Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Milyen markolatot?

- - - - -

• Please log in to reply
529 replies to this topic

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
lehet elég lenne elõször zsírtalanítani a kormányt, markolatot. nekem ez után bejött a ragacsos módszer.
én a narancsszörpre esküszöm mivel csak ez volt a spejzban :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
nekem is ez volt a problémám , én szigetelõszallagot tekertem a korményra , és úgy húztam rá a markolatot
szerintem ez a legegyszerübb módszer , és hatásos . Igaz sufni , de jól tart :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Nyilván azért forog el, mert nem elég szoros. -> tekerj a kormányra szig. szalagot, vagy leukoplasztot.

Tudom fusi, de mindenképp növelni kell az átmérõt valahogy.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Holczer

Holczer

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok,
egy kis segítségre lenne szükségem, mert bármit csinálok akkor is elforog a markolatom: probáltam már hajlakkot, szilikongumit, kábelkötegelõt, semmit sem érnek.

Tudom mi a végles megoldás: lock-on markolat.

Igen-igen, de hagyományos markolatot ti hogyan szoktatok rögzíteni?

elõre is köszönöm szépen.
üdv

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
NEkem Dirty paws v valami hasonló... de szerintme a célnak megfelel.monyuk egy szezontól elkopik de istenem csk 600 ft.és szentem kényelmes is.

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
sziasztok
nekem lisard skings markolatom van , ebbõl több falyta van , nekem nem a csavaros van , és sokan mondják azt , h nem jó , kemény , de nekem nagyon bejön , mióta ez a markolatom van , nem fály a kezem sem , és nem kopik gyorsan kétrétegü gumiból van , belül fekete , a külsõ rész piros , és az sem az utolsó , h szép
mindenkinek ajánlom , nekem nagyon bejön:-)

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
:) most kõkeményen gyüjtök telora:) h most nem tudnám megvenni. Csak érdekességbõl kérdeztem.

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Apróban van 1, asszem 4-ért adja a gyerek.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Ez milyen márka?:D kb mennyi egy ilyen?csavaros?:D

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Húúú...Sztem iszonyat durva ez a markolat! :bananadan
Multkor Bikemag-Apron láttam ilyet!

Feltöltött kép

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts
1.
Hutchinson Scorpion Mountain Bike Grips
http://www.rueduvelo...=2&tri=0&marq=0
vagy
http://www.amazon.co...63-20/ref=nosim
Egyszerû (teleszkóp nélküli) Decathlon ill. nem tudom milyen kerékpárjaimra (két hegyi bicikli) tõbbféle markolatot is próbáltam, a Hutchinson Scorpion a megtalált megoldás. Méretre is lehet vágni. A Decathlon gépnek marok-váltója van, ott kellett is.
Elõtte a markolatok egy idõ után nyomták a kezem; ez teljesen megszûnt, ugyanis a markolat a közepén jelentõsen vastagabb.
Felszereléséhez a szokásos ragasztó, hajlakk avagy sûrített levegõ segítségét javasolják.
A ragasztóst próbáltam, mûködött.
A javaslat elolvasása elõtt botor módon hintõporral tettem föl. Sikerült, de csúszkált utána; érdemes volt helyesbíteni.

Igazi biciklisták minderre talán inkább jobb biciklit (lengéscsillapító ?) javasolnak, de nekem annyira nem fontos (nem vagyok igazi).

2. Országúti
(Peugeot) biciklimre fekete géles (zselés ? :-) ) szalagot tekertem (Decathlon, kb. 20 Eu), nagyszerû. Ilyet tesznek a jobb (1000 Eu fölötti) Decathlon biciklikre is.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ami csavaros az szerintem nem vágható ...

és nincs :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

van feles csavaros markolat is. persze nem itthon és nem olcsón :D és tök nem zavaró ...

És vágható változat, olcsón, ami könnyû és itt a közelben kapható? :D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

Csavaros markolatnak fix a hossza mivel a 2 végén tudod odarögzíteni, másrészt a markolatváltó mellett szerintem zavaró a csavar. Szerintem.

van feles csavaros markolat is. persze nem itthon és nem olcsón :D és tök nem zavaró ...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
akkor kár volt kérdezned. egyébként köztudott, hogy McGywer megold mindent. örülök, hogy nem hoztál szégyent a nevére :D

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
Kóla:) de tényleg. vagy vegyél egy másik markolatot. általában a jobb markolatok a helyükön maradnak. ajánlott még a kormányvég-kupak is.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Úgy tûnik h. 2 csík szigszalag hosszában megoldotta a problémát. Majd délután kiderül h. terepen is tart-e eléggé.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
fúrd keresztül a kormányt és a markolatot a kívánt helyen és csavarral rõgzítsd :D:D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Ragasztóval nem fogsz elérni semmi jót sztem. A markolatváltó miért zárja ki a csavaros markolatot? Próbálj szihoplasztot benyomni alá. Vagy tekerj sok szigetelõ szalagot a kormányra a markolat helyére és ugy húzd rá a markolatot, és ha még akkor is csúszik, akkor mehet a ragasztó mert ott már nem fémhez ragasztod a markolatot.

Csavaros markolatnak fix a hossza mivel a 2 végén tudod odarögzíteni, másrészt a markolatváltó mellett szerintem zavaró a csavar. Szerintem.

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Ragasztóval nem fogsz elérni semmi jót sztem. A markolatváltó miért zárja ki a csavaros markolatot? Próbálj szihoplasztot benyomni alá. Vagy tekerj sok szigetelõ szalagot a kormányra a markolat helyére és ugy húzd rá a markolatot, és ha még akkor is csúszik, akkor mehet a ragasztó mert ott már nem fémhez ragasztod a markolatot.