Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Milyen markolatot?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
529 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

BHG-25 ErgoTwist - eltört és elvált a két anyag (2 hónap)
BHG-21 SuperSoft - elszakadt a végén tök hamar (1 hónap)

Ezeket az edzõgépen használtam, s elég hamar megnyiffantak. Mondjuk a BHG-25 a legkényelmesebb markolat volt, amit valaha is fogtam.

Nem lehet rá direkt linkelni, de itt nézzétek meg: http://www.bbbparts.com .

Nekem a Ritchey TG-WCS jött be - ócsó, könnyû, egész tartós, kényelmes - monduk nem gumma, hanem az a neoprén-szivacs fajta.

MJani01 - ha már csak a csavar miatt tapad jól, valamit nem csinálsz jól...(ragasszátok oda és kész)

BBB BHG25 (Opera: jobklikk hivatkozás címének másolása, FF alatt passz, de ott is van vmi hasonló)

Nézek ilyet is, bár ilyet nem láttam itthon az online boltokban még...
Kényelmesebbnek a BHG21 mint a Ritchey, de sokkal kevésbé tartós? Vagy kényelemben is egál, mert akkor nem is filózok a BHG21en...

MJani: Melyikeket használtad és mennyire kényelmesek (nagykezûeknek)?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na jó, de nem azért puha, mert "csavaros". ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A haro nem csavaros és nem forog el, a csavarosaknak meg puha jól tapadó anyagból van a külsõ része.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
BHG-25 ErgoTwist - eltört és elvált a két anyag (2 hónap)
BHG-21 SuperSoft - elszakadt a végén tök hamar (1 hónap)

Ezeket az edzõgépen használtam, s elég hamar megnyiffantak. Mondjuk a BHG-25 a legkényelmesebb markolat volt, amit valaha is fogtam.

Nem lehet rá direkt linkelni, de itt nézzétek meg: http://www.bbbparts.com .

Nekem a Ritchey TG-WCS jött be - ócsó, könnyû, egész tartós, kényelmes - monduk nem gumma, hanem az a neoprén-szivacs fajta.

MJani01 - ha már csak a csavar miatt tapad jól, valamit nem csinálsz jól...(ragasszátok oda és kész)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem a csavaros markolatok jöttek be, bbb, b+ csak 90gosak, nagyon jól tapadnak és 1 évet majdnem kibírnak. Most egy haro van a karbon kormányon, nagyon széles (137mm), kényelmes és nem forog el.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Dante, teló más tészta :). Ue a BBB ami nagyon hamar elkopott nálad? (elkopott vagy elszakadt?) Ritchey nem tûnik rossznak, de ha van jobb, akkor azt veszem :).

Gyalogkakukk: Huhh... hát ha itthon is kapni, akkor utánanézek, de ha csak külföldrõl hozathatok, akkor drágább a leves mint a hús kategória...

(Súly engem nem izgat, és nagy mancsom van, szal inkább vastagabb/nehezebb legyen mint vékony/könnyû...)

szerk: WTB zselését nem próbálta senki?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az 51 grammos elég szimpatikus súlyban van. Nekem vékonynak tûnik mondjuk. (nekem nagy a kezem, naaagy markolat kõ)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
maximális rezgéselnyelés kategóriában ajánlanám a ESI Grips markolatokat (nekem Chunky Fuel van)
ezek szilikonból készülnek, egyáltalán nem forognak el (kicsit nehéz is feltenni õket), és az eddigi legkényelmesebb markolatom.
Azt nem tudom itthon lehet-e kapni, de nem vészes sem az ára (15 dollár), sem a súlya (~70gr). Itt találsz tesztet, elég jókat írnak róla mások is:
ESI Grips - Mtbreview.com

ebben nem vagyok biztos, de mintha Lõrincz Olivért "importálta" volna ezeket régebben...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Szal maximális rezgéselnyelés kategóriában kit hirdetnétek gyõztesnek?

Rock Shox SID Wold Cup ;)

Na most komolyan - szerintem 1 év, 2 év, olymindegy, egy markolat max egy ezres, viszont tök sok múlik rajta a kényelem szempontjából. Szerintem Ritchey. De ez szubjektív. A BBB (edzõgépen) 1 hónapot bírt ki.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Üdv népek!

Kopott már a gyári SRAM markolatom, nézelõdök hogy mik lennének...
Topicot átnyálazva nagyjából sokkal okosabb nem lettem :)
Ha 2 évet kibírn, nekem már jó, de kényelmes legyen, és tûrhetõen tapadjon.
Géles nevûeket is látok, meg amikhez írják hogy gél van bennük... nemtom milyenek lehetnek valóságban... (CC, AT, maratonok a felhasználás)

Ritchey TGV 125mm (elvileg relatíve hamar kopik)

BBB BHG 21 (jónak tûnik és zselés, de nem tudom mennyire strapabíró

WTB DC Trail (vékonynak tûnik)

Még a WTB Kraton és a B+ Clamp is esélyes, bár ahogy látom nem a legkopásállóbb a B+, de szvsz 2évet ez is ki fog bírni (évi 2-3000Km). B+ Gel Clampot néztem, de nem tûnik jobbnak az elõzõnél, nem tudom a Gel mire utal, hisz zselérõl nem esik szó a leírásánál...

Szal maximális rezgéselnyelés kategóriában kit hirdetnétek gyõztesnek?

Köszönöm a segítséget! :prosze:

(BBB 21es zselésrõl a honlapjáról is némi infó, a képek szerint elég fincsi vastag... )

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
1-1,5éve használom a b+ bilincsesét.
egy részen kikopott (belül) fogtam magam, megfordítottam. félévet még simán jó lesz..
~1100hufér nem "kell" többet kibírnia szerintem.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ok de valamivel tartósabbat
úgy gondoltam ha van egy olcsóbb ami bírja x ideig akkor jobban megéri mint egy 2x annyiba kerülõ ami bírja 1,5x ideig. mindenképp bilincseset akarok
így érthetõ???

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

hello szerintetek milyen markolatot vegyek? a mostani szar 11 hónap után teljesen szét van kopva, vagy nektek se bír többet..
tartósság nem számít az a lényeg occsó legyen....

szerintem mi sem értünk téged, elõször írod, hogy milyen gáz hogy ilyen hamar szétment, és hogy nekünk is ilyen hamar szétmegy e, aztán pedig, hogy a tartósság nem számít... :)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
most mi vaan? egy szót nem értek

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

hello szerintetek milyen markolatot vegyek? a mostani szar 11 hónap után teljesen szét van kopva, vagy nektek se bír többet..
tartósság nem számít az a lényeg occsó legyen és ne legyen kõkemény se, valamint ha lehet bírja az izzadságot ne csúszzon meg

vegyél kéket, és én milyet vegyek? lecserélném a tizenéves túlélõmet. :D
50 gram környéki nagyonolcsó szivacsos? valaki Trinity-t emlegetett, vagy megtalálhatóak ezek B+ stb matricák alatt?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
tartósság nem számít az a lényeg occsó legyen és ne legyen kõkemény se, valamint ha lehet bírja az izzadságot ne csúszzon meg

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 hozzászólás

Nálam 4 éve van IKE, a Ritchey TGV csak felet bírt.

Itt is IKE szivacs van, elõtte ricsi volt, az ike puhább, szárazabb, biztonságosabb érzés..:) és tartósabb sokkal

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
pénteken vettem Bike+ ot ~1200 Ft ért, hasonlót, mint Vikorider linkelt.
két végén van jó kis imbuszkulcsos rögzítõ.
(jah városi bicajra, mert egyébként nehéz, mint a dög :P)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

nekem tök jó a ricsi wcs szivacs markolat -mittomén hogy híják - vagy a b+ féle másolata....éveket bírnak.

Nálam 4 éve van IKE, a Ritchey TGV csak felet bírt.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Pontosan egy évet. ;) De nálam már az is rekord. :D