Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Egykerekezés - ki hogyan?
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 04:35
Írta 2003. május 07. - 15:37

-[quit]: én összeraktam egy olyan gépet amiben nincs villa, legalábbis csak a nyak van bennt egy amolyan hulladék alkatrészekbõl, az lenne a kérdésem: meg csináltad e te is eféle konstrukciót? eltudtsz vele indulni??????
Iszonyatossan megváltozott a kezelés és nem bírok egyenlõre elindulni sem én naív. De csak tegnap este raktam össze és próbáltam volna ki, remélem h. mai nap azért jutok valamire.
Írta 2003. április 29. - 14:29

Hi,
Szóval mióta megvan a Bear elkezdtem kicsit én is gyakorolni a manualt meg az egykerekezést is.. Megyeget de egyelõre max 6-7M tudok tekerni.. Kérdés ti milyen fokozatban egykerekûztök, én ált. elöl közép hátul 6-7. Vélemény ?
Esetleg valami praktikai tanács mire érdemes figyelni manuálnál ill. wheelinél, írhatnának olyanok akik nagyon vágják a témát, pl. Brother a honlapodon lévõ videóban nagyon impresszíven csinálod..
gondolom practice makes you perfect..
Szóval mióta megvan a Bear elkezdtem kicsit én is gyakorolni a manualt meg az egykerekezést is.. Megyeget de egyelõre max 6-7M tudok tekerni.. Kérdés ti milyen fokozatban egykerekûztök, én ált. elöl közép hátul 6-7. Vélemény ?
Esetleg valami praktikai tanács mire érdemes figyelni manuálnál ill. wheelinél, írhatnának olyanok akik nagyon vágják a témát, pl. Brother a honlapodon lévõ videóban nagyon impresszíven csinálod..
gondolom practice makes you perfect..
Írta 2003. április 28. - 23:41

Hi!
1megjegyzés: (semi)slick gumi és 5 bar nyomás is jó hatással lehet a kanyarodási képességre... Lehet, hogy egy kicsit billegálisabbnak érzet a kerót, de sokkal könnyebb bármilyen irányváltoztatás.
1megjegyzés: (semi)slick gumi és 5 bar nyomás is jó hatással lehet a kanyarodási képességre... Lehet, hogy egy kicsit billegálisabbnak érzet a kerót, de sokkal könnyebb bármilyen irányváltoztatás.
vendég_vdani_*
Írta 2003. április 27. - 18:40

Sziasztok!
Már egyre jobban megy az egykerekezés. Ma az utcánkban végig tudtam egykerekezni. Szerintem legalább 1 km az egész utca. A végén elfogyott az út, de még ment volna. És még 2 fekvõrendõrt is kikerültem.
Amúgy olyan mintha ilyen szektorok lennének a fejlõdésben.
Elõször tudtam menni 5-10 métert de azt stabilan. Aztán 1 hétig ez így volt aztán 50-100 métert de stabilan. Utána megint alig fejlõdtem 1 hétig. Most meg már megy 500-1000 méter stabilan. Holnap keresek valami hosszabb utcát. Üllõi út?

VDaNi
Már egyre jobban megy az egykerekezés. Ma az utcánkban végig tudtam egykerekezni. Szerintem legalább 1 km az egész utca. A végén elfogyott az út, de még ment volna. És még 2 fekvõrendõrt is kikerültem.
Amúgy olyan mintha ilyen szektorok lennének a fejlõdésben.
Elõször tudtam menni 5-10 métert de azt stabilan. Aztán 1 hétig ez így volt aztán 50-100 métert de stabilan. Utána megint alig fejlõdtem 1 hétig. Most meg már megy 500-1000 méter stabilan. Holnap keresek valami hosszabb utcát. Üllõi út?

VDaNi
Írta 2003. április 27. - 17:55

vendég_vdani_*
Írta 2003. április 27. - 14:15

akkor már keverjük bele a lógatást is!!!!!
amúgy az a 3ház azért 5 (5-2=3) de valóban eldõlõk néha de átlag az hogy fékezek kicsit de nagyon fog a fék és levágódik az eleje!
AMC
Amc.
Ne fogd a fékre, hogy (remélhetõleg még) nem megy az egykerekezés, mert ahogy láttad én másodikra is mentem 200 métert a bringáddal. Úgy, hogy elõtte még nem próbáltam. Stuffal is és NUNUval is szerintem elég könnyû az egykerekezés.
Amúgy érdekes, hogy amcnek sok gondja van az oldalirányû eldõlésre is míg nekem nem. Már egyre jobban megy ma is mentem egy 500m-t.

Sziasztok
VDaNi
Írta 2003. április 27. - 09:07

Ilyen velem is elõfordul, hogy lemegy az eleje a nagy fékezéstõl de nem adom fel gyakorlom. Elõbb egykerekezést gyakorlojam vagy a manualt vagy nincs köze e kettõnek olyan alapon, hogy az egyiket tudni kell a másikhoz? Mert a manual az rosszabbul megy, mint az egykerekezés.
Írta 2003. április 26. - 23:12

akkor már keverjük bele a lógatást is!!!!!
amúgy az a 3ház azért 5 de valóban eldõlõk néha de átlag az hogy fékezek kicsit de nagyon fog a fék és levágódik az eleje!
AMC
amúgy az a 3ház azért 5 de valóban eldõlõk néha de átlag az hogy fékezek kicsit de nagyon fog a fék és levágódik az eleje!
AMC
Írta 2003. április 26. - 22:48

Az más az egykerék, mint az egykerekezés! De én is így gondolom, mint tbertalan de majd brother megmondja õ a nagy szakértõ, mint mindenben...
vendég_vdani_*
Írta 2003. április 26. - 22:39

Hmm...
Én eddig úgy tudtam, hogy a manual az, mikor nagyon hátratolom a súlypontomat, a pedálon állok és a térdemmel/fékkel szabályozom a súlypontomat. Ezt meg nem lehet láb nélkül mert akkor nem lebegnem kéne. Amúgy mikor BrotheR élõben beszélt akkor Õ is mindig null láb egykeréknek monttta.
VDaNi
Én eddig úgy tudtam, hogy a manual az, mikor nagyon hátratolom a súlypontomat, a pedálon állok és a térdemmel/fékkel szabályozom a súlypontomat. Ezt meg nem lehet láb nélkül mert akkor nem lebegnem kéne. Amúgy mikor BrotheR élõben beszélt akkor Õ is mindig null láb egykeréknek monttta.
VDaNi
Írta 2003. április 26. - 22:27

vdani! Az amirõl te beszélsz az null láb manualnak hívják nálunk! Kissé nehéz lenne nullábbal egykerekezni, mert akkor, hogy tekersz? Attól, hogy ül attól még nem egykerék...
vendég_vdani_*
Írta 2003. április 26. - 22:14

Sziasztok!
Ma gyakoroltam az egykerekezést. Sík úton olyan 500 métert tudtam menni maximum. Ez máig olyan 150-200 méter volt de ma egész délután ezt gyakoroltam.
BrotheR, tényleg teccet a láb nélküli EGYKEREKEZÉS. NEM MANUÁL, egykerék.
VDaNi
Ma gyakoroltam az egykerekezést. Sík úton olyan 500 métert tudtam menni maximum. Ez máig olyan 150-200 méter volt de ma egész délután ezt gyakoroltam.
BrotheR, tényleg teccet a láb nélküli EGYKEREKEZÉS. NEM MANUÁL, egykerék.
VDaNi
Írta 2003. április 26. - 20:53

Nem kell elkeresedni semmilép az a legrosszabb! Pórbálni kell vagy ha épp olyannal bicozol aki jól tudja megkérni, hogy mondja el, mint csináljon másképp stb. Én már nem félek a hátra eséstõl csak nem mindig sikerül rendesen az adagolás igaz most csont el van kopva a betétem majd jövõ héten bele kell raknomn az újjat.
Írta 2003. április 26. - 07:58

Affene egye meg! Sziasztok! Csak lesek, hogy milyen ügyesek vagytok, fõleg az utakon, mikor látom a srácokat, milyen lazán egykerekeznek... Én is szeretném már megtanulni, bár megmondom õszintén, nem nagyon gyakorlom. Úgy 4-5x mentem ki külön emiatt gyakorolni, másszor meg menet közben próbálkozom. Arra már magam is rájöttem, amiket írtok: nyújtott kéz, merni hátradõlni, stb... Nekem egy összetlós Authorom van, bowdenes tárcsákkal, úgyhogy eléggé egyujjas, és dõlés esetén megfog. De szerintem még mindig félek a hátraeséstõl. Teljsen természetes, hogy még abszolut nem tudok? Egy-két(-jópár) pedáltekerés megy, de teljesen véletlenszerûen, amolyan ahogy összejön stílusban. Szóval nem tudom biztonságosan megcsinálni... Fog ez menni jobban is? Hogy jön ez? Úgy, mint a fütyülés? Fújni kell, fújni kell, és egyszercsak megszólal? Már kezdek elkeseredni

Írta 2003. április 25. - 22:20

Na egy kis ego.... szal Vdaninak is meg Bercinek is tetszett ahogy Dominikkal szórjuk a nulláb manualt 50-60-nal az Istenhegyin, vagy a szerpentinen, ami a bónuszhoz visz, mmmm? Csak gyakorláson múlik, és elég jól néz ki...
Írta 2003. április 25. - 21:50

A nulláb manual tényleg nagyon jól néz ki és 50nél érdekes.
djgrabovszky: sztem ne félj annyia ahátra eséstél régen én is nagyon féltem csak legyen erõsen a fékkaron a kezed ha meg véletlen hátra esnél lábadat rakd le azt kész...
djgrabovszky: sztem ne félj annyia ahátra eséstél régen én is nagyon féltem csak legyen erõsen a fékkaron a kezed ha meg véletlen hátra esnél lábadat rakd le azt kész...
vendég_vdani_*
Írta 2003. április 25. - 13:48

Sziasztok!
Én egy viszonylag könnyebb elejû géppel nyomom. Olyan kétszáz métert megy az egykerekezés de érdekes, hogyha nem fúj el a szél akkor nem dõlök el oldalra. 1x-2x láttam amc-t 1kerekezni õ mindig eldõl oldalra emiatt csak 1-2 háznyi megy neki. Majd belejön. :-\
A legunalmasabb szerintem ha legkönnyebben egykerekezek. Úgy szerintem akármennyit lehet. De nagyon unalmas. Én azt szeretem mikor 20-25 körül felrántom és holtponton gurulok úgy, hogy csak egy kicsiket kell néha tekerni/fékezni. Néha a gyorsaság miatt már átmegyek manualba, mert már tekeréssel nem tudok korrigálni.
De még én is gyakarlom. Majd megtanulom no láb 1kerék 50-nél. 
Sziasztok
VDaNI
Én egy viszonylag könnyebb elejû géppel nyomom. Olyan kétszáz métert megy az egykerekezés de érdekes, hogyha nem fúj el a szél akkor nem dõlök el oldalra. 1x-2x láttam amc-t 1kerekezni õ mindig eldõl oldalra emiatt csak 1-2 háznyi megy neki. Majd belejön. :-\
A legunalmasabb szerintem ha legkönnyebben egykerekezek. Úgy szerintem akármennyit lehet. De nagyon unalmas. Én azt szeretem mikor 20-25 körül felrántom és holtponton gurulok úgy, hogy csak egy kicsiket kell néha tekerni/fékezni. Néha a gyorsaság miatt már átmegyek manualba, mert már tekeréssel nem tudok korrigálni.

Sziasztok
VDaNI
Írta 2003. április 25. - 12:39

Én tegnap kezdtem el egykerekûzni, már máskor is irigykedve néztem a tehetségesebbekre. Nem vagyok egy tipikus "lazagyerek" típus, inkább "fontolva haladok". MTB-kal mûvelem, nem is olyan nehéz, mint gondoltam. Mondjuk, még nem tok eccerrre 30 km-eket menni, de már pár méter megy. Idõvel "talán" jobb lesz, én egy kicsit félek a hátraeséstõl.

Írta 2003. április 24. - 23:39

Szasztok!
Látom, többeket is érdekel a téma, úgyhogy írok még:
Én ha jól számolom 6 (hat!) éve kezdtem el elõször hülyülni az 1kerekezéssel és sokáig egyáltalán nem vettem komolyan, de néha-néha fokozatosan gyakorolgattam nem céltudatosan. Aztán amikor már ment a kenyarodás, onnan nem volt megállás. Úgyhogy ha már tudsz menni pár métert, szerintem nyugodtan elkezdhetsz megpróbálni kanyarodni (pont, mintha el akarnál dõlni, csak a térdeddel kell közben játszani).
De 2 évvel ezelõtt én is elképzelhetetlennek tartottam volna a 35 km-t. Lényeg a fokozatosság.
Ha fejlõdni akarsz, lassan gyakorloj! Volt idõ, amikor az volt a célom, hogy le tudjak lassulni 1 gyalogos sebességére. Nem volt könnyû, de azóta stabilabb vagyok.
Yanee: 1 Mag. Polaris 19"-es vázzal megyek most, de szerintem a váz méretnek/geometriának mincs nagy jelentõsége, mert a gyeregcsõhosszal kell játszani, hogy megtaláld a neked ideálisat. Mint mondtam a haverom 1 flatland (irtó rövid) bmx-el nyomja, mert azt szokta meg.
Azért még1* leírom azokat a dolgokat, amikre szerintem érdemes figyelni:
kihúzott nyeregcsõ, nyújtott kar, elõrebillentett nyereg, közepes fékpofa, 1ujjas fékezés, felütésmentes felni.
Na, mostmár kussolok, mert velem lesz tele a topik. Csõváz!
Ui: Jövõ hét végén szombaton ismét lesz Dunaújváros-Mezõfalva túra, aki akarja, bevállalhatja az oda-vissza 35 km-t velünk
) Húzzatok bele!
Látom, többeket is érdekel a téma, úgyhogy írok még:
Én ha jól számolom 6 (hat!) éve kezdtem el elõször hülyülni az 1kerekezéssel és sokáig egyáltalán nem vettem komolyan, de néha-néha fokozatosan gyakorolgattam nem céltudatosan. Aztán amikor már ment a kenyarodás, onnan nem volt megállás. Úgyhogy ha már tudsz menni pár métert, szerintem nyugodtan elkezdhetsz megpróbálni kanyarodni (pont, mintha el akarnál dõlni, csak a térdeddel kell közben játszani).
De 2 évvel ezelõtt én is elképzelhetetlennek tartottam volna a 35 km-t. Lényeg a fokozatosság.
Ha fejlõdni akarsz, lassan gyakorloj! Volt idõ, amikor az volt a célom, hogy le tudjak lassulni 1 gyalogos sebességére. Nem volt könnyû, de azóta stabilabb vagyok.
Yanee: 1 Mag. Polaris 19"-es vázzal megyek most, de szerintem a váz méretnek/geometriának mincs nagy jelentõsége, mert a gyeregcsõhosszal kell játszani, hogy megtaláld a neked ideálisat. Mint mondtam a haverom 1 flatland (irtó rövid) bmx-el nyomja, mert azt szokta meg.
Azért még1* leírom azokat a dolgokat, amikre szerintem érdemes figyelni:
kihúzott nyeregcsõ, nyújtott kar, elõrebillentett nyereg, közepes fékpofa, 1ujjas fékezés, felütésmentes felni.
Na, mostmár kussolok, mert velem lesz tele a topik. Csõváz!
Ui: Jövõ hét végén szombaton ismét lesz Dunaújváros-Mezõfalva túra, aki akarja, bevállalhatja az oda-vissza 35 km-t velünk

Írta 2003. április 24. - 22:29

Mindig mindenki azt mondja nekem, hogy gyakorolni kell csak mindig vmi nem jó! Most pl a hátsó fékbetétem elkopott aztán nem tudok fékezni, mert alig fog. Ha meg xtvel próbáloma akkor meg túl jól fog. Pedig már néha elszoktam kapni igaz még a pár száz méterektõl messze vagyok de kezdetnek elég jól szokott menni csak sokszor eldõlõk azt kell még kiküszöbölni.