Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Az jó kis pödáll, olyannal dh-ztam.Ha jól be van állíitva a stopli, vagyis alá van téve az alátétje, akkor hibátlan.Nagyon jó, mert ha ki kell lépni valami gikszer miatt, és nem tudsz egybõl visszadokkolni menet közben, nem egy csecsemõökölnyi golyón állva kell fognod a bicajt a sziklák között, hanem van egy platformod, ami legalább tart.Én raktam bele acél csavarokat, úgy nagyon bombán fogott.

Köszi a választ!
"jól be van állíitva a stopli, vagyis alá van téve az alátétje" ezt hogy érted? hová kell alátét?
(ez lesz az elsõ spd pedálom...eddig kengyeleztem ...eddig..:) 10-15 éve.....)

Köszi elõre is,
B
Don't try this at home!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Az jó kis pödáll, olyannal dh-ztam.Ha jól be van állíitva a stopli, vagyis alá van téve az alátétje, akkor hibátlan.Nagyon jó, mert ha ki kell lépni valami gikszer miatt, és nem tudsz egybõl visszadokkolni menet közben, nem egy csecsemõökölnyi golyón állva kell fognod a bicajt a sziklák között, hanem van egy platformod, ami legalább tart.Én raktam bele acél csavarokat, úgy nagyon bombán fogott.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Csak azért írtam, hogy arra ne menjetek XC bicajjal, mert úgy jártok, mint én. Vállon alig bírtam lecipelni... ;)
Persze vannak olyanok, akik lemennek (kb. 1:25-tõl)

Hát ez nagyon jó kis videjó volt, köszi! :)
Freeride-os kollégáknak persze ez "peice of cake" ahogy a mûvelt angol mondaná... :)

Errõl tesóm jut eszembe amikor vagy 10 éve a Normafánál a farmerjában, kiskabátban a régi Kuwaharájával (20-as váz, és 6 cm-t mozgó valami õsrégi RS teló) lejött ott, ahol a fakitermelések voltak (a János-hegy felé) és még gyalog is alig lehet lemászni... ott filóztam, hogy mit fogok mondani otthon, hogy miért van kórházban... :) aztán végül megúszta egy karcolás nélkül... :)

------------------

Szakmai kérdés: van egy Shimano 424 keretes pedálom, és azon filóztam, hogy minek van rajta a keret? :)

A spd rész magasabban van a keret vonalánál, tehát spd cipõ nélkül használhatatlan, és pont a keret miatt nehezebb belelépni, de inkább kilépni, mint ha nem lenne keret...
???
Don't try this at home!

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Vadálló kövektõl lefelé az egy kissé necces lenne bicajjal, pedig van hely. Legalábbis 100ból 95 ridernek

bobik

bobik

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Fûzõs és tépõzáras.Csak az akciós katalógusukban láttam még.

Az intersportos cytec cipõ+pedál kombót megnéztem tegnap, nem lebeszélni akarok senkit, de belátni a csapágyházba, ami nem mondanám, hogy zárt csapágyazást feltételez:) A cipõ hétköznapi használatra is alkalmas, sétálós, a nehezen hajlik, de nem tök merev. A pedál gyengesége miatt nem vettem meg a szettet.

Joló

Joló

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Sziasztok!

Vettem egy PD-M540-es pedált, de a stopli hiányzott a csomagból, amit az eladó közölt is velem.
Megvásároltam külön az SM-SH51-et hozzá.
A kérdésem annyi lenne, hogy a stoplin és a pedálon kívül van még más a dobozban, vagy a shimano cipõhöz kapott lemezhez kell csavarozni?
Elõtte Ritchey pedált használtam és ahhoz volt lemez belülre is...

Köszi elõre is a segítséget!
Egy bicaj építésnek soha nincs vége!!!!!!!!!

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Nem ismerem. De biztos nem azért nem lehet lejönni rajta, mert meredek, hanem gondolom azért mert sziklás vagy kanyarog.

Csak azért írtam, hogy arra ne menjetek XC bicajjal, mert úgy jártok, mint én. Vállon alig bírtam lecipelni... ;)
Persze vannak olyanok, akik lemennek (kb. 1:25-tõl)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
egy ilyen sziklafal: /
:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ördög-orom alsó része, XC bringával? ;) Gyalog is alig... ;)

Nem ismerem. De biztos nem azért nem lehet lejönni rajta, mert meredek, hanem gondolom azért mert sziklás vagy kanyarog.

A sebesség mindent megold.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Van olyan meredek lejtõ ahol gyalog le lehet jönni, de bringával nem? :o

Ördög-orom alsó része, XC bringával? ;) Gyalog is alig... ;)

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Számomra még van.De én még csak tavaly kezdtem.:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Egy jó SPD cipõ talpa teljesen merev?Azért jó lenne ha lehetne benne hegyet mászni vagy meredek lejtõrõl lejönni benne mikor már bicajjal nem megy.Jó lenne nem elcsúszni a bringával a vállamon.

A sebesség mindent megold.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Hegyet mászni kötél kell...:D
Szerintem a túracipõk között válogass, azok jók mindenre, kivéve a komoly versenyzést, és még olcsósak is, 20 környékén már több fajtát találsz márkánként.

pl: spec taho, merida trekking, shimano sh-mt 32

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tobbfele cipo van, a kemey talpuak [versenyzoarcoknak akar full karbon talpu is] tobb energiat adnak at a pedalnak, a puhabb talpuban viszont kenyelmesebb setalni. el kell donteni mi a fontosabb es az alapjan donteni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Egy jó SPD cipõ talpa teljesen merev?Azért jó lenne ha lehetne benne hegyet mászni vagy meredek lejtõrõl lejönni benne mikor már bicajjal nem megy.Jó lenne nem elcsúszni a bringával a vállamon.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

azt nézzed meg, hogy elég kemény-e a talpa, ha meg tudod tekerni-hajlítani a kezeddel, akkor felejtõs..
nem baj ha tépõzáras, és mondjuk elég hálós a felsõrész ahhoz, hogy rendesen szellõzzön....

Mondjuk ha valaki sétálni is akar benne (nem sport cipõ, hanem napi használatra szánt), akkor nem árt ha kicsit hajlik.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Fûzõs és tépõzáras.Csak az akciós katalógusukban láttam még.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
azt nézzed meg, hogy elég kemény-e a talpa, ha meg tudod tekerni-hajlítani a kezeddel, akkor felejtõs..
nem baj ha tépõzáras, és mondjuk elég hálós a felsõrész ahhoz, hogy rendesen szellõzzön....
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Az Intersportban van most szettben Cytec mtb cipõ kétoldalas pedállal 15-ért.Szerintetek nagyon gagyi?Milyen ez a Cytec márka?

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

a másik folyton fejjel lefelé áll (az spd van felül)

Én az ellenkezõjét tapasztaltam: a pedál ferdén függõlegesen áll be úgy, hogy:
- felsõ élt cípõvel magad felé húzva rálépsz
- vagy felsõ élt eltolva, "elõre" belelépsz spd-vel

Vagyis spd rész van "felül" de a pedál (például megpörgetés után) majdnem függõlegesen áll meg, tehát könnyû rálépni normál cipõvel is.

Az is lehet hogy csak véletlen az egész nálam.