én nemigen szoktam bringázni. A problémát így nem igazán érzem át. Az, hogy 30-as sima úton nem lehet esni meg nem fedi a valóságot. Mert legtöbbször egymás szélárnyékában tekerünk, így az utat nem látjuk be teljesen. A bukó hordása közös tekerések alkalmával kultúra kérdése.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2005. június 01. - 11:27

Írta 2005. június 01. - 10:57

Röfi, õt kérdezd ne engem... 
Egyébként örülök hogy ennyire aggódsz értem, de remélem ez nem azt jelenti hogy közeledni próbálsz hozzám...

Egyébként örülök hogy ennyire aggódsz értem, de remélem ez nem azt jelenti hogy közeledni próbálsz hozzám...

Írta 2005. június 01. - 09:41

Örülök, hogy izzik a fórum! Puzsi, akkor most Tomival szakítottatok, vége az együtt járásnak! ;-)
Szili:üdv, eddig miért is nem fórumoztál? Manual forever!!!
Szili:üdv, eddig miért is nem fórumoztál? Manual forever!!!