Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

az egyoldalas SPD+egyoldalas platform nagyon nehéz (habár...), és nemtom melyik fele a valóban használható :)
aki ilyennek nyomul, szívesen venném a tapasztalatait.

nekem ilyen feles van, Shimano pdm 505 : az spd része viszonyleg jó, sárban nagyon nehéz kioldani belõle, a platform része csakis városi haladásra(max, néhány km) hosszabb távon zavaróan kicsi és kevés a tartása.
Hamarosan leszedem a platform részét.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Vagy mindig legyen nálad egy spd-s és egy normál cipõ.

A sebesség mindent megold.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Pedálcserélgetéssel jársz a legjobban (míg ki nem szakad a menet a hajtókarból:()
Vagy cserélgess kerékpárt.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
srácok, ti mit használtok arra az esetre, ha egy bringát SPD-sen is, meg platformosan is szeretnétek használni?
a pedál cserélgetése nem játszik, valami értelmesebb megoldás kéne.

az egyoldalas SPD+egyoldalas platform nagyon nehéz (habár...), és nemtom melyik fele a valóban használható :)
aki ilyennek nyomul, szívesen venném a tapasztalatait.

a másik megoldás, hogy a pedálhoz kapott mûanyag keretet felpattintom, az meg végülis használható, de nyikorog, meg bizonytalan, már esett is le tekerés közben..

a terepgépen is elkezdett hiányozni a kötés, bár eddig kitartottam a sima pedál mellett, arra bármilyen cipõben felugrok és kész.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Na lehet megveszem az Animal pedált... :D

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts

Állítottam a stoplin, mostmár faja:)

Majdnem eldõltem, megálláskor elfelejtettem, hogy hozzá vagyok ragadva a pedálhoz, ugyhogy ami elmaradt ( kilépés) azt dõlés közben oldottam meg:):):)

ismerõs...:D meg mikor egykerózol és tennéd le a lábad... :D de hozzá lehet szokni.
"Minden hülyeség" by Tomidny

vendég_Zsoltti_*

vendég_Zsoltti_*
  • vendég

felraktam anno az spd-t. kb 10 percig majd beleõrültem h a jobb lábam milyen helyen áll a pedálon. kb 30 perc mulva már nem is foglalkoztam vele. stoplin se álitgattam soha. egyszer felraktam mind2 cipön az ideális helyre és azota is ott van. tehát szerintem majd megszokod. ha mégse akkor állits rajta h kényelmesebb legyen./ ja most már el se tudnám magam képzelni h platform pedállam tekerjek.../

azt javaslom állisd még gyengére a rugot h "könnyen" kioldjon ha megállsz vagy ha dölnél.

Állítottam a stoplin, mostmár faja:)

Majdnem eldõltem, megálláskor elfelejtettem, hogy hozzá vagyok ragadva a pedálhoz, ugyhogy ami elmaradt ( kilépés) azt dõlés közben oldottam meg:):):)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
felraktam anno az spd-t. kb 10 percig majd beleõrültem h a jobb lábam milyen helyen áll a pedálon. kb 30 perc mulva már nem is foglalkoztam vele. stoplin se álitgattam soha. egyszer felraktam mind2 cipön az ideális helyre és azota is ott van. tehát szerintem majd megszokod. ha mégse akkor állits rajta h kényelmesebb legyen./ ja most már el se tudnám magam képzelni h platform pedállam tekerjek.../

azt javaslom állisd még gyengére a rugot h "könnyen" kioldjon ha megállsz vagy ha dölnél.

vendég_Zsoltti_*

vendég_Zsoltti_*
  • vendég
Skacok,

Azt vettem észre, hogy fáj a bal lábfejem, de az is a nagylábujjam felõl.......

A jobb lábamnak okés a szitu.

Ahogy megfigyeltem, a bal lábam, kicsit befelé húz, ahogy eléri a legalsó pontot, most állítottam a stoplin, de hogy ne görcsöljek annyit, adnátok némi támpontot, vagy ez nagyon egyénfüggõ?

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts

Ma beújítottam egy 520-as pedált, mt30 as csukával.......az élmény leírhatatlan, nem is tudom miért vártam ennyit........ 25 km-t raktam bele, esni most nem estem, de biztos eljön majd az ideje:):):)

nem olyan biztos az, én nem estem még egyszer sem az spd miatt.
"Minden hülyeség" by Tomidny

vendég_Zsoltti_*

vendég_Zsoltti_*
  • vendég
Ma beújítottam egy 520-as pedált, mt30 as csukával.......az élmény leírhatatlan, nem is tudom miért vártam ennyit........ 25 km-t raktam bele, esni most nem estem, de biztos eljön majd az ideje:):):)

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Nekem elsõre sikerült úgy feltennem, hogy kényelmes lett azonnal a tekerés. Ügyeltem arra, hogy minél feljebb egyeb a csúcshoz, valamint be tudjon akadni rendesen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Már a harmadik szezont nyomom az 520assal, évente egyszer egyszer szét kell szednem (újrazsírozni) és fél fordulatot kell húznom a rugóerõsség állító csavaron. Az 540est 500km után szét kellett szednem, mert kotyogott, de azóta semmi baja.

A sebesség mindent megold.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
én nem is tudom, mikor raktam fel, olyan 1000 km körül lehet benne (tehát a kettõben összesen 2000 ;) ) és most fordult elõ elõször, hogy kitéptem a lábam a kötésbõl.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Én kb. 12000 -et.
És nem kellett hozzányúlni.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Feltöltött kép

mióta megvan ez(2 hete) azóta ezzel sem kell, kétszer babráltam csak a stoplit, de mostmár, jó, a másiknál mindig zsibbadt a lábam valahol, mert pici volt egy hangyányit, ez fél számmal nagyobb és tökéletes

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Én kb. 325 km-t mentem eddig az SPD-vel, de nem kellett állítgatni semmit sem. Ahogy be lett állítva otthon a fal mellett támaszkodva, ki-be, ki-be egy tucatszor, aztán ezzel azóta megyek mindenfele. Majd lehet egy idõ után kell szabályozni valamit.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
sima pedál, a szig.szalag csak egy kis tunning :D

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

vagy szig.szalagozd oda a lábad a pedálhoz :D

Tessék mondani ez a szigszalagos pedál vs. spd topik? :-)
Biciklizem, tehát vagyok.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
vagy szig.szalagozd oda a lábad a pedálhoz :D