;745334']Sziasztok! Eddig egy shimano 520-as pedált használtam, de sjanos rá kellett jöjjek, hogy a sártûrése nem az igazi...gondolkodom azon, hogy lecserélem v.mi könyebb és sártûrõbb pedálra, de nincs tapasztalatom a fenti pedálokkal! A cipõm egy NW mûanyag talpú (SPD komp.), amit nem szeretnék jövõre kidobni (nemtom mennyire rémhír az Egg cipõtalp evõ tulajdonsága...) Van vkinek élõ tapasztalata a EggB és Xpedoval, melyiket érdemes, miért stb? Sokat segítenétek vele...már három napja bújom a netet, de döntést elõsegítõ infót sajan nem találtam. Köszönöm, Dino
A habverõsrõl mondhatok infót, a másikat nem tudom, vagy csak annyit róla, hogy spd kompatibilis és szép arany színû
Az Egg Beater, nekem Tripla Ti, van belõle:
Elõnyök:
könnyû, jó a sártûrése, jól fogja a stoplit a pedál, szabadabban tudsz mozogni benne mint a Shimanoban vagy egyéb spd-ben és mégsem old még ki. Egyszerü szétszedni zsirozni. Rohadt jó a Cool faktora
Hátrányok:
Drága és súlyhatáros (Tripla Ti).
Szezononként csapágy és teflonbetét csere. De ehhez legalább lehet kapni és cserélni (3,5e HUF).
10-15e km-t patentcsere (4-5e). A Premium stopli 17-25e km-t megy el (de ezt mondjuk a Shimano esetén is ajánlott cserélni)
Havonta zsirozni a mellékelt kupakkal ...
És eszi a cipõ talpat, a stoplihoz mellékelt mûanyag lapot érdemes alá tenni, azzal megelõzhetõ a cipõtalp kopása. EZT SOKAN ELFEJTIK
Röviden ennyi