Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 03:19
Írta 2007. augusztus 17. - 15:33
Sokáig (több évig) fogja bírni. Ha majd kotyog, kattog vagy recseg akkor érdemes lesz szétszedni és újrazsírozni.
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. augusztus 17. - 14:58
Sziasztok!
Nagyon jó pénzért jutottam hozzá egy Shimano PD-M520 pedálhoz, ezért gondoltam, hogy SPD klubtag leszek... Mennyire strapabíró pedál ez? Leginkább aszfalton és enyhébb terepen tekerek.
Nagyon jó pénzért jutottam hozzá egy Shimano PD-M520 pedálhoz, ezért gondoltam, hogy SPD klubtag leszek... Mennyire strapabíró pedál ez? Leginkább aszfalton és enyhébb terepen tekerek.
Sacred cows make the best burgers
Írta 2007. augusztus 14. - 17:38
BBB spd pedált nem vennék, ránézésre nem tûnik túl tartósnak és még drága is. Az elmúlt 2 napban az spd pedálokat tanulmányoztam (a jövõ évi pedálomat kerestem) és az tûnt fel, hogy itt teljesen igaz, minél könnyebb annál kevésbé tartós vagy annál több karbantartást igényel (márkán belül a pénz természetesen javíthat a tartósság/súly arányon).
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. augusztus 14. - 13:20
Zolko, milyen olajat használsz?
motorex láncolajjal ápoltam be a rugókat, meg ahol forog... szerintem kb. bármi jó, ami elég híg.
Írta 2007. augusztus 14. - 13:15
Írta 2007. augusztus 14. - 13:10
Trek: próbáld beolajozni az egészet! nem árt neki...
a BBB SPD pedáljáról mit tudtok? nagyon tetszik, könnyebb is mint az 540, de 12 ropi az ára
a témacímhez: na, eldöntöttem hogy a terepgépen is SPD lesz.
sima cipõben felugrálás-fagyizás téma lefütyülve, inkább mindig velocipõt húzok. már egyszerûen hiányzik, komolyabb emelkedõnél nyeregben ülve szépen lehetne majd' dupla erõvel húzni, de sima taposóval meg vagy kevés az egy láb, vagy kiállva kipörög... ehhhh...
arról nem is beszélve, hogy lejtõn nem pattogok le a géprõl, mint így..
a BBB SPD pedáljáról mit tudtok? nagyon tetszik, könnyebb is mint az 540, de 12 ropi az ára
a témacímhez: na, eldöntöttem hogy a terepgépen is SPD lesz.
sima cipõben felugrálás-fagyizás téma lefütyülve, inkább mindig velocipõt húzok. már egyszerûen hiányzik, komolyabb emelkedõnél nyeregben ülve szépen lehetne majd' dupla erõvel húzni, de sima taposóval meg vagy kevés az egy láb, vagy kiállva kipörög... ehhhh...
arról nem is beszélve, hogy lejtõn nem pattogok le a géprõl, mint így..
Írta 2007. augusztus 14. - 12:18
Nekem most kb. 1000km után kezdett el nyikorogni a bal oldali. Néztem oldalt vannak csavarok rajta és ott próbáltam igazgatni. Mivel ott láttam lütyögni rugós valamiket két oldalt. De ez nem az imbuszkulcsos csavargatás, hanem sima csavar.
Írta 2007. július 26. - 08:52
ertem.
es ha egy cipohoz azt irjak, hogy SPD. SPD-SL, SPD-R, sot meg LOOK kompatibilis is, akkor annak ugy van kialakitva a talpa, hogy az osszes stoplit fogadni tudja igaz?
koszi a valaszt.
aham, annak szét van lyuggatva a talpa
Írta 2007. július 26. - 08:50
ertem.
es ha egy cipohoz azt irjak, hogy SPD. SPD-SL, SPD-R, sot meg LOOK kompatibilis is, akkor annak ugy van kialakitva a talpa, hogy az osszes stoplit fogadni tudja igaz?
koszi a valaszt.
koszi a valaszt.
Írta 2007. július 26. - 08:34
SPD pedal vasarlasakor mire szamitson az ember gyermeke? a pedalhoz jar patent/stopli?, vagy a cipohoz adjak? hogya mukodik ez?
a pedálhoz tartozik, mivel különbözõ pedálokhoz más stopli járhat.
Írta 2007. július 26. - 08:32
SPD pedal vasarlasakor mire szamitson az ember gyermeke? a pedalhoz jar patent/stopli?, vagy a cipohoz adjak? hogya mukodik ez?
Írta 2007. július 24. - 21:11
Köszi ! Tehát az ár is rendben van ? Ha jól értem...
ez egy nagyon jó vétel....
Írta 2007. július 24. - 20:55
Írta 2007. július 24. - 20:47
Sziasztok !
Ismét a segítségeteket szeretném kérni. Kinéztem már régebben is egy cipõt magamnak, de azon kívül, hogy nagyon tetszik, nem tudom, mennyire jó vétel. Errõl a cipellõrõl lenne szó :
http://www.bikeexpre...n&productID=213
Az ár ezen az oldalon mennyire számít jónak ? Megkaphatom esetleg valahol olcsóbban ??
Köszi elõre is !
Ismét a segítségeteket szeretném kérni. Kinéztem már régebben is egy cipõt magamnak, de azon kívül, hogy nagyon tetszik, nem tudom, mennyire jó vétel. Errõl a cipellõrõl lenne szó :
http://www.bikeexpre...n&productID=213
Az ár ezen az oldalon mennyire számít jónak ? Megkaphatom esetleg valahol olcsóbban ??
Köszi elõre is !
Írta 2007. július 23. - 21:31
kis olaj a rugóra a finomabb fajtából....ha így sem akkor adj neki szétszedés-zsírozást
nem a rugóval van a gond
hanem ahogy a keretben forog.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2007. július 22. - 09:44
kis olaj a rugóra a finomabb fajtából....ha így sem akkor adj neki szétszedés-zsírozást
Írta 2007. július 21. - 21:37
PDM-636 os pedálnál /régi DX/, ahogy fordul a keretben "nyikorog" vagy, hogy mondjam... kapott kis wd40, de semmi. Szétkéne bombázni és zsírt neki? vagy hagyjam a fenébe?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
Írta 2007. július 21. - 20:51
A xpédo SL-Cr ugyanaz, mint a mountain force 3-as? :chin:
"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)