Hali...
Sajna annyi... 113... és ez a nagykeres ár...
Szal elég keményen kell csengetni érte...
De most mond meg, nem gyönyörû?
(talán még az ár sem csorbítja fényét...)
Cs&H!
Paraferee voltam...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
GT vázak
Indította
Vendég
, 2001. július 06. 14:57
Írta 2001. július 27. - 11:34
Írta 2001. július 27. - 03:26
Komolyba csak a váz 113 ?
Õszitén mondom eddig egy PolarX-et akrtam venni (39e) de sajan a 14,5"-os túl kicsi a 16,5"-os túl nagy! Aztán gondolkoztam egy Napalmon is (58e) de már ezt is csak kölcsönnel lehetne megoldani, de a mostami MAG-ban vót ez a váz és omdoltAMEz sem lehet 60-ná több.....
Most komolyan 113 ezer magyar ropogós avlut 1 darab vázért?
Õszitén mondom eddig egy PolarX-et akrtam venni (39e) de sajan a 14,5"-os túl kicsi a 16,5"-os túl nagy! Aztán gondolkoztam egy Napalmon is (58e) de már ezt is csak kölcsönnel lehetne megoldani, de a mostami MAG-ban vót ez a váz és omdoltAMEz sem lehet 60-ná több.....
Most komolyan 113 ezer magyar ropogós avlut 1 darab vázért?
vendég__*
Írta 2001. július 18. - 17:24
vendég__*
Írta 2001. július 18. - 17:21
98%-os tudom hallottam, hogy valakinek az anyukája hallotta, hogy brutál HARO dual cangák jönnek MO.ra. Ez még nem olyan nagy újdonság, de az ár az ami a lényeg! A www.hauser.hu- ról van egy link a haro cangák oldalára. Ott tessék kikeresni a WERKS DSR modellt. Avid tárcsa, full XT, Judy XC 100, Truvativ hajtókar, kutyafüle. 250 alatt van az egész cumó. Ez azért elég brutkó.... A váz is elég kúlnak néz ki....
Písz
Písz
vendég__*
Írta 2001. július 18. - 17:03
vendég__*
Írta 2001. július 18. - 16:39
Hei! itt egy vendég másnéven:bumi.Bumi azt kerdezi,ki mire használná Ruckus vázát?Válaszaitokat várom!!
vendég__*
Írta 2001. július 17. - 11:02
Írta 2001. július 16. - 22:58
gyaci
Nem olyan nagy baj ám ez a probléma. Legalább van miért élned! ;D Én is sok mindenre rá vagyok izgulva mostan, de inkább igyekszem kihozni az optimálist a legkevesebb pénzembõl. (igaz, a Syncros stucnit meg kellett venni többet ér, mint a vázam )
Nem olyan nagy baj ám ez a probléma. Legalább van miért élned! ;D Én is sok mindenre rá vagyok izgulva mostan, de inkább igyekszem kihozni az optimálist a legkevesebb pénzembõl. (igaz, a Syncros stucnit meg kellett venni többet ér, mint a vázam )
vendég__*
Írta 2001. július 14. - 14:33
;D
Egyébként mióta megláttam a ruckust, egyre jobban utálom a vázamat. :-/ Elég gyér ehheûz képest, dögnehéz cromo, semmi merevítés és tárcsfék felfogatás. :-X Amatõr.
Egyébként mióta megláttam a ruckust, egyre jobban utálom a vázamat. :-/ Elég gyér ehheûz képest, dögnehéz cromo, semmi merevítés és tárcsfék felfogatás. :-X Amatõr.
Írta 2001. július 13. - 04:09
Drága gyaciboj! Ne haragudj, Te mindig olyan lelkes vagy és ezért imádlak téged. Olyan kielégítõ volt a válaszod, hogy erre mit lehet mást reagálni, mint egy döbbent thnx-t.
Úgyhogy mégegyszer köszi.
lcs
Úgyhogy mégegyszer köszi.
lcs
vendég__*
Írta 2001. július 11. - 10:26
Írta 2001. július 11. - 03:35
vendég__*
Írta 2001. július 10. - 11:03
Kislust:
Félreértettél, én csak idéztem a Judy kézikönyvébõl, nem hosszú évek alatt mexerezett tapasztalattal írtam amit írtam! Dunsztom sincs egyéb telókról, ill. annyit tudok mint minden más közönséges bringás. Sajnálom.
LiquidBugger:
PONTOSAN!!! ;D
Paraferee:
Nem tekerõs edzésre mentem, hanem súlyzósra. Igazán bringázni nekem se sok idõm van, ill. kedvem, mer egyedül sz*r, és ha a barátnõmmel megyek akkor az sétakocsikázásnak illék be. Pedig mijen frankó ledöndetni 500-zal a dombró!! :
Lcs:
Nem akarlak elszomorítani, de azt kell mondanom hogy nem fog összejönni Judy+Suntour párosítás. Amennyire én tudom az MG DH 30mm-es becsúszószárú, az XLC viszont 28mm-es. Bár van 30mm-es szárú Judy, talán az XC vagy a 100-as, viszont hogy ezek szimplák. Másrészt, azzal hogy esetleg egy magas vállat szerelsz be felülre az MG DH-ba, a rugóút 1mm-t se fog változni, csupán chopperesebb lesz a bringád, mert lejebb kerül a villa.
Na most függetlenül ettõl amit írtam megmértem a szárakat:
-átmérõ 28mm
-a szárak szimmetriatávolsága 123mm.
Ha valami csoda folytán mégis jó lenne az MG DH-ba ezen méretek alapján, és ragaszkodtok az elképzelésetekhez, akkor a Prokero-t keresd fel (ill. a Nella-t, de a kettõ ugyanaz) és ha van nekik raktáron akkor mák, ha nincs akkor lehozatják a következõ szállítmánnyal. Ez min.4hét, max. dusztom sincs. ;D Nekem két kemény rugót fognak hozni majd ha minden jól megy.
Szerintem az MG DH-t lehet tuningolni, ebben ugye MCU van rugóval. Valamely Mag számában volt egy teló teszt, igaz hogy szimplákra, de ez most nem lényeges. Azt a cikkek kellene átlapozni, mert szerintem abban említ Suntour tuningot.
Végül saját véleményem az, hogy gyárilag nem úgy állítják be a telók útját, hogy az alsó holtponton a rugó teljesen összenyomódik, hanem valami (pl. egy mûanyag bisz-basz) megállítja a telót. Ha annál a résznél babrál az ember, ahol ez az ütközõ van, akkor valszeg növelhetõ a rugóút. De ez hangsúlyozom hogy csak okoskodás, lehet hogy most valaki könnyezve a hasát fogja, és nem azért mert elrontotta azt töltött káposztával. :-X
A .pdf jóó hosszú, önösszerakó ;D rar-al feldarabolva kûdöm 2-3 mélben!
Félreértettél, én csak idéztem a Judy kézikönyvébõl, nem hosszú évek alatt mexerezett tapasztalattal írtam amit írtam! Dunsztom sincs egyéb telókról, ill. annyit tudok mint minden más közönséges bringás. Sajnálom.
LiquidBugger:
PONTOSAN!!! ;D
Paraferee:
Nem tekerõs edzésre mentem, hanem súlyzósra. Igazán bringázni nekem se sok idõm van, ill. kedvem, mer egyedül sz*r, és ha a barátnõmmel megyek akkor az sétakocsikázásnak illék be. Pedig mijen frankó ledöndetni 500-zal a dombró!! :
Lcs:
Nem akarlak elszomorítani, de azt kell mondanom hogy nem fog összejönni Judy+Suntour párosítás. Amennyire én tudom az MG DH 30mm-es becsúszószárú, az XLC viszont 28mm-es. Bár van 30mm-es szárú Judy, talán az XC vagy a 100-as, viszont hogy ezek szimplák. Másrészt, azzal hogy esetleg egy magas vállat szerelsz be felülre az MG DH-ba, a rugóút 1mm-t se fog változni, csupán chopperesebb lesz a bringád, mert lejebb kerül a villa.
Na most függetlenül ettõl amit írtam megmértem a szárakat:
-átmérõ 28mm
-a szárak szimmetriatávolsága 123mm.
Ha valami csoda folytán mégis jó lenne az MG DH-ba ezen méretek alapján, és ragaszkodtok az elképzelésetekhez, akkor a Prokero-t keresd fel (ill. a Nella-t, de a kettõ ugyanaz) és ha van nekik raktáron akkor mák, ha nincs akkor lehozatják a következõ szállítmánnyal. Ez min.4hét, max. dusztom sincs. ;D Nekem két kemény rugót fognak hozni majd ha minden jól megy.
Szerintem az MG DH-t lehet tuningolni, ebben ugye MCU van rugóval. Valamely Mag számában volt egy teló teszt, igaz hogy szimplákra, de ez most nem lényeges. Azt a cikkek kellene átlapozni, mert szerintem abban említ Suntour tuningot.
Végül saját véleményem az, hogy gyárilag nem úgy állítják be a telók útját, hogy az alsó holtponton a rugó teljesen összenyomódik, hanem valami (pl. egy mûanyag bisz-basz) megállítja a telót. Ha annál a résznél babrál az ember, ahol ez az ütközõ van, akkor valszeg növelhetõ a rugóút. De ez hangsúlyozom hogy csak okoskodás, lehet hogy most valaki könnyezve a hasát fogja, és nem azért mert elrontotta azt töltött káposztával. :-X
A .pdf jóó hosszú, önösszerakó ;D rar-al feldarabolva kûdöm 2-3 mélben!
Írta 2001. július 10. - 06:41
Dear gyaciboy!!
A téma nem ide vág, de emiatt nem akartam újat nyitni. Ha már ilyen kiokosodott vagy RS ügyben segíts plíz!
Az a helyzet, hogy egy barátomnak szeretnénk a Santour MGDH-ját megemelni 2-3cm-rel, de a rugóút növelésére nincs módunk. Úgy gondoltam ezt megoldani, hogy hajlított Judy vállakkal helyettesítenénk a meglévõket.
Szerinted lehet e Judy vállat kapni, hol?
Ha igen kellenének a Judy pontos méretei:
1. becsúszószár átmérõ (alsó vállnál, felsõ vállnál)
2. becsúszószár távolsága
ja és küldd el lécci a pdf-et buktaa@freemail.hu
köszi lcs
A téma nem ide vág, de emiatt nem akartam újat nyitni. Ha már ilyen kiokosodott vagy RS ügyben segíts plíz!
Az a helyzet, hogy egy barátomnak szeretnénk a Santour MGDH-ját megemelni 2-3cm-rel, de a rugóút növelésére nincs módunk. Úgy gondoltam ezt megoldani, hogy hajlított Judy vállakkal helyettesítenénk a meglévõket.
Szerinted lehet e Judy vállat kapni, hol?
Ha igen kellenének a Judy pontos méretei:
1. becsúszószár átmérõ (alsó vállnál, felsõ vállnál)
2. becsúszószár távolsága
ja és küldd el lécci a pdf-et buktaa@freemail.hu
köszi lcs
Írta 2001. július 09. - 17:59
Asszongya megy edzeni... :'( :'(
háááát itt ültõmbe összexarom magam kínomban...
a múlthéten sem tudtam tekerni...
JÓ NEKI...
na megyek... és nézegetem még egy kicsit a RUCKUS képet...
Csõváz és hátszél!
Joghurt legyen veletek... Paraferee voltam...
háááát itt ültõmbe összexarom magam kínomban...
a múlthéten sem tudtam tekerni...
JÓ NEKI...
na megyek... és nézegetem még egy kicsit a RUCKUS képet...
Csõváz és hátszél!
Joghurt legyen veletek... Paraferee voltam...
vendég__*
Írta 2001. július 09. - 17:48
Írta 2001. július 09. - 17:45
vendég__*
Írta 2001. július 09. - 17:40
Az RS Judy XLC-et és XL-eket 3 fajta felsõ vállal ill. 4 fajta váll beépítéssel lehet szerelni:
1. Alap méretû váll fejjel lefelé berakva, ekkor a csapágyak+fejcsõ mérete max. 136mm lehet.
2. Alap méretû váll normál pozícióban berakva, ekkor 136-156mm-es lehet a közrefogott méret.
3. Magas váll (ilyet adtak az én telómhoz is), 156-172mm közrefogásához
4. Extra magas váll 172-195mm közrefogásához.
Az én Meridám fejcsöve jó hosszú+Orbit Xtrem csapágyak+3mm-es alátét gyûr, így lett 172mm.
Ha valaki nem értette de még mindig érdekli mit is akartam mondani, annak elküldhetem emailben a telóhoz adott szerelési és karbantartási kézikönyv .pdf formáját. Abban benne van érthetõbben.
Na megyek haza edzeni.
Jó hátszelet!!
1. Alap méretû váll fejjel lefelé berakva, ekkor a csapágyak+fejcsõ mérete max. 136mm lehet.
2. Alap méretû váll normál pozícióban berakva, ekkor 136-156mm-es lehet a közrefogott méret.
3. Magas váll (ilyet adtak az én telómhoz is), 156-172mm közrefogásához
4. Extra magas váll 172-195mm közrefogásához.
Az én Meridám fejcsöve jó hosszú+Orbit Xtrem csapágyak+3mm-es alátét gyûr, így lett 172mm.
Ha valaki nem értette de még mindig érdekli mit is akartam mondani, annak elküldhetem emailben a telóhoz adott szerelési és karbantartási kézikönyv .pdf formáját. Abban benne van érthetõbben.
Na megyek haza edzeni.
Jó hátszelet!!
Írta 2001. július 09. - 17:39
Írta 2001. július 09. - 17:29
Azt hiszem Rám is rám férne egy kis tanulás telók terén...
Sajna elég keveset tudok róluk...
Cs&H!
Paraferee voltam...
Sajna elég keveset tudok róluk...
Cs&H!
Paraferee voltam...