Inkább az utóbbi.
Ha simán, fémes hang nélkül fut és nem kotyog egyik irányban sem akkor nem szükséges.
köszönöm
Inkább az utóbbi.
Ha simán, fémes hang nélkül fut és nem kotyog egyik irányban sem akkor nem szükséges.
Ha a Shimano 540es pedálon a váz felé nézõ 17es csavart kinyitom, be tudom zsírozni a csapágyat ? Nagyon el lehet cseszni ? Ügye nem esik szét darabokra ?
Nem tudom máshogy mondani, olyan "száraz" hangja van, ha megforgatom. Évek óta megvan, még nem volt hozzányúlva. Nem is tudom, milyen sûrûn kell ezt zsírozni. A papírja nem ír errõl semmit.
Haver 959ese kb. 6 éves, az sem látott még szerelõt.
http://techdocs.shim...69830608616.pdfHa a Shimano 540es pedálon a váz felé nézõ 17es csavart kinyitom, be tudom zsírozni a csapágyat ? Nagyon el lehet cseszni ? Ügye nem esik szét darabokra ?
Nem tudom máshogy mondani, olyan "száraz" hangja van, ha megforgatom. Évek óta megvan, még nem volt hozzányúlva. Nem is tudom, milyen sûrûn kell ezt zsírozni. A papírja nem ír errõl semmit.
Haver 959ese kb. 6 éves, az sem látott még szerelõt.
Inkább az utóbbi.A pedálomon a rugóállító erõ már a maximumra van tekerve, mégis túl könnyen kiold.
Most akkor vajon a pedálom rugóereje csökkent az idõvel, vagy a stopli kopott el és azt kéne cserélni?
Ha simán, fémes hang nélkül fut és nem kotyog egyik irányban sem akkor nem szükséges.Az én shimano 520-aspedálomban van 11-12 ezer kilcsi, de még sosem volt szétszedve, mert még mindíg szépen, puhán és hiba nélkül forog. A kérdés az, hogy kb, mennyi idõnként kell szétszedetni és karbantartani?
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Igazából Én mindig amikor elmentem bicózni, még ha csak a boltba is ugortam le akkor is a bicós cipõbe. Hozzászoksz és utána te is abban akarsz mindenhova menni. Elõször Én is így voltam vele, hogy majd utcai cipõvel is, de majd rájössz, hogy sokkar jobb spd-ben fõleg, ha kényelmes a cipõ. Nyáron meg bedobok hátizsákba egy papucsot, azt lecserélem ha arról van szó.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Erre nekem azt mondták, hogy csak arra jó, hogy hazavidd vele a bicajt, többet nem nagyon bír.
Szerintem vegyél 'csakspd' pedált, ahhoz is van ilyen 'kiegészítõ' amit bele tudsz pattintani, hogy tudd használni utcai cipõvel is.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Nem bunkóskodni akarok, de csavarboltban jártál már?
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Ez itt a kulcsmondat.mindenkinek tudom javasolni, hogy spd pedál használata mellé tanuljon meg egyhelyben állni, és a problémák nagy része tovaszáll