Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
akkor marad egy jobb platform nem kell klipsz...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
klipsz szíjat manapság bringák rögzítésére használják bringaszállító alkalmatosságokon...

másra nem nagyon, Endroo mondja jól..
(magadtól nem találod el a pedált?;))

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
szimmetrikus az eggbeater stoplija nem?
szóval mindegy...
szimmetrikusnak kell lennie, mert a pedál is az...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Eggbeater-es kérdésre senki?

A klipsz inkább csak ciki már. Én olyan 5 éve SPD-zek, de elõtte klipszem volt sokáig. Igazából nem volt gond vele soha. Nem SPD, de azért nagyon hasznos. Tudod húzni a pedált, nem csúszik le róla a lábad, lehet vele emelni a bicaj seggét. Tény, hogy nagyon reflex-szerûvé kell válni a lábad kirántásának, de én soha nem estem vele nagyon veszélyeset. Mikor nagyon csúnyát borultam, akkor meg elszakadt a szíj.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
az spd végülis a sebességorientáltaknak jó vagy mi?amúgy mostanában is elég sok montin látok klipszet...akinek nincsen péze spdre gondolom ezt vesz

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
nem esel elég nagyot, ha hirtelen le kell tenned a lábad. vagy ha esel legalább nem veszíted el a bringát. klipszet oútira raknék maximum, vagy ez itt a 80-as évek? :) meg egyáltalán, mire jó a klipsz?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
mert amúgy mi lesz?:D láttam wellgo pedált az ebikeon meg bbb klipszet össz vissz 5bõl kijönne ennyiért jó nem?(benne van a szállítási kültség)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a klipsz az nagyon jó montira, csak ne felejtsd el jól megszorítani :o

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

Olvastad a grammánia topicot, igaz? :) Az alukeretes spd-k (pd-m 545) drágák 20e fölött vannak, de van mûanyagkeretesben is, pd-m 424 13e körül, használható cipõt 15e körül már kapsz.

oolvastam, de már letettem az spdrõl...de a b+ nak a 7000 ft-os pedálja nem jó?báár inkább pedál meg cipõ helyett vennék ht2-es lx-et...de ez már másik topic:D
inkább egy jobb platform+klipsz az nem jó?

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

mennyibõl lehet spd-síteni?olyan pedál kellene hogy van egy alukeret még körülötte mert nem mindig tekernék cipõbe.
köszi csáó

mezitláb az alu keret elég kényelmetlet lehet;-)
egyébként vettem a 7en egy spd-520-at 6900ért. a zacskós kiszerelést.(2 pedál, stopli, és a fényvisszaverõs mûanyagkeret(sm-pd22))
ennyibõl lehet spd-síteni + cipõ

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Azért írtam 1,5-2-t, mert jelenleg az enyémet ennyire saccolom. A bal lábam hajlamos kioldani (ugrásnál), holott én nem akarom. De ha 5, akkor az egy szép kor :)

A stopli annyi idõs. az 515ös - majdhogynem 5éves - pedál meg nemrég cserélödõtt régi Dx-re.

kioldást meg probálgatni kell. nálam a balos az lazább, a jobbos meg szorosabb.
minél szorosabb annál kisebb a holtjáték, effektíve annál elõbb old. probálgasd.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Olvastad a grammánia topicot, igaz? :) Az alukeretes spd-k (pd-m 545) drágák 20e fölött vannak, de van mûanyagkeretesben is, pd-m 424 13e körül, használható cipõt 15e körül már kapsz.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
mennyibõl lehet spd-síteni?olyan pedál kellene hogy van egy alukeret még körülötte mert nem mindig tekernék cipõbe.
köszi csáó

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Eggbeater tulajok,

az volna a kérdésem, hogy mindegy a stopli iránya? Az tiszta, hogy nem mindegy melyik stoplit melyik cipõre teszem, de annak is van hatása, hogy melyik fele néz a cipõ orra felé?

köszi

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

nekem az 5. évét tapossa...
ha jól számolom.

Azért írtam 1,5-2-t, mert jelenleg az enyémet ennyire saccolom. A bal lábam hajlamos kioldani (ugrásnál), holott én nem akarom. De ha 5, akkor az egy szép kor :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Nekem a Sh!mano stoplim most lett kicsivel több, mint egy éves és még mindig elég jó állapotban van. Szerintem 1,5-2 évet kibír. Bár ez a ki- és belépések számától függ igazán.

nekem az 5. évét tapossa...
ha jól számolom.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

deyso

deyso

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
akkor jó
mindenkinek köszi de ha évente/félévente kéne akkor se lenne nagy pénz

én is leginkább csak lépcsõn + macskakövön gyalog hallom az meg ritka
by deyso

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én már 2 éve használom a stoplit és még mindig bírja.

A sebesség mindent megold.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nekem a Sh!mano stoplim most lett kicsivel több, mint egy éves és még mindig elég jó állapotban van. Szerintem 1,5-2 évet kibír. Bár ez a ki- és belépések számától függ igazán.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Nekem specialized BG cipõm van, egy év alatt abszolút nem kopott, pedig elég sokat használtam. Mondjuk elég süllyesztett, csak lépcsõn lefelé, vagy köveken hallani, hogy nem sima cipõ és kopog.