Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Talán utána kéne húzni a kónusznak... ;)

Hogy a csudába lehet szétszedni az M520-at? A mûanyag bordás anyaszerûséget próbáltam megmozdítani egy kombinált fogóval, de csak azt értem el vele, hogy félig elnyaltam az anyagát, miközben meg sem moccant.
Más csavarnivalót meg nem látok rajta.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Hello azlenne a kérdésem hogy mûanyagkeretes shimano dx spd pedálról ha letörne a mûanyag, abban az esetben lehet e hozzá ijet külön rendelni/beszerezni egyátalán?
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Crank Testvérek Habverõ SL-jérõl van valakinek véleménye, tapasztalata? Ha igen, akkor légyszi ossza meg!

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Azt tudom h. a Shimanókat szét kell szedni ahhoz,és úgy zsírozni.
www.sintesibikes.com

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
gyanús, hogy az spd-m nyikorog. zsír, olaj, mit hogyan hova, ennyi a kérdésem:)
köszi

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Az EggBeatert h. kell zsírozni,zsírzógombos v. szét kell szedni?
www.sintesibikes.com

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Hûha, tudom, hogy off, de pontosan ugyanez a gondom, probikeban sem tudtak mit kezdeni vele, pedig még csak 7 hónapos, garis a bringám... :wtf: Octalinkes hajtómûvem van, középcsapágyra vagy esetleg hajtókarra gyanakszom. Középcsapágyra azért, mert jobb oldalon kattog, és mindig jobb lábbal indulok, így ott valamivel több terhelést kap. Szóval marad a próbálgatás, másik octalinkes ismerõssel cserélgetünk, ha összejön... Ja, és amikor leteszem a bringát pár napra, utána az elsõ 1-2 km-en semmi, majd újra kattog, 60-80 km után pedig másképp kezd kattogni. Aztán kezdõdik újra az egész...

Idevágó sztorim: A fent leírt tünetek miatt szenvedtem én is sokáig. Háromszor szedtük szét két sokatlátott bringaboltos cimbimmel a középcsapágyat, kipucoltuk, ellenõriztük, visszaszereltük. A csapágyház környékérõl jövõ kattogás (jellemzõen jobb oldali pedálterheléskor) csak nem akart megszûnni. Jobb híján azt ajánlották, hogy keressek egy szakit, aki összehegeszti a három tányért a hajtómûvõn, mert semmi mást nem tudnak már elképzelni. Ez végül is nem következett be, mert egy rutinkarbantartás során megzsíroztam a nyeregcsövet, mire a kattogás végérvényesen megszûnt...
Keziccsókolom...:wallbange

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Nem vagyok biztos benne, hogy jó topikba írok-e, de nincs sok idõm nézelõdni, viszont szeretném minél hamarabb megoldani a problémát.
A mostani bicómon és a régin is egy idõ után elkezdett kattogni a pedál. Mindig ugyanabban az állásba, tekerés közben van egy érezhetõ kis kattanás.
Ez mitõl lehet, és hogyan tudom megszerelni?

Hûha, tudom, hogy off, de pontosan ugyanez a gondom, probikeban sem tudtak mit kezdeni vele, pedig még csak 7 hónapos, garis a bringám... :wtf: Octalinkes hajtómûvem van, középcsapágyra vagy esetleg hajtókarra gyanakszom. Középcsapágyra azért, mert jobb oldalon kattog, és mindig jobb lábbal indulok, így ott valamivel több terhelést kap. Szóval marad a próbálgatás, másik octalinkes ismerõssel cserélgetünk, ha összejön... Ja, és amikor leteszem a bringát pár napra, utána az elsõ 1-2 km-en semmi, majd újra kattog, 60-80 km után pedig másképp kezd kattogni. Aztán kezdõdik újra az egész...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Átmérõvel beszész valami csapágyboltba, vagy ahol valószínûleg lehet ilyet kapni.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Skacok; Ritchey Comp V3-hoz kapható valahol csapágygolyó? Jól számoltam, hogy 15 van belül és 14 kívül?

X

dedudki

dedudki

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

;745730']Kopó alaktrészek beszerése mo-on megoldott? (csapágy, teflonbetét, stopli stb?)

Különbség van a 2003 elõtti és utáni pedálok csapágyazásában. A magyarországi forgalmazó 2003 elõtti rebuid kit-et - amikor kértük - nem tudott behozni, maradt az ebay.Az egg beater nagyon jó, ha térdfájós vagy, de szervíz igényes, ill. a terepen - ha kö, szikla megzúzza - törhet. Az olcsóbb kategóriáit (C , mxr) ne vedd meg, SL-tõl érdemes kezdeni.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Nem vagyok biztos benne, hogy jó topikba írok-e, de nincs sok idõm nézelõdni, viszont szeretném minél hamarabb megoldani a problémát.
A mostani bicómon és a régin is egy idõ után elkezdett kattogni a pedál. Mindig ugyanabban az állásba, tekerés közben van egy érezhetõ kis kattanás.

Nézzed meg az elsõ váltót hátha a hajtómû karja hozzáér az elsõváltóhoz miközbe körbeforgatod ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Biztosan pedál?
lehet az hajtómû/középrész is.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kopi92

kopi92

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

;745730']Köszönöm szépen! Sokat segítettél! Kopó alaktrészek beszerése mo-on megoldott? (csapágy, teflonbetét, stopli stb?)

Igen, beszereezhetõ, mingig. Tulajdonképpen egy szerviz kit az egész, ebben van minden: 2db csapágy, 2db teflonbetét, 2db szimering és 2 db önzáró M3-s hatlapfejû anya, 3,5e HUF a Probike-ban, ha jól tudom õk a hivatalos forgalmazói is.

Ja és egy pedál élettartama km 60.000-65.000km nekem (kb. 3 év) ebben bõven van verseny évi 20, résztávedzés het 1-2, és alapozás, utána csere. (legalább is a Titános)

Ami nagyon fontos ... a zsirzás!!! Ha még részletesebben érdekel írj privit
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
stopli mindig van, és most már csak a premium stopli létezik -olcsóbb lett mint volt , 4,7K az ajánlott fogy ára- . de a többi is beszerezhetõ.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

[DiNo]

[DiNo]

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

A habverõsrõl mondhatok infót...

Köszönöm szépen! Sokat segítettél! Kopó alaktrészek beszerése mo-on megoldott? (csapágy, teflonbetét, stopli stb?)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

;745334']Sziasztok! Eddig egy shimano 520-as pedált használtam, de sjanos rá kellett jöjjek, hogy a sártûrése nem az igazi...gondolkodom azon, hogy lecserélem v.mi könyebb és sártûrõbb pedálra, de nincs tapasztalatom a fenti pedálokkal! A cipõm egy NW mûanyag talpú (SPD komp.), amit nem szeretnék jövõre kidobni (nemtom mennyire rémhír az Egg cipõtalp evõ tulajdonsága...) Van vkinek élõ tapasztalata a EggB és Xpedoval, melyiket érdemes, miért stb? Sokat segítenétek vele...már három napja bújom a netet, de döntést elõsegítõ infót sajan nem találtam. Köszönöm, Dino

A habverõsrõl mondhatok infót, a másikat nem tudom, vagy csak annyit róla, hogy spd kompatibilis és szép arany színû

Az Egg Beater, nekem Tripla Ti, van belõle:
Elõnyök:
könnyû, jó a sártûrése, jól fogja a stoplit a pedál, szabadabban tudsz mozogni benne mint a Shimanoban vagy egyéb spd-ben és mégsem old még ki. Egyszerü szétszedni zsirozni. Rohadt jó a Cool faktora :)
Hátrányok:
Drága és súlyhatáros (Tripla Ti).
Szezononként csapágy és teflonbetét csere. De ehhez legalább lehet kapni és cserélni (3,5e HUF).
10-15e km-t patentcsere (4-5e). A Premium stopli 17-25e km-t megy el (de ezt mondjuk a Shimano esetén is ajánlott cserélni)
Havonta zsirozni a mellékelt kupakkal ...
És eszi a cipõ talpat, a stoplihoz mellékelt mûanyag lapot érdemes alá tenni, azzal megelõzhetõ a cipõtalp kopása. EZT SOKAN ELFEJTIK

Röviden ennyi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Csináld meg hamar, mert el fog kopni a siklócsapágy mûanyag fele.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nincs hozzá szerszámom.
Egyébként tudom, hogy az a baja. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960