Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 03:19
Írta 2005. november 27. - 15:29
Szerintetek mennyire lehet jó a 2006-os Ritchey V4 Comp pedál?? mert a speedwayben most 8000 ft ért van, és ez pont annyi, mint ugyanott az Shimano 520-as...a ritchey jobban megérné??
Írta 2005. november 16. - 13:25
elõzõ postomban pontosan arra szerettem volna utalni, hogy JÓNAK KELL LENNIE!
de hát na. mindenki azt vesz amit akar.
XCrider: nézz át a gumitopikba! a notubes-rõl és társairól megy a vita...te ha jól emléxem ilyet használsz...
de hát na. mindenki azt vesz amit akar.
XCrider: nézz át a gumitopikba! a notubes-rõl és társairól megy a vita...te ha jól emléxem ilyet használsz...
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2005. november 16. - 13:13
Lehet... Az is lehet, hogy keresztbe-kasul kompatibilis mindegyik. A szar wellgómat használtam már S stoplival, de a Pedaloman fõnöke meg már látott olyat, hogy egy SPD jellegû pedál mechanikája széttört, mikor beleléptek egy SPD jellegõ stoplival...
Ha valaki kinyomozta már ezt a témát, ossza meg velem is...
Ha valaki kinyomozta már ezt a témát, ossza meg velem is...
Írta 2005. november 16. - 13:12
Ez szerintem kamu, ez "bekopás" kérdése...szóval lehet, h más gyártó ici-picit más méretût gyárt (de ez technológiából fakad, nem "szándékos"), ami idõvel bekopik majd. De az SPD egy szabvány, az pedig elvileg kompatibilitást jelent. Ha kipróbáltad és tényleg ez van, akkor bocs.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2005. november 16. - 13:09
Furcsa hogy nem kompatibilis, mert úgy tudom hogy a Ritchey-t is a wellgo gyártja.
Írta 2005. november 16. - 13:01
és ugye biztos vagy benne, hogy a ricsihez nem lesz jó.
értem. ebben az esetben nem szóltam...
értem. ebben az esetben nem szóltam...
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2005. november 16. - 12:56
Mondom olyan kéne, amihez jó a wellgom stoplija. Mi ezen az érthetetlen? 2 bicóm van és egy pár SPD cipõm. Nem akarok szerelni, mikor a másikra ülök fel. Pláne nem akarok 2 pár pedált venni, és szeretném, ha ki tudnám próbálni használni mások SPD-s bicóit szerelés nélkül.
Eddig azt hittem, hogy mindegyik kompatibilis mindegyikkel, de állítólag van 1-2 mm ravaszul beletervezett eltérés a stoplik között, ami nem látszik ránézésre, de azért nem tudod a Ritcheyt shimano stoplival használni...
Eddig azt hittem, hogy mindegyik kompatibilis mindegyikkel, de állítólag van 1-2 mm ravaszul beletervezett eltérés a stoplik között, ami nem látszik ránézésre, de azért nem tudod a Ritcheyt shimano stoplival használni...
Írta 2005. november 16. - 12:28
ez volt a kérdés. mármint hogy tudsz-e a ricsirõl.
nem shimano kompatibilis???
a stoplit a pedállal adják, úgyhogy...
nem shimano kompatibilis???
a stoplit a pedállal adják, úgyhogy...
Írta 2005. november 16. - 12:25
Mi a kérdés? 1ébként 10 rugóért láttam a ZöldPontban, szimpatikus volt. Csak 32x g, de végül azért nem vettem, mert állítólag nem Shimano-kompatibilis, nekem meg olyan kéne, amihez jó a wellgom stoplija (az tudtommal shimano-szisztéma). Ráadásul olcsóbban hozzájutok a Shimano 540-hez:Dritchey comp V4 esetleg?
Írta 2005. november 16. - 12:04
En most vettem 520-ast, semmi gondom vele, igaz csak kétszer használtam eddig, de szuper. Sokkal jobb vele a tekerés, mint nélküle volt.
Írta 2005. november 16. - 09:01
ritchey comp V4 eseglet?
vendég_feczo_*
Írta 2005. november 16. - 01:24
9-el lejjebb volt errõl szó
és tényleg
meaculpa meaculpa ... épp a másik oldalra csúszott ...
akkor marad az 520 ahogy elnézem thnx
Írta 2005. november 16. - 01:07
9-el lejjebb volt errõl szó
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
vendég_feczo_*
Írta 2005. november 16. - 00:24
PD-M 520 vs PD-M 540 ?
Nem sok különbséget látok azon túl, hogy 28 gramm az 540-es javára, viszont az ára közel másfélszerese az 520-asnak ...
vélemények ?
egyenlõre 520, ha valaki nem gyõz meg, hogy a másik kell nekem
Nem sok különbséget látok azon túl, hogy 28 gramm az 540-es javára, viszont az ára közel másfélszerese az 520-asnak ...
vélemények ?
egyenlõre 520, ha valaki nem gyõz meg, hogy a másik kell nekem
Írta 2005. november 14. - 21:48
ki hogy gondolja
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2005. november 14. - 21:18
Persze, kivéve ha kívülrõl nem találod a tüskét, vagy nem akarsz a foltozással tökölni... ezért kellhet
Írta 2005. november 14. - 21:13
defekthez nem kell kiszedni a kereket
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. november 14. - 21:06
A fixi hátsó kereke 15ös anyás, és defektnél is kellhet 15ös kulcs, meg ha dimbesdombos terepre tévedek és szabadon akarok futni, akkor is.
Írta 2005. november 14. - 20:36
heh
miert van nalad 15 kulcs?
nalam csak 6-ig vannak imbuszok.
pedalt miert kene levenni az erdo kozepen??
van nalad monoblokkhoz is szerszam?
nincs?!!!
es ha ki kell venni akkor mi lesz veled?
lol
miert van nalad 15 kulcs?
nalam csak 6-ig vannak imbuszok.
pedalt miert kene levenni az erdo kozepen??
van nalad monoblokkhoz is szerszam?
nincs?!!!
es ha ki kell venni akkor mi lesz veled?
lol
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. november 14. - 20:28
Nyilván én is fel tudom majd rakni, de ha vmi miatt buzerálni kéne útközben, na akkor megszívtam. És 6os imbusz meg 15ös kulcs mindig van nálam amúgy is, úgyhogy nem örülök, h megkavarták a sz...örpöt a Shitmanónál
Edit: Málna: ott a pont, rosszul emlékeztem. Itthon legalább fixre van szerszámom hozzá, de a hajtókarleszedõt nem hordom magammal
Edit: Málna: ott a pont, rosszul emlékeztem. Itthon legalább fixre van szerszámom hozzá, de a hajtókarleszedõt nem hordom magammal