Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Írta 2005. október 12. - 18:22
Vagy csak mindenki elõszeretettel vásárol Shimano termékeket.
Mit mondjak?
Sajnos most én is ezen márkát nyúzom.
Azért sajnos,mert volt szerencsém 1.5 évig egy használt Ritcheyt nyúznom.
(Szerintem nemsokáig )
Akik próbáltak már egymás után a fent említett két márkával tekerni:szerintem érezhették a gigászi különbséget.
Szvsz AZ.
Mármint a különbség.
Persze lehet,hogy most ez OFF volt,hiszen nem a sima vs.SPD pedál volt a téma.
Mondjuk ez számomra nem kérdés.
De nekem akkor is marhára csípi a szemem,hogy ennyire"nagyszerû" a nagy"S".
Pedig pedálban szerintem...
Ha akartok kövezzetek.
Ez is egy vélemény.
Az enyém.
Írta 2005. október 12. - 18:20
Én is gondolkozom az SPD-n, csak van (még) egy kis "fóbiám".
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2005. október 12. - 18:06
Írta 2005. október 12. - 11:58
Múlt héten rákerült a bicóra egy Shimano 520-as pedál, a lábamra meg egy Shimano M038 cipõ... én meg fölszaladtam Dobogókõre! Nagy királyság, patentpedállal teljesen más a tekerés, fõleg a mászásnál nagy segítség!
Nagy sok plusz a patentpedálnak!
Írta 2005. október 06. - 20:24
Írta 2005. október 06. - 16:45
McGywer:
elvileg úgy kellene megkonstruálni egy pedált, hogy a dokkolómechanika kopásállóbb abyagból legyen mint a cipõre szerelt ellendarabja...szóval az utóbbinak kéne kopnia.
ELVILEG...
Valahogy jó érzékem van kifogni a selejtes darabokat.
Írta 2005. október 06. - 09:45
Eldõlt, végülis amint lesz cipõ, le is kerül az 520-ról a rátét, tegnap jól megvettem (nem reklám, de a ProBike-ban most akciósan 8900 pénz), szvsz nekem jó lesz. Most kezdõdik a cipõnézegetés (akciókeresés ezerrel)
THX for help :prosze:
Írta 2005. október 06. - 08:57
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2005. október 06. - 08:51
elvileg úgy kellene megkonstruálni egy pedált, hogy a dokkolómechanika kopásállóbb abyagból legyen mint a cipõre szerelt ellendarabja...szóval az utóbbinak kéne kopnia.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2005. október 05. - 20:14
Aha... köszi az infóat! Ezek után már eléggé leszûkült a kör, ha lesz téli akció, akkor 540, ha nem, akkor 520. Kell zsé cipõre is...
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2005. október 05. - 20:13
Írta 2005. október 05. - 19:56
Értem. Akkor gondolom, hogy a Shimano mintájára piacon lévõ darabok (Wellgo WAM-M19, B+ M717 és M919) is kónuszosak. Vagy nem? Ezek milyenek élesben?
Láttál már az említett pedálok közül egyet is élõben??? Kb. annyi a hasonlóság a Shimanoval, h. mindegyik patentpedál... A shimano 540/520, ricsi V3 mind fix karmos elõl, csak a hátsó karom mozdul belépésnél. B+ M717/919-nél mindkét karom mozog. M717: 1 ipari és 1 sikló csapágy (az enyémbe már a réz alapon fut a tengely, pedig csak 2500km van benne, és a karmok között lötyög a stopli, még ha baromira megfeszitem a rugót, akkor is, szóval most csak úgy jó, hogy alig birok belelépni. Ellenben öcsémé 15000km után is rendben van. pedig még szét sem szedte...) M919, ugyanaz a belépõmechanika, mint a 717nél, de sima golyó-kónusz rendszerû csapágyazás.
Tûgörgõs csapágy is valószínûleg ipari, de kormánycsapágynál láttam már nem iparis kivitelben is.
Írta 2005. október 05. - 19:12
Írta 2005. október 05. - 18:23
egyébiránt a tûgörgös az nem ipari ?A Shimanonál még az XTR pedálja sem iparis, hanem ügyesokos megoldású, de kónuszos. Ennek a olcsóbb változata az 540es, ezt simán szét lehet bontani, míg az 520as a még jobban lebutított verzió, ezt már csak spéci szerszámmal lehet bontani.
Más: a Ritchey Pro V4-re azt írták a Velotrade honlapján, hogy van benne 1 ipari, 1 tûgörgõs ésegy siklócsapágy is, nem rossz! Kérdés, hogy mennyi idõ alatt kopik ki a dokkolómechanika, mivel az elsõ fix karom a pedáltest része, mégha acél is.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. október 05. - 18:18
Üdv!
Az ebike-on olvastam, hogy az M520 és M540 ipari csapágyasak, korábban egy boltban azt mondták, hogy a Shimanonak csak kónuszos pedáljaik vannak. Na most akkor mi van?
Még egy kérdés: bármilyen legyen is a csapágy, cserélhetõ? Mert olvastam a topicban, hogy ritka méretû golyó, vagy szabványon kívüli méret az ipari.
Köszi a válaszokat!
A Shimanonál még az XTR pedálja sem iparis, hanem ügyesokos megoldású, de kónuszos. Ennek a olcsóbb változata az 540es, ezt simán szét lehet bontani, míg az 520as a még jobban lebutított verzió, ezt már csak spéci szerszámmal lehet bontani.
Más: a Ritchey Pro V4-re azt írták a Velotrade honlapján, hogy van benne 1 ipari, 1 tûgörgõs ésegy siklócsapágy is, nem rossz! Kérdés, hogy mennyi idõ alatt kopik ki a dokkolómechanika, mivel az elsõ fix karom a pedáltest része, mégha acél is.
Írta 2005. október 05. - 17:37
Az ebike-on olvastam, hogy az M520 és M540 ipari csapágyasak, korábban egy boltban azt mondták, hogy a Shimanonak csak kónuszos pedáljaik vannak. Na most akkor mi van?
Még egy kérdés: bármilyen legyen is a csapágy, cserélhetõ? Mert olvastam a topicban, hogy ritka méretû golyó, vagy szabványon kívüli méret az ipari.
Köszi a válaszokat!
Írta 2005. október 05. - 16:03
a 324 es..15 körül van, és az "öszvérek" közül a legjobb17ért vagy mennyiért van Shimano, aminek az egyik fele platform, a másik SPD. Az úgy-ahogy használható, de én inkább vennék egy nyolcezres SPD-t meg egy kétrugós platformot (klipsz még egy ezres), és cserélgetném, ha kell. 1 perc egy 15-ös kulccsal, és Nagyságrendekel jobban használható mindkettõ, mint az öszvér.
Nesze: http://ebike.hu/term...edal/patent/231
Az a rákattintós mûanyagszarság sztem mindenképp felejtõs.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. október 05. - 15:51
c-t meg nem venném 20 fölött . de most van apróban 18-ért is, ja és úja legdrágább S 27 ezer:)
A mallet c meg 24 szóval az simán jó.
Írta 2005. október 05. - 15:35
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2005. október 05. - 15:33
A diadora cipõmön lévõ bütykök fél centivel túl lógnak a stoplin és lehet hogy a bütykök miatt nem lehet bekapcsolni keretes pedálba?MJani: a pedálhoz kapod a stoplit. A többi mindegy.
Nem akarom keretes pedállal használni csak mégis kiváncsi vagyok.
A sebesség mindent megold.