Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Leírhatatlan jó érzés ilyen pedállal dolgozni. Ahogy az elõttem szóló is jelezte minden pozícióban hajtódik/terhelõdik a láb. Szerintem így adott távon fele akkora a terhelése mint sima pedálnál. A lábon nem csak a vádli hanem a felsõ comb rész is erõsödik.

Tehát nem nyírom el könnyen a négyszögtengelyes hajtókarom ha spd pedált használok. Köszi. De vajon érezhetõen növekszik a teljesítmény? Például azonos erõbefektetéssel sokkal nagyobb távot tudnék megtenni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Látom nem érted az spd pedál lényegét, a lényeg az hogy tudod húzni is a pedált és körkörösen tudsz hajtani.

A sebesség mindent megold.

spa

spa

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
Tehát nem nyírom el könnyen a négyszögtengelyes hajtókarom ha spd pedált használok. Köszi. De vajon érezhetõen növekszik a teljesítmény? Például azonos erõbefektetéssel sokkal nagyobb távot tudnék megtenni?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
a tengely lényegtelen a pedálozás hatékonyságának szempontjából..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

spa

spa

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
Vajon van-e értelme négyszögtengelyes hajtókarra spd pedált szerelni? Mennyivel lehet nagyobb a hajtás hatékonysága (természetesen ez konkrétan nem meghatározható, de nem lehetetlen) ?

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Igen, de már itt válaszoltak, de azért köszi.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Kérdés:
Shimano
PD-A520 az egy oldalas csak?

Feltöltött kép
Erre gondolsz?
Mert akkor igen,nekem ilyen van a fitnesszgépen

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Köszi, de nekem egy tucat csak egyforma fotót hozott ki...
A kevés belsöség miatt gondoltam csak egy oldalas.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Igen (by Google)
http://download.bike...30_flatside.jpg
http://download.bike...to2/pd_a530.jpg

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Kérdés:
Shimano
PD-A520 az egy oldalas csak?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Tudtok mondani olyan jól használható pedált, aminek egyik fele SPD, másik pedig platform? Ezidáig ez tûnik a legjo9bb megoldásnak. Jó tartós kéne, meg elég nagy a tappancsom is. Elõre is köszi!

szép bicó!
az általánosan elfogadott tézis nagyjából az, hogy ami mindenre jó kicsit, az nem jó semmire igazán. szóval lehet venni dupla pedált, csak egyik része se teljes értékû, például mert figyelned kell, hogy hogy lépsz bele.
én is gondolkodtam rajta, de inkább lett SPD mindkét gépen..

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás
Tudtok mondani olyan jól használható pedált, aminek egyik fele SPD, másik pedig platform? Ezidáig ez tûnik a legjo9bb megoldásnak. Jó tartós kéne, meg elég nagy a tappancsom is. Elõre is köszi!

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás
köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek, tehát nem a pedálal, hanem a technikámmal van gond, akkor ezen próbálok meg váltotatni

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

ez az elengedi téma nem tetszik nekem, régebben egy leharcoltabb 520-assal toltam, többek közt sikerült már olyan szerencsétlenül kitépni a pedálból a csukám, h a hátsó kerék alá esett a lábam, nomeg forgalomban nem szeretnék megcselleni emiatt

Ez nem lehetett a pedál hibája. Nem jól állítod be az erõsségét (emberenként különbözõ, kinek, mi a jó, vagy csak szimplán rossza technikád.

gondoltam már arra is, h az lehet a para, h nagyon gyakran spd csukában mászkálok, de elvileg járáskor csak a stopli alja, magyarul nem a pedálhoz csatlakozó része kopik, és megint csak arra jutok, h az intenzív városi használat lehet a ludas

ez a verzió egészen addig igaz, amíg nem kopott el annyira a cipõd talpa, hogy már minden lépésnél kontaktol a stopli a földdel.

Én össze-vissza rakom a bringa farát, bunnyzok, ugrabugrálok és még nem oldott ki se az 540es, se az 520as pedálom. ;)

hasonlóképp.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

városi használatra milyen spd pedált ajánlanátok?
sártûrés nem szempont, viszont csilliárd ki-bekapcsolást bírnia kéne, eddig pd m520-ast használtam, nem nyûgözött le

Talán meg kéne tanulni tekerni... Az 520-as ugyanaz mint az 540-es és az XT/XTR pedál, különbség csapágyazásban és az XTR-nél a stoplit fogó karmok bevonatában van. Valószínûleg abnormális irányban/erõvel rángatod a lábad, erre kellene odafigyelni. Ne a pedállal rántsd a gépet, hanem úgy ugorj mintha taposó pedállal csinálnád. Én össze-vissza rakom a bringa farát, bunnyzok, ugrabugrálok és még nem oldott ki se az 540es, se az 520as pedálom. ;)

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

akkor egyenlõre megpróbálok leszokni a túl durva elindulásokról, állítólag ez a hajtást és térdeket is baromira igénybeveszi

Ottapont, pont ezért nem kellene az elindulásoknál széjjelterhelni az ízületeket. Huszonévesen nem is kell túl sok hülyeséget elkövetni ahhoz, hogy negyvenévesen elõre köszönjenek a reumatológián :)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

hát igen... én erre tippelek, amúgy azzal pedállal szerintem semmi baj nincs.
én is inkább leszoktam a túl durva (ami a csövön kifér) elindulásokról, és azóta nem tépem ki, meg visszább is vehettem a rugóerõt.

ez csak elméleti agyalás,de mivel az összes shimanyó SPD pedál azonos felépítésû, ez a probléma lehet hogy neked mindegyiknél fennálna... nemtom.
bár a drágább cucc pontosabb megmunkálást is szokott jelenteni, csak az nem tudom, itt számít-e.

amúgy én is rég fényesre koptattam a stopli alját betonon, de szerintem ez nem gond.

a régi, problémásabb pedálal azt éreztem, h nem fog eléggé, laza, nem szorít, az egész olyan volt, mintha.. na mindegy nem teszek hasonlatokat, sok itt a fiatalkorú

kár, h nincs már meg ez a pedál, elcsórták bringástul-mindenestül, érdekes lett volna megnézni, h a rugó gyengült-e el, és esetleg egy kis rugó tuninggal lehetett volna-e segíteni rajta, vagy esetleg az általad emlegetett megmunkálási pontosság, mérettûrések lehettek-e a ludasok, így a csatlakozó rész kophatott-e el idõ elõtt, és ezt már egy egyszerû rugómepiszkálással nem lehetett volna orvosolni

mintha egy boltos srác motyogott volna nekem olyat, h a felsõbbkategóriájú shimano spd pedálok csatlakozórésznél anyagukban is különböznek, így kopásálóbbak, viszont az ebike.hu-t végignyálazva nem nagyon láttam ilyen külömbségeket, errõl tudtok vmit?

no mind1, akkor egyenlõre megpróbálok leszokni a túl durva elindulásokról, állítólag ez a hajtást és térdeket is baromira igénybeveszi /végén még megtanulok bringázni/

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

vagy egyszerûen ez a technika nem való arra, h pl montival 42/13 vagy 42/11-es áttételel induljak el izomból nyomva-húzva

hát igen... én erre tippelek, amúgy azzal pedállal szerintem semmi baj nincs.
én is inkább leszoktam a túl durva (ami a csövön kifér) elindulásokról, és azóta nem tépem ki, meg visszább is vehettem a rugóerõt.

ez csak elméleti agyalás,de mivel az összes shimanyó SPD pedál azonos felépítésû, ez a probléma lehet hogy neked mindegyiknél fennálna... nemtom.
bár a drágább cucc pontosabb megmunkálást is szokott jelenteni, csak az nem tudom, itt számít-e.

amúgy én is rég fényesre koptattam a stopli alját betonon, de szerintem ez nem gond.

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

miért nem jó a pdm 520?nekem csak az agyag szorult bele, minden keresztülfolyik rajta, szép is, nekem még bajom se volt vele, bár néha kiállva tekerésnél elengedi, és akkor térd a kormányba, pedig elég nagya rugóerõsség.bár 5000-ért ne várjon el sokat tõle az ember.amugy próbáld ki a pdm 515-öt.

ez az elengedi téma nem tetszik nekem, régebben egy leharcoltabb 520-assal toltam, többek közt sikerült már olyan szerencsétlenül kitépni a pedálból a csukám, h a hátsó kerék alá esett a lábam, nomeg forgalomban nem szeretnék megcselleni emiatt

most egy újabb 520-assal tolom, rugóerõ szintén a maxon, és megint kezdem érezni a bizonytalankodását, nem is érzem rajta magam biztonságban, stoplit cseréltem, így már fasza, de akkor is fél éve használok spd-t, max 3000 km lehet benne, itt meg az 520-as kapcsán 2-3év-örökéletet emlegetnek, Lord_Leslie 5-6 éve használt stoplijáról nem is beszélve

gondoltam már arra is, h az lehet a para, h nagyon gyakran spd csukában mászkálok, de elvileg járáskor csak a stopli alja, magyarul nem a pedálhoz csatlakozó része kopik, és megint csak arra jutok, h az intenzív városi használat lehet a ludas

vagy egyszerûen ez a technika nem való arra, h pl montival 42/13 vagy 42/11-es áttételel induljak el izomból nyomva-húzva, és mindezt a rengeteg ki-be kapcsolással rontsabb tovább, és ilyen használat mellett természetes dolog a kitépés?

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Nekem PDM 505 van, minden helyzetben ki tudtam belõle eddig lépni bármikor!